mocny_full 21.09.06, 23:04 Teraz mają pretensje że zwierzęta mają mało miejsca, ale jak trzeba było przekazać tereny dla zoo to miastu nieprzeszkadzał "komfort" zwierząt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rer Miasto zapowiada zmiany w zoo, a miś siedzi IP: *.akron.net.pl 21.09.06, 23:49 Ciekawe dlaczego od lat nie ma kto sie zajac odmowa zwiekszenia funduszy na zoo? Miasto nie płaci tyle ile trzeba a teraz proszę bardzo... wielki szok! a kto do tego doprowadził? placówka nie jest własnością Gucwińskich...poza tym nie dysponują takimi środkami finansowymi,żeby zrobić z naszego marnego zoo prawdziwe zoo europejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Miasto zapowiada zmiany w zoo, a miś siedzi 21.09.06, 23:57 Jak to się dzieje, że Poznań ma dwa ogrody na europejskim poziomie i dotacje tylko o ok. 10% wyższą, a Wrocławiowi jakoś nie może wystarczyć ta kasa. Nowe tereny pod zoo nie są niezbędne, żeby poprawić warunki bytowe zwierzat i stworzyć normalne wybiegi. Trzymanie w karcerze niedźwiedzi to barbarzyństwo, ale przecież dyrektor stwierdził w Słowie Polskim, że od wieków sa trzymane w zamkach i na dworach, a w związku z tym sa do tego przyzwyczajone. Każda kolejna wypowiedź dyrektora to totalna kompromitacja. Ja bym na jego miejscu milczał i natychmiast podał się do dymisji. Niedźwiedź to tylko wierzchołek góry lodowej niekometencji i niedbalstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawianka2 Fundusze dla ZOO nie są małe 22.09.06, 08:54 Przekazywane fundusze dla wrocławskiego ZOO nie są takie niskie. Przykład Poznania dowodzi, że przy chęci gospodarności ze strony dyrekcji można zrobić wiele. Natomiast Gucwińscy postawili na prywatę i to się zemściło na warunkach życia zwierząt. Dla przykładu: pracownicy ZOO wiedzą, że Gucwińska - oprócz wprowadzania chaosu w ogrodzie i wyrzucaniu z pracy - nie robi nic dobrego. Miesięcznie otrzymuje jednak ok. 6.000 zł pensji!!! Proszę policzyć ilu dodatkowych opiekunów zwierząt można zatrudnić za taką kwotę. Gucwińska nawet będąc posłem nie zrezygnowała z pobierania tej pensji, chociaż w ZOO kompletnie nic nie robiła, a Gucwiński używał samochodu ZOO do jazdy w kampanii wyborczej i wożenia Gucwińskiej na lotnisko. Dodajmy koszty prywatnych zachcianek Gucwińskich (samochód do celów prywatnych, dowożenie karmy dla prywatnych zwierząt w Bukowicach, dziwnie niskie czynsze za wynajem lokali na terenie ZOO) są dodatkiem do ich niegospodarności. Proszę wyobrazić sobie jakie kwoty wpłynęłyby do kasy ZOO, gdyby Gucwińscy chociaż część otrzymywanych pieniędzy za PRYWATNE pokazy zwierząt na spotkaniach, w reklamach i w programach telewizyjnych przekazali do kasy ogrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marakuja Re: Fundusze dla ZOO nie są małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:09 GUCWIŃSCY! Won z ZOO !!!!!!!!!!! a tak naprawdę Zoo powinno zostać przeniesione gdzieś na granice miasta - może zorganizować ZOO na polach pomiędzy Wrocławiem a Leśnicą? Jest tam dużo terenów. A obecne ZOO np. przekształcić w ZOO małych zwierząt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Idą wybory IP: *.core.lanet.net.pl 22.09.06, 08:16 Oczywiście , że jest to mięso wyborcze. Pan Dudkiewicz stosuje wypróbowany sposób. Najpierw ostrzał prasowy a potem jego kumple lądują na posadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
sapere Re: Idą wybory 22.09.06, 09:13 idą wybory, a Gucwińscy mają ponoć startować tym razem z Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samo.... Re: Idą wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:16 Jest w ttym logika.... Ponoć ZOO to ostatni PGR Rzeczypospolitej! Odpowiedz Link Zgłoś
adamrp36 tyle możliwości, przy kratkach, na wybiegach 22.09.06, 10:00 a miejsca są dla z tej i tamtej strony kratek i możemy zrobić wrocławską, i klatki teraria wybiegi cała masa miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marakuja modernizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:14 PRZENIEŚĆ ZOO !!!!!!!!!! np. na granice miasta - może zorganizować ZOO na polach pomiędzy Wrocławiem a Leśnicą? Jest tam dużo terenów. Może znaleźć inne? We Wrocławiu tego nie brakuje! Zwierzaki powinny być "mieszane" na wybiegach (te które mogą być razem), a same wybiegi duże, najlepiej aby zrobić Safari dla spokojnych zwierząt i jeżdżące samochodziki (na kształt filmu Park Jurajski) To co Gucwińscy zrobili z Tygrysami jest żałosne - kawałek terenu ogrodzonego szkłem ... zwierzaki odbijają się z jednej i drugiej strony od szyb :( A obecne ZOO np. przekształcić w ZOO małych zwierząt lub sprzedać tereny (działki miałaby dużą wartość) i uzyskane pieniądze zainwestować w ZOO Safari Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: modernizacja 22.09.06, 11:54 Gość portalu: Marakuja napisał(a): > PRZENIEŚĆ ZOO !!!!!!!!!! > > np. na granice miasta - może zorganizować ZOO na polach pomiędzy Wrocławiem a > Leśnicą? Pomysł dobry i lwy się ucieszą jak im w 2012 gości przybędzie z okazji EXPO:D Będą miały wyżerkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Laskowsk Miasto zapowiada zmiany w zoo, a miś siedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 15:14 Ostatni raz byłem we Wrocławskim Zoo na dzień przed wielką powodzią , już wówczs widziałem wiele niedociągnięć. Wyjechałem rozczarowany tym co zobaczyłem. Z tego miejsca pradnę pogratulować cywilnej odwagi osobie ,której zwierzęta mam nadzieję będą zawdzięczać poprawę swoich warunków .Zawstydził mnie faktem iż wówczas tylko pomyslałem on natomiast zareagował i dopiął swego !! Myślę iż takich osób przewineło się przez ogród od tamtego czasu tysiące ! mysląc podobnie jak ja i nic nie czyniąc ! Niech postawa tegoż pana będzie punktem odniesienia jak dużo z nas tylko myśli ,że inni to zrobią za nas ! Misio czekał tyle lat !! a jak jest w innych ogrodach ? Kłaniam Ci się nisko Panie ,,DOBRODZIEJU" Z poważaniem Stanisław Laskowski Odpowiedz Link Zgłoś
ja07 Re: Miasto zapowiada zmiany w zoo, a miś siedzi 22.09.06, 20:44 Też mam poczucie winy. Jestem wdzięczna że naukowcy chcą zająć się zwierzętami. Odpowiedz Link Zgłoś
ozyrys4 Najstarsze państwo świata,czyli państwo Guc- 22.09.06, 19:36 wińscy powinni być już zluzowani conajmniej 8 lat temu.Biedny niedżwiedż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Miasto zapowiada zmiany w zoo, a miś siedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 20:30 Niech nikt nie myśli, że Gucwińscy sami podadzą się do dymisji. Ta ich wielka miłość do zwierząt to tylko pic na wodę mamy tego dowody we wrocławskim ZOO. Trzeba ich natychmiast wyrzucić z hukiem a nie czekać do końca roku. To skandal żeby po takiej aferze tak tak długo to trwało. Proszę przyjechać do Bukowic i zobaczyć jak ułożyli sobie stosunki z sąsiadami i jakie mają tam poważanie. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Tak jak pisałem w momencie wybuchu "afery" 23.09.06, 08:00 Mechanizm ataku taki jak zawsze wskazywał na to, że zapadła decyzja o wstawieniu do ZOO jakiegoś działacza PO. Najpierw atak niezawodnej GW i nakręcanie atmosfery, a po jakichś 2 tygodniach wkracza prezydent i wywala "niekompetentnych" i inastaluje profesjonalistą, który przypadkiem jest jego kumplem. Tak było w innych spółkach gminnych, tak będzie i w ZOO. A po sprawie, wszyscy zapominają o "aferze", nikogo nie obchodzą korzystne dla oplutych przez Gazetę ekspertyzy i wyroki sądów. Zadanie wykonane, jest spokój do następnej egzekucji medialnej. Tak to działa w naszym pięknym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
ja07 Re: Tak jak pisałem w momencie wybuchu "afery" 23.09.06, 10:28 Ponieważ postawiłeś mnie w szeregu zmanipulowanych i bezmózgich to pociągnij wątek albo załóż nowy i podaj nazwiska tych, których GW opluła,skrzywdziła i skazała na ostracyzm - BEZPODSTAWNIE. Za to: Na Twojej stronie można przeczytać treści, które mogłyby zostać potraktowane jako pomówienie(oskarżenie między innymi Michnika o kradzież pieniędzy).Zostawianie sobie furtki i zastrzeżenie, że oczywiście może to być nieprawdą jest według Ciebie moralnie czyste? Bardziej moralne od "manipulacji" GW? A co Cię upoważnia do takiej interpretacji? Własna wysoka samoocena? Jak dla mnie to dużo za mało! Odpowiedz Link Zgłoś