Dodaj do ulubionych

akcja uliczna Amnesty International

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.03, 16:31
jutro (sobota), od 11-16 na Swidnickiej AI bedzie zbierala podpisy w sprawie
gwaltow w tureckich wiezieniach i przemocy domowej wobec kobiet w Rosji. kto
bedzie przechodzil (i popiera sprawe) niech sie nie waha podpisac, to nie
zadni oszusci tylko genuine Amnesty International ;) podpisow nie
wykorzystamy w zadnym nieszlachetnym celu, leca prosto do Turcji i Rosji.

pozdro, licze na Was!
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Re: akcja uliczna Amnesty International 07.03.03, 16:48
      AI, to organizacja przyjaciół bandytów. Więźniowie muszą odczuwać w więzieniach
      dyskomfort - to nie hotele. Za niewinność tam nie siedzą. Może oni też kogoś
      zgwałcili - teraz wiedzą jak to jest przyjemnie. A co do przemocy domowej to
      chyba lepiej, żeby zajęli się tym sami Rosjanie. Nikt nie lubi jak mu się ktoś
      wtrąca w nie swoje sprawy.
      Pozdrowiania.
      • Gość: Contra A co z Mugabe? IP: 144.249.86.* 07.03.03, 18:28
        Kiedy wasze organizacje zaczna zbierac podpisy zadajace zaprzestania
        przesladowania bialych w Rodezji i Namibii ?
        • Gość: miregal Re: A co z Mugabe? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.03, 21:14
          myslisz ze wroclawska, ok. 20osobowa grupa AI jest w stanie zabrac sie za
          wszystkie przypadki lamania praw czlowieka? zajrzyj na witryn miedzynarodowa
          www.amnesty.org, na pewno ktos sie tym zajmuje

Gość portalu: Contra napisał(a):

> Kiedy wasze organizacje zaczna zbierac podpisy zadajace zaprzestania
          > przesladowania bialych w Rodezji i Namibii ?
      • Gość: miregal Re: akcja uliczna Amnesty International IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.03, 21:13
        wielki_czarownik napisał:

> AI, to organizacja przyjaciół bandytów. Więźniowie muszą odczuwać w
        więzieniach
        >
        > dyskomfort - to nie hotele. Za niewinność tam nie siedzą. Może oni też kogoś
        > zgwałcili - teraz wiedzą jak to jest przyjemnie.

te kobiety nieby kogos zgwalcily? bo akcja jest w obronie gwalconych w
        wiezieniach kobiet. hm...

A co do przemocy domowej to
        > chyba lepiej, żeby zajęli się tym sami Rosjanie. Nikt nie lubi jak mu się
        ktoś
        > wtrąca w nie swoje sprawy.
        > Pozdrowiania.
        • wielki_czarownik Re: akcja uliczna Amnesty International 07.03.03, 22:33
          Za niewinnośc nie siedzą! Jak ktoś łamie prawo, to niech cierpi!
          Pozdrawiam.
          • Gość: miregal Re: akcja uliczna Amnesty International IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.03, 12:14
            aha, bo w Turcji taka praworzadnosc panuje i nie zamykaja za niewinnosc?... w
            Rosji pewnie tez zreszta...
            • wielki_czarownik Moim zdaniem 08.03.03, 13:33
              Zasada domniemanej niewinności jest błędna. To, że w Turcji skazuje się kogoś o
              kim wiadomo, że jest bandytą, tylko nie ma na to odpowiednich dowodów to
              rozwiązanie wspaniałe i warte do przeszczepiienia na nasz grunt. Co do Rosji to
              faktycznie jest tam dzicz i korupcja, ale chyba nie mówimy o rosyjskim wymiarze
              sprawiedliwości tylko o przemocy domowej. Ponadto jakby nie patrzeć "widziały
              gały co brały", więc niech rosjanki nie narzekają na swych mężów - mogły wybrać
              innych, albo nie wychodzić za mąż.
    • Gość: miregal sprostowanko IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.03, 12:13
      zbieranie podpisow zaczynamy o 13, przepraszam za zdezorientowanie niektorych...
    • Gość: Aleks Re: akcja uliczna Amnesty International IP: *.gnmipr.gm.com 08.03.03, 16:24
      Nie rozumiem waszego zacofania!
      Macie dobre zamiary jednak postepujecie jak amatorzy !!
      Dlaczego zbieracie podpisy na ulicy ?

Podajecie link na strone gdzie jest to wszystko zorganizowane na poziomie
      swiatowych akcji protestacyjnych.

web.amnesty.org/web/web.nsf/pages/turkey_action

Jest to artykul w jezyku angielskim. Jest gotowy list do ministra tureckigo.
      Mozna wyslac go droga e-mail. Kazdy moze go przeslac (ja wyslalem) !!

Drogie dzieci - uzywajcie glow i sprzetu w sposob nalezyty.

Pozdrowienia,

Aleks
      • miregal na ulotkach podajemy adres www dla chetnych 08.03.03, 19:23
        i zbieramy tez podpisy na ulicy

pozdro
    • Gość: Aleks Re: akcja uliczna Amnesty International IP: *.gnmipr.gm.com 10.03.03, 11:47
      Jaki jest wasz adres na polskiej ziemi (Wroclaw)?
      Czy macie stone na internecie w jezyku polskim ?

Uparci jestescie; gratuluje - z motyka na slonce !!

Pozdrowienia,

Aleks
      • Gość: miregal Re: akcja uliczna Amnesty International IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 19:32
        nie tak bardzo z motyka na slonce - 30% akcji przynosi zamierzony skutek

www.amnesty.org.pl

a poza tym spotykamy sie co sroda o 20.00 w bylej szkole podst. na Kuzniczej
        (teraz tam sa wfy uniwersytetu)
    • Gość: Aleks Re: akcja uliczna Amnesty International IP: *.gnmipr.gm.com 10.03.03, 21:42
      Moze wiecej informacji; co to jest 30% , podajcie konkretne akcje ktore
      przynosly sukces.

Gratuluje tych 30%.

Powodzenia,

Aleks

PS
      Jaki kierunek studiujesz na uniwerku? (wyczuwam humanistyczny)
      • Gość: miregal Re: akcja uliczna Amnesty International IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 18:46
        studiuje anglistyke

przyklady uratowanych ktore pamietam: 2 nigeryjki skazane na kamieniowanie, 4
        wiezniow politycznych w Chinach, dziennikarz rosyjski Grigorij Pasko. wejdz na
        www.amnesty.org.pl, znajdz tam kogos bardziej kompetentnego, np. Jacka Bialasa
        albo Mirelle Panek, albo poszukaj na tej witrynie "dobrych wiadomosci",
        wydajemy tez taki magazyn o uratowanych :)

pozdro!
        • wielki_czarownik Niewiele jak na tyle hałasu. 11.03.03, 19:45
          Myślałem, że coś więcej, ale widzę, że wasze działania najczęściej kończą się
          na zbieraniu podpisów ew. urządzaniu dziwnych happeningów (przez dziwnych
          ludzi). Myślałem, że jesteście bardziej skuteczni.
          • Gość: miregal Re: Niewiele jak na tyle hałasu. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.03, 11:27

> Myślałem, że coś więcej, ale widzę, że wasze działania najczęściej kończą się
            > na zbieraniu podpisów ew. urządzaniu dziwnych happeningów (przez dziwnych
            > ludzi). Myślałem, że jesteście bardziej skuteczni.

taka jest zasada dzialani amnesty - pokojowe petycje, konferencje prasowe itp.
            wejdz na witryne miedzynarodowa www.amnesty.org i poczytaj, albo przyjdz do nas
            na 1. szkolenie, jest oczywiscie bezplatne.

i tak uwazam ze dla tych 30% uratowanych warto.

a moze Ty sie pochwalisz co ostatnio zrobiles dobrego dla ludzkosci? :>
            • wielki_czarownik Co zrobiłem dla ludzkości. 13.03.03, 13:43
              Dla ludzkości nic, za to dla siebie bardzo wiele. Przynajmniej jest tego
              wymierny efekt.
              • Gość: miregal Re: Co zrobiłem dla ludzkości. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.03, 17:32
                mam wrazenie ze tacy jak ty juz sami nie wiedza czego sie przyczepic

rob cos dla siebie z wymiernym efektem i ciesz sie tym, ale przestan truc glowe
                ludziom ktorzy nakladem swojego czasu, energii i nierzadko pieniedzy robia cos
                bezinteresownie dla innych z 30procentowym efektem, ok? nie pobieramy ZADNYCH
                pieniedzy od rzadu, bo to niezgodne ze statutem AI, wiec argument
                o "zmarnowanych pieniadzach podatnikow" odpada. swiadomosc tego, ze moj podpis
                na petycji, moj list, moj plakat, jakiekolwiek moje dzialanie pomogly komus
                jest dla mnie wielka radoscia. daj mi sie tym cieszyc, a sam zarabiaj pieniadze
                i rob kariere, nie wtracam ci sie do tego, prawda?
                • wielki_czarownik Ja się nie czepiam. 13.03.03, 17:49
                  Dziwię się, że AI ma take słabe efekty. Myślałem, że możecie coś więcej. A
                  nawiasem mówiąc to niepodoba mi się, że bronicie więźniów kryminalnych
                  (więźniowi ma być źle i ma on cierpieć) i że jesteście przeciwko karze śmierci.
                  Nie podoba mi się, że stajecie w obronie terrorystów-talibów. Oni by was bez
                  wachania zamordowali tak jak tych w WTC. Bronicie niestety w wielu przypadkach
                  nie tych, których trzeba. Bandytów trzeba tępić - ogniem i mieczem a nie
                  bronić! Lepiej brońcie tych którzy na to zasługują.
                  • Gość: miregal Re: Ja się nie czepiam. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.03, 22:30

> Dziwię się, że AI ma take słabe efekty. Myślałem, że możecie coś więcej.

przykro mi, o dobroczynco ludzkosci!

A
                    > nawiasem mówiąc to niepodoba mi się, że bronicie więźniów kryminalnych
                    > (więźniowi ma być źle i ma on cierpieć)

ok, tylko jakie masz gwarancje ze kazdy wiezien jest winny? a juz np. w rosji
                    czy indonezji, ze nie wymuszono przyznania sie do winy torturami, zeby policja
                    miala wysoka wykrywalnosc przestepstw w statystykach?

i że jesteście przeciwko karze śmierci.
                    >
                    patrz wyzej.

no chyba ze uwazasz np. publiczne egzekucje w Chinach (dajmy na to, za kradziez
                    kurczaka) za swietna rozrywke... faktycznie, troche jej ci w takim wypadku
                    odbieramy.

> Nie podoba mi się, że stajecie w obronie terrorystów-talibów.Oni by was bez
                    > wachania zamordowali tak jak tych w WTC. Bronicie niestety w wielu
                    przypadkach
                    > nie tych, których trzeba. Bandytów trzeba tępić - ogniem i mieczem a nie
                    > bronić!

SKAD WIESZ, KTO JEST NAPRAWDE BANDYTA?

>Lepiej brońcie tych którzy na to zasługują.

nie mnie ani tobie sadzic, kto zasluguje na cierpienie, a kto nie.

DOROSNIJ WRESZCIE.
                    • wielki_czarownik Re: Ja się nie czepiam. 15.03.03, 17:29
                      Ty dorośnij. Dla mnie bandyta to bandyta - ma cierpieć! Uważasz, że sprzątaczka
                      w WTC zasłużyła na śmierć?, Że to jest ona bandytką-terrorystką? Nie mam nic
                      przeciwko atakowi na Pentagon, ale na obiekty cywilne tak. Terrorystów nie
                      wolno bronić. Może zrozumiesz to, jak wysadzą w powietrze Twój dom - jesteś w
                      końcu niewierną!
                      Co do egzekucji i kary śmierci, to nie jest to dla mnie rozrywka, ale kara dla
                      wielu odpowiednia. Jaką karę dać komuś, kto zgwałcił i zabił 3 letnie dziecko?
                      Dożywocie? Czemu mam takiego śmiecia przez resztę życia utrzymywać? Może on
                      ucieknie, może go wypuszczą? A tak będzie pewność - on już nikomu krzywdy nie
                      zrobi.
                      Rozumiem sprzeciw wobec powieszenia złodzieja kurczaka w Chinach, czy jakiejś
                      cudzołożnicy w Nigerii ale mordercy, handlarze narkotyków itp zasługują tylko
                      na stryczek!
                      Ponadto w niektórych przypadkach (porwania) uważam, że należy stosować tortury,
                      aby szybko uwolnić porwanych.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: miregal Re: Ja się nie czepiam. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.03, 18:29
                        bardzo lubie argumenty w stylu "chyba ty" albo "z ciebie jest", w przedszkolu
                        ich czesto uzywalam, juz w podstawowce mi przeszlo ale dalej mnie rozczulaja.

nigdy nie ma 100% pewnosci czy to wlasnie TEN oskarzony czlowiek popelnil
                        zbrodnie. nawet w badaniach DNA istnieje ryzyko 0,04% pomylki, malenkie, ale
                        istnieje. bronimy ludzi przed torturami, ponizaniem i kara smierci m. in.
                        wlasnie dlatego, zeby na pewno nikt niewinny nie padl ich ofiara.
                        zasada "lepiej zeby 100 niewinnych zginelo niz zeby 1 winny pozostal przy
                        zyciu" to byla w stalinizmie stosowana.

baw sie dobrze w swoim dziwnym i ograniczonym swiatku
                        • wielki_czarownik Re: Ja się nie czepiam. 15.03.03, 18:53
                          Badania DNA dają 100% pewność, że nie ma pomyłki. Jeżeli chodzi o odciski
                          palców, to prawdopodobieństwo wystąpienia identycznych odcisków palców u dwojga
                          ludzi wynosi nie mniej niż 1:64000000000 (Juregn Thorwald "Stulecie
                          detektywów"). W historii nie było przypadku powtórzenia się odcisków, ich
                          trwałej zmiany bądź usunięcia. Badania DNA dają więc pewność 100%. Nie ma dwóch
                          osobników o jednakowym genomie (chyba, że owca Dolly popełni przestępstwo, ale
                          ona już niestety zdechła). Więc ten argument jest nieprawdziwy.
                          Moim zdaniem ludzie dokonujący najbardziej okrutnych zbrodni przestają być
                          ludźmi i żadne prawa ich nie dotyczą. Jeżeli ktoś pozbawia innego człowieka
                          prawa do życia sam nie powinien tego prawa mieć (pdst. zasada - jeżeli a
                          oddziałuje na b z siłą x, to b oddziałuje na a z siłą x).
                          Wyobraź sobie sytuację - policja złapała porywacza. On się przyznaje, ale mówi,
                          że nie powie gdzie jest porwany i w związku z tym umrze on straszliwą, głodową
                          śmiercią. I co? 10 minut tortur i możemy uratować niewinnego człowieka. W
                          takich sytuacjach tortury powinny być dozwolone. Ty jednak zamiast bronić ludzi
                          uczciwych i autentycznie potrzebujących pomocy wolisz bratać się z bandytami,
                          terrorystami i innymi niebezpiecznymi dla społeczeństwa kreaturami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka