Dodaj do ulubionych

nasze studzienki

12.09.06, 19:22
Dzis jechalem przez miasto napotkałem 2 odsłonione studzienki obok dworca
mikołajów i na nowym dworze jedna była sciekowa a druga telekomunikacji
przeciez oni sobie nic z tego nie robią chyba czekają az ktoś wpadnie i to
nie autem tylko człowiek wpadnie i bedzie tragedia !!!! ta na nowym dworze to
juz jest przez 4 miesiące odkryta tam jest pełno smieci a pozatym co jakis
czas komus autko wpadnie bo nie zauwazy :( to jest tragedia ciekawe co na to
TP kase to by chcieli brać ale o studzienki to kto ma dbać ?????
Obserwuj wątek
    • Gość: buba1 Re: nasze studzienki IP: *.crowley.pl 13.09.06, 08:00
      Na Stabłowicach jest dziesiatki takich studzienek TP - po budowie kanalizacji
      ulice i chodniki juz dawno mamy zrobione ale TP się na razie nie pofatygowała by
      zakryć studzienki lub wyrównać je do poziomu chodników. A ponieważ niektóre
      ulice są nieoświetlone wpaść w taką studzienkę jest bardzo łatwo co zresztą
      przytrafiło sie mojemu psu. Idę wieczorkiem na spacer taką właśnie ciemną ulicą
      a nagle pisk i mojego psa nie ma, po omacku sprawdzam o co chodzi i wyciągam go
      mokrego z takiej dziury większej nieco niz studzienka. Oczywiście nieoznakowanej.
      Jeśli chodzi o samochody to postawili nam zakazy wjazdu żeby czasem nie było na
      wykonawcę jak się wydarzy komuś szkoda, ale dla ludzi znaków zakazu nie ma więc
      trzeba chodzić z latarką i patrzeć pod nogi. Mieszkańcy plan dziur już mają w
      głowie ale szkoda gości :)
    • Gość: fakir Re: nasze studzienki IP: *.os1.kn.pl 13.09.06, 09:12
      zapewne ukradzione - w tym rejonie juz niestety to sie zdarzało...
      • Gość: wiwan Re: nasze studzienki IP: *.magma-net.pl 13.09.06, 10:46
        tak niestety jest.większość tych kalectwonośnych studzienek to efekt
        złodziejstwa.w przypadku należących do TPsa należy je zgłaszać normalnie na
        błękitną 9393 klawisz bodaj 4 -awarie.i niestety uzbroic się w cierpliwośc ,bo
        system wymaga wpisania linii ,której zgłoszenie dotyczy.ale gdy 3 razy tego nie
        zrobimy odbiera juz bez tych szykan.o dziwo szybko reagują i pokrywy wymieniają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka