Dodaj do ulubionych

Poltegor-nadajnik

10.09.06, 16:56
juz wiemy ,że Poltegor do wyburzenia.Co z nadajnikiem na jego dachu,a raczej
gdzie sie podzieje nadajnik TV 4 i kilku bodaj radiowych stacji lokalnych.na
obiektach TP-Emitela już chyba brak miejsca (Żurawina,Trzebnica).Inne obiekty
np.komin EC jakos nie zachęcają.Co zatem.Coś wiecie na temat możliwości we
Wrocławiu i okolicy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: inre Re: Poltegor-nadajnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 17:16
      Na pewno jest jeszcze miejsca na Ślęży, a na urawinie tez chyba cos się znajdzie.
      • Gość: Sympatyk PRL Re: Nie ma sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 17:50
        Nadajnik przeniesie się na Bramę Trzeciego Tysiącleci blisko Poltegoru tak, że
        koszty transportu będą minimalne, a przerwa w emisji krótkotrwała.
        zainstalowany zostanie obok anteny TV Trwam.
        • Gość: wiwan Re: Nie ma sprawy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.06, 19:07
          a tak merytorycznej ???na Ślęży brak 'miejsca" dlatego np. uruchomiono Pr 1 z
          Trzebnicy z tego co mi wiadomo.poza tym wymagałoby to nowych koncesji.wspomniane
          przeze mnie stacje mają koncesje na wrocław i mała moc nadajników.żeby np.
          Aplauz było słychać we Wro ze Ślęzy,musiałby to być nadajnik dużej mocy.na
          dotychczasowej częstotliwości zakłócałby inne na dolnym sląsku.
          W eterze w paśmie CCiR mamy juz ciasno.To nie takie proste.
          • Gość: inre Re: Nie ma sprawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 19:25
            Na Ślęży brak miejsca? Chyba tylko tymczasowo dlatego że wieża jest remontowana.
            • Gość: wiwan Re: Nie ma sprawy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.06, 19:28
              'miejsca" w cudzysłowiu.miejsca w siatce częstotliwościowo-mocowej.napisałem
              wyżej-nie można tak po prostu zmienić miejsca nadawania i mocy.
    • robak_wroc Re: Poltegor-nadajnik 10.09.06, 19:54
      ciekawe co bedzie tez z antenami fururo i na przyklad "najlepszego" ISW we
      wroclawiu, czyli the generacji :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka