warsisawa 30.07.06, 13:56 witam. Chcialabym wyslac swojego syna do XIII lo. Prosze o opinie o tej szkole. Jacy sa nauczyciele, czy poziom jest wysoki, jaka atmosfera panuje w szkole itd. Dziekuje bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasa jesli jestes bogata, to wyslij IP: *.media4.pl 30.07.06, 16:08 ta szkola to takie wroclawskie Beverly Hills Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megan TAK TAK TAK IP: 194.146.120.* 01.08.06, 09:48 skończyłam XIII-tke 6 latek temu,dostałam się na prawo i szkoła dobrze mnie przygotowała. Poznałam tam przyjaciół, poznałam pierwszą miłość, wspanialych nauczycieli:) Ja swoje dziecko tam wyślę. Szkoła ma wysoki poziom, oferuje wiele zajęć dodatkowych,promuje języki. Myślę że warto. Pozdrawiam abslowentów Fredka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salazar Re: TAK TAK TAK IP: *.media4.pl 02.08.06, 10:55 hahaha :) Aniu, dodaj ze pierwsza, jedyna i ostatnia miloscc :) Buziaki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zatroskana Nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 16:36 Absolutnie. Ucz je sama. W tej szkole jest za mało religii. Odpowiedz Link Zgłoś
tonks666 Re: Nie 30.07.06, 22:16 hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha bez kometarza xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uzo Re: wyslac dziecko do XIII lo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 18:32 oczywiście! to elita :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Re: wyslac dziecko do XIII lo? IP: *.chello.pl 30.07.06, 18:33 A dziecko nie potrafi się samo do szkoły wysłać?? mamusi potrzebuje? Jeszcze mu pupę wycierasz i kanapeczki szykujesz do szkoły?? żENADA!! Trochę samodzielności ludzie !! Odpowiedz Link Zgłoś
warsisawa Re: wyslac dziecko do XIII lo? 30.07.06, 19:01 chce po prostu pomoc. To takie dziwne? prosze o dalsze opinie, ale rowniez prose je uzasadniac. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beba Re: wyslac dziecko do XIII lo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 19:56 Moje chodziło przez 4 lata ze wzsystkim bylo ok tylko z pania od histori totalny kanal. Doprowadzila młodą do skrajnej nerwicy tak ze na dwa miesiace przed matura rozwazalismy preniesienie jej do innej szkoly. Dodam ze mloda jest osoba dobrze ulozona bez problemow tak w kontaktach z rowiesnikami i starszymi. Wszystko skonczylo sie dobrze ale horror byl. W tym roku Mloda skonczyla studia na renomowanej uczelni z najlepszym dyplomem na roku i nie sadze aby byla to zasluga 13 i tamtejszych metod. Stad tez moja kategoryczna rada NIE. Dodam jeszcze ze Mloda sama sobie ta 13 wybrala a my jej to odradzalismy no i wyszlo na nasze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
warsisawa Re: wyslac dziecko do XIII lo? 30.07.06, 20:01 jak sie nazywa ta nauczycielka? Moje dziecko wymarzylo sobie klase dziennikarska. No i raczej ciezko bedzie zniechcecic ;/ Czy poziom w tej szkole jest wysoki? No i czy to prawda, ze uczeszczaja tam dzieci z bogatych rodzin? dziekuje za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beba Re: wyslac dziecko do XIII lo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 20:33 Pani od historii nazywa sie Wiater ponoc nieco gorszy od niej jest pan od histori Suchodolski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uzo Re: wyslac dziecko do XIII lo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:20 mnie też uczyła Wiater, co prawda było to lata temu, ale jakoś nie wspominam jej źle... a talentu do historii nie mam żadnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedson Re: wyslac dziecko do XIII lo? IP: *.iitd.pan.wroc.pl 31.07.06, 08:12 a mnie uczyła szubertowa a suchodolski był wtedy na praktykach jako student politologii, e tam wcale nie ma tam zgorszych nauczycieli jakiejs superzroznicy miedzy szkoła numer 9 12 czy 25 nie ma jak ktos sie chce uczyc to sie nauczy hehe dodam ze jak szedłem do tej szkoły poczatek lat 80 tych to miała najgorsza opinie potwierdzały to wyniki liosci ludzi dostajacych sie na studia po tej szkole a prosze teraz jest odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
pb12 Re: wyslac dziecko do XIII lo? 01.08.06, 01:15 warsisawa napisał: > jak sie nazywa ta nauczycielka? Moje dziecko wymarzylo sobie klase > dziennikarska. No i raczej ciezko bedzie zniechcecic ;/ > Czy poziom w tej szkole jest wysoki? No i czy to prawda, ze uczeszczaja tam > dzieci z bogatych rodzin? > > dziekuje za informacje owa nauczycielka historii w tym roku przeszła na emeryturę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 91-95 Re: wyslac dziecko do XIII lo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:53 CZYŻBY CHODZIŁO O SŁYNNĄ PANIĄ D. S.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka 2- absolwent Re: wyslac dziecko do XIII lo? IP: *.media4.pl 30.07.06, 20:15 poziom wysoki , atmosfera dobra , nauczyciele wymagający. Klasy o profilu dziennikarskim najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synek Re: wyslac dziecko do XIII lo? IP: *.media4.pl 30.07.06, 20:18 a ta biala plama to co? Wycieta przez cenzure obyczajowa ,,gorsza prawda" o tej szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: wyslac dziecko do XIII lo? IP: *.os.amsnet.pl 30.07.06, 20:45 Teraz się zastanawiasz? Chyba nabór do liceów już się zakończył. Znajomi mowia, że ta szkoła ma dość duży problem z narkotykami. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.marcin Re: wyslac dziecko do XIII lo? 30.07.06, 21:41 a w jakiej szkole takich problemow nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: wyslac dziecko do XIII lo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 17:05 > a w jakiej szkole takich problemow nie ma? w czternastce. wbrew plotkom. sprawdzone organoleptycznie pare lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.marcin wysłać :) 30.07.06, 21:37 Szkoła bardzo fajna. Tzn - była fajna, kiedy ja tam chodzilem (matura w 2000 roku). Musze przyznac, ze nie uczyłem się jakos wytrwale i miałem jakies tam problemy, lecz za kazdym razem pomyslnie rozwiazane :) Nie wiem jak jest teraz, ale kilka lat temu XIII aspirowala do miana ,,elitarnej wroclawskiej szkoly sredniej". A klasa do ktorej chodzilem - dziennikarska ,,A" miala byc perla w koronie :D Pamietam, jak nasza wychowawczyni (pani Banaszewska, pozdrawiam i nisko sie klaniam) baaaaardzo powoli i baaaaarzdo dobitnie powiedziala do mnie i do dwoch innych kolegow: ,,nie pozwole, abyscie uniemozliwili mi zrobienie z tej klasy perelki". No coz, nasze wspaniale wyniki w nauce mogly doprowadzic do zawalu serca :) To takie wspomnienia. Natomiast jesli chodzi o poziom... Przedmioty humanistyczne - ok. Wspominana juz wyzej pani Wiater i pan Suchodolski wymagajacy, aczkolwiek uczacy rowniez swobodnego myslenia. Troszke rowniez wyznawcy zasady ,,kto nie maszeruje, ten ginie" :D Z polskiego przez cztery lata edukacji mielismy trzy nauczycielki. Pierwsza z nich smialo mozna nazwac przedstwaicielka pokolenia ,,Jot Pe Dwa" wersja pierwsza :) Druga byla od razu po studiach (fajnie sie z nia szalalo na polmetku), a trzecia - pani Witkowska, swietna nauczycielka :) Zdjae sie, ze nadal pracuje. Biologia, fizyka... hmm... No coz... Nie mi to oceniac, bo tak srednio sie wczuwalem w te przedmioty :) Chemia - synkowi pewnie sie spodoba, jesli bedzie go uczyc pani Duszynska, ktrej to wyglad uniemozliwil mi skupianie sie na lekcjach :) Tzn - skupialem sie nie na tym, co trzeba :) Matematyka - zawsze z nia mialem problemy, ale zawsze pani Łuniewska mnie wyciagala za uszy! :) Zalosna byla informatyka. Pod koniec lat 90' uczylismy sie pracoiwac na DOSie, bo owczesne szkolne kompy byly za slabe na windowsa :) O reszcie przedmiotow sie nie bede wypowiadal, bo malo co pamietam :) Nie jest w XIII zle. Kiedys z kolega dopisalismy sobie trojki w dzienniku z pewnego przedmiotu i pani sie zorientowala. Zawolala nas i zapytala, kto to wpisal. A my na to: ,,nie wiemy!" hehe. No i to wystarczylo, zeby juz nas nie podejrzewala :) Swoja droga byla w naszej klasie taka laska, ktora miala z innego przedmiotu kilka jedynek na czysto i chciala sobie dopisac 5 :) Z wrazenia dopisala kolejna banke :) Ale i tak zdala :) Bo w tej szkoe kazdy zdaje, no prawie kazdy :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.marcin Re: wysłać :) 30.07.06, 21:46 oczywiscie nie pochwalam dopisywania ocen etc :) To bylo z glupoty :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.marcin Re: wysłać :) 30.07.06, 21:53 ajajaj :) Zapomnialem o tak waznych przedmiotach jak jezyk angielski i niemiecki :) Musze przyznac, ze poziom wysoki, podzial na dwie grupy - zaawansowane, oraz nie :) Zapomnialem tez dodac, ze szkola ma zamiar wybudowac basen. Tzn, miala taki zamiar w 1996 roku albo i wczesniej :) W kazdym badz razie - jak mysle - cudowny dla oka projekt nadal wisi kolo pokoju nauczycielskiego... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: wysłać :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:43 chyba Łańkut, a nie Łuniewska kolego :) Odpowiedz Link Zgłoś
tonks666 Re: wyslac dziecko do XIII lo? 30.07.06, 22:32 hahaha!!!!!!! śmiać mi się zachciało, jak zobaczyłam tego posta xD szkoły wybierało się bodajże do końca maja, a teraz jest koniec lipca xD żenujące=/ a poza tym chyba lepiej, żeby chłopak sam sobie wybrał szkołę, bo z narzucania nic nie wyjdzie... normalnie to jest śmieszne hahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
warsisawa Re: wyslac dziecko do XIII lo? 30.07.06, 22:50 masz napisane, ze ludzie sa dziwni. Ludzie sa dziwni, a niekiedy bardzo glupi. Nie pomyslales, ze moze chodzi o nastepny przytszloroczny nabor? Tacy jak Ty dziwia mnie bardzo... Bo po co dales swoje przyglupie wpisy? Rajcuje Cie to? Jesli tak, to gratuluje ... Sam jestes zenujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
tonks666 Re: wyslac dziecko do XIII lo? 31.07.06, 23:34 To trochę za szybko na myślenie o przyszłorocznym naborze...=/ poza tym, nie jestem "nim"... współczuję Twojemu synowi... czy to jest maminsynek?? jeśli nie, to pewnie będzie... biedak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupcegielkekup Re: wyslac dziecko do XIII lo? IP: *.media4.pl 31.07.06, 12:34 jesli chce konicznie isc do klasy dziennikarskiej, to wyslij. Ale chyba tez w IV lo jest taka klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beba Re: wyslac dziecko do XIII lo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 16:32 Z panią Wiater to może być tak że w opisywanym okresie miała akurat taką fazę wcześniej moze byla ok i teraz może też jej sie zmieniło czego jej i wszystkim innym zycze. Pozdrawiam wszystkich i Panią Wiater też Odpowiedz Link Zgłoś
rita78 Re: wyslac dziecko do XIII lo? 31.07.06, 19:43 ja konczylam w 97 i wspominam baardzo dobrze.prawie cala klasa pokonczy;a studia, niektorzy doktoraty i jakos sobie radzimy. Polecam wacik: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=398&w=10919138 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla licealistka Re: wyslac dziecko do XIII lo? IP: *.wro.vectranet.pl / *.wro.vectranet.pl 31.07.06, 21:38 TAK!!!!Zaluje ze tam nie poszlam, zawsze zalowalam.Slyszalam wiele pozytywnych opinii.POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: wyslac dziecko do XIII lo? IP: *.k.pl / 212.127.87.* 31.07.06, 22:10 A ja lubilam pania Wiater. Kobieta z charakterkiem. Co prawda lubi miec swoich ulubiencow, ja do nich nie nalezalam i jakos potrafilysmy sie dogadac. Pan Suchodolski... hm... no coz... zatargow z nim nie mialam, ale jakos milo go nie wspominam. Po latach wydaje mi sie, ze tylko po to "maltretowal psychicznie" uczniow, zeby moc sie z czego smiac na przerwach w pokoju nauczycielskim. Ot, uprzyjemnic sobie zycie nauczyciela. Konczylam klase dziennikarska (bylismy prekursorami) i z tego co wiem, to z roku na rok zajecia dla tej kasy wygladaly coraz ciekawiej. Mimo wszystko polecam. Szkola jak szkola - trzeba ja przezyc :) I rzeczywiscie duzo osob ukonczylo studia (a nie rokowaly wg niektorych nauczycieli). Jak twoj syn chce isc- niech idzie. W koncu zawsze szkole mozna zmienic, to nie koniec swiata. I za moich czasow 13 nie byla szkola elitarna, ani dla bogatych dzieciakow, stad moje zdziwienie czytajac niektore wypowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pb12 Re: wyslac dziecko do XIII lo? 01.08.06, 01:14 warsisawa napisał: > witam. Chcialabym wyslac swojego syna do XIII lo. Prosze o opinie o tej > szkole. Jacy sa nauczyciele, czy poziom jest wysoki, jaka atmosfera panuje w > szkole itd. Dziekuje bardzo :) Dzien dobry Jestem tegorocznym maturzystą z XIII LO. Dostałem się na wymażony kierunek studiów podobnie jak moi znajomi z klasy. Tegoroczni maturzyści będą studiować dziennie m.in. na Prawie, Akademii Ekonomicznej Administracji oraz Politechnice. Najbardziej ambitny będzie studiował w USA na uniwersytecie Michigan. Każdy zna tragiczne wyniki tegorocznej matury u nas w szkole nie zdało raptem 6 osoób ( na ok 300 zdających). Szkoła jest duża po 10 klas w jednym roczniku. Prawda ze dosyc liberalnie podchodzi się tam do spraw religii ale jak ktos chce sie jej uczyc to nsprawde moze. Dyrekcja nie robi problemow poprostu gdu ktos uczyc sie jej nie chce. Inni nauczyciele są równiez z górnej półki. Sala gimnastyczna jest wyjątkowo duza co stanowi wyjątek we wrocławskich szkołach. Naprawdę gorąco polecam XIII LO dla pani dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: wyslac dziecko do XIII lo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 09:06 XIII? Klasa dziennikarska? Hmm... Chyba odestek dziennikarzy, ktorzy skonczyli te klase jest porownywalny z odsetkiem dziennikarzy, ktorzy sa absolwentami studiow dziennikarskich. XIII konczyli: red. Bomersbach, red. Grochal, red. Torz i obecna rzeczik prasowa PiP pani Zalas, ktora wczesniej takze byla zurnalistka. (zrodlo: kilka zakrapianych imprezek ze spiewaniem i kielbaskami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: wyslac dziecko do XIII lo? IP: *.os.amsnet.pl 01.08.06, 15:59 "Dzien dobry Jestem tegorocznym maturzystą z XIII LO. Dostałem się na wymaŻony kierunek" Mam nadzieję, że jednak nie uczyłeś się w klasie dziennikarskiej, bo takie błędy nie przystoją absolwentowi takiego kierunku. Hmmm...właściwie nie przystoją nawet tegorocznemu maturzyście:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: wyslac dziecko do XIII lo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 16:03 moze to giertychowy maturzysta, a jego wymazony kierunek, to po prostu jakikolwiek kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
pb12 Re: wyslac dziecko do XIII lo? 02.08.06, 23:14 Gość portalu: pp napisał(a): > moze to giertychowy maturzysta, a jego wymazony kierunek, to po prostu > jakikolwiek kierunek. No, no błąd się przytrafił. Ale jak kojarzyc mnie z Giertychem to juz wole sie wogóle nie odzywać. Dostałem się bez problemów na Ekonomię. Jak ktoś chce to w XIII spokojnie pomoga mu przebrnąc przez liceum i dostać się tam gdzie chce. Jeszcze raz polecam XIII LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: wyslac dziecko do XIII lo? IP: *.media4.pl 02.08.06, 10:35 moze niech samo zdecyduje? Odpowiedz Link Zgłoś