unnament 16.09.06, 18:45 Wie ktos moze gdzie znajduje sie najblizej wroclawia szkola lotnicza? Chcialbym zostac pilotem i isc na ten kierunek po liceum :) ZNa ktos rowniez moze jakis dobry serwis rowerowy? I dosyc tani ;) Najlepiej na krzykach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mi.chal Re: Szkoła lotnicza oraz serwis rowerowy. 16.09.06, 19:34 Na Politechnice Wroclawskiej na Wydziale Mechaniczno-Energetycznym na kierunku Mechanika i budowa maszyn jest specjalizacja Inzynieria Lotnicza. Po tym kierunku bylbys konstruktorem samolotow. Jednak zeby zostac pilotem musialbys ukonczyc kurs w jakiejs szkole lotniczej, np w Aeroklubie Wroclawskim, ktory znajduje sie w Szymanowie. Koszt szkolenia na licencje turystyczna to ok 20 tys zl. Strona domowa Wydzialu MEchaniczno-Energetycznego: www.wme.pwr.wroc.pl/ A jesli chodzi Ci o studia, ktore dalyby Ci licencje pilota, to jest tylko jedna taka uczelnia w Polsce. Jest to Politechnika Rzeszowska, ktora na Wydziale Budowy maszyn i lotnictwa na kierunku lotnictwo i kosmonautyka oferuje specjalizacje Pilotaz. Po ukonczeniu tych studiow mialbys licencje zawodowa, czyli taka jaka wymagaja linie lotnicze, zeby zostac u nich pilotem. Jednak zeby dostac sie na ta specjlizacje trzeba juz miec doswiadczenie w pilotazu (nalot na szybowcach i samolotach). Strona Politechniki Rzeszowskiej: www.prz.rzeszow.pl/pl/wbmil/index.php?page=dzienne Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Aeroklub Wrocałwski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 19:41 Aeroklub Wrocławski: www.aeroklub.wroc.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
bezzasadnie Re: Szkoła lotnicza oraz serwis rowerowy. 17.09.06, 18:47 serwis rowerowy jest na ulicy komandorskiej, blisko skrzyżowania z wielką, tuż przed kwadratem z biedronką i eko. nie wiem, czy tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Szkoła lotnicza oraz serwis rowerowy. 17.09.06, 19:37 A ja polecam rog Hallera i Beyzyma. Wyglada kiepsko, ale koles robi naprawde OK. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzasadnie Re: Szkoła lotnicza oraz serwis rowerowy. 17.09.06, 20:13 przypomniało mi się jeszcze, że jest na hallera serwis, tuż przy skrzyżowaniu z powstańców, ale raczej odradzam, korzystałam trzy razy i za każdym razem musiałam potem jeszcze coś z rowerem robić, bo jakieś śrubki były niedokręcone etc., a tanio nie było, wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś