Gość: jpl We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. IP: *.wroclaw.mm.pl 21.09.06, 12:13 Dlaczego od razu nie nazwać tego "cuda" LCzarnecki Tower. "L " żeby nie było wątpliwości, o którego Czarneckiego chodzi. Chciałbym aby Pan Czarnecki swoje kompleksy leczył gdzie indziej a nie budując takie coś "naj" we Wrocku. Projekt jest brzydki i wogóle nie wpisuje się w panoramę miasta. Jest obcy zabudowie jaka istnieje w mieście. Prowincjonalny Wrocław śni o potędze, o własnym Manhattanie a wokół niego będzie tak jak dotąd - smród i bród - wystarczy spojrzeć na sąsiedni galeriowiec i jego otoczenie. Bardziej byłbym zadowolony gdyby zamiast tego zbudowano we Wrocku "największy" park - taki do spacerów, odpoczynku, z drzewami, ławkami, placami zabaw a nie kolejne centrum tzw. biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manwe Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 12:22 Podejrzewam, że SkyTower jest lepszą inwestycją niż park... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajf Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 12:23 A ja chciałbym abyś swoje kompleksy leczył u specjalisty a nie na forum internetowym. Chcesz mieszkać w lesie? Kto ci broni? A już w ogóle nie rozumiem agrumentu przeciw opartego na twierdzniu że okolica jest brzydka. Takie rozumowanie jest przynajmniej nielogiczne. PS. "Bardziej byłbym zadowolony gdyby zamiast tego zbudowano we Wrocku "największy" > park - taki do spacerów, odpoczynku, z drzewami, ławkami, placami zabaw" Ciekawe ile razu w roku odwiedzasz wrocławskie parki, których jest niemało. Gdy spaceruję sobie po tych parkach tłumów tam nie ma, więc kolejne są zbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flf Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 12:27 Gość portalu: jpl napisał(a): > Dlaczego od razu nie nazwać tego "cuda" LCzarnecki Tower. "L " żeby nie było > wątpliwości, o którego Czarneckiego chodzi. > Chciałbym aby Pan Czarnecki swoje kompleksy leczył gdzie indziej a nie budując > takie coś "naj" we Wrocku. Projekt jest brzydki i wogóle nie wpisuje się w > panoramę miasta. Jest obcy zabudowie jaka istnieje w mieście. Prowincjonalny > Wrocław śni o potędze, o własnym Manhattanie a wokół niego będzie tak jak > dotąd - smród i bród - wystarczy spojrzeć na sąsiedni galeriowiec i jego > otoczenie. > Bardziej byłbym zadowolony gdyby zamiast tego zbudowano we Wrocku "największy" > park - taki do spacerów, odpoczynku, z drzewami, ławkami, placami zabaw a nie > kolejne centrum tzw. biznesu. Kompleksy to masz ty jełopie jeden, burku oszczany. Pewnie jesteś jednym z tych moherów chodzących po parkach ze szczającymi pieskami. Chcesz więcej parków, żeby twój piesek mógł się wyszcz... Odpowiedz Link Zgłoś
x-darekk-x Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż 21.09.06, 12:22 zabawne, ze z dyskusji o architekturze zrobila sie dyskusja leczaca z kompleksow - jak to nagle warszawa zalowac, ze nie jest wroclawiem. juz widze te tlumy warszawiakow, ktore teraz beda jezdzic do wroclawia, zeby poczuc smak wielkiej metropolii. co wiecej, dochodza tak absurdalne argumenty, jak to, ze wroclaw ma 1000 lat historii wiec musi byc bardziej metropolitalny niz w-wa. ciekawe jak to kryterium zastosujecie do nowego jorku, sydney, hong-kongu i tym podobnych... nie badzmy smieszni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flf Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 12:30 -darekk-x napisał: > zabawne, ze z dyskusji o architekturze zrobila sie dyskusja leczaca z > kompleksow - jak to nagle warszawa zalowac, ze nie jest wroclawiem. juz widze > te tlumy warszawiakow, ktore teraz beda jezdzic do wroclawia, zeby poczuc smak > wielkiej metropolii. > > co wiecej, dochodza tak absurdalne argumenty, jak to, ze wroclaw ma 1000 lat > historii wiec musi byc bardziej metropolitalny niz w-wa. ciekawe jak to > kryterium zastosujecie do nowego jorku, sydney, hong-kongu i tym podobnych... > > nie badzmy smieszni. > Jesteś kolejnym, pieprzonym wsiawiakiem, który zagubił się w sieci i zamiast onanizować się Krakowskim Przedmieściem, trafił na forum wrocławskie. Spieprzaj dziadu do krainy w której rządzi twój Kaczor i jego klony. Odpowiedz Link Zgłoś
x-darekk-x Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż 21.09.06, 12:35 bardzo rzeczowa odpowiedz, ladnie wpisujaca sie w sugestie o kompleksach niektorych rozmowcow. nie mieszkam w warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 13:31 -darekk-x napisał: > bardzo rzeczowa odpowiedz, ladnie wpisujaca sie w sugestie o kompleksach > niektorych rozmowcow. > > nie mieszkam w warszawie To prawda, mieszkasz w szpitalu psychiatrycznym pod Warszawą. Ostatnio zamontowali wam internet. Było o tym w Teleexpresie. Odpowiedz Link Zgłoś
pablo63 Ale "pięknie i konkretnie powiedziano" 21.09.06, 16:46 Szkoda słów na takie wypowiedzi, w którym pokazujesz swój pozim.... widać jak argumentów brak to ...... Odnośnie projektu to gratuluje Wrocławowi najwyzszego budynku mieszkalnego ale architektura to w sumie nijaka Wawa początku lat 90 tych. Pzdr Pablo "Warszawiak z dziada pradziada" Odpowiedz Link Zgłoś
rekin-2 koszt 400 mln dolarów??? coś tu śmierdzi 21.09.06, 13:15 przecież takich cen nie ma. najdroższe wierzowce kosztują do 200, ale milionów złotych np. ten tutaj www.zakup-mieszkania.pl/luksusowe-mieszkania.html a nie 1,2 miliarda złotych! może tutaj po prostu chodzi tylko o wyciągnięcie kasy z giełdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartekr Re: koszt 400 mln dolarów??? coś tu śmierdzi IP: *.lanet.net.pl 21.09.06, 13:22 Tyle, że ta złota wygląda na 25-30 tys. m2 powierzchni użytkowej, a Sky Tower będzie miał 200 tys. m2 (oba budynki nie licząc parkingów). Mimo iż 192 metry wygląda podobnie do 203, to jednak są to inwestycje na całkiem inną skalę. ST to rozległy kompleks budynków, podczas gdy Z44 to po prostu samotna wieża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: koszt 400 mln dolarów??? coś tu śmierdzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 13:24 Ale tu powstają 3 wieżowce - 222, 138 i 87 metrów oraz trzy budynki "łączniki" o wysokości 55 m. Ponaddto między najwyższym wieżowcem Sky Tower a wieżą 87 metrową będzie się znajdować wiszący basen. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin-2 Re: koszt 400 mln dolarów??? coś tu śmierdzi 21.09.06, 13:46 Gość portalu: erni napisał(a): > Ale tu powstają 3 wieżowce - 222, 138 i 87 metrów oraz trzy budynki "łączniki" > o > wysokości 55 m. > Ponaddto między najwyższym wieżowcem Sky Tower a wieżą 87 metrową będzie się > znajdować wiszący basen. acha, jak jeszcze dodadzą to tego pasy startowe dla UFO, to może faktycznie koszt 1,2 miliarda złotych będzie uzasadniony. Fundusze emerytalne w zachwycie skupią wszystkie akcje w pierwszej edycji. Emeryci już się cieszą. -- www.zakup-mieszkania.pl/luksusowe-mieszkania.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Brałeś coś dzisiaj? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 19:11 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 13:19 No leszku. trzymam kciuki... Wrocław rośnie w siłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 13:24 WOOW!! To by było niezłe!! :) Tylko jak oni chcą postawić coś takiego na tych terenach skoro od lat wiemy że wrocław leży na miękkim terenie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 13:26 Teren nie ma żadnego znaczenia. W Dubaju wybudowano 300 metrowy wieżowiec na morzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euroedukacja Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 13:28 gratuluję Mamie Pana Leszka wychowac takiegoooo syna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: 81.219.231.* 21.09.06, 13:47 Moje skromne zdanie na temat tego projektu wygląda następująco. Budynek jak budynek, jednym będzie się podobał a innym nie, bo nie jest możliwe aby wszystkich zadowolić.To ile pan Czarnecki wyda pieniędzy na ten projek też mnie nie interesuje, bo to jego kasa. Dziwi mnie tylko radość niektórych ludzi, wychwalających pana Czarneckiego za ten projekt, bo co my zwykli zjadacze chleba będziemy mięli z tego?? Przeciętnego wrocławianina nie będzie stac na zakup apartamentu, więc z czego tu się cieszyć?Może z tego że będzie można zrobić sobie zdjęcie na tle najwyższego mieszkalnego budynku w kraju? Co z tego że będzie to kompleks na miare europejską? Przecież nikomu nie będzie się łatwiej żyło z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 13:50 Gość portalu: Rafik napisał(a): Przecież nikomu nie będzie się > łatwiej żyło z tego powodu. JAKIM PRAWEM WYPOWIADASZ SIĘ ZA WSZYSTKICH? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: 81.219.231.* 21.09.06, 13:51 Bo uważam że cała ta inwestycja nie ułatwi życia zwykłym ludziom, bo niby w jaki sposób :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 13:54 JA SIĘ CIEBIE PYTAM, DLACZEGO STARASZ SIĘ PISAĆ W IMIENIU WSZYSTKICH? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: 81.219.231.* 21.09.06, 14:02 W czym problem:) Udowodnij mi że zwykli wrocławianie będą mięli z tego korzyści :) Masz okazje wykazać się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:06 >W czym problem:) Udowodnij mi że zwykli wrocławianie będą mięli z tego >korzyści :) >Masz okazje wykazać się :) Przybędzie nowy basen w mieście i będze mozna łatwiej się dostać na pływanie. To teraz ty masz okazję sie wykazać niejaki Rafik i powiedz co TY robisz dla przciętnych wrocławian? Ile pracy i z ajakie piniądze nam dajesz? I w jaki sposób ułatwias znam życie? Co MY przeciętni wrocławianie mamy z ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: 81.219.231.* 21.09.06, 14:11 A ja myślałem że bardziej potrzebna jest nam praca za godne pieniądze, a tu sie okazuje że basen :) Tylko pomyśl o tym, że aby póśc na basen trzeba mieć pieniądze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do rafika Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 14:09 Gość portalu: Rafik napisał(a): > W czym problem:) Udowodnij mi że zwykli wrocławianie będą mięli z tego > korzyści :) > Masz okazje wykazać się :) Przecież już ci napisali. Masz trudności z czytaniem, a przede wszystkim rozumieniem czytanego tekstu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: 81.219.231.* 21.09.06, 14:20 Skoro basen jest tak niezbędny to Ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartekr Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.lanet.net.pl 21.09.06, 13:57 > Bo uważam że cała ta inwestycja nie ułatwi życia zwykłym ludziom, bo niby w > jaki sposób :) Choćby w taki, że 5-10 tys. osób znajdzie pracę przy obsłudze tego - sklepy, baseny, duperele, sprzątanie, portierowanie, niańczenie, itp. A czy inwestycja LG czy Toshiby ułatwi życie zwykłym ludziom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: 81.219.231.* 21.09.06, 14:01 Gość portalu: bartekr napisał(a): > > Bo uważam że cała ta inwestycja nie ułatwi życia zwykłym ludziom, bo niby > w > > jaki sposób :) > > Choćby w taki, że 5-10 tys. osób znajdzie pracę przy obsłudze tego - sklepy, > baseny, duperele, sprzątanie, portierowanie, niańczenie, itp. A czy inwestycja > LG czy Toshiby ułatwi życie zwykłym ludziom? Tak zgadzam się, że będzie dużo pracy, ale za jakie pieniądze:) za GROSZE Bo przecież przyczyną tego typu inwestycji (LG, Toshiba itd.) jest to że jesteśmy tanią siłą roboczą, czy tego chcesz czy nie.Zejdź na ziemię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do rafika Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 14:08 Gość portalu: Rafik napisał(a): > Gość portalu: bartekr napisał(a): > > > > Bo uważam że cała ta inwestycja nie ułatwi życia zwykłym ludziom, b > o niby > > w > > > jaki sposób :) > > > > Choćby w taki, że 5-10 tys. osób znajdzie pracę przy obsłudze tego - skle > py, > > baseny, duperele, sprzątanie, portierowanie, niańczenie, itp. A czy inwes > tycja > > LG czy Toshiby ułatwi życie zwykłym ludziom? > > > Tak zgadzam się, że będzie dużo pracy, ale za jakie pieniądze:) za GROSZE > Bo przecież przyczyną tego typu inwestycji (LG, Toshiba itd.) jest to że > jesteśmy tanią siłą roboczą, czy tego chcesz czy nie.Zejdź na ziemię :) Tak, tak wszyscy zarabiać tam będą po 810 złotych na rękę. Dlaczego? No bo przecież nikt nie ma prawa tam zarobić więcej, zwłaszcza ode mnie. Dlaczego? A bo tak być nie może. Przecież ja jestem the best. I nikt nie ma prawa zarobić więcej ode mnie. Najlepiej, zeby wszyscy byli bezrobotnymi, bez zasiłów, bo ja rafik tylko mam pracować i to za 10.000 zł, w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: 81.219.231.* 21.09.06, 14:12 Skąd u ciebie taka frustracja:) Złe doświadczenia życiowe? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Drogi Rafiku, to ty jestes sfrustrowany!!!! 21.09.06, 16:54 Proponuje wiec zrobic cos ciekawego!! A wiec moja propozcja dlacie: wybuduj jakas fabryke i daj ludziom prace, np. za 4.500 na łeb. Jak nie mozesz, bo nie masz - to zabierz sie do roboty! Od mlaskania jezorem nikt jeszcze nic nie zrobił. Ponadto - brak roboty - nie dobrze! Jest robota - też nie dobrze. Z toba są same problemy Rafiku....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 13:56 bo co my zwykli zjadacze chleba będziemy mięli z tego? Będziemy mieć basen ogólnodostępny. Nie wiem czy wiesz jak trudno we Wrocławiu teraz zapisać się na basen w normalnych godzinach bo w naszym mieście brakuje tych obiektów. A przeciętni wrocławianie będa mieć także pracę przy budowie, wyposazaniu a następnie w butikach, restauracjach i sklepach tam istniejących. Tysiące ludzi zarobi na tym projekcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: 81.219.231.* 21.09.06, 13:58 Hahah zarobią na tym projekcie tylko "odpowiedni" ludzie, a co do pracy w butikach itp. to bez tej inwestycji można znaleźć taka pracę (za psie pieniądze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:03 To zaoferuj za lepsze jak jesteś taki mądry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do rafika Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 14:05 Gość portalu: Rafik napisał(a): > Hahah zarobią na tym projekcie tylko "odpowiedni" ludzie, a co do pracy w > butikach itp. to bez tej inwestycji można znaleźć taka pracę (za psie > pieniądze). I wychodzi z ciebie cała tak zwana polaczkowość. Inni zarobią, ja nie, to inwestycja jest do dupy. No bo jak to tak może być, ze ktoś zarobi, a ja nie. Tak być nie może! Zazdrość i zawiść to takie polskie cechy narodowe prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: 81.219.231.* 21.09.06, 14:07 Chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem :) Jak się nauczysz to jeszcze raz przeczytaj moje posty, a może wreszcie zrozumiesz o co mi chodziło "polaczku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ile miejsc pracy daje Rafik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:12 Rafik a ile TY miejsc pracy i za jakie pieniadze nam dajesz wrocławionom? No czekamy na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: Ile miejsc pracy daje Rafik? IP: 81.219.231.* 21.09.06, 14:14 Powtórze jeszcze raz Chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem :) Jak się nauczysz to jeszcze raz przeczytaj moje posty, a może wreszcie zrozumiesz o co mi chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ile miejsc pracy daje Rafik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:16 Widzisz internet to piękne urzadzenie. Nawet takie miernoty jak TY moga sobie wnim poszczekać mimo że nic nie dajesz ani wrocławianom ani miastu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: Ile miejsc pracy daje Rafik? IP: 81.219.231.* 21.09.06, 14:19 To jest chyba twoją dewizą życiową: Widzisz internet to piękne urzadzenie. Dzięki niemu możesz obrażać każdego kto ma troszke inne zdanie od twojego. Gratuluje wychowania i kultury :) Pozdrów rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ile miejsc pracy daje Rafik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:29 Wymagasz od innych a ciebie się to nie tyczy? Chesz szacunku to sam szanuj innych, a nie gardzisz ludzką pracą i wysiłkiem dzięki któremy tysiące ludzi zarobią i skozystają na tym projekcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: Ile miejsc pracy daje Rafik? IP: 81.219.231.* 21.09.06, 14:31 Pokaż mi gdzie jak kogoś wyzwałem :) Chyba muszę zastosować pewną zasadę: "Nie dyskutuj z kretynem, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" Nauczysz się kultury to pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ile miejsc pracy daje Rafik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:37 Wesz to że nie używasz epitetów nie oznacza że nie jesteś chamem. Naprawdę nie trzeba używać epitetów żeby kogoś obrażać. Wystarczy agresywnie deprecjonować coś lub kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q21 www.forumpolskichwiezowcow.fora.p l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:59 www.forumpolskichwiezowcow.fora.pl <<< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radical SkyT.jestOK,ale czemu vis-a-vis bramy do szpitala? IP: *.ar.wroc.pl 21.09.06, 15:19 "Fajny" widok będą mieli użytkownicy najwyższej wieży Sky Tower: baraczek portierni,szlabanik,koślawe ścieżki i wiecznie rozgrzebane remontami i przebudowami szpitalne podwórko :))) Chyba ci architekci z Wawy specjalnie tak umiejscowili ST, żeby był taki oryginalny kontrast :) A tak całkiem serio, to nie mamy we Wrocławiu architektów zdolnych zaprojektować coś w tej skali i stylu ??? Nie można było,jak na całym świecie, umieścić tego najwyzszego drapacza na najbardziej prestiżowym narożniku,czyli u zbiegu Powst.Śl.i Wielkiej ??? Chyba,że LC liczy na wyprowadzkę szpitala, ale z tego co widac, to Dolnośląskie Centrum Onkologii rozbudowuje się i nie zamierza jeszcze długo zniknąć z sąsiedztwa Sky Tower... Jest jeszcze jedno wytłumaczenie :) Czarneckiego wkurzyły żądania Kotabehemota i nie dość, że nie odtworzył Kotu ulicy Kruczej :) to na dodatek postawił dokładnie w osi tej ulicy sporą przeszkodę :) czyli najwyższą część Sky Tower :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radical Re: SkyT.jestOK,ale czemu vis-a-vis bramy do szpi IP: *.ar.wroc.pl 21.09.06, 15:23 A może LC da Kotu na pocieszenie chociaż mini-pasażyk pod wieżą ST ciągnący się dokładnie w osi ulicy Kruczej ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Civis Wrat.. Re: SkyT.jestOK,ale czemu vis-a-vis bramy do szpi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 18:31 A dlatego, ze uwzgledniono przedwojenna siatke ulic, ta wieza jest dokladnym przedłuzeniem, Charlottenstrasse. i to jest bardzo ciekawe w tym projekcie, ale mało osób raczyło na to zwrócic uwage. bo lepiej jest krytykowac cos niz pomyslec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: royys Co za klamliwy tytul!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:12 Nie bedzie to najwyzszy budynek w Polsce. Najwyzszy jest palac Kultury 230 m a po nim ten wybudowane przez daewoo ma chyba 208 m, wiec bedzie 3 pod wzgledem wysokosci. Mimo wszystko fajnie,ze w Polsce zaczyna sie budowac wysokie budynki, nie tylko w Wawie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sky Tower Najwyższy w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:20 Sky Tower będzie najwyższm budynkiem w Polsce do dachu będzie mieć 207 m, z iglicą 222 m. ponaddto będize mieć najwyżej położone piętra i najwięcej pięter 51. Warszawski WTT ma do dachu 184 m, a z iglicą 208 m. Libenskid ma mieć do dachu 194 m. PKiN do dachu ma 188 m , a a ziglica 231 m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hunter Re: Co za klamliwy tytul!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 15:20 Gość portalu: royys napisał(a): > Nie bedzie to najwyzszy budynek w Polsce. Najwyzszy jest palac Kultury 230 m a > po nim ten wybudowane przez daewoo ma chyba 208 m, wiec bedzie 3 pod wzgledem > wysokosci. Mimo wszystko fajnie,ze w Polsce zaczyna sie budowac wysokie > budynki, nie tylko w Wawie ;-) Zależy w jaki sposób liczysz i co liczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: it Re: Co za klamliwy tytul!!!!!!!!!!! IP: 213.134.138.* 21.09.06, 15:23 Na razie jest to tylko ogłoszenie o zamiarze wybudowania.Gdy zaczną się pierwsze prace to wtedy będzie można się cieszyć z autentycznego atrybutu wielkomiejskości Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławski Re: Co za klamliwy tytul!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 15:26 Gość portalu: it napisał(a): > Na razie jest to tylko ogłoszenie o zamiarze wybudowania.Gdy zaczną się > pierwsze prace to wtedy będzie można się cieszyć z autentycznego atrybutu > wielkomiejskości Wrocławia. it - nie ma to jak być słabo zorientowanym i pisać po próżnicy na forum, byle tylko zabłysnąć prawda? Zajrzyj tutaj: wroclaw.hydral.com.pl/14542,obiekt.html Odpowiedz Link Zgłoś
mumio2000 Re: Co za klamliwy tytul!!!!!!!!!!! 21.09.06, 15:29 Atrybut wielkomiejskosci:))))) faktycznie. Taki sam, jak zasyfiony, stary i brudny dworzec PKP, taki sam jak wąska jednopasmowa ulica Piłudskiego w centrum, jak baraki i budy nad Odra, jak ulica Witolda... To tez atrybuty wielkomiejskosci.. acha, wielkomiejskie osrodki to takie powyzej miliona, poltora miliona ludnosci...i wiecej... Takie po pol miliona z okładem to miasta sredniej wielkosci.. panie Wielkomiejski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Civis Wrat. Re: Co za klamliwy tytul!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 18:28 Wiesz ile ma mieszkancow Frankfurt nad Menem? 650 tys. TAk tak jest tak duży(dla ciebie tak mały) jak Wrocław. a jednak jest najwazniejszym osrodkiem biznesu n Europie. A Kolonia nawet miliona nie przekracza, nier mowiac o Strassburgu czy Bruxeli i wielu innych metropoliach..... Własnie odróznić trzeba wielkie miasta od molochów, w których 50 % mieszkanców to emigranci i robole...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozi_rocks Re: Co za klamliwy tytul!!!!!!!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 21.09.06, 18:44 A może by tak: 'robotnicy', 'pracownicy fizyczni' profesorku? Bez nich magistrzy, inżynierowie nie za dużo stworzą. Więcej szacunku dla 'working class hero's'. Odpowiedz Link Zgłoś
x-darekk-x Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż 21.09.06, 15:16 budowanie takich obiektow ma sens wtedy, gdy wpisuje sie to w uklad urbanistyczny danego obszaru tzn. nie jest przypadkiem odosobnionym, ale stanowi czesc lub poczatek przyszlego "skyline". nie mowie tu o manhattanie czy hong-kongu, ale np o la defense w paryzu. nowoczesne budynki o zupelnie innych proporcjach od tradycyjnej architektury nie raza w takim miejscu, bo stanowia zwarta calosc. kiedy budowano pierwszy, wiedziano juz, ze bedzie potrzeba zbudowania kolejnych. warszawa przynajmniej polowicznie nie spelnila tego warunku. tu wysokosciowce zaczely powstawac w zupelnie roznych lokalizacjach wsrod niskiej zabudowy. teraz to sie troche zmienia i w dalszych planach widac, ze takie inwestycje beda skoncentrowane, co nie zmienia faktu, ze juz troche "nabrudzono". to co jednak odroznia warszawe, to wlasnie ta druga czesc - potencjal na kolejne tego typu obiekty, co pozwoli na spojne zagospodarowanie przestrzeni wysokosciowcami. bez tego, "sky tower" bedzie niczym innym jak niedopasowanym wielkoludem wystajacym nad inna zabudowe. o ile w warszawie pojawiaja sie i beda sie pojawiac kolejne tego typu inwestycje, ktore z czasem polacza sie w jedno "skyline" (bo juz sa planowane wyburzenia nizszych budynkow pomiedzy wysokosciowcami), o tyle perspektywy wroclawia sa pod tym wzgledem mniejsze. powod jest prosty - zapotrzebowanie na powierzchnie w takich budynkach jest mniejsze niz w duzym miescie. budowanie "manhattanu" przede wszystkim napedzaja potrzeby powierzchni biurowych klasy A+. a zwroccie uwage, ze bardzo niewiele jest firm z najwyzszej polki, ktore siedzibe swoich zarzadow umiejscawiaja we wroclawiu. trudno tez oczekiwac, zeby nagle z warszawy sie wyniosly - to tu maja urzedy, klientow, agencje reklamowe, duzy port lotniczy, najlepsze szkoly itp. inwestycje we wroclawiu to przede wszystkim szukanie taniej sily roboczej i potrzeba parkow fabrycznych a nie biur klasy top. kierunek dla wroclawia to rozwoj w branzy uslug sredniego kalibru, sciaganie wysokich technologii (ale to na obrzezach miasta) i skupianie biznesu wojewodztwa - taki kierunek jednak nie wygeneruje popytu na marmurowe biura na 50 pietrze. drugim, ale mniejszym zrodlem popytu na takie powierzchnie moga byc nabywcy apartamentow. ale znowu wraca pytanie - ilu ich we wroclawiu jest? koszt metra mieszkania na 40 pietrze pewnie przekroczy 20 000 PLN (w Warszawie w planowanym podobnym wielkoscia budynku na razie cena to 30 000 PLN). jezeli najmniejsze mieszkanie ma kolo 70m2, to ile osob sie znajdzie, zeby wylozyc na nie 1.5 miliona? ok, jeden budynek sprzedadza, moze drugi, ale czy bedzie zapotrzebowanie na kolejne, kiedy inwestorzy, ktorych sciaga wroclaw to przede wszystkim firmy przemyslowe placace 1000pln? dlatego wydaje mi sie, ze cala inwestycja bedzie dobrym biznesem i zrodlem prestizu dla czarneckiego, zrodlem dumy dla wlascicieli / najemcow mieszkan i zwyklym kuriozum w zrownowazonej (jak dotad) panoramie wroclawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefisto Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: 195.220.8.* 21.09.06, 15:49 obok bedzie cp, gdzie pewnie jeszcze kilka wiezowcow stanie. nie martw sie, akurat tu bedzie to wygladac bardziej spojnie niz w warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. 21.09.06, 15:23 Super.Kolejna atrakcja Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaliemorph We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. IP: *.icpnet.pl 21.09.06, 15:27 Budynek na miarę blokowisk epoki komunizmu. Przepraszam bardzo ale poza zachwycaniem się wysokością warto zobaczyć czy po pierwsze budynek się wpisuje jako tako w sąsiedztwo, oraz dwa na ile jest ładny jego projekt, bo ten fasadą pachnie gierkiem. Dobrze że nie we wszystkich miastach jest zaślepiony pęd ku górze. Wpierw porządnie a potem do góry a nie od dupy strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radical SkyT.jestOK,ale czemu vis-a-vis bramy do szpitala? IP: *.ar.wroc.pl 21.09.06, 15:30 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajf Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 15:39 Bez kitu nie masz najmniejszego pojęcia o czym piszesz. Po pierwsze jak ma się wpisać w otoczenie? Ma się wpisać w otoczenie komunistycznych blokowisk którymi gardzisz? Po drugie jeśli fasada tego budynku pachnie gierkiem to chyba nie tym polskim Edwardem Gierkiem. Po trzecie w jaki sposób wysokościowce miałyby się wpisywać w otoczenie zanim powstanie pierwszy??? Rozwiąż tą zagadkę a pogadamy dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaliemorph Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.icpnet.pl 21.09.06, 15:43 Jako tako, bo sea Towers jakoś lepiej wygląda mimo iż też wystaje ponad otoczenie. Po prostu właśnie pośród zwyczajnych bloków, pierwsze czego bym nie robił to stawiał wysokościowca, wygląda to niczym na wsi albo głębokim wschodzie (nie dalekim). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Wrocławia Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 16:35 Gość portalu: xaliemorph napisał(a): > Jako tako, bo sea Towers jakoś lepiej wygląda mimo iż też wystaje ponad otoczen > ie. Po prostu właśnie pośród zwyczajnych bloków, pierwsze czego bym nie robił t > o stawiał wysokościowca, wygląda to niczym na wsi albo głębokim wschodzie (nie > dalekim). Wasze poznańskie: Andersia i PFC to dopiero idiotycznie wyglądają w tym miejscu, w którym stoją. A jak jeszcze dojdzie Silver, to jeszcze bardziej będzie to wyglądało idiotycznie. Niczym w kraju III świata. I jeszcze ten syf na Półwiejskiej, najbardziej badziewny deptak w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaliemorph Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.icpnet.pl 21.09.06, 17:19 Widzę jedno, osobiste wycieczki Poznań - Wrocław jak narazie wychodzą ze strony Wrocławia co nie świadczy o kulturze. A jako przykład nie podałem Poznania a Gdynię, więc do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: 81.219.231.* 21.09.06, 15:41 hhehehe:] Przyjrzyj sie lepiej wizualkom, a tak apropo to zazdrosc zzera, co? Idz sobie na wasz maciupki prowincjonalny ryneczek do zjesc zupke pomidorowa. Macie tam wogole jakies restauracje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaliemorph Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.icpnet.pl 21.09.06, 15:45 Już od dawna w zachodnich miastach Europy powoli odchodzi się od trendu wciskania wysokościowców w miasto. Całkiem schludnie rozwiązali to np. Francuzi w Paryżu. No i jak, można? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Wrocławia Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 16:39 Gość portalu: xaliemorph napisał(a): > Już od dawna w zachodnich miastach Europy powoli odchodzi się od trendu wciskan > ia wysokościowców w miasto. Całkiem schludnie rozwiązali to np. Francuzi w Pary > żu. No i jak, można? W twoim Poznaniu akurat nie można, bo wciska je się na siłę w centrum miasta. Trzeba było wcisnąć PFC i Andersię w miejsce waszego cuda architektonicznego w Rynku, czyli Arsenału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaliemorph Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.icpnet.pl 21.09.06, 17:18 Ja nie pluję jadem, ani nie robię osobistych wycieczek do Wrocławia, a sam przyznaję rację iż ani PFC z Andersią ani tym bardziej niechciany prezent dla Poznaniaków czyli Arsenał są ładne (bądź choćby w odpowiednim miejscu). Ale to już stoi niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaliemorph Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.icpnet.pl 21.09.06, 17:26 Jeszcze jedno, nie wypowiadam siętu jako poznaniak, ale pstronny obserwator, i sam takiego budynku w podobnym miejscu w mieście bym nie chciał, analogicznie rzecz biorąc do nieciekawego wcześniej pomysłu w Poznaniu budowania wieżowców w dziurze Toruńskiej, gdzie by wyglądały niczym sterczące kikuty. I wiele osób nie wypowiada się tu z zazdrości, ale dziwnym trafem niektórzy z was jakby mieli kompleks i tak to odbierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 16:23 Gość portalu: xaliemorph napisał(a): > Budynek na miarę blokowisk epoki komunizmu. Przepraszam bardzo ale poza zachwyc > aniem się wysokością warto zobaczyć czy po pierwsze budynek się wpisuje jako ta > ko w sąsiedztwo, oraz dwa na ile jest ładny jego projekt, bo ten fasadą pachnie > gierkiem. Dobrze że nie we wszystkich miastach jest zaślepiony pęd ku górze. W > pierw porządnie a potem do góry a nie od dupy strony. A co, twoje poznańskie Andersie i PCF to niby co? Cuda architektury? Hahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaliemorph Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.icpnet.pl 21.09.06, 16:30 Masz całkowitą rację, nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc Re: ładniejszy będzie ten 192m apartamentowiec w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:39 Gościu, wytlumacz prosze o co ci wlasciwie chodzi, czemu ci to tak przeszkadza, czemu jest to dla ciebie tak wielkim problemem? Podejrzewam, ze chodzi o to, ze budynek te nie stanie w Warszawie. Nawet jezeli to fanaberia(co jest oczywista bzdura) to to jest to prywatna kasa Czarneckiego. Proste prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefisto spokojnie!!! IP: 195.220.8.* 21.09.06, 15:39 moi drodzy, jakiegokolwiek wdania byscie nie mieli, nie ma sie co tu zabijac chyba? kompleks imponuje skala, jak obok z podobnym rozmachem zabuduja cp, a byc moze - z przeciekow tak wynika - takze dzialke EPI, to bedzie to w sumie chyba najbardziej imponujacy plac budowy w europie w najblizszych latach. promocyjnie to na pewno dobrze, urbainistycznie - w tych rejonach tez jest to lepsze niz status quo. ze za wysoko? a do czego tam nawiazywac? na szczescie nikt nie planuje budowy wiezowcow w obrebie rynku (a przeciez w latach 30tych byly takie plany...), wiec nie ma sie czym martwic. starowka pozostaje nietknieta, nikt nie ingeruje w jej zabudowe i nie zaprzepaszcza szans na dalsze jej upiekszanie. pozostaje tylko pytanie, czy ta kumulacja inwestycji nie zrodzi nadpodazy i nie skonczy sie jakos spektakularna klapa... no i mimo wszystko mam nadzieje, ze architektonicznie bedzie lepiej - a przynajmniej nieco lzej w wersji ostatecznej, bo jestem prawie pewien, ze zaleznie od wynikow przetargu na cp te plany sie jeszcze zmienia. piszecie o renowacji kamienic na olbinie - to juz sie zaczelo przeciez. a co wiecej - rozbudowa cp wcale nie blokuje renowacji tamtych obszarow. mysle raczej, ze to sie bedzie wzaajemnie napedzac. ktos tez wspomnial o kepie mieszczanskiej - amw zamierza ja przeciez zabudowac, tu znow sie nic nie wyklucza. na szczescie LC to nie jedyny inwestor we wro, a z waszych postow mowna czasem odniesc takie wrazenie. mysle ze za 6 lat nie poznamy wroclawia. i ze nie bedzie to przykre wrazenie ;° pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Megalomański pomysł - IP: *.pedhemat.am.wroc.pl 21.09.06, 15:42 - takie gminne WTC. W mieście gdzie nawet 2,3- piętrowe budynki pękają i osiadają w glebie, walą się wiadukty, przeciekają tunele, ma być budowane kolejne okropbe brzydactwo, na dodatek tak wysokie - chyba po to żeby się po paru latach efektownie zawalić. Lepiej zbudujcie parę mostów, bo miasto tego potrzebuje bardziej, o ile potraficie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hb Re: Megalomański pomysł - IP: *.os1.kn.pl 21.09.06, 15:43 hehe, takie zawistne osóbki jak Ty śmieszą mnie najbardziej buahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefisto Re: Megalomański pomysł - IP: 195.220.8.* 21.09.06, 15:46 jeden nowy most wlasnie sie buduje, kolejne sa w rezmontach, a nidlugo zaczna budowac jeden lub dwa kolejne. i tak jest ich grubo ponad 100... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozi_rocks Re: Megalomański pomysł - IP: *.e-wro.net.pl 21.09.06, 15:49 @Gosia: proszę, jeśli chcesz, wyraź swoją opinię, ale pohamuj 'megalomaniactwo' skoro nie odróżniasz sektora prywatnego od państwowego. Zdaje się, że to już jakaś większa synchronizacja z tym okresem... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Megalomański pomysł - IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 16:36 Gość portalu: Gosia napisał(a): > - takie gminne WTC. W mieście gdzie nawet 2,3- piętrowe budynki pękają i > osiadają w glebie, walą się wiadukty, przeciekają tunele, ma być budowane > kolejne okropbe brzydactwo, na dodatek tak wysokie - chyba po to żeby się po > paru latach efektownie zawalić. Lepiej zbudujcie parę mostów, bo miasto tego > potrzebuje bardziej, o ile potraficie. Paulo-Gosiu, znów ci wysiadły bateryjki w wibratorze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felas Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: 195.94.193.* 21.09.06, 15:46 A w Krużewnikach był ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 15:52 Czarnecki stanie się legendą Wrocławia... Jest niesamowity, powiedział że Wrocławia nie opuści... Naprawde w samych superlatywach o tym człowieku można teraz mówić po tym co wyprawia we Wrocławiu bo to istne szaleństwo w pozytywnym tego słowa znaczeniu stanie się prawdą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks ktos sie orientuje co to za architekci B & G? IP: 213.17.131.* 21.09.06, 15:56 Probowalem cos znalezc na temat tej firmy, ale z zadnym skutkiem. W internecie nie odnalazlem zadnej strony czy czegos takiego. Czy to mozliwe zeby to byl ich pierwszy projekt? Konspiracja jakas czy co;) Pozdrawiam, Maks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capone Re: ktos sie orientuje co to za architekci B & G IP: *.aster.pl 22.09.06, 10:06 www.oobg.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito Okropna architektura IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 16:12 Ten budynek wygląda jak torba Martyny wracającej z zakupów. Co za bezguście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nisko Re: Male osiedle przy linii tramwajowej IP: 212.65.1.* 21.09.06, 16:16 No widzicie, jakie kontrowersje. Prawie trzystadzterdziesci opinii w tak krotkim czasie. Jak nigdy. Jest to sygnal, ze ten budynek nie powinien powstac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad Re: Male osiedle przy linii tramwajowej IP: 81.219.231.* 21.09.06, 16:46 Jak na ta sume inwestycji to projekt jest bardzo slaby. Uwazam ze powinien go zaprojektowac jakis znany i ceniony w swiecie architekt, a nie anonimowa pracownia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajf Re: Male osiedle przy linii tramwajowej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 16:47 Ale większość na TAK, a jakby wyciąć poznaniaków i warszawiaków oraz wrocławskich życiowych nieudaczników to ZDECYDOWANA większość na tak. Więc niby dlaczego nie budować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cougnight Re: Male osiedle przy linii tramwajowej IP: *.icpnet.pl 21.09.06, 17:22 A spójrz na Warszawę? Ładna z tym nieładem architektonicznym i powciskanymi wyskościowcami byle gdzie? Chyba sami warszawiacy stwierdzają że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozi_rocks Re: Male osiedle przy linii tramwajowej IP: *.e-wro.net.pl 21.09.06, 17:35 Nie mój drogi, to jest sygnał, że budynek ma darmową reklamę i rozgłos, a m.in. Ty się do niego przyczyniasz ;) Za co Ci niezmiernie dziękuję, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nisko Re: Male osiedle przy linii tramwajowej IP: 212.65.1.* 21.09.06, 17:53 "Poltegor" ma rozglos, bo ludzie nie chca, aby burzyc dwudziestoczteropietrowy budynek, ktory przez kilka dziesiecioleci spelnial swoje funkcje. A z czym kojarzy sie ludziom takie zburzenie ? O tym wie kazdy, kto ogladal telewizje w ostatnich trzech tygodniach. A o reszte spytajcie rodzicow, albo dziadka i babcie, w piatek, w sobote i w niedziele. Porozmawiajcie sobie w gronie rodzinnym przez te trzy dni na te tematy. Dowiecie sie bardzo duzo. Duzo wiecej, niz z internetu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozi_rocks Re: Male osiedle przy linii tramwajowej IP: *.e-wro.net.pl 21.09.06, 18:40 To zależy którzy ludzie. Jak wszędzie są zwolennicy i przeciwnicy. Obecny 'poldek' jest przestarzały technologicznie o konstrukcji schronu atomowego, nieergonomiczny i po prostu brzydki. Kiedyś kreślono ręcznie na kalce, teraz mamy cad i robi się to o wiele szbciej z możliwością edycji. Chętnie posłucham z czym kojarzy się ludziom wyburzenie - przyznam, że tu mi wbiłeś klina. Acha, nie mówmy o ludziach, mówmy przez swój pryzmat, w końcu nie jesteśmy reprezentantami większości, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomo Re: Male osiedle przy linii tramwajowej IP: *.core.lanet.net.pl 21.09.06, 22:07 Dla mnie bez rewelacji, londyn lata 70 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic Re: Male osiedle przy linii tramwajowej IP: *.chello.pl 22.09.06, 11:45 to sygnal, że sprawa wzbudza duże emocje wśród bywalców tego formum- nic więcej; czy budynek powstanie, to zupełnie inna sprawa- jak Czarnecki wygra przetarg na działkę obok, to niewykluczone, że zmieni nieco koncepcję zabudowy tej działki; raczej mało osób bierze to pod uwagę w swoich wypowiedziach, a powinni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Wędrowniczek A co ze "współlokatorami"? ;-) IP: *.os1.kn.pl 21.09.06, 16:40 Budynek, jak budynek. Duży, to wbudza emocje - dość skrajne zresztą jak widać :) Ja mam bardziej prozaiczne pytanie. Jak to jest z wyrzucanie śmieci w takim wielkim apartamentowcu? Zsypy? I jeżeli tak, to nie pojawią się przypadkiem nieproszeni "współlokatorzy"? :) W 10-piętrowym bloku z funkcjonującymi zsypami znaleźć mieszkanie bez prusaków, albo karaluchów graniczy z cudem. Ciekawe, jak jest w takim budynku. Niby więcej pieniędzy na utrzymanie itd., ale skala jednak sporo większa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capone Re: A co ze "współlokatorami"? ;-) IP: *.aster.pl 22.09.06, 10:12 Gość portalu: Jaś Wędrowniczek napisał(a): > Ja mam bardziej prozaiczne pytanie. Jak to jest z wyrzucanie śmieci w takim > wielkim apartamentowcu? Zsypy? He he :) Generalnie są dwa warianty: 1. "Śmietniki" na każdej kondygnacji + obsługa, która zwozi to windą towarową. 2. System "taśmociągów" - taki zsyp XXI wieku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Wędrowniczek Re: A co ze "współlokatorami"? ;-) IP: *.os1.kn.pl 22.09.06, 14:20 > He he :) Generalnie są dwa warianty: > 1. "Śmietniki" na każdej kondygnacji + obsługa, która zwozi to windą towarową. > 2. System "taśmociągów" - taki zsyp XXI wieku :) Dzięki za odpowiedź! :-) Ale to będą musieli zasuwać, bo jak się z okolicznych bloków "współlokatorzy" dowiedzą, że obok jest wielka wyżerka, to nie ma przeproś ;-) Apartamentowiec za kilkanaście tysięcy złotych za m2 i biegające po ścianach tabuny prusaków - to byłoby coś :) Swoją drogą taki tradycyjny zsyp też byłby wyczesany - worek ze śmieciami lecący 200m w dół - pięknie :) Cóż za prędkość by w tym czasie zdążył nabrać ;) Niestety, technika zabija jednak zabawę :/ A w ramach usprawnień, to słyszałem o jeszcze jednej możliwości - rozdrabnianie odpadków i do kanalizacji. Pozdrawiam Jaś Wędrowniczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capone Re: A co ze "współlokatorami"? ;-) IP: *.aster.pl 22.09.06, 15:28 Gość portalu: Jaś Wędrowniczek napisał(a): > Ale to będą musieli zasuwać, bo jak się z okolicznych bloków "współlokatorzy" > dowiedzą, że obok jest wielka wyżerka, to nie ma przeproś ;-) Apartamentowiec z > a > kilkanaście tysięcy złotych za m2 i biegające po ścianach tabuny prusaków - to > byłoby coś :) Przy dzisiejszych technologiach raczej nie ma takiego zagrożenia. Pamiętajmy o tym, że w PRL-owskich bloczyskach przez dziury w stropach i ścianach (głównie instalacyjne ale i "spontaniczne" typu "Zenkowi nie stało zaprawy") to i kot by przelazł... A dziś - szczelne szachty, wentylacja mechaniczna, zupełnie inne materiały... Robale trochę popsioczą i wrócą na stare śmieci :) > Swoją drogą taki tradycyjny zsyp też byłby wyczesany - worek ze > śmieciami lecący 200m w dół - pięknie :) Cóż za prędkość by w tym czasie zdążył > nabrać ;) Niestety, technika zabija jednak zabawę :/ Taaa... też miałem takie wizje - na przykład okoliczność wymiany telewizora :) > A w ramach usprawnień, to słyszałem o jeszcze jednej możliwości - rozdrabnianie > odpadków i do kanalizacji. O rozdrabnianiu nie słyszałem - pewnie by było trochę kłopotliwe, ale może...? Za to wariant (2) - "taśmociągi" wiąże się ze sprasowywaniem odpadów we wstępnej fazie transportu - high-tech pełną gębą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N rekin IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.06, 15:51 Rekin został spłodzony przez swojego ojca, któremu wyszedł z odbytu, kiedy ten siedział na latrynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echo I tak Warszawa was wkrótce przebije IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 16:50 bo jest tam znacznie większy popyt na mieszkania, biura oraz znacznie wyższe ceny ziemi. A więc powstanie kolejnych wysokich lub wyższych budynkow w Warszawie jest tylko kwestią czasu. P.S. Hej prowincjusze nauczcie się poprawnie wyrażać w Języku polskim: nie mówi się stolyca tylko stolica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad Re: I tak Warszawa was wkrótce przebije IP: 81.219.231.* 21.09.06, 16:56 Warszawa jest zbyt prowincjonalnie polozona(jezeli chodzi o rynki zbytu) i w przyszlosci raczej bedzie takim Neapolem a Wroclaw i Poznan - Turynem i Mediolanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajf w stolicy wszystko jest naj-, kretyni też IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 16:58 patrz wyżej A jakby nawet przebiła to co? To chyba dobrze bo oznacza to rozwój. Nie kumam tej zawiści, jak dostawałem newsa o kolejnym wieżowcu w Wawie zwyczajnie się cieszyłem. Ale widać nie wszyscy tak potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawka-wola pogratulowac wroclawowi nalezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:41 szkoda tylko ze w u nas w Warszawie jest prowincjonalne myslenie w kwestii wiezowacow(naczelny architekt miasta) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tramp Re: pogratulowac wroclawowi nalezy IP: *.core.lanet.net.pl 21.09.06, 22:08 Wrocław rzadzi, najwikeszy auapar najwyzszy budynek. brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rekordowy Re: w stolicy wszystko jest naj-, kretyni też IP: *.core.lanet.net.pl 21.09.06, 22:09 Czarnecki rozpoczal wyscig o najwyzszy budynek w Polsce. rewelka Odpowiedz Link Zgłoś
pablo63 Marna prowokacja 21.09.06, 17:02 Marna prowokacja, człowieku nie pisz takich tekstów, bo przez takich jak ty Wawa ma spier.. opinię Pzdr Pablo Warszawiak z dziada pradziada Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a jednak stolyca............. 21.09.06, 17:15 przeciez to nie na prawde nie ma znaczenia, że ten budynke powstanie we Wrocku!!!! Kolego. A nie są, aby ktos ze Wołomina nie zachciał wybudowac czegos wyzszego.... (przepraszam za złośliwosc). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: I tak Warszawa was wkrótce przebije IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 17:31 Gość portalu: echo napisał(a): > bo jest tam znacznie większy popyt na mieszkania, biura oraz znacznie wyższe > ceny ziemi. A więc powstanie kolejnych wysokich lub wyższych budynkow w > Warszawie jest tylko kwestią czasu. > P.S. Hej prowincjusze nauczcie się poprawnie wyrażać w Języku polskim: nie mówi > > się stolyca tylko stolica. Tylko, że u was mieszkają obie najważniejsze kaczki, a wiesz, że one mają kompleksy niskości, nie lubią wysokich ludzi, budynków też. Nie potrafią wysoko latać, więc wszystko powyżej 200 metrów wysokosci, było by dla nich za dużym utrudnieniem do lotów i doglądania stolicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: I tak Warszawa was wkrótce przebije IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 17:33 Gość portalu: echo napisał(a): > P.S. Hej prowincjusze Prowincja to warszawka - prowincja moskiewska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ząbkowianin Re: I tak Warszawa was wkrótce przebije IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 19:16 Kmiotku, żałosny jesteś. Urodziłem się i wychowałem w Warszawie. To przykre, ale takich ćwoków jak ty to 90% Warszawy - element napływowy, natychmiast zaczynający wyżej sr.., niż ma dvpę. I przez takich jak ty ciągnie się krzywdząca opinia po kraju. Niestety - ile byś brylantyny na łeb nie dał, to i tak ci słoma z butów wystawać będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echo Re: I tak Warszawa was wkrótce przebije IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:23 O co ci chodzi. Napisałem tylko prawdę. Popyt w Warszawie jest większy i będzie większy i będzie powstawać coraz więcej budynków w stylu tego apartamentowca w centrum. W każdym kraju jest podział na Stolicę i prowincję która się dzieli na miasta i wieś - nie jest to wymysł polski. Jest też prawdą że mieszkańcy prowincji mówią po prowincjnalnemu czego dali dowód chociażby w powyższych postach. A to że się urodziłeś w W-wie nie znaczy że jesteś warszawiakiem. Bo możesz mieszkać w Ząbkach i codziennie dojeżdżać do pracy wioząc kotletu w słoiku na lunch w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
eu4ya We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. 21.09.06, 17:11 A mi to lotto:) Zobacz więcej serwisów proponowanych przeze mnie: startowa.website.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.biskupin.wroc.pl 21.09.06, 17:30 A obok stare budynki Centrum Onkologii(ciekawe, czy przetrzymaja wyburzenie Poltegoru),prosze zobaczyć w jakich warunkach leczeni sa pacjenci na radioterapii, w jakich warunkach oczekuja np. na konsuttacje onkologa w przychodni. Dlatego nie potrafie sie zachwycać inwestycja p. Czarneckiego, szkoda ze nikt z bogaczy nie pomysli o ludziach chorych (n.b. wielu z nich nie stać na leki, materialy opatrunkowe, a czasem i jedzenie. Nie wiem czy będzie ich cieszyć wspanialy nowy wiezowiec...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manwe Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 17:39 po pierwsze w DCO wcale nie ma takiech fatalnych warunków, a już szczególnie radioterapia była niedawno remontowana i wygląda bardzo przyzwoicie. po drugie nie rozumiem dlaczego ST miałby cieszyć pacjentów DCO?! nie po to powstaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ochotnik WOW!!! Będzie fajny cel aby przypieprzyć samolotem IP: *.zab.nat.hnet.pl 21.09.06, 17:32 j/w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U.S.A.MAbajladin w koncu we Wrocku bedzie jeden wieżowiec. IP: *.ca-ib.com.pl 21.09.06, 17:59 a u nas w USA to takie buduja dla murzynow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeck_out_the_melo Re: w koncu we Wrocku bedzie jeden wieżowiec. IP: *.e-wro.net.pl 21.09.06, 18:49 I jakie masz stamtąd widoki?! ;) Odpowiedz Link Zgłoś