Gość: Krzysztop Kołosik Re: We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 20:44 A ja się z Was śmieje miałem egzamin łączony w piątek i zdałem bez problemów. To nie WORD jest winny tylko kandydaci którzy nie wiedzą gdzie są światła pozycyjne lewe, albo tacy co z parkingu WORDu próbują ruszyć z hamulcem ręcznym, albo mają podejście że na pewno się nie uda to się nie udaje wiecej wiary w siebie i w Kogoś kto rozdaje karty na górze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INSTRUKTOR Re: We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 20:55 JEŚLI CHODZI KOLEGO O KAT.c TO ZASTANÓW SIĘ CZY CHCESZ ZDAWAĆ WE WROC. Zbyt duże kolejki na egzamin prakt. i teor. Po drugie pojazd jaki posiada WORD Wrocław to Mercedes Atego tak wyszukany model, że nie ujrzysz go w OSK. Każdy jakie mają OSK różnią się od egzaminacyjnego.A teraz na egzaminie musisz wskazać w pojeżdzie wiele rzeczy,więc zastanów się.Jeszcze jedna uwaga Pan Dyrektor w czerwcu b.r. przypomniał sobie, że pojazdy różnią się więc każdy OSK szkolący na KAT,C otrzymał kolorowe broszurki jak np.wszystko wygląda pod maską. A co z kursantami którzy zdawali na tym pojeżdzie od stycznia? Lano ich przykładnie, a to są duuże pieniądze za egzamin. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka-maria Re: We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą 20.08.06, 22:40 Winy za niską zdawalność na pewno nie ponoszą kursanci. Kiepscy kursanci są w każdym mieście i w każdym są oblewani. Niby z jakiej przyczyny ludzie z Wrocławia nadawali się na kierowców niż np. gdańszczanie? Czynnik kursantów jest już niejako wliczony w rachunek. Ale jest tu coś co jeszcze bardziej obniża zdawalnośc. Odpowiedzialność rozłożyłabym po równo - instruktorzy i word. Jest niewielu naprawde dobrych i nadajacych sie do tej pracy instruktorow, egzaminatorzy tez sa nieciekawi (choc mowiac szczerze na wlasnej skorze tego nie odczulam, egzaminujacy mnie zachowywali podstawowe zasady kultury, chwilami byli nawet mili:)). Odpowiedz Link Zgłoś
badkasienka Re: We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą 20.08.06, 23:43 cos wiem o tym człowieku, on sie wydaje w pozadku ale jego instruktorzy są beznadziejni. ja dostałam mlodego instruktora i myslalam ze bedzie fajnie bo ja mloda i on mlody wiem powinnismy sie dogadac... jednak tak nei bylo koles za duzo sobie wyobrazal, tak darl buzie ze nie szło wytrzymac. tak mi zjechal psychike ze fakt faktem wyjezdzilam te 30 godzin ale jak na razie nie mam najmniejszej ochoty wsiasc za kolko. wiec ludzie jezeli zapisujecoie sie do kursanta strzezcie sie Eryka bo odechce sie wam wszystkiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
net_usser Juz niedlugo egzamin... 21.08.06, 01:44 No.. a ja za cztery dni mam zdawac i sie troche denerwuje.. ale moze jak niezdam to dostane amnestie od Pana Ministra Oswiaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zamknac Worda!Wies We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 08:32 Powinni calkiem zamknac tego Worda i calkiem co innego powolac bo oni tak w kolki leca zlodzieje ze ja pierdu ciagle coraz drozej za egzaminy.Wyposazenie wewnatrz budynku zajebiste ciekawe za kogo kase!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marczeno Re: We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: 62.233.177.* 21.08.06, 09:33 Terminy na egzamin ponad 2 miesiące i na teorie i na praktyke, ważność badań 6 miesiecy ważność teorii też 6 miesięcy. Nie zmieścisz się sorry winetou PŁAĆ PŁAĆ PŁAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomy_K We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.06, 09:23 I bardzo dobrze bo jak widze te kaleki poruszajace sie po drogach to az mi ciarki p plecach przechodza. A szkoly nauki jazdy to zbiorowisko oszustow i kanciarzy poczytajcie ogloszenia "KURS za 650 zł" albo "PRAWKO W MIESIĄC ". Jeżeli kurs jest za 650 zł a obowiazkowo jest 30 godzin teorii i 30 praktyki to pomyslcie co oni moga uczyc. Dla mnie to zdawalność we wrocławskim WORDdzie jest za wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pafciu We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: 83.168.126.* 21.08.06, 10:29 trudno?? eee tam, spróbujcie w Szczecinie, tu dopiero siedzą szuje. Zaglądasz w zeszycik palanta, dwie strony maczkiem zapisane i...3 osoby zdały hehe, mocno siedzą w tym gnoje byli mundurowi a oni wiadomo z głowami normalnie nie mają. Co do 3 osób które zdały, kilka kobitek znam które zdały i tak: Pierwsza na egzaminie skasowała śmietnik i prawie lampę Druga przez 3 miesiące po otrzymaniu prawka startowała Punciakiem z trójki <lol> Trzecia już dwa lata nie wie do czego służa kierunkowskazy Czwarta zajeździłą już dwie skrzynie Dla odmiany koleś skasował już garaż (trzeźwy był oczywiście) Drugi nie wie co to znaki poziomei po jaką cholerę te linie. Kolesie zdali z 2 razem a kumpele od razu ale się nie dziwię, jakbym tam wyglądał to bym nie musiał pracować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: *.eranet.pl 21.08.06, 10:38 Słabo jeżdzicie i tyle. Wystarczy w Warszawie popatrzeć jak jeżdżą ciamajdy z blachami DWxxxx. Umiejętności wystarczą na wioske a nie na duże miasto. Ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć a nie płakać, że egzaminatorzy surowi. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 10:54 kazdy marian to pijak a kazdy pijak to zlodziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati_wroc Re: We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 10:54 Zgadzam sie z tym moja kolezanka zdawala w kursancie i oblewali ja ze trzy razy na wewnetrzynym to jakas paranoja bo np. jak skrecala w lewo to bylo zablisko krawedzi jezdni o 1 cm :) ja chodzilam do manewru i bylam bardzo zadowalona super atmosfera i fajni instruktorzy no i ja zdlalam jako jednyna z grupy 20 osob za pierwszym razem :D zycze powodzenia i pelnej moblilizacji przyszlym i nowym kierwocom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: 82.177.102.* 21.08.06, 11:29 ja robiłam kurs w OSK "Test" na Lelewela i jestem bardzo zadowolona. jak słyszę co sie dzieje w innych ośrodkach, to aż ciarki przechodza po plecach. jakies straszne cyrki z oblewaniem na wewnetrznym egzaminie, to jakaś parodia. wyciąganie kasy w żywe oczy !!!!!!!!!!!!!ja czegos takiego nie doświadczyłam. Polecam ten ośrodek znajomym, wszyscy zadowoleni.zdałam za pierwszym razem, a dwa tygodnie temu zdałam na kat A, tez za 1-szym razem.naparwde nie moge niczego złego powiedzieć o tej szkole.nie wiem jak stoją w rankingu, ale pewnie dobrze, z tego co słyszalam maja dobra opinię. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Steffan Re: We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: *.korbank.pl 21.08.06, 11:48 Ja też robiłem kurs w "Teście" i na kategorie "A" jak i na "B". super ekipa, świetne szkoleniei oczywiście udało mi sie za pierwszym razem przejśc oba egzaminy. Instruktorzy są ok , miła atmosferka na zajęciach z teorii. POLECAM !! :) Odpowiedz Link Zgłoś
bb.atm Re: We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą 24.08.06, 15:32 hej, ja też robiłam w "Teście" kurs na samochód, jestem bardzo zadowolona ze szkolenia, serdecznie polecam innym.warto !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga_bo Re: We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 14:27 uczyłam się jeździć w Kursancie u pani Basi, świetnej instruktorki. uważam, że egzamin wewnętrzny to bardzo dobre przygotownie do egzam.państwowego. zaznaczam, że za pierwszym razem zostałam na egzam. wewn. oblana. Egzamin państwowy też zdałam dopiero za drugim razem, ale jak widziałam niektórych pseudo-kierowców na placu manewrowym, zrozumiałam jak ważny jest wybór dobrej szkoły i instruktora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewroclawianka Re: We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: *.os1.kn.pl 25.08.06, 09:38 Ja tez miałam okazję uczęszczać na kurs do Kursanta i uczyć się pod okiem pani Basi B. Wspaniała instruktorka, dzięki niej egzamin państwowy zdałam za pierwszym podejściem. Gdyby większość instruktorów miała podejście takie jak p.Basia wymagająca ale i wyrozumiała, to pewnie nikt nie miałby możliwości narzekać na szkolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 00:32 a ja polecam AUTO- MOTO z Sienkiewicza 6 - atmosfera super, fachowi instrukorzy,miła obsługa .....i dzięki im za wszystko!!!!!!!!!!- zdałaam na upragnione prawko dzięki im!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: *.selena.pl 21.08.06, 11:52 a kogo polecacie w Manewrze? bo teraz zaczynam i nie wiem którego instruktora wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krycha(on) Re: We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 21:39 w M A N E W R Z E najlepszy jaC E K i Ba r t e K. Kulturka. zdałem za pierwszym razem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D-Wrocław Re: We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: *.com.pl 04.09.06, 10:28 Bardzo fajnie jeździ się także z Adamem. Odpowiedz Link Zgłoś
ezavv We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą 21.08.06, 12:56 Generalnie wiadomo, że nauka jazdy stanowi tylko przygotowanie do dalszej nauki jazdy. Trudno jest przez kilkadziesiąt godzin nauczyć się dobrze jeździć. Niekiedy wpajane są złe nawyki, zachowania oraz nie najlepsza technika jazdy. Kończąc naukę za czasów ancient regimeau - w latach '80 odjeździłem swoje na kilku samochodach (różne marki wbrew pozoru, o różnej widoczności oraz o różnych ustawieniach sprzęgła itp.). Wyuczono mnie by zdać ezamin teoretyczny i praktyczny. Jeździć nauczyłem się dopiero z czasem. Dziwi mnie zatem mit i oczekiwania, aby kursant po kilkudziesięciu godzinach jazdy zachowywał się, jak długoletni dobry kierowca. Do złych nawyków bardzo często występujących w trakcie nauki, które powinno się eliminować, należą m.in. sposób trzymania kierownicy, sposób cofania (patrzenie w lusterka, a nie przez ramię), ruszanie pod górę. Generalnie brak wpojonego nawyku, że oczy powinno się mieć wszędzie i to, że należy cały czas myśleć. Bowiem znajdzie się jakiś jełop, który zrobi krzywdę nam i innym użytkownikom. Nowe zasady nauczania są potrzebne bezwarunkowo, jednakże po pewnym czasie należałoby przeanalizować wprowadzone zasady, uzyskiwane wyniki i zmienić te rzeczy, które są najsłabsze, z którymi jest najwięcej problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: *.range86-137.btcentralplus.com 21.08.06, 17:38 dzieki za polecone szkoly max Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ins. Re: We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 15:45 I tak będzie dotąd, aż nie zmieni się w tej instytucji władza, ale dość głęboooko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 15:39 Witam Mam pytanie czy ktos z Was uczył sie w Kursancie i miał jazdy z p.Tadeuszem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1000 x TAK Re: We Wrocławiu coraz trudniej zostać kierowcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 20:52 Polecam bardzo ! Jeżeli chcesz poznać nieznane ogólnie prawdy w interesującej sprawie zadzwoń 0 691 813 893 - 24h. Uczciwie i kulturalnie !! Wiadomości trzy razy sprawdzone !! Gwarancja poufności, rzetelności i prawdy ! Wysyłam materiały !! Referencje !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikodem Nie wszyscy się nadają na kierowców IP: *.os1.kn.pl 21.08.06, 21:21 Prawda niestety jest taka, że nie każdy nadaje się na kierowcę, a niestety każdy chce mieć prawo jazdy !!! Jeżeli osoba, która chce mieć prawko, nie rozumie co się do niej mówi, to jak może sobie radzić na drodze ? Jeżeli nie potrafi zapamiętać zasad pierwszeństwa obowiązujących na skrzyżowaniach, to po co chce wsiadać za kierownicę ? Niestety, większość kursantów myśli, że te wszystkie zasady o których uczą na kursie, nie są im potrzebne i gdy tylko dorwą się samochodu mogą o nich zapomnieć. Myślą, że wystarczy umieć odpalić silnik i jechać, by stać się użytkownikiem drogi. I tutaj wina nie leży po stronie instruktorów, czy egzaminatorów, tylko samych kursantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Nie wszyscy się nadają na kierowców IP: 80.48.194.* 22.08.06, 12:29 Witam, Zgadzam się, że nie każdy się nadaje na kierowcę, ale to jest tak, że nie kazdy ma możliwość sprawdzenia się czy nadaje się na kierowcę. Ja osobiście pochodzę z małego miasteczka, 100km od Wrocławia, z Polkowic i tam uczyłem się jeździć samochodzikiem - lekko ponad rok temu. Zaczynając kurs nie miałem zielonego pojęcia o prowadzeniu samochodu, o jego działaniu, o tym do czego służy sprzęgło czy ogólnie jak to działa. Moi rodzice nie posiadają samochodu do dziś, więc nie miałem gdzie sie nauczyć. Nie powiem, żebym po kursie - czyli tych 30 godzinkach czuł się pewniej. Po prostu zostałem przygotowany do tego, żeby zdać egzamin. A zdawałem w Legnicy, udało mi się za drugim razem. Po zakupie samochodu, na który sam nawiasem mówiąc zarobiłem zacząłem się powoli uczyć wszystkiego - sam. Tak mi wygodniej. Mogę powiedzieć, że jeżdżę uważnie, przez rok nie spowodowałem żadnej stłuczki, chociaż przejeżdziłem dosyć sporo, często właśnie do Wrocławia, gdzie wkrótce rozpoczynam studia. Trzeba przyznać, że teraz jest jeszcze gorzej - znajomi czekają po miesiąc na egzamin teoretyczny (ja czekałem trzy dni), i po dwa miesiące, czy nawet dłużej na 'praktykę' (ja czekałem około 13 dni). Prawada jest taka, że na egzaminie nikt nie nauczy się tak naprawdę za wiele, to dopiero rzucenie na głęboką wodę pozwala uzyskać dodatkowe umiejętności, więc nie rozumiem jak można pisać, że poczatkujący kierowcy są niebezpieczni i powinno ich się usunąć z dróg. Mnie było bardzo ciężko, bo uczyłem się w małym miasteczku, gdzie ruchu nie ma żadnego, 10 skrzyżowań, które po godzinie jazdy zapamiętywałem mniej więcej na pamięć. Jasne, że ciągle się jeszcze uczę i pewnie wiele przede mną, no bo przecież człowiek inteligentny uczy się całe życie. Pozdrowienia z Polkowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: Nie wszyscy się nadają na kierowców IP: 212.244.78.* 22.08.06, 23:07 Od instruktorów też zależy i to w bardzo dużej mierze. Na kursie dostałam bardzo nerwowego instruktora, wrzeszczał na mnie niemiłosiernie, każde skrzyżowanie podnosiło mi ciśnienie, jazda była barzdo stresująca - ogólnie koszmar. Jednak, jako człowiek, który nie chiał wyrzucać pieniędzy w błoto, za to chciał się nauczyć jeździć, zmieniłam instruktora. drugi był człowiekiem bardzo opanowanym, jazda zrobiła się spokojniejsza, zaczęłam bardziej skupiać się na błędach niż na emocjach instruktora. Egzamin zdałam, a osoby, które jeżdżą ze mną zastrzeżeń nie mają i mam nadzieje, że tak pozostanie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewci22 Re: Nie wszyscy się nadają na kierowców 25.08.06, 14:57 eh.jestem w szkole "szerokiej drogi" na Armii Krajowej.nie narzekam ale nie wiem jak powinien wygladac ideal szkoly.mam 20h wyjezdzonych i planuje w przyszlym tyg.zapisac sie na egzamin.radze sobie niezle.plac to pestka ale zdarzaja sie sytuacje na skrzyzowaniach kiedy nie na 100% wiem jak sie zachowac.czytam to wszystko z przerazeniem i najgorsze jest to ze kurs na prawko plus egzam trwa jakies pol roku. moze jakies rady osob ktore juz zdaly jak sie zachowac ?? chodzi mi o ten obecy system ;D pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odw. Re: Nie wszyscy się nadają na kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 11:08 Wreszcie coś drgnęło jeśli chodzi o terminy na egzamin na prawko.Może wreszcie Pan dyr.WORD zrozumiał, że jego koncepcja włoskiego strajku nic nie da. Jeszcze w tym mieście ktoś inny ma nadzór nad WORD-em i poruszył te tryby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Hmm... IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 27.08.06, 22:32 figa jedno słowo nawet nei słowo co do tego co napisałaś : "pfffffffffff!!!" mi egzaminator na żywca w oczy powiedział jezdzisz dobrze bardzo dobrze ale i tak oblewasz i co i dupa nic dodac nic ująć (bo X osoób na 10 musi nie zdać a niestety zawsze jestem ostatni na liście, choć nie mówię że standardem jest że ostatni odpada) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyb1 sam fakt surowych kryteriow na egzaminach 28.08.06, 12:42 nie jest niczym zly. wrecz nalezy tego wymagac, zeby wariaci nie jezdzili po naszych drogach. tak przy okazji - czy ktosw ie, jak sie zakonczyly sprawy glosnych wypadkow smiertelnych z zeszlego roku, spowodowanych odpowiednio przez Otylie J. i bodajze Macieja M. (ten drugi we Wroclawiu) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 15:52 Czy można traktować poważnie wypowiedzi Dyrektora WORD we Wrocławiu p.Płanety, w związku z postawieniem prawie połowie podległych mu egzaminatorów /10 osób/ zarzutów korupcyjnych, co skutkowało ich aresztowaniem i zwolnieniem z pracy ? Kto powinien odpowiadać za taką aferę w instytucji państwowej???? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiekg87 Prawo jazdy :) 31.08.06, 23:09 Witam wszystkich :) Ja uważam, że jeżeli ktoś bardzo chce i posiada do tego predyspozycje, to może zdać prawo jazdy za pierwszym razem (oczywiście z odrobiną szczęścia) :P Chociaż pochodzę z małej miejscowości Obornik Śląskich, to zdałam egzaminy ( teoria i praktyka) za pierwszym razem we Wrocławiu. Moje osiągnięcie zawdzięczam przede wszystkim moim instruktorom tj. Państwu Kuczyńskim, którzy prowadzą kurs prawa jazdy w mojej miejscowości. Podchodzą do swojej pracy bardzo fachowo i rzetelnie. Dużym plusem jest też atmosfera jaka panowała podczas nauki :) Umiejętności zdobywałam w przyjaznym klimacie. Dzięki temu nie poddawałam się, nawet wtedy kiedy coś mi nie wychodziło. Moi instruktorzy z wyrozumiałością poprawiali moje blędy i mobilizowali mnie. Czułam, że im również zależy na tym abym dobrze zdała egzaminy. Bardzo miło wspominam czasy, kiedy uczęszczałam na kurs :) Było naprawdę super. Wszystkim zainteresowanym gorąco polecam tych instruktorów i ich cenne uwagi :) Pozdrawiam, buźki Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika AUTO-MOTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 23:24 chwalicie ,ganicie...a ja swoje wiem...byłam sprawdziłam...zdałam po egzaminie dokupiłam jazdy coby czuć się pewniej, i zawsze i wszystkim polecać będę instruktora Andzeja z Sienkiewicza 6- spokojny i fachowy...był ze mną w WORDZIE- On pewny moich umiejętności ....i ja zestrachana....ale wie co robi i jak uczyć by zdać- polecam!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ins. Re: AUTO-MOTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 15:50 I tak będzie dotąd, ż nie zmieni się w tej instytucji władza i to bardzo głębooooko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odw. Re: AUTO-MOTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 15:54 Chodżcie z instruktorami na egzamin, atmosfera zupełnie inna. Ten sam, który wcześniej oblał za głupstwa, teraz przyłóż do rany i nawet pyta jak się Pani czuje. Błędów też nie widzi tyle co na poprzednim egzaminie... Odpowiedz Link Zgłoś