Dodaj do ulubionych

Metro zalane

08.08.06, 10:20
dzis jak zwykle kupilem bilet jednodniowy na metro w kiosku ze znaczkiem M i
skierowalem sie do wejscia na pl. Grunwaldzkim. Tam jednak mnie poinformowali
ze dwa tory metra sa zalena i dzis nie kursuje! chcialem zwrocic bilet ale
pani nie przyjela, SKANDAL! gdzie mozna zlozyc skarge? lub go zwrocic? ktos
dzis tez mial podobny problem? jestem lekko wqrzony...
Obserwuj wątek
    • Gość: xcb Re: Metro zalane IP: *.e-wro.net.pl 08.08.06, 10:26
      nie przesadzaj, przecież to nie pierwszy raz, przez wiele lat po wojnie też
      było zalane.
    • Gość: wroc nieprawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 11:21
      nasze metro jest niezalewalne!
      ono pod wpływem wilgoci samo się wgłębia na niższy poziom!
      zaraz przy wejściu na Grunwaldzikim, po lewej stronie są windy - wystarczyło
      sie trochę rozejrzeć, bo swietnie oznakowane
      • vratislaviak Re: nieprawda! 08.08.06, 11:51
        stacja krzyki osobowice nie jest zalana mozna jeżdzic
        • Gość: metr Re: nieprawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:00
          Na stacji Powstańców Śl. skrzyrzowanie z Pilczycką wszysto działa nawed
          klimatyzacja. Jeśli Grunwald jest naprawde zalany to z tego co sie orientuje
          na pewno w cenie biletu mozna dostac kalosze płasz przeciw deszoczowy i
          skafander płetwonórka z powietrzem wystarczajacym by dojechac na bielany.
          • Gość: dred Re: nieprawda! IP: *.e-wro.net.pl 08.08.06, 12:19
            Mnie pani w kasie nie tylko zwróciła za bilet, ale w ramach promocji dołożyła
            ponton i dwa wiosła. Mogłem całkiem gratis przepłynąć zalaną linią. Musiałeś
            trafić na kogoś niekompetentnego.
            • sztuk6mistrz Uwaga 08.08.06, 12:26
              na lewo od lini Biskupin-Leśnica, w okolicach stacji Hala Ludowa, można spotkać
              szwędające się resztki wermachtu. nie są agresywni, ale namolni
              • Gość: sad Re: Uwaga IP: *.e-wro.net.pl 08.08.06, 12:32
                Co to znaczy namolni, czy chcą nas nawracać na faszyzm?
                • sztuk6mistrz Re: Uwaga 08.08.06, 13:03
                  gadają tak - pisssss, pisssss, pisssss
                  • Gość: germanista Re: Uwaga IP: *.e-wro.net.pl 08.08.06, 13:05
                    Skoro to niemiecki wehrmaht to ani chybi szukają kibla, bo piss to po niemiecku
                    sikać.Bez obaw zatem o indoktrynację.
                    • sztuk6mistrz Re: Uwaga 08.08.06, 13:42
                      też tak podejrzewałem i dlatego skierowałem ich na stacje plac Solny, gdzie
                      siedzibę ma ta partia, niech się załatwią chłopaki
                      • kielczow2003 Re: Uwaga 08.08.06, 13:54
                        Miałeś okazję spotkac legendarna grupe werwolfu, tej jednostki która przez lata
                        zyła w metrze i tylko motorniczy opwiadali historię o przestawionych
                        sygnalizatorach ( tych poniemieckich kwarcowych, obecne "ręczne" są nie do
                        uregulowania obsługa metra ten fakt juz dawno potwierdziła oficjalnymi
                        raportami)czy o ulotkachj w czasie zasiecajacych metro podczas firmowych imprez
                        na linii pl Grunwaldzk-p Społeczny "Wir breslauern kapitulieren nicht" ( to
                        stounkowo krótki odcinek więc jakis wniosek mozna z tego wysnuć)itp. Podobno
                        zbuntowanym członkiem werwolfu jest Ryszard Czarnecki, miał juz dosyc zycia w
                        metrze i dlatego chodzi w ....swetrze pod garniturem oczywista:-) Dzisiaj czesc
                        zdjec tych ludzi uchwyconych klapsem przez przypadkowych pasażerów czy obsługe
                        metra mozemy oglądać na rynku. Osobliwa kolekcja.
    • piast9 Re: Metro zalane 08.08.06, 13:44
      Stewardessy w metrze też są zalane...
      • avventura Re: Metro zalane 08.08.06, 13:55
        to się nazywa lojalność:)
    • Gość: Przyjezdny Re: Metro zalane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 22:58
      A co to za stacja Kiełczów 2003?
      • Gość: taki jeden Re: Metro zalane IP: 194.205.166.* 08.08.06, 23:08

> A co to za stacja Kiełczów 2003?

ta to zawsze jest albo zalana albo zacpana
        • Gość: gor Re: Metro zalane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 00:51
          przede wszystkim głupia
          • kielczow2003 Re: Metro zalane 09.08.06, 01:11
            Nei ma to jak między ćpunami sobie pogadac co? hehehehe
            • sztuk6mistrz Re: Metro zalane 09.08.06, 07:52
              nie przejmój się, zawsze się w metrze jakieś drobnoustroje znajdą, chociaż
              deratyzacje przeprowadzano w zeszłym tygodniu, trzeba będzie zgłosić Sanepidowi
              - im się metro z centymetrem (działka), a burak z barokiem myli.
              • kielczow2003 Re: Metro zalane 09.08.06, 09:33
                Echh te służby a ja myślałem ze w naszym metrze nie będzie meneli bezdomnych
                itp. Ale propaganda propagandą a życie życiem;-)
                Ciekawe jak ten fakt ukryja nasze słuzby przed festiwalem piosenki "Metro"????

Ma być Kofan Anan oraz specjalny gość pana Kofana pani Beger;-)
                Taki obciach będzie a tu tacy swiatowi ludzie przyjezdzaja
                • Gość: Przyjezdny Re: Metro zalane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:38
                  Na czas przyjazdu pana Anana radzę usunąć ze stacji Kiełczów 2003 odpady z
                  reaktora atomowego. Tym bardziej, że towarzyszyć mu będzie pani Berger. Mogłaby
                  się na zuzyte pręty nadziać.
                  • Gość: azja Re: Metro zalane IP: *.chello.pl 09.08.06, 19:14
                    jakby się nadziała toby pewnie nie zauważyła, albo by jej pasowało. może nawet chłodziwo jakieś by sie przydało, by żar renaty nie zahuśtał jądrami kofana anana, i nie wyprawił ich w przeskok kwantowy. ja tam kofana nie żałuję,ale może nie daj bosze by metro od tych reakcyj jądrowych sie popsuło i wtedy naprawdę klops.
    • Gość: _ Re: Metro zalane IP: 194.146.219.* 09.08.06, 03:57
      he? pozno , umeczona jestem i tak sie zastanawiam , czy to , co czytam , to
      jakis wybryk mojej wyobrazni , czy co?
      • Gość: ? Re: Metro zalane IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.06, 09:42
        A co czytasz? Ja tu nic nie widzę...
        • Gość: EWa Re: Metro zalane IP: *.CNet2.Gawex.PL 09.08.06, 10:19
          Bośta tyż zalani...
          No to siup na poprawę widoczności nie tylko w metrze!
    • sprezynka77 Re: Metro zalane 09.08.06, 14:24
      Dzięki, że uprzedziłeś- wezmę z domu materacyk dmuchany...
      • Gość: 1996 Re: Metro zalane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:33
        Dziś na stacji na Grunwaldzkim stały podsatwione autobusy mpk jako komunikacja
        zastępcza bo linia na pewnym odcinku nadal zalana,wszyscy byli źli że musilei
        powrócic do znienawidzonych autobusów mpk
        • Gość: nasi Re: Metro zalane IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 09.08.06, 14:42
          nie wszyscy byli źli, część poleciała starym Zeppelinem, który nadmuchali
          pracownicy ZDiK-u. Dziękujemy pracownikom ZDiK-u za ich oddech nieświeży!
          • Gość: gość ze zdiku Re: Metro zalane IP: *.e-wro.net.pl 09.08.06, 18:31
            Nieświeży ale grunt że skuteczny.Zeppelin leciał nad miastem aż miło na tym
            gazie etanolowym.
    • Gość: zgaga Re: Metro zalane IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 10.08.06, 10:05
      zamiast przemieszczać się przemoczonym metrem, poszedłem pod parasolem starym
      chodnikiem na Stadion Olimpijski. potem wjechałem windą na wieżę zegarową i
      uwierzcie to nie był Wrocław a Breslau, znalazłem się w samym środku wielkiej
      hitlerowskiej manify, a na przeciwko taki kurdupel z wąsikiem pokazywał jakie to
      w Bawarii śniegi spadły.
      • sztuk6mistrz Re: Metro zalane 10.08.06, 15:27
        To te słynne zawirowania czasoprzestrzenne zwane infundybuła
        chronosynklastyczna. Od nich biora się deja vu i giną skarpetki w pralkach
        automatycznych.
    • Gość: robotnik przymusow Re: Metro zalane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 10:53
      wracając do domu po wypiciu taniego wina na ławce w parku odnalazłem notatkę
      pisaną w języku niemieckim pisaną przez tajnego oficera ss w, której jasno
      wynika, że metro na ulicy żmigrodzkiej zostanie zniszczone.
      jadąc do pracy, na skrzyżowanie ul żmigrodzkiej z kamieńskiego poszedłem na
      stacje metra. jestem bystry od razu zrozumiałem, że notatka głosiłą prawdę.
      moje pytanie brzmi:
      czy ktoś wie jak zorganizować msze polową w intencji obrony metra?
      • Gość: Przyjezdny Re: Metro zalane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 15:28
        Dokładne informacje na ten temat uzyskasz w Sztabie Śląskiego Okręgu Wojskowego.
        • Gość: alejo Re: Metro zalane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 15:33
          a dokładniej rzecz biorąc, w kaplicy generała, obok zapasu 40 kontenerów wina
          mszalnego
          • Gość: azja czaple IP: *.chello.pl 11.08.06, 06:48
            dzisiaj przy terminalu swojec widziałam 3 czaple...jak się opychały rybami. może by obsluga zareagowała i posprzątała te rybie głowy leżace przy ruchomych schodach-omal się na nich nie zabiłam.
      • Gość: azja msza za Metro zalane IP: *.chello.pl 10.08.06, 17:49
        wystarczy zawiadomić posłów- oni żarliwą modlitwą sprowadzili ulewy i wielką wodę i to oni są winni zalania metra. niech więc wymodlą coś wartosciowego i pokażą że mogą się do czegos nadać.
        a może by tak w długi łykend w zalanym tunelu zorganizować wyścigi gumowych kaczuszek- o puchar prezydenta rezydenta naszej metropolii ?
    • Gość: L Re: Metro zalane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 02:48
      don76 napisał:

> dzis jak zwykle kupilem bilet jednodniowy na metro w kiosku ze znaczkiem M i
      > skierowalem sie do wejscia na pl. Grunwaldzkim. Tam jednak mnie poinformowali
      > ze dwa tory metra sa zalena i dzis nie kursuje! chcialem zwrocic bilet ale
      > pani nie przyjela, SKANDAL! gdzie mozna zlozyc skarge? lub go zwrocic? ktos
      > dzis tez mial podobny problem? jestem lekko wqrzony...

A to ta miła pani która kiedyś w oczekiwaniu na dostawę biletów zabawiała
      konwersacją moich znajomych - Belga, Włocha, Portugalczyka i Australijczyka?
      Hmm, niemożliwe - ale podejrzewam, że nie przyjęła z tej prostej przyczyny, że
      jest to bilet zintegrowany i mogłeś go wykorzystać w innym środku lokomocji.

Ja dzisiaj przez to zalane, niekursujące metro musiałem ze stacji
      Sobieskiego/AOW w drodze na Grunwald najpierw dojechać na Psiaka Wrocławską
      Koleją Aglomeracyjną i tam przesiąść się na Szybki Tramwaj Miejski. Niestety
      cała droga przez te przesiadki zajęła zamiast diesięciu - 15 minut i spóźniłem
      się do roboty.
      • Gość: azja Re: Metro zalane IP: 156.17.170.* 12.08.06, 09:18
        dzisiaj o świcie na biskupinie była taka mgła,że nie znalazłam stacji metra i
        nie wiem, czy jest całkiem zalane...a może to ja byłam zalana?
        • sztuk6mistrz Re: Metro zalane 12.08.06, 15:24
          O której odjeżdża metro Pęgowa? Czy mam raczej samolotem?
          • Gość: azja Re: Metro zalane IP: *.chello.pl 12.08.06, 15:42
            w pęgowie nie ma stacji...ma być koło zamku, ale to dopiero za 2 tygodnie. najbliższa stacja jest w szewcach -koło drogowskazu"szewce".odjazd wtedy, kiedy przyjdzie pan maszynista -najczęściej między 6.15 a 6.37.
            • sztuk6mistrz Re: Metro zalane 12.08.06, 15:46
              dzięki wielkie, kupię ci latarkę przeciwmgielną, a sam ruszam na wielbłądzie,
              albo wielbłąd na mnie - jeszcze będeziem pertraktować
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka