Dodaj do ulubionych

Poczta przy Astrze

18.07.06, 22:19
Horror!

Kto tam bywa to wie: kolejki, kolejki i jeszcze raz kolejki! Czy pójdę przed
południem, czy przed samym zamknięciem, zawsze ogromniaste kolejki.
Raz byłam przed ósmą rano - 10-ta w kolejce.

Ostatnio pocztę unowocześniono: postawili zasieki, żeby było wiadomo w którą
stronę jest kolejka.
Dziś facet pytał o koperty "bąbelkowe: - nie ma, inny potrzebował zakleić
kopertę - klej nie kleił.

Bareizm w czystej postaci.

Zawsze kiedy muszę odwiedzić ten "urząd pocztowy" (niestety czasem w skrzynce
są awiza - doręczyciel doręcza oczywiście ok. 13:00 gdy większość obywateli
jest w pracy), dostaję dreszczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: E. Re: Poczta przy Astrze IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.06, 08:46
      How true! tylko tyle mogę powiedzieć...
    • skarolina Re: Poczta przy Astrze 19.07.06, 09:04
      Nic dodać, nic ująć. Omijam tę placówkę szerokim łukiem, ale niestety czasem
      muszę odebrać jakąś paczkę (polecone na szczęście w agencji pocztowej na
      osiedlu) i szlag mnie trafia okrutny.
    • Gość: Domido Re: Poczta przy Astrze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.06, 10:08
      No właśnie, również jestem z przymusu petentem tego urzędu pocztowego i
      zastanawiam się, czy naprawdę nic sie nie da z tym zrobić? Grandą jest, że ta
      poczta obsługuje tak duży rejon - cały Gądów i Osiedle Kosmonautów - przecież
      tam mieszkają dziesiątki tysięcy ludzi! Polikwidowano okoliczne poczty (na
      Drzewieckiego i na Legnickiej, a mieszkańców w tej okolicy przecież przybywa
      (nowe budynki na Balonowej i Bajana!). Listonosz często wrzuca awizo do skrzynki
      nie sprawdzając uprzednio, czy ktoś jest w domu, przez co kolejki osób
      zmuszonych odbierać przesyłki na poczcie są większe.
    • Gość: polityck poczta to sqrwiała instytucja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 10:17
      za mega szmal utrzymujemy to tałatajstwo, które nic nie robi
      • Gość: rr Re: poczta to sqrwiała instytucja IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.07.06, 10:20
        A ja Wam powiem, że życie mnie uczy, że chyba każdy urząd pocztowy tak właśnie
        funkcjonuje. Albo ja mam pecha;)
        • Gość: milupa Re: poczta to sqrwiała instytucja IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 19.07.06, 11:38
          Fakt, że nie udało mi się tam nigdy wejść i nie stać w kolejce, ale nigdy jakoś
          bardzo długo. Nawet w ostatni dzień składania pit-ów mega-kolejka rozpłynęła sie
          w przeciągu kwadransa(może miałam szczęście?)Za to najfajniej jest w małych
          agencjach: ostatnio pani z okienka stojąc na papierosie wcisnęła mojemu naiwnemu
          chłopakowi, że przesyłka, którą chciał nadać kwalifikuje się wyłącznie na
          paczkę, a ona takich nie realizuje. W innym oddziale bez zmrużenia oka nadali ją
          poleconym:)))
      • Gość: samosia Re: poczta to sqrwiała instytucja IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.07.06, 13:11
        poczta polska i tpsa to dwa potwory od których trzymam sie z dala
    • Gość: Beata Re: Poczta przy Astrze IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 19.07.06, 11:44
      Mam do czynienia zarowno z poczta kolo Astry jak i ta na Kosciuszki. I wierzcie
      mi, mozna ubolewac nad ta kolo Aastry, ale przy tej z Kosciuszki to jest super
      szybka. Polecam sprawdzic.
    • tonks666 Re: Poczta przy Astrze 19.07.06, 12:37
      Na szczęście w swoich sprawach nigdy tam nie byłam, ale kiedyś poszłą z
      koleżanką i nieźle sie naczekałyśmy=/
      • Gość: Pietrek Re: Poczta przy Astrze IP: *.kom / *.os1.kn.pl 19.07.06, 22:38
        Burdel i tyle, panienki z okienka olewaja PETENTOW i tyle, maja wszystko w
        dupie poniewaz i tak iles godzin musza byc w pracy i im bez roznicy czy bedzie
        100 czy 200 PETENTOW. Szlag mnie trafia
    • Gość: an Re: Poczta przy Astrze IP: 62.233.144.* 22.07.06, 14:53
      Wystarczy złożyć oświadczenie w UP, żeby polecone zostawiać w skrzynce i sprawa
      załatwiona
    • Gość: mieszkam_na_bajana Re: Poczta przy Astrze - beznadziejna IP: *.media4.pl 23.07.06, 15:52
      kolejki straszne, obsluga bardzo niemila i baaaardzo powolna...

ostatnio pani w okienbku obrywala mi 2 minuty papierek do przyklejenia na
      paczke!!!! serio!

robila problemy z nieczytelnego podpisu przy odbiorze awiza a jak jej zwrocilem
      uwage na bledny nr dowodu (wpisala tylko 2 litery i 4 cyfry i to niewyraznie)
      uznala ze: "e tam moze byc..." byleby wolniej

zamiast "dzien dobry" jakies burkniecie ze az sie odechciewa byc milym dla tej
      pani

poza tym na 5 okienek dzialaja zazwyczaj 2 bardzo rzadko 3 a czasami tylko jedno

z tym, ze pan jest tam duzo, tylko wszystkie siedza przy kawie na zapleczu, a
      jak sie zbiera jakis problem (cena znaczka, koperta babelkowa o wymiarze jakims
      tam, to od razu do okienka gdzie stoi klient z zapytaniem zbiegaja sie trzy
      panie z pomoca (oczywiscie opuszczxajac swoje stanowiska pracy)

nie mowie juz o odbiorze awiza... poszukiwania zajmuja dobrych 5 minut
      minimum... a co najlepsze nie raz spotkalo mnie cos takiego ze pani wrocila nie
      tylko z przesylka, ale takze z pianka na wasie od jakiegos lukrowanego
      ciasteczka..
      trzeba tez wspomnikec o dowcipach ktore panie sobie opowiadaja zamiast
      pracowac.. smiechy dochodza zza zaplecza az do kolejki

czasami mozna sie posmiac, szkoda tylko, ze jest to smiech bedacy krzykiem
      rozpaczy

bardzo zaluje ze mi zlikwidowali poczte na drzewieckiego...

staram sie unikac poczty przy astrze

wole nawet z paczkami ciezkimi czasami tluc sie tramwajem na poczte do rynku,
      serio jest szybciej!!!, a o ile milej i ladniej)

wszystko co male wysylam wamalych agencjach pocztowych na bajana i na bulwarze
      ikara... szkoda tylko ze nie realizuja tam pacek i nie trawiaja tam moje
      awiza... ;(

poza tym na tej poczcie brakuuje klimy i jest duszno!!!! nawet nawiew jest
      wylaczony dla czekajacych, bramki jak w obozie koncentracyjnym, przez podobne
      musialem przechodzic razem z pakistancami w dover...

wa wystarczyloby mi tylko wprowadzic numerki jak w pko mam numerek np za 10 np
      70 realizowany jest 60 wyszedlnbbym poszedl zrobilbym zakupy w astrze
      poczekalbym na dworze bez tej nerwowki na poczcie i wszedlbyum do srodka, czy
      to taki problem zamontowac system elektroniczny (wydawanie numerkow i
      przywolywanie ich)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka