Dodaj do ulubionych

Zakaz palenia na przystankach

20.07.06, 19:12
Przykładem Gdańska,radni Wrocławia powinni wprowadzić zakaz palenia na
przystankach autobusowych i tramwajowych.
Obserwuj wątek
    • obersturmfuhrer Re: Zakaz palenia na przystankach 20.07.06, 19:22
      ja wiem... moze tylko pod budka, albo gdzies jakas strefa... najbardziej sie
      chce fajki jak sie czeka na nasze cudowne mpk.
      No i wiadomo gdzie isc jak trzeba wysepic:)
      • jekwi Re: Zakaz palenia na przystankach 22.07.06, 07:25
        A ryży i łysi nie powinni stac bliżej jak 10 m od słupka. Ryzi na lewo od słupka, łysi na prawo
    • Gość: niepalący Re: Zakaz palenia na przystankach IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 20.07.06, 20:41
      Gorąco popieram!

Nalepki z zakazem palenia sa naklejone na wiatach przystankowych, ale nie każdy
      tego przestrzega. Uwielbiam przeganiać takie paniusie, które staną sobie pod
      daszkiem i kopca sobie w najlepsze, bo ona nie chce moknąć. A ja to mam w d...
      i ją gonię na deszcz, bo prawo jest po mojej stronie.

Niepalący - nie dajmy się terroryzować przez palących!

Dlaczego palisz? - boś głupi. A dlaczegoś głupi? - bo palisz.
      • Gość: były palacz Re: Zakaz palenia na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:38
        Zakaz powinien obowiazywać pod wiatami. Nawe gdy paliłem niegdy nie robiłem tego
        pod wiatą. Rozumie palaczy. Obok wiaty jest tyle świeżego powietrza, wyatarczy
        dla wszystkich.
        • Gość: byly palacz2 Re: Zakaz palenia na przystankach IP: *.Slowianska.k.pL 20.07.06, 23:24
          cos mi sie widzi, ze krecisz. jako byly palacz nienawidze smrodu i wyczuje go z
          daleka. wiec palic nie powinno sie na _calym_ przystanku - czyli na wydzielonych
          wysepkach tramwajowych lub na dlugosci autobusu przy ulicy. niech mpk zaznaczy,
          ile terenu do nich nalezy.
          • obersturmfuhrer Re: Zakaz palenia na przystankach 21.07.06, 01:25
            to jak teksty "zakaz picia w sklepie i jego obrebie" - jak daleko siega obreb
            slepu? i jak daleko siega obreb przystanku?
            • Gość: Bart Re: Zakaz palenia na przystankach IP: *.kom / *.os1.kn.pl 21.07.06, 08:30
              tak jak z zakazem palenia na basenie. K..a taka jedna z druga mamusia i tatuś
              siedzą tuz obok wody z paierosem w ryju - eh normalnie z...ć dziad....w
      • Gość: Abraxas Re: Zakaz palenia na przystankach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.06, 09:20
        Jestem palaczem. Palę na przystankach, ale nigdy pod wiatą i zawsze tak aby
        innym to nie przeszkadzało. Z reguły na przystanku jest tyle miejsca, że można
        sobie znaleźć takie gdzie na nikogo nie będzie się smrodzić dymem. A jak pada i
        raczek woła o dokarmienie? No cóż, od deszczu się raczej nie rozpuszczę :)
        Palacze powinni uszanować zdrowie niepalących skoro nie szanują własnego.
        • emikaa Re: Zakaz palenia na przystankach 21.07.06, 09:27
          to prawda, ale jak palisz poza daszkiem to i tak dym czasem leci na ludzi
          stojacych obok, przeciez nie mozemy sie wszyscy pod daszek schowac... przed
          papierosem... nie powinno sie palic na calej wysepce przystanku, takie jest
          moje zdanie. Wystarczy nam smrod z ulicy od samochodow i autobusow.
        • Gość: cyp Re: Zakaz palenia na przystankach IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 21.07.06, 09:38
          A co robisz z petami? To, że sie zatruwasz przemyslem tytoniowym to szkoda dla
          ciebie i zysk dla fabryk, nic mi do tego, lecz porozrzucane pety to coś, co
          nas jako naród stawia bardzo nisko pod względem rozwoju cywilizacyjnego. Gnój.
          • Gość: Abraxas Re: Zakaz palenia na przystankach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.06, 09:49
            Gnój tak jest, dziękuję za komplementy. Wierz lub nie, ale wiem do czego służą
            kosze na śmieci a tych na szczęście na przystankach nie brakuje. Co do
            smrodzenia innym tak jak pisałem. Przystanki są spore, więc zawsze się znajdzie
            odpowiednie miejsce i proszę nie wciskać kitu że papieros oddalony o 15m wali
            bardziej niż kilka samochodów stojących na światłach 1,5m obok przystanku.
        • Gość: bylypalacz3 Re: Zakaz palenia na przystankach IP: *.dint.wroc.pl 21.07.06, 09:40
          palić w miejscu publicznym to jak pierdzieć - smród równie obrzydliwy, tylko
          jakby klienci tanich barow maja wiecej kultury niż palacze
        • Gość: wiwan Re: Zakaz palenia na przystankach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.06, 10:30
          jestes WYJĄTKOWY.niestety.pozdrawiam
      • tbernard Re: Zakaz palenia na przystankach 21.07.06, 13:04
        Tylko paniusie przeganiasz? A jak się trafi grupka kopcących bysiorów?
    • Gość: wiwan Re: Zakaz palenia na przystankach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.06, 10:29
      ależ ten zakaz obowiązuje we Wrocławiu na przystankach ZDiKu od bodaj 2
      lat.oczywiście jest notorycznie,po polsku i prostacku łamany
      • Gość: guarana Re: Zakaz palenia na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 12:34
        a ja mam to gdzieś.
        może i palę ale nigdy pod wiatą bo wiem, że jest zabronione ani w pobliżu ludzi.ale jeśli juz którys stanie koło mnie jak palę to już nie moja wina.nie ma w polsce zakazu palenia na ulicach.
        każdy ma prawo do robienia tego co lubi.
        jeśli ktoś wybiera moje towarzystwo to liczy się z tym, że ja palę. a ja staram się tak palić żeby im nie przeszkadzać. proste. a po co tyle nienawiści.
        może raczej zamaist wiat powinniście zająć się mamuśkami i ojcami któzy pale przy dziecku trzymając je na rękach.
        pzdr
    • Gość: Kasia Re: Zakaz palenia na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:01
      Mnie wkurza jak sobie np. siedzę na przystanku, czekam na autobus przychodzi
      sobie palacz i bezczelnie z papierosem w zębach siada koło mnie (pod wiatą) to
      jest szczyt wszystkiego. Albo taki który ledwie wyjdzie za wiatę i już myśli,
      ze mu wszystko wolno. niech chociaż spraedzi z ktorej strony wieje wiatr i
      stanie po tej stronie wiary gdzie nie będzie do niej nawiewać.
      Ale większości palaczy to już chyba rozum wypaliło niestety...
    • hateandwar Re: Zakaz palenia na przystankach 22.07.06, 00:11
      wolkow44 napisał:

> Przykładem Gdańska,radni Wrocławia powinni wprowadzić zakaz palenia na
      > przystankach autobusowych i tramwajowych.

To co mam zrobic, zeby tramwaj, ew. autobus przyjechal? Palenie papierosow na
      przystanku to najlepszy sposob na spowodowanie rychlego przyjazdu oczekiwanego
      srodka komunikacji.
    • vharia przecież jest... 22.07.06, 12:04
      ...zakaz, tylko nikt go nie egzekwje. Niektórzy przestrzegają z włąsnej woli,
      ale część uważa, że jak komuś się nie podoba, to może zjeżdżać spod budki:))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka