Dodaj do ulubionych

Samotnia, perła Karkonoszy

25.07.06, 10:11
To prawda, urok "Samotni" pozostaje od lat nieodparty... Niewiele jest równie
malowniczo położnonych schronisk, a co ważniejsze, rzadko spotyka się tak
miłych gospodarzu. Niestety, w tzw. sezonie bardzo trudno tam o miejsce
noclegowe i trzeba iść do koszmarnej "Strzechy", gdzie straszy duch PRLu,
zwłaszcza poprzez upiorne i niegrzeczne panie z obsługi... Nie wspominając o
przygłuchej pani sprzątającej, której budzik wyje przez pół godziny o 4 nad
ranem...
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaromir Re: Samotnia, perła Karkonoszy IP: 193.138.110.* 25.07.06, 10:32
      Mnie również rodzice zaszczepili Karkonosze w wieku 3 lat. Od tego czasu bywam
      tam regularnie. Nawet teraz kiedy przeprowadziłem sie do Gdańska odwiedzam moje
      góry 2 razy do roku. Ciesze się bo wiem, że będę tam we wrześniu :-) Pozdrawiam
    • Gość: Zenek Wypierd Re: Samotnia, perła Karkonoszy IP: *.wroclaw.mm.pl 25.07.06, 10:43
      Tak, wszystko się zgadza poza tą przygłuchą sprzątającą i jej budzikiem.
      Prawdziwy miłośnik gór wstaje o 4 rano.
      A Strzecha jest także perełką, tylko zaniedbaną.
      • Gość: ala Re: Samotnia, perła Karkonoszy IP: *.e-wro.net.pl 25.07.06, 12:20
        Wszystkie schroniska karkonoskie to miejsca magiczne. Kocham te klimaty. Żal,
        że w tym roku nie dane mi będzie choc na chwilę tam wpaść:-(
      • madamska Re: Samotnia, perła Karkonoszy 25.07.06, 13:16
        Miałam wątpliwą przyjemność mieć tę panią za sąsiadkę, i jej budzik też ;). Co
        do przyznawania tytułu miłośnika gór to nie będę się wypowiadać, z ekstremistami
        i tak nie warto dyskutować...
        • 59049m Re: Samotnia, perła Karkonoszy 25.07.06, 16:24
          Uwielbiam Karkonosze, które wcale jednak nie są górami bezpiecznymi. W tym roku
          w sierpniu wybieram sie do Szklarskiej Poręby i będę zdobywać Szrenicę. Hura!!!
          • madamska Re: Samotnia, perła Karkonoszy 26.07.06, 10:15
            To wspaniale, jak już dojdziesz na szczyt tej pięknej góry to powinnaś/-nieneś
            spróbować niezrównanych naleśników z serem i jagodami, mmhm... Kilka lat temu
            spędziłam na Szrenicy dwa tygodnie w ramach praktyk, mam ogromny sentyment do
            tej góry.
      • Gość: fan Re: Samotnia, perła Karkonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 17:34
        Tam jest suuuuuuper.
    • Gość: radar Re: Samotnia, perła Karkonoszy IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 25.07.06, 16:56
      "...potrafię w środku nocy wsiąść w samochód i gnać z Wrocławia w Karkonosze"

Jedzie Pan szybciej, niż myśli. Zwolnij - szkoda życia.
      STOP wariatom drogowym!
      • Gość: kolp Re: Samotnia, perła Karkonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 16:50
        Piekne msce.
    • heniog Re: Samotnia, perła Karkonoszy 26.07.06, 02:57
      Szkoda tylko, że miejsca takie są rozdeptywane przez "masówki" szkolne, oraz
      ludzi nie doceniających czasem dobrodziejstwa, uroku i mistyki gór /i nie tylko
      gór zresztą/.
    • Gość: karul och, jaki ten IP: *.sympatico.ca 26.07.06, 04:49
      pawluszek picman i poeta jednoczesnie: wyczerpany trudami zycia politycznego,
      tymi zarwanymi niedzielami wykonczony, ucieka (czy ktos go goni?) do samotni.

czy wam go zal?
      • Gość: Bunio Re: och, jaki ten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 09:17
        Miłość Wyborczej do Pawluszka i Jackiewicza jest szeroka i głęboka jak ich
        osobowości.
    • Gość: yrek Re: Samotnia, perła Karkonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 23:21
      Co za popierzony "spec" od PR-u pisał te upiorne wynurzenia Pawluszka? Lukier, wazelina i w rezultacie
      paw. I antyreklama dla karkonosze, które mogłyby być przepiękne i dobrze zagospodarowane, gdyby
      Pawluszek wziął się do roboty (dla tych, którzy nie wiedzą: w zarządzie województwa odpowiada m.in. za
      turystykę i promocję - a w tym roku dostał gigantyczną kasę na tzw. promocję.)
      • Gość: aga tylko prawdziwi turysci potrafia docenic jej urok IP: *.promax.media.pl 27.07.06, 18:42
        Uwielbiam to miejsce bo jest dla mnie zawsze pewnym etapem dłuzszych podrozy
        grzbietami Karkonoszy. Spacer z plecakiem po gorach to cos co lubie najbardziej,
        ale coraz czesciej czuje sie dziwnie gdy wsrod tlumu w rejonie Samotni
        przewazaja "turysci" dla ktorych plecak zamienil sie w komorke czy radio. Juz
        nie chce wspominac o "pogardliwych spojrzeniach" rzucanych mojej ekipie
        wedrowcow na ulicach Karpacza, gdy wracamy poznym wieczorem z jakiejs dluzszej
        trasy (np. z Przełęczy Okraj). Czy turysta z plecakiem na plecach w krotkich
        spodenkach, koszulce, butach do gorskich wedrowek, naprawde wzbudza jedynie
        politowanie lub smiech przechodniow ?
        • Gość: to je ono Re: tylko prawdziwi turysci potrafia docenic jej IP: *.madcomputers.pl 27.07.06, 23:23
          Rowniez polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka