IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 00:32
Dlaczego taksówki we w Wrocławiu kosztują prawie dwa razy tyle co w
Warszawie. Jedna z droższych korporacji 9191 kosztuje w stolicy 2 zł za
kilometr a we Wrocławiu 3 zł. W Warszawie są korporacje pobierające 1,80 za
kilometr (8111111) a nawet mniej. Dlaczego we Wrocławiu tak drogo płacimy??
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: taksówki IP: *.os1.kn.pl 15.09.06, 08:08
      Panie Ryszardzie taksówki sa dla tych co mają kasę
      • bolaz Re: taksówki 19.09.06, 13:32
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Panie Ryszardzie taksówki sa dla tych co mają kasę

Zostawmy ceny.

Mnie najbardziej razi poziom obsługi klienta we wrocławskich korporacjach.
        W Warzawie nie spotkałem się z czymś takim jak podkradanie taksówki. A we
        Wrocławiu owszem, choć korzystam sporadycznie. W Warszawie zamawia się taksówkę
        na godzinę i na nazwisko (hasło). Taksówkarz nie zabierze Cie do wozu jeżeli nie
        podasz nazwiska. We wrocławiu TAXI jak już przyjedzie to zabiera tego, kto
        pierwszy wsiada do taksówki.

Reasumując: wrocławskie korporacje muszą się jeszcze wiele nauczyć.
    • jasianek.pl Re: taksówki 27.09.06, 09:46
      No tu się nie moge zgodzić, jeszcze niedawno dyskutowałem z radnym jednej z
      dzielnic Warszawy, który przedstawiał mi pogląd na temat taxówek w Warszawie i
      okazało sie że są jednymi z droższych w Polsce a cena za kilometr jest dużo
      wyższa niż 2 złote. We Wrocławiu większość korporacji taxówkowych ma różne
      opłaty i tak z dworca na przybyszewskiego można zapłacić jakw moicm przypadku
      w dzień w korkach 15 złoty, a można i około 30tu w zalezności od korporacji:)
      Dlatego powstały "inne korporacje":)
      • Gość: g625 Re: taksówki IP: *.crowley.pl 27.09.06, 15:45
        ja w wawie zaplacilem w dzien 15 zl ze sluzewia na koniec woli. a w szczecinie
        bylem w szoku jak za trzasniecie drzwiami bylo 2,99! to chyba jednak we wro jest
        duzo drozej!
        • hofff Re: taksówki 10.10.06, 14:46
          a mozecie polecic jakas niedroga korporacje taksowkowa we wroclawiu?
          • Gość: Wolf Re: taksówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 23:40
            Ja wolę nieoznakowane "taksówki". Wychodzi ze 2 razy taniej, a opłata ustalana z
            góry przed jazdą. Tylko samochody nie zawsze luksusowe limuzyny :) ale to akurat
            dla mnie bez różnicy.
      • Gość: Ania Re: taksówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 19:51
        A ja z Tobą nie mogę się zgodzic ;-) Często korzystałam z taksówek warszawskich
        i nie raz również zdarzyło mi się korzystac z usług taksówkarzy wrocławskich. I
        prawda jest taka, że kilometr w stolicy kosztuje od 1,50zł wzwyż (rzadko
        przekracza 2 zł), za "trzaśnięcie drzwiami" biorą 6 zł, a godzina stania
        kosztuje najczęściej 30 zł. Z kolei we Wrocławiu cena uzalężniona jest od tego
        czy taksówkę bierzesz z postoju czy zamawiasz telefonicznie. Ceny kształtują
        się następująco: za trzaśnięcie drzwiami najczęściej 6zł, kilometr 3zł, godzina
        postoju 25 zł. Jeśli taksówkę wziąłeś z postoju płacisz całośc, natomiast gdy
        zadzownisz wczerśniej otrzymasz rabat od całości w wysokości od 25-30%.
        Policzcie zatem gdzie wychodzi taniej ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka