Dodaj do ulubionych

Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę

26.09.06, 21:06
Jakieś wizualki tej nowej galerii? Coś ładnego czy blaszak?
Obserwuj wątek
    • Gość: citizen Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 21:42
      Wreszcie to miejsce zostaniee ucywilizowane.
      • Gość: . Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 21:47
        Ucywilizowane? Chyba kpisz.
      • Gość: kosmitka Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.os1.kn.pl 26.09.06, 21:58
        Ja też się cieszę, że znikną wreszcie te paskudne, obskurne budy. Ja wiem, że
        wiele osób uwielbia ten rodzaj handlu, sama nie mam nic przeciwko bazarkom, ale
        w jakichś normalnych warunkach, a te na Horbaczewskiego były mało cywilizowane.
        Dobrze, że ten teren będzie uporządkowany, ale szkoda, że powstanie kolejny
        obiekt handlowy (bo w tę rekreację za bardzo nie wierzę), w dodatku hipermarket
        (to już drugi Real w naszym mieście, a ta sieć nie ma zbyt ciekawego
        asortymentu). Również zastanawiam się, jak będzie wyglądała Idylla, ale nie
        spodziewam się niczego oryginalnego, zwłaszcza, że otoczenie to blokowiska. No i
        ciekawe, co z Astrą? Czy wytrzyma konkurencję?
        • Gość: Rafis Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.wro.vectranet.pl 26.09.06, 22:07
          kosmitko a gdzie jest ten pierszy Real w naszym miescie? :)
          Rozrywka to chyba bedzie jakies kino albo cos takiego ;)
          • Gość: erni Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 22:10
            Pierwszy Real ma być zamiast Geanta w C.H. Korona.
            • Gość: Szmpatyk PRL Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 23:09
              Geantowi skończyło się 10 lat zwolnień od podatku. Sprzedał całą sieć w Polsce
              Realowi. Czy ta sieć też będzie zwolniona od podatków? A tak przy okazji. Teren
              przy Asrze miał być Rnkiem Zachodnim. I co? Kolejny blaszak. Pewnie ucieszy to
              Rafisa bo wzrośnie dynamicznie zatrudnienie.
              • Gość: Rafis Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.wro.vectranet.pl 27.09.06, 10:22
                Gość portalu: Szmpatyk PRL napisał(a):

> Geantowi skończyło się 10 lat zwolnień od podatku. Sprzedał całą sieć w
                Polsce
                > Realowi. Czy ta sieć też będzie zwolniona od podatków? A tak przy okazji.
                Teren
                >
                > przy Asrze miał być Rnkiem Zachodnim. I co? Kolejny blaszak. Pewnie ucieszy to
                >
                > Rafisa bo wzrośnie dynamicznie zatrudnienie.

ciemny lud zawsze ma swoje teorie :)
                • Gość: Sympatyk PRL Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 19:36
                  Pisowcy też każdy swój przekręt nazywają prowokacją. A ja zawsze myślałem, że
                  we Wrocławiu rządzą platformersi.
                  • Gość: Rafis Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.wro.vectranet.pl 27.09.06, 19:42
                    Gość portalu: Sympatyk PRL napisał(a):

> Pisowcy też każdy swój przekręt nazywają prowokacją. A ja zawsze myślałem, że
                    > we Wrocławiu rządzą platformersi.

a w USA rzadzi Bush :)
                    • Gość: Sympatyk PRL Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 21:06
                      Zgadza się. Prawdą jest też fakt, że pan prof. Balcerowicz musi odejść.
                      • wroclawczyk Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę 27.09.06, 21:10
                        a Beger jest wzorem moralności i podporą 4 RP :)
                        • Gość: Sympatyk PRL Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 21:24
                          I z tym się zgadzam. Nie dała się wciągnąć na członka. Rządu oczywiście.Pewnie
                          ci dwaj rozmówcy mieli za cienkie argumenty.
          • Gość: kosmitka Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 10:34
            Tak, właśnie chodziło mi o to, że ten pierwszy Real będzie w CH "Korona". To,
            niestety, tylko kwestia paru miesięcy.
            Swoją drogą, kino w tej okolicy by się przydało ...
            • Gość: Rafis Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.wro.vectranet.pl 27.09.06, 10:56
              kino bedziecie tez mieli w Galerii Legnickiej-Helios sie tam znajdzie :)
    • Gość: mieszkanka Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.img.com 27.09.06, 07:55
      Dlaczego nie inswestuje się w naszych kupców i nie daje im szansy rozwoju,
      tylko sprzedaje tereny obcym przedsiębiorcom :-(
      Nas niestety nie stac na kupienie ziemi, nie mamy kapitału... komuna nam
      wszystko zabrala, dlatego wyrzuca się naszych kupców na bruk zamiast pomoc i
      zainwestowac w nich...
      wolalabym zeby Idylla Wroclawska byla Polską Idylla a nie francuską ... tzn
      sklepy z polskim towarem, moglaby byc tam hala sportowa kino, basen... i takie
      typowe atrakcje osiedlowe ((( a co z Astrą? moim ulubionym sklepem....
      • Gość: wałła Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 08:58
        Przestań pieprzyć, że po siedemnastu latach cały czas jest winna komuna. Jak się
        ktoś nie umiał dorobić, to sam jest sobie winny, a nie żadna komuna. Na
        zarobienie pieniądzy była masa czasu.
      • Gość: ogon Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: 212.160.172.* 27.09.06, 10:18
        ale chrzanisz. kawałek dalej stoi niedawno otwarta hala targowa dla "rdzennych
        polskich kupców". idź tam i zobacz jakie zainteresowanie z ich strony jest tą
        halą... co do polskich towarów - przejdź się może do jakiegos hipermarketu i
        rozejrzyj zamiast powtarzac co w radiu z ryjem uslyszysz. Hale sportową i basen
        masz na Nowym Dworze.
        Natomiast kino fakt - by się przydało.
        • Gość: piotras Bo w Realu to pracuja kosmici i sprzedaja towary IP: *.Red-80-25-75.staticIP.rima-tde.net 27.09.06, 10:55
          z Marsa. Chyba nigdy w hipermarkecie nie bylas. A tak na marginesie: coprawda
          warunki placowe w polskich hipermarketach nie sa najlepsze, ale zapytaj o
          place, warunki socjalne itp. kogos pracujacego w "rdzennie polskim" handlu
          (czytaj: w sklepikach, budach i kramach godnych czasow sprzed 100 lat)- to
          dopiero dno i zenada.
    • Gość: , Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 18:19
      Jeżeli w tym miejscu powstanie coś, co pokazywano na późniejszych wizualizacjach, to mozna będzie powiedzieć jedynie, że szkoda, iż zmarnowano najciekawsze miejsce w dzielnicy Fabryczna.
      • wroclawczyk stare wizualki 27.09.06, 21:13
        Jeszcze z dwa lata temu ten projekt wyglądał tak:

www.impressio.pl/Panel/zdjecia/realizacje/11d.jpg
        www.impressio.pl/Panel/zdjecia/realizacje/12d.jpg
        www.impressio.pl/Panel/zdjecia/realizacje/13d.jpg
        www.impressio.pl/Panel/zdjecia/realizacje/14d.jpg
        teraz bedzie inny ale cholera wie jaki :) Ale na jakies kosmiczne róznic ebym
        nie liczył.
        • Gość: , Re: stare wizualki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 21:16
          Niestety, wygląda to dość parszywie.
          • Gość: gość Re: stare wizualki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 21:26
            Stare i zupełnie nieaktualne.
            • Gość: SNOL Wrocław Gądów Nowe wizualki!!!!!! IP: *.magma-net.pl 17.12.06, 22:11
              Strona idylli:
              www.mayland.pl/aktualnosci-pl.html
              Wizualki (zupełnie aktualne i nowe!):
              www.mayland.pl/i/galeria/idylla_1.jpg
              www.mayland.pl/i/galeria/idylla_2.jpg
              www.mayland.pl/i/galeria/idylla_3.jpg
              www.mayland.pl/i/galeria/idylla_4.jpg
              www.mayland.pl/i/galeria/idylla_5.jpg
              www.mayland.pl/i/galeria/idylla_6.jpg
              www.mayland.pl/i/galeria/idylla_7.jpg
              www.mayland.pl/i/galeria/idylla_8.jpg
              www.mayland.pl/i/galeria/idylla_9.jpg
              www.mayland.pl/i/galeria/idylla_10.jpg
              Nie wiem co o tym myśleć. Co wy na to?
              • Gość: gugu Re: Nowe wizualki!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.12.06, 09:34
                Hmmm, mam również mieszane uczucia. Niby nowocześnie, niby fajnie, ale jakoś tak
                nie porywa mnie ta architektura.
                • muniek100 Re: Nowe wizualki!!!!!! 18.12.06, 10:57
                  Ciekawe jak to bedzie podpasowane do kosciola ktory znajduje sie tuz obok.
                  Wczesniejszy projekt bardzo ladnie go wkomponowal tworzac spojna calosc [o ile
                  tak mozna powiedziec], w tym...no niestety nie moge tego samego powiedziec.
    • Gość: greg Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.magma-net.pl 27.09.06, 23:44
      A mnie się podoba.
      Mieszkam na Gądowie od urodzenia - 25 lat i te targowisko wyglądało fatalnie.
    • poziomka555 Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę 28.09.06, 10:46
      "200 butików i hipermarket Real" - to część handlowa a gdzie część
      rekreacyjna??? ścieżki zdrowia pomiędzy butikami???
      • lillalu Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę 28.09.06, 11:13
        Wszystko pięknie, tylko dlaczego kazali się handlowcom wynosić z placu z takim
        wyprzedzeniem? Cały teren od dwóch lat zarasta krzakami, mogli tam jeszcze sobie
        pohandlować.
        • Gość: kosmitka Re: Wyburzają sklepiki, rozpoczynają budowę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.06, 11:27
          O rany, co wy tak żałujecie tych wszystkich kupców? Jak się komuś handel nie
          opłaca, to niech się przerzuci na coś bardziej dochodowego. Czas najwyższy, by
          ucywilizować nawet ten drobny handel, a nie rozpaczać nad jakimiś parszywymi
          budami, masą błota na nieutwardzonych ścieżkach wewnątrz targowiska,
          beznadziejnych warunkach higienicznych, o wątpliwej estetyce tego miejsca nie
          wspominając. Przydałoby się jeszcze zrobić porządek z rozkwitającym wciąż
          handelkiem w pobliżu przystanku tramwajowego przy Astrze. Szlag mnie trafia, jak
          widzę te śmieci, jakie pozostawiają ci "kupcy" po zakończonym handlu.
          • Gość: SNOL Wrocław Gądów Za 2 lata Idylla (Astra)! IP: *.magma-net.pl 02.08.07, 00:51
            Świeże informacje - Idylla najprawdopodobniej powstanie, tym razem już naprawdę
            i gdy inwestorzy jakoś dogadają się z D.H. Astra to będzie połączona właśnie z
            Astrą jakimś korytarzem.
            Więcej: www.e.gazeta.wroc.pl -> gazeta z 27.07.2007 -> str. 5
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka