Dodaj do ulubionych

pytanie tylko do panow

10.09.06, 13:42
co lepsze: AK-47 czy MP5?

:)
Obserwuj wątek
    • Gość: operator AT Re: pytanie tylko do panow IP: *.eranet.pl 10.09.06, 14:08
      a do czego chcesz używać?
      • full.metal.jacket Re: pytanie tylko do panow 10.09.06, 17:36
        do ASG :)
    • wielki_czarownik Widać, że pyta ignorant 10.09.06, 14:09
      Po pierwsze AK a nie AK-47. AK-47 to oznaczenie amerykańskie, zaś rosyjskie (a więc oficjalne) to AK (Awtomat Kałasznikowa)
      Po drugie HK MP5 to pistolet maszynowy a więc porónywanie go z karabinkiem szturmowym AK jest zupełnie pozbawione sensu. To jak porównywać koparkę i betoniarkę.
      • full.metal.jacket Re: Widać, że pyta ignorant 10.09.06, 15:35
        ee, ale gadasz. Potocznie sie mowi Kalasznikow lub AK-47. Fakt, ze Rosjanie
        nazywaja kalacha AK (47 to zdaje sie rok produkcji). AK-47 to karabin szturmowy

Heckler und Koch MP5 - pistolet maszynowy.

Tu masz racje.

W kazdym razie pytam, ktory... ladniejszy, ciekawszy itd :):)
        • wielki_czarownik AK nie jest karabinem 10.09.06, 18:22
          Strzela amunicją pośrednią. I potocznie mówi się AK. AK-47 mówią ignoranci, którzy wiedzę wojskową biorą z Rambo albo innych durnych US-filmów :P
      • Gość: Sympatyk PRL Re: Widać, że pyta ignorant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 17:42
        Po pierwsze to prawidłowa nazwa KBK AK (krótki bojowy karabinek automatyczny
        Kałasznikowa). A najlepszy jest schmeiser.
        • wielki_czarownik KBK to skrót od karabinek /nt 10.09.06, 18:21

• Gość: !!!! Re: pytanie tylko do panow IP: *.aster.pl 10.09.06, 15:38
      ع في
      الامم المتحدة الاحد
      ان المنظمة الدولية
      بدأت العمل في محاولة
      لتأمين الافراج عن
      الجنديين
      الاسرائيليين اللذين
      أسرهما حزب الله
      اللبناني في
      يوليو تموز.
      وقال مارك مالوخ براون
      مساعد الامين العام
      للامم المتحدة ان
      الامم المتحدة عينت
      "معاونا" للعمل على
      الافراج عن الجنديين
      اللذين أسرا في غارة
      عبر الحدود مما أدى
      الى اندلاع حرب بين
      اسرائيل وحزب الله
      استمرت 34 يوما.
      وأجاب براون ردا على
      سؤال عن جهود الامم
      المتحدة "لا أريد أن
      • Gość: qq Re: pytanie tylko do panow IP: *.media4.pl 10.09.06, 16:32
        to arabska prowokacja!
        • Gość: umyslscisniety Re: pytanie tylko do panow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.06, 16:49
          racja! w imieniu tego goscia przepraszam wszystkich urazonych tym arabow!
          • Gość: تح Re: pytanie tylko do panow IP: *.aster.pl 10.09.06, 16:50
            تحدة ان
            الامم المتحدة عينت
            "معاونا" للعمل على
            الافراج عن الجنديين
            اللذين أسرا
            • Gość: umyslscisniety Re: pytanie tylko do panow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.06, 11:29
              jak sie pan do zajaca?!
      • Gość: budda Re: pytanie tylko do panow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:36
        no ja też tak myśle
    • Gość: arizona1 Re: pytanie tylko do panow IP: *.honeywell.com 10.09.06, 17:26
      najlepsza jest proca
    • otmetka Re: pytanie tylko do panow 10.09.06, 20:43
      Nie sądzę, że jest to pytanie tylko do facetów. Jestem kobietą i zawodowo
      związana jestem z bronią od 19 roku życia. Wcześniej przez kilka lat strzelałam
      sportowo. Ani kałach, ani empepiątka nie stanowią dla mnie żadnego novum. Oba
      miałam w rękach, z obu strzelałam. Wolę mp5, ale zwykłego kałacha też umiem
      docenić. Ośmielam się twierdzić, że o broni wiem więcej niż wielu facetów. Na
      pewno więcej niż niejaki WC, który jak łatwo zauważyć wypowiada się często i
      chętnie oraz z właściwą tylko dla siebie manierą natrętnego "wiedactwa", nie
      mając zielonego pojęcia o sprawach, o których pisze. Rosjanie już od dawna
      nazywają kałacha "aka sorok siem'", odróżniając go od "aka siemdiesjat
      czetyrie". Dzieje się to już mniej więcej od późnego Afgana, a więc gdzieś lata
      85 - 87. Wcześniej mówili AKS, a nie AK. Dowodów proszę szukać w licznych
      rosyjskich filmach o Afganistanie i Czeczenii. Można też zajrzeć na rosyjski
      sajt kalashnikov.guns.ru/ poświęcony rozmaitej broni strzeleckiej, od
      AK47 do AK100.

Na postawione pytanie ładnie, choć niegrzecznie odpowiedział operator AT. O
      tym, jakiej broni używasz, decyduje jej przeznaczenie, nie to, czy jest ładna,
      wygodna, i fajnie na zdjęciach się prezentuje. Do ASG to weź cokolwiek, co Ci
      bardziej pasi. Albo to, co akurat masz możliwość kupić w lepszym standardzie.

Pozdrawiam wszystkich prawdziwych miłośników i znawców broni

Aleksandra
      • wielki_czarownik Ciekawe 10.09.06, 20:46
        Ciekawe dlaczego mieli nazywać AK jako AKS, skoro AKS to AK ze składaną kolbą?
        • Gość: fan Re: Ciekawe IP: *.media4.pl 10.09.06, 20:50
          przyznaj, ze ci glupio teraz hehe
          • wielki_czarownik A niby czemu? 10.09.06, 20:55
            Bo ktoś coś napisał posiłkując się filmami z Rosji? Na dodatek myląc AK i AKS?
            • pan.marcin Re: A niby czemu? 10.09.06, 20:58
              Czarownik, sprawdz poczte :) Pozdrawiam :)
              • wielki_czarownik OK. Bo ja tej poczty nie mam w Outlooku :) 10.09.06, 21:12

• Gość: facet Re: pytanie tylko do panow IP: *.e-wro.net.pl 11.09.06, 10:34
        ale jak jesteś kobietą , to tylko chcesz się znać na broni , ale się nie znasz.
        Chcesz dorównać facetom, ale wiesz , że to nie jest możliwe.
        My po strzelaniu idziemy sikać na odległość i dalej sobie strzelamy , ale już z
        naszych pukawek , a ty słaba podróbko mężczyzny ...?
      • Gość: facet Re: pytanie tylko do panow IP: *.e-wro.net.pl 11.09.06, 10:35
        ale jak jesteś kobietą , to tylko chcesz się znać na broni , ale się nie znasz.
        Chcesz dorównać facetom, ale wiesz , że to nie jest możliwe.
        My po strzelaniu idziemy sikać na odległość i dalej sobie strzelamy , ale już z
        naszych pukawek , a ty słaba podróbko mężczyzny...?

• Gość: Szmpatyk PRL Re: pytanie tylko do panow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 17:04
          Pewnie do bractwa kurkowego należysz i z kapiszonówek strzelalasz.
    • Gość: seba Re: pytanie tylko do panow IP: 62.154.156.* 11.09.06, 09:55
      Lepiej AK 47 - IMO wykonanie ciekawsze, bardziej realistyczne. Bron
      charakterystyczna - wybralbym kalasza. Zastanow sie tylko czy na pewno ze
      skladana kolba. Nie lepiej pytac na forum asg? Lub jeszcze lepiej - przekonac
      sie samemu w terenie.
      pzdr
      Seba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka