Gość: marekk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.08.06, 14:07 jeżeli ktoś może polecić dobrego specjalistę byłbym wdzięczny.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bez Re: Bolący kręgosług - do kogo we Wrocławiu? IP: *.wroclaw.mm.pl 29.08.06, 14:20 Creator DBC przy ul. Lotniczej, drogie ale świetne Odpowiedz Link Zgłoś
donau007 Re: Bolący kręgosług - do kogo we Wrocławiu? 31.08.06, 13:36 mozesz sie udac na skierowanie tam troche sie czeka ale warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez Re: Bolący kręgosług - do kogo we Wrocławiu? IP: *.wroclaw.mm.pl 31.08.06, 21:58 To nie tam gdzie na skierowania, inne wejście, taki rodzaj siłowni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też to mam Re: Bolący kręgosług - do kogo we Wrocławiu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 16:30 Żadna tabletka nie naprawi kręgosłupa, żadna maść, tylko ruch, masaże. Jeżeli ktoś mówi inaczej a zwłaszcza doktory to próbuje cię naciągnąć na kasę. Możesz spowolnić zmiany zwyrodnieniowe, ale cofnąć ich nie sposób - cudów nie ma. Możesz usprawniać się ruchowo ale czasu nie cofniesz. Stosowanie tzw. blokad rozwala co innego. Tabletkami p.bólowymi można rozwalić sobie watrobę. Najlepiej ruszać się, ruszać się, zmienić tryb życia i sposób podejścia do leczenia tej przypadłości. Mam to na codzień. Dlatego nie mam złudzeń. Jak złapie ostry ból to tylko doraźnie coś mogą pomóc, tylko tyle i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Bolący kręgosług - do kogo we Wrocławiu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 21:02 ja bylem w Centrum Rehabilitacji na Krasinskiego 29 blisko galerii dominikanskiej.super przychodnia polecam terapeute Pawła dał mi niezla szkole a pzrede wszyskim powiedzial jak dbac o swoj kregosłup--otworzyl mi oczy !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek25 Polecam Creator !! 12.09.06, 17:19 Wspaniali masazysci, fizjoterapeuci i lekarze, super sprzet i mila atmosfera. Na skierowanie czeka sie dlugo, a prywatnie prawie od razu, polecam nowa metode leczenia bolow kregoslupa DBC (tez w Creatorze). Osrodek znajduje sie na Lotniczej 37. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: Polecam Creator !! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.09.06, 11:34 A czy w Creatorze też można się zapisać na jakieś ćwiczenia grupowe na kręgosłup??? Lub może inne znacie miejsce gdzie można poćwiczyć pod okiem fachowca. Myślę, żeby coś zrobić z kręgosłupem bo coraz bardziej dokucza, ale nie wiem od czego zacząć. Kiedyś chodziłam na fizykoterapię ale zbytnio nie pomogła. Co najlepiej wybrac na przykład z oferty creatora? Odpowiedz Link Zgłoś
lzukrowski Re: Bolący kręgosług - do kogo we Wrocławiu? 12.09.06, 17:45 Mam dobrego masażystę, który postawił mnie na nogi-Wojtek tel 693 87 88 58.Jest elastyczny masuje u pacjenta jak i w gabinecie.Jak zaboli to wykręcam numer. Pozdrawiam Wdzięczny Pacjent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Bolący kręgosług - do kogo we Wrocławiu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 09:07 ja mialam powazne problemy z kolanem.Wywrotka na nartach.Masaz by mi napewno nie pomógł potrzebne byly jakies specjalne cwiczenia zeby nauczyc mnie chodzic na nowo.Na moje szczescie trafilam na krasinskiego i dzieki Pawlowi Stelmaszczykowi uniknelam drugiej operacji.Wspaniala atmosfera przychodni!!!!! Super ekipa fachowców Odpowiedz Link Zgłoś
eta5 Re: Bolący kręgosług - do kogo we Wrocławiu? 01.12.06, 19:29 Zdwcydowanie polecam przychodnie rehabilitacyjna na Krasińskiego- filia z \konstancina. Rehabilitant Bartek oraz Marcin to cudotwórcy.Naprawde polecam, ale prywatnie na NFZ szkoda gadac terminy półroczne. Odpowiedz Link Zgłoś
julinka601 Re: Bolący kręgosług - do kogo we Wrocławiu? 01.12.06, 19:50 ile kosztuje masaz na Krasińskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
pallas10 Re: Bolący kręgosług - do kogo we Wrocławiu? 08.01.07, 05:43 Mnie b. pomaga łóżko koreanskie CERAGEM Jest to masaz kręgoslupakamieniami nefrytowymi,akupresura,termopunktura promieniami podczerwonymi .Seans trwa 40 min.,W zeszlym roku było bezplatne bez zadnego skierowania.Kiedyś bylo w PDT a pozniej przeniesiono ten punkt na Rózyckiego za mostem Szczytnickim.Polecam ,naprawdę pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLE Re: Bolący kręgosług - do kogo we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 21:39 Hej, nastepny kregoslupowiec. Z mojego doswidczenia powiem, i wielu to potwierdza, ze rzeczywiscie, lekarze na duzo sie nie przydaja. Tym bardziej, ze we Wro nie ma najlepszych w tej dziedzinie. Najwazniejszy jest ruch, ale trezba wiedziec jak sie ruszac. Przychodnia na Krasinskiego rzeczywiscie dobra, tez bylam, polecam. Ucza Cie co robic, jak chodzic, schylac sie, jak pracowac przy kompie, jak cwiczyc samemu, bo musisz sie przyzwyczaic, ze wiele bedzie zalezalo od Twego wkladu, bez tego nie ma sukcesu. Ze sportow polecam basen, scianke (wspinaczke), ale to raczej dla tych bez wypadajacych dyskow (albo przynajmniej w fazie po rehabilitacji) Ale sa momenty, kiedy tak boli, ze cwiczenia nie pomagaja, wtedy ide do pewnego Ukrainca, przyjmuje na pl. Muzealnym 13. Trafiaja tam same beznadziejne przypadki, skazni na operacje i po operacjach. Podaje namiary: Aleksander Kowalczuk, tel. 3438903, kom. 603134636. Nie chodzcie na masaz byle gdzie. Ten facet wyratowal mnie z ostrej przepukliny miedzykregowej, po porodzie. Stosuje akupresure, refleksoterapie, akupunkture, kregarstwo, a przy tym jest lekarzem z doktoratem, tyle ze u nas bez lekarskiej praktyki oficjalnie. Leczyl kadry sportowe w Kijowie. Ale i tak trzeba sie przyzwyczaic do nowego zycia, jesli kregoslup nawala, to juz na zawsze trzeba o nim pamietac i dbac. Zapomnisz dzis, przypomni sie jutro, nie ma ucieczki. Trudno sie z tym pogodzic, ale nie ma wyjscia, biologia... Jestem dowodem na to, ze da sie zyc zupelnie aktywnie, nawet po skazaniu na operacje, mowia, ze jestem przykladem cudu, ale to nie cud, to ciezka praca, codzienne cwiczenia po godzine, potem pol godziny, chodzenie na masaze, nowa organizacja zycia i to z malym dzieckiem. Ale da sie. Odpowiedz Link Zgłoś
greta391 Re: Bolący kręgosług - do kogo we Wrocławiu? 22.02.07, 12:30 Polecam ćwiczenia "zdrowy kręgosłup" w przychodni multi-med na pl. sw. macieja 2. Zajęcia prowadzi Ola.Bardzo ciekawe i efektywne zajecia i naprawde pomagają. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ania1241 Re: Bolący kręgosług - do kogo we Wrocławiu? 22.02.07, 13:20 Hej,moge polecic osrodek Prywatny Przy.PL.Św,Macieja2,wiedza co robic z bolącym kregosłupem ,miła i profesjonalna obsługa,byłam tam i osobiście korzystałam z zabiegów.Sprawdx sam .Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aida Re: Bolący kręgosłup- do kogo w Poznaniu? IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.07, 23:51 Od dwóch tygodni okropnie dokucza ból kręgosłupa w części szyjnej. Nie pomagają nacierania .Proszę o pomoc , radę, względnie namiary dobrego masażysty w Poznaniu.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez chory Re: Bolący kręgosłup- do kogo w Poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 22:02 miałem tak (musiałaś miec jakis uraz np w trakcie snu zle ułożenie głowy albo wczesniejsze zmiany zwyrodnieniowe)Najpierw wyleczyc stan zapalny potem nastawic i dbac o to.Rokowania raczej trudne ale mozesz sobie pomóc.Ja sobie sam nastawiam już (rozluzniam miesnie szyji a rekami skrecam glowe(lezac na plaskim i twardym) i slysze jak krazki sie wstawiaja.Daje to ulge ale bez wczesniejszej wizyty u kregarza nie próbuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aida Re: Bolący kręgosłup- do kogo w Poznaniu? IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.07, 22:38 Bardzo dziękuję za dobre rady. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś