mieszkaniecmiasta 26.09.06, 21:06 Jakieś wizualki tej nowej galerii? Coś ładnego czy blaszak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: citizen Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 21:42 Wreszcie to miejsce zostaniee ucywilizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 21:47 Ucywilizowane? Chyba kpisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmitka Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.os1.kn.pl 26.09.06, 21:58 Ja też się cieszę, że znikną wreszcie te paskudne, obskurne budy. Ja wiem, że wiele osób uwielbia ten rodzaj handlu, sama nie mam nic przeciwko bazarkom, ale w jakichś normalnych warunkach, a te na Horbaczewskiego były mało cywilizowane. Dobrze, że ten teren będzie uporządkowany, ale szkoda, że powstanie kolejny obiekt handlowy (bo w tę rekreację za bardzo nie wierzę), w dodatku hipermarket (to już drugi Real w naszym mieście, a ta sieć nie ma zbyt ciekawego asortymentu). Również zastanawiam się, jak będzie wyglądała Idylla, ale nie spodziewam się niczego oryginalnego, zwłaszcza, że otoczenie to blokowiska. No i ciekawe, co z Astrą? Czy wytrzyma konkurencję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.wro.vectranet.pl 26.09.06, 22:07 kosmitko a gdzie jest ten pierszy Real w naszym miescie? :) Rozrywka to chyba bedzie jakies kino albo cos takiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 22:10 Pierwszy Real ma być zamiast Geanta w C.H. Korona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szmpatyk PRL Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 23:09 Geantowi skończyło się 10 lat zwolnień od podatku. Sprzedał całą sieć w Polsce Realowi. Czy ta sieć też będzie zwolniona od podatków? A tak przy okazji. Teren przy Asrze miał być Rnkiem Zachodnim. I co? Kolejny blaszak. Pewnie ucieszy to Rafisa bo wzrośnie dynamicznie zatrudnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.wro.vectranet.pl 27.09.06, 10:22 Gość portalu: Szmpatyk PRL napisał(a): > Geantowi skończyło się 10 lat zwolnień od podatku. Sprzedał całą sieć w Polsce > Realowi. Czy ta sieć też będzie zwolniona od podatków? A tak przy okazji. Teren > > przy Asrze miał być Rnkiem Zachodnim. I co? Kolejny blaszak. Pewnie ucieszy to > > Rafisa bo wzrośnie dynamicznie zatrudnienie. ciemny lud zawsze ma swoje teorie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sympatyk PRL Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 19:36 Pisowcy też każdy swój przekręt nazywają prowokacją. A ja zawsze myślałem, że we Wrocławiu rządzą platformersi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.wro.vectranet.pl 27.09.06, 19:42 Gość portalu: Sympatyk PRL napisał(a): > Pisowcy też każdy swój przekręt nazywają prowokacją. A ja zawsze myślałem, że > we Wrocławiu rządzą platformersi. a w USA rzadzi Bush :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sympatyk PRL Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 21:06 Zgadza się. Prawdą jest też fakt, że pan prof. Balcerowicz musi odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawczyk Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę 27.09.06, 21:10 a Beger jest wzorem moralności i podporą 4 RP :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sympatyk PRL Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 21:24 I z tym się zgadzam. Nie dała się wciągnąć na członka. Rządu oczywiście.Pewnie ci dwaj rozmówcy mieli za cienkie argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmitka Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 10:34 Tak, właśnie chodziło mi o to, że ten pierwszy Real będzie w CH "Korona". To, niestety, tylko kwestia paru miesięcy. Swoją drogą, kino w tej okolicy by się przydało ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.wro.vectranet.pl 27.09.06, 10:56 kino bedziecie tez mieli w Galerii Legnickiej-Helios sie tam znajdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.img.com 27.09.06, 07:55 Dlaczego nie inswestuje się w naszych kupców i nie daje im szansy rozwoju, tylko sprzedaje tereny obcym przedsiębiorcom :-( Nas niestety nie stac na kupienie ziemi, nie mamy kapitału... komuna nam wszystko zabrala, dlatego wyrzuca się naszych kupców na bruk zamiast pomoc i zainwestowac w nich... wolalabym zeby Idylla Wroclawska byla Polską Idylla a nie francuską ... tzn sklepy z polskim towarem, moglaby byc tam hala sportowa kino, basen... i takie typowe atrakcje osiedlowe ((( a co z Astrą? moim ulubionym sklepem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałła Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 08:58 Przestań pieprzyć, że po siedemnastu latach cały czas jest winna komuna. Jak się ktoś nie umiał dorobić, to sam jest sobie winny, a nie żadna komuna. Na zarobienie pieniądzy była masa czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogon Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: 212.160.172.* 27.09.06, 10:18 ale chrzanisz. kawałek dalej stoi niedawno otwarta hala targowa dla "rdzennych polskich kupców". idź tam i zobacz jakie zainteresowanie z ich strony jest tą halą... co do polskich towarów - przejdź się może do jakiegos hipermarketu i rozejrzyj zamiast powtarzac co w radiu z ryjem uslyszysz. Hale sportową i basen masz na Nowym Dworze. Natomiast kino fakt - by się przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotras Bo w Realu to pracuja kosmici i sprzedaja towary IP: *.Red-80-25-75.staticIP.rima-tde.net 27.09.06, 10:55 z Marsa. Chyba nigdy w hipermarkecie nie bylas. A tak na marginesie: coprawda warunki placowe w polskich hipermarketach nie sa najlepsze, ale zapytaj o place, warunki socjalne itp. kogos pracujacego w "rdzennie polskim" handlu (czytaj: w sklepikach, budach i kramach godnych czasow sprzed 100 lat)- to dopiero dno i zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 18:19 Jeżeli w tym miejscu powstanie coś, co pokazywano na późniejszych wizualizacjach, to mozna będzie powiedzieć jedynie, że szkoda, iż zmarnowano najciekawsze miejsce w dzielnicy Fabryczna. Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawczyk stare wizualki 27.09.06, 21:13 Jeszcze z dwa lata temu ten projekt wyglądał tak: www.impressio.pl/Panel/zdjecia/realizacje/11d.jpg www.impressio.pl/Panel/zdjecia/realizacje/12d.jpg www.impressio.pl/Panel/zdjecia/realizacje/13d.jpg www.impressio.pl/Panel/zdjecia/realizacje/14d.jpg teraz bedzie inny ale cholera wie jaki :) Ale na jakies kosmiczne róznic ebym nie liczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: stare wizualki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 21:16 Niestety, wygląda to dość parszywie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: stare wizualki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 21:26 Stare i zupełnie nieaktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SNOL Wrocław Gądów Nowe wizualki!!!!!! IP: *.magma-net.pl 17.12.06, 22:11 Strona idylli: www.mayland.pl/aktualnosci-pl.html Wizualki (zupełnie aktualne i nowe!): www.mayland.pl/i/galeria/idylla_1.jpg www.mayland.pl/i/galeria/idylla_2.jpg www.mayland.pl/i/galeria/idylla_3.jpg www.mayland.pl/i/galeria/idylla_4.jpg www.mayland.pl/i/galeria/idylla_5.jpg www.mayland.pl/i/galeria/idylla_6.jpg www.mayland.pl/i/galeria/idylla_7.jpg www.mayland.pl/i/galeria/idylla_8.jpg www.mayland.pl/i/galeria/idylla_9.jpg www.mayland.pl/i/galeria/idylla_10.jpg Nie wiem co o tym myśleć. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: Nowe wizualki!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.12.06, 09:34 Hmmm, mam również mieszane uczucia. Niby nowocześnie, niby fajnie, ale jakoś tak nie porywa mnie ta architektura. Odpowiedz Link Zgłoś
muniek100 Re: Nowe wizualki!!!!!! 18.12.06, 10:57 Ciekawe jak to bedzie podpasowane do kosciola ktory znajduje sie tuz obok. Wczesniejszy projekt bardzo ladnie go wkomponowal tworzac spojna calosc [o ile tak mozna powiedziec], w tym...no niestety nie moge tego samego powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.magma-net.pl 27.09.06, 23:44 A mnie się podoba. Mieszkam na Gądowie od urodzenia - 25 lat i te targowisko wyglądało fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka555 Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę 28.09.06, 10:46 "200 butików i hipermarket Real" - to część handlowa a gdzie część rekreacyjna??? ścieżki zdrowia pomiędzy butikami??? Odpowiedz Link Zgłoś
lillalu Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę 28.09.06, 11:13 Wszystko pięknie, tylko dlaczego kazali się handlowcom wynosić z placu z takim wyprzedzeniem? Cały teren od dwóch lat zarasta krzakami, mogli tam jeszcze sobie pohandlować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmitka Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.06, 11:27 O rany, co wy tak żałujecie tych wszystkich kupców? Jak się komuś handel nie opłaca, to niech się przerzuci na coś bardziej dochodowego. Czas najwyższy, by ucywilizować nawet ten drobny handel, a nie rozpaczać nad jakimiś parszywymi budami, masą błota na nieutwardzonych ścieżkach wewnątrz targowiska, beznadziejnych warunkach higienicznych, o wątpliwej estetyce tego miejsca nie wspominając. Przydałoby się jeszcze zrobić porządek z rozkwitającym wciąż handelkiem w pobliżu przystanku tramwajowego przy Astrze. Szlag mnie trafia, jak widzę te śmieci, jakie pozostawiają ci "kupcy" po zakończonym handlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SNOL Wrocław Gądów Za 2 lata Idylla (Astra)! IP: *.magma-net.pl 02.08.07, 00:51 Świeże informacje - Idylla najprawdopodobniej powstanie, tym razem już naprawdę i gdy inwestorzy jakoś dogadają się z D.H. Astra to będzie połączona właśnie z Astrą jakimś korytarzem. Więcej: www.e.gazeta.wroc.pl -> gazeta z 27.07.2007 -> str. 5 Odpowiedz Link Zgłoś