isima 21.07.06, 16:09 Czy może ktoś polecić we Wrocławiu jakiś sensowny żłobek(gdzie przyjmują dzieci 9.miesieczne),albo nianię ( w rozsądnej cenie)...ile za godzinę teraz bierze średnio taka niania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lyonesse Re: Żłobek...niania...help!!! IP: *.e-wroc.com 21.07.06, 17:19 wszystkie ZOZowskie żłobki przyjmują dzieci od 4tego miesiąca życia. polecam żlobek na Dokerskiej 5 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Żłobek...niania...help!!! IP: *.magma-net.pl 21.07.06, 18:21 polecam żłobek na Wrońskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Żłobek...niania...help!!! IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 21.07.06, 19:30 niania to koszt ok 500 zł miesiecznie za 6 g pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghj Re: Żłobek...niania...help!!! IP: *.e-wro.net.pl 21.07.06, 21:15 Jest żłobek na Drukarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Żłobek...niania...help!!! IP: *.media4.pl 22.07.06, 00:27 skandal, zeby niemowlaki do zlobka oddawac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Żłobek...niania...help!!! IP: *.magma-net.pl 22.07.06, 07:22 dlaczego twierdzisz, że to skandal dzieci do żłobka oddawać?!! masz jakieś doświadczenie w tej sprawie ?!! ja nie oddałabym już teraz dziecka mojego żadnej niani. starszym synkiem "opiekowała się" kiedyś niania, a młodzszy kończy właśnie żłobek i już wiem, że gdybym miała wybierać opiekę dla kolejnego mojego dziecka wybrałabym właśnie żłobek. Mieszakam na osiedlu, gdzie jest dużo małych dzieci. Mamy okazję poobserwować te sławetne nianie jak "opiekują" się dziećmi za duże pieniądze. Kilka przykładów: będąc z dzieckiem na podwórku nawet dwie godziny potrafią się nie odezwać do tego dziecka ani słowem.. brała sobie taka niania plastikowe krzesełko i wystawiała twarz do słońca, albo czytała kolorową prasę,nieraz nianie bez uprzedzenia wyjeżdżały z dzieckiem gdzieś i bardzo szybko wracały przed powrotem rodziców, aby nie zorientowali sie, że gdzieś była z dzieckiem itp.Notoryczną rzeczą jest obgadywanie rodziców przed wszystkimi, a w szczególności matki dziecka jakim to jest nierobem.. Po takiej obserwacji kilka mam oddało dzieci właśnie do żłobka na Wrońskiego. Dzieci mają pyszne jedzonko, uczą się wierszy, piosenek, oglądają bajki, przyjeżdżają do żłobka teatrzyki, przychodzi mikołaj, mają zabawy, festyny rodzinne, opiekuje sie dziećmi przez cały czas logopeda. Szkoda, że bedzie tam chodził jeszcze tylko tydzień.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Żłobek...niania...help!!! IP: *.media4.pl 22.07.06, 11:18 dzieckiem powinna zajmowac sie matka! A ty pewnie wolisz isc do pracy nie? Czemu oddajesz je pod opieke komus innemu? Widac nie stac cie emmocjonalnie na rodzicielstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
vharia Re: Żłobek...niania...help!!! 22.07.06, 17:59 A ty byś napewno w mig rzucił pracę i został w domciu piorąc pieluchy panie mądralo? Nawiasem mówiąc za 400zł zasiłku? Jadłbyś codziennie kaszę z margaryną i to samo serwował szcześliwemu i dowartościowanemu emocjonalnie potomkowi. Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Isima, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 20:40 Dwoje moich dzieci chodziło do żłobka na Wrońskiego i gorąco polecam tą placówke.Bardzo dobra pod każdym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
isima Re: Isima, 23.07.06, 15:51 Dzięki dziewczyny (a co do tekstu Marka,to brak słów...i szkoda komentować). Odpowiedz Link Zgłoś