Gość: ek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.03, 20:05 Zobaczymy co z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr papu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.03, 03:42 Trzeba zapewnić papu następnym pokoleniom urzędników miejskich. Samorząd też się sam wyżywi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: histeryk Re: papu IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 15.03.03, 10:05 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Trzeba zapewnić papu następnym pokoleniom urzędników miejskich. > Samorząd też się sam wyżywi. Papu mają zapewnione i bez EXPO.Trzeba próbować bo to szansa dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernard Re: papu IP: 217.153.79.* 15.03.03, 10:26 Gość portalu: histeryk napisał(a): > Gość portalu: Piotr napisał(a): > > > Trzeba zapewnić papu następnym pokoleniom urzędników miejskich. > > Samorząd też się sam wyżywi. > Papu mają zapewnione i bez EXPO.Trzeba próbować bo to szansa dla miasta. Znowu te megalomania :-((( Nie mam nic przeciwko Expo , bo wiadomo szansa , promcja itd. ale bardzo nie lubie jak ktos zaczyna budowac chałupe od dachu ... Ostatnie wiadomosci oprócz kolejnych planów Expo są takie : GW. "Bezrobocie w lutym we Wrocławiu wyniesie 18.8 %, podaje Minister gospodarki Jerzy Hausner. Będzie wyższe od styczniowego o 0.1%. Duża część analityków twierdzi, że w marcu bezrobocie zacznie maleć i pojawią się nowe możliwości zatrudnienia." Słowo Polskie. "Zagraniczni inwestorzy zaczynają się wycofywać z Dolnego Śląska. Francuski gigant branży energetycznej Alstom chce sprzedac swój zakład w Świebodzicach, gdyz jak tłumaczy zmieniła się strategia firmy. W lutym Greenbier właściciel firmy Wagony Świdnica tez ogłosił chęć sprzedania majątku. " Pewnie w Polsce trudniej dać chleb niż igrzyska , ale może warto zmienić tą kolejność!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: papu IP: *.glucholazy.sdi.tpnet.pl 15.03.03, 11:10 Gość portalu: bernard napisał(a): > Gość portalu: histeryk napisał(a): > > > Gość portalu: Piotr napisał(a): > > > > > Trzeba zapewnić papu następnym pokoleniom urzędników miejskich. > > > Samorząd też się sam wyżywi. > > Papu mają zapewnione i bez EXPO.Trzeba próbować bo to szansa dla miasta. > > Znowu te megalomania :-((( Nie mam nic przeciwko Expo , bo wiadomo szansa , > promcja itd. ale bardzo nie lubie jak ktos zaczyna budowac chałupe od dachu ... > > Ostatnie wiadomosci oprócz kolejnych planów Expo są takie : > > GW. > > "Bezrobocie w lutym we Wrocławiu wyniesie 18.8 %, podaje Minister gospodarki > Jerzy Hausner. Będzie wyższe od styczniowego o 0.1%. Duża część analityków > twierdzi, że w marcu bezrobocie zacznie maleć i pojawią się nowe możliwości > zatrudnienia." > > Słowo Polskie. > > "Zagraniczni inwestorzy zaczynają się wycofywać z Dolnego Śląska. Francuski > gigant branży energetycznej Alstom chce sprzedac swój zakład w Świebodzicach, > gdyz jak tłumaczy zmieniła się strategia firmy. W lutym Greenbier właściciel > firmy Wagony Świdnica tez ogłosił chęć sprzedania majątku. " > > Pewnie w Polsce trudniej dać chleb niż igrzyska , ale może warto zmienić tą > kolejność!!! A najtrudniej czytac tekst ze zrozumieniem.Bezrobocie we Wrocławiu 18%.Gratuluje,tamtych informacji nawet nie bede komentowac bo pewnie sie okaze,że mają niewiele wspólnego z rzeczywistoscią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufus Re: papu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.03.03, 11:35 oj rafisku - nie zależnie co władza zrobi to ty to poprzesz - może tak zafundujemy sobie olympiadę w np 2122 - a obecne władze będą na tym budować swoje programy wyborcze przez 119 lat / fajna prespektywa / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: papu IP: *.glucholazy.sdi.tpnet.pl 15.03.03, 11:40 Gość portalu: rufus napisał(a): > oj rafisku - nie zależnie co władza zrobi to ty to poprzesz - może tak > zafundujemy sobie olympiadę w np 2122 - a obecne władze będą na tym budować > swoje programy wyborcze przez 119 lat / fajna prespektywa / oj głupolku-niezależnie od tego co władza zrobi to Ty będziesz marudził-może tak zajmij się czymś pożytecznym pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ek Re: Bernard, kupić ci okulary??????????????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.03, 01:38 Gość portalu: bernard napisał(a): > Gość portalu: histeryk napisał(a): > > > Gość portalu: Piotr napisał(a): > > > > > Trzeba zapewnić papu następnym pokoleniom urzędników miejskich. > > > Samorząd też się sam wyżywi. > > Papu mają zapewnione i bez EXPO.Trzeba próbować bo to szansa dla miasta. > > Znowu te megalomania :-((( Nie mam nic przeciwko Expo , bo wiadomo szansa , > promcja itd. ale bardzo nie lubie jak ktos zaczyna budowac chałupe od dachu ... > > Ostatnie wiadomosci oprócz kolejnych planów Expo są takie : > > GW. > > "Bezrobocie w lutym we Wrocławiu wyniesie 18.8 %, podaje Minister gospodarki > Jerzy Hausner. Będzie wyższe od styczniowego o 0.1%. Duża część analityków > twierdzi, że w marcu bezrobocie zacznie maleć i pojawią się nowe możliwości > zatrudnienia." > > Słowo Polskie. > > "Zagraniczni inwestorzy zaczynają się wycofywać z Dolnego Śląska. Francuski > gigant branży energetycznej Alstom chce sprzedac swój zakład w Świebodzicach, > gdyz jak tłumaczy zmieniła się strategia firmy. W lutym Greenbier właściciel > firmy Wagony Świdnica tez ogłosił chęć sprzedania majątku. " > > Pewnie w Polsce trudniej dać chleb niż igrzyska , ale może warto zmienić tą > kolejność!!! Tekst org: 18,8 procent wyniesie bezrobocie w lutym według szacunków Jerzego Hausnera, ministra gospodarki i pracy Będzie wyższe o 0,1 proc. niż w styczniu, jednak zdaniem ministra to apogeum i od marca bezrobocie zacznie spadać. Jednak część analityków uważa, że w marcu bezrobocie nie zmniejszy się, a najwięksi pesymiści uważają, że dalej będzie rosło, gdyż nie ma poważnych symptomów ożywienia gospodarki. Bartosz Chochołowski, PAP bchocholowski@slowopolskie.pl 14. Marca 2003 13:38 Bernard masz problemy ze wzrokiem, a może nie rozumiesz czytanego tekstu? GDZIE TU JEST MOWA O WROCŁAWIU??????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Bernard, kupić ci okulary??????????????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.03, 11:53 Gość portalu: ek napisał(a): > Gość portalu: bernard napisał(a): > > > Gość portalu: histeryk napisał(a): > > > > > Gość portalu: Piotr napisał(a): > > > > > > > Trzeba zapewnić papu następnym pokoleniom urzędników miejskich. > > > > Samorząd też się sam wyżywi. > > > Papu mają zapewnione i bez EXPO.Trzeba próbować bo to szansa dla mias > ta. > > > > Znowu te megalomania :-((( Nie mam nic przeciwko Expo , bo wiadomo szansa > , > > promcja itd. ale bardzo nie lubie jak ktos zaczyna budowac chałupe od > dachu ... > > > > Ostatnie wiadomosci oprócz kolejnych planów Expo są takie : > > > > GW. > > > > "Bezrobocie w lutym we Wrocławiu wyniesie 18.8 %, podaje Minister gospodar > ki > > Jerzy Hausner. Będzie wyższe od styczniowego o 0.1%. Duża część analityków > > > twierdzi, że w marcu bezrobocie zacznie maleć i pojawią się nowe możliwośc > i > > zatrudnienia." > > > > Słowo Polskie. > > > > "Zagraniczni inwestorzy zaczynają się wycofywać z Dolnego Śląska. Francusk > i > > gigant branży energetycznej Alstom chce sprzedac swój zakład w Świebodzica > ch, > > gdyz jak tłumaczy zmieniła się strategia firmy. W lutym Greenbier właścici > el > > firmy Wagony Świdnica tez ogłosił chęć sprzedania majątku. " > > > > Pewnie w Polsce trudniej dać chleb niż igrzyska , ale może warto zmienić t > ą > > kolejność!!! > > > Tekst org: > > 18,8 procent > > wyniesie bezrobocie w lutym według szacunków Jerzego Hausnera, ministra > gospodarki i pracy > > > Będzie wyższe o 0,1 proc. niż w styczniu, jednak zdaniem ministra to apogeum i > od marca bezrobocie zacznie spadać. Jednak część analityków uważa, że w marcu > bezrobocie nie zmniejszy się, a najwięksi pesymiści uważają, że dalej będzie > rosło, gdyż nie ma poważnych symptomów ożywienia gospodarki. > > > Bartosz Chochołowski, PAP > bchocholowski@slowopolskie.pl > 14. Marca 2003 13:38 > > Bernard masz problemy ze wzrokiem, a może nie rozumiesz czytanego tekstu? GDZIE > > TU JEST MOWA O WROCŁAWIU??????????????????????????????????????? Nie dość,że nie rozumie to jeszcze w drugim tekscie o inwestorach skopiował tylko te kawałki,które mu pasowały i miały poprzec teze wycofywania sie inwestorów co tak naprawde nie wystepuje.Obie polskie firmy przynosza zyski a koncerny chca je sprzedac bo zmieniaja taktyke.Było to już przerabiane we Wrocławiu w przypadku fabryk ABB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: histeryk Re: W 2012 Expo we Wrocławiu? IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 15.03.03, 12:05 Taka imprezka zawsze mobilizuje,można wiecej wyremontować,zbudować,załatać,umyć itd.,nie mówiąc już o napływie inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: W 2012 Expo we Wrocławiu? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.03.03, 12:43 Jak cytam tych wszystkich niezadowolonych to mi sie plakac chce. Expo to dla nas szansa- to nie jest inwestycja, która sie zwroci tak ot, po prostu. Ta inwestycja zwraca sie posrednio. Czy wy, wszyscy narzekający, wiecie jak wielką przysługe zrobiło nam expo 2010 mimo ze go nie dostalismy?? Przeciez przed tą akcją nikt wogole o Worclawiu nie slyszal! A jak slyszal to o Breslau. A teraz są juz tacy ludzie, którzy zapytani o to jakie są miasta w Posce nie odpowiedzą tylko "warsaw, cracow", ale powiedzą "warsaw, cracow, and... wroclaw". Wreszcie ktokolwi o naszym miescie uslyszal i wreszcie zamiat Breslau mowią Wroclaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernard Do Rafisa IP: 217.153.79.* 15.03.03, 15:58 Widzisz Rafis rzeczywistość wirtualna czy własne wyobrażenie często nie maja wiele wsplnego z rzeczywistością , tak jest również w przypadku bezrobocia we Wrocławiu . Dane pochodzą z Ministerstwa Pracy i Gospodarki za luty 2003. Tekst został opublikowany w "Słowie Polskim" i znowu go wklejam "Badania rynku Wrocławskie bezrobocie... Bezrobocie w lutym we Wrocławiu wyniesie 18.8 %, podaje Minister gospodarki Jerzy Hausner. Będzie wyższe od styczniowego o 0.1%. Duża część analityków twierdzi, że w marcu bezrobocie zacznie maleć i pojawią się nowe możliwości zatrudnienia. Słowo Polskie z dnia 13.3.2003" A jeżeli mi nie ufasz to masz link do tekstu : www.biznespolska.pl/prasa/index.asp?id=22627 I co , wyczytałeś coś innego niż ja ? pytam , bo zarzuciłeś mi analfabetyzm wtórny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Do Rafisa IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 15.03.03, 16:54 Gość portalu: bernard napisał(a): > > Widzisz Rafis rzeczywistość wirtualna czy własne wyobrażenie często nie maja > wiele wsplnego z rzeczywistością , tak jest również w przypadku bezrobocia we > Wrocławiu . > > Dane pochodzą z Ministerstwa Pracy i Gospodarki za luty 2003. > > Tekst został opublikowany w "Słowie Polskim" i znowu go wklejam > > "Badania rynku > Wrocławskie bezrobocie... > > Bezrobocie w lutym we Wrocławiu wyniesie 18.8 %, podaje Minister gospodarki > Jerzy Hausner. Będzie wyższe od styczniowego o 0.1%. Duża część analityków > twierdzi, że w marcu bezrobocie zacznie maleć i pojawią się nowe możliwości > zatrudnienia. > > Słowo Polskie z dnia 13.3.2003" > > A jeżeli mi nie ufasz to masz link do tekstu : > <a href="www.biznespolska.pl/prasa/index.asp? id=22627"target="_blank">ww > w.biznespolska.pl/prasa/index.asp?id=22627</a> > I co , wyczytałeś coś innego niż ja ? pytam , bo zarzuciłeś mi analfabetyzm > wtórny.... > W gazecie Słowo Polskie walneli gafę, bezrobocie wynosi 12,8 a nie 18,8 % we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Do Rafisa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.03, 17:22 Gość portalu: bernard napisał(a): > > Widzisz Rafis rzeczywistość wirtualna czy własne wyobrażenie często nie maja > wiele wsplnego z rzeczywistością , tak jest również w przypadku bezrobocia we > Wrocławiu . > > Dane pochodzą z Ministerstwa Pracy i Gospodarki za luty 2003. > > Tekst został opublikowany w "Słowie Polskim" i znowu go wklejam > > "Badania rynku > Wrocławskie bezrobocie... > > Bezrobocie w lutym we Wrocławiu wyniesie 18.8 %, podaje Minister gospodarki > Jerzy Hausner. Będzie wyższe od styczniowego o 0.1%. Duża część analityków > twierdzi, że w marcu bezrobocie zacznie maleć i pojawią się nowe możliwości > zatrudnienia. > > Słowo Polskie z dnia 13.3.2003" > > A jeżeli mi nie ufasz to masz link do tekstu : > <a href="www.biznespolska.pl/prasa/index.asp? id=22627"target="_blank">ww > w.biznespolska.pl/prasa/index.asp?id=22627</a> > I co , wyczytałeś coś innego niż ja ? pytam , bo zarzuciłeś mi analfabetyzm > wtórny.... > Jednak w przeciwienstwie do Ciebie troszke mysle i wiem,że gazeta zrobiła błąd i zamiast Wrocłąw miało byc w Polsce.Miesiac temu bezrobocie we Wrocławiu wynosiło ok 12% :) Geniuszu jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ek Re: Do Rafisa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.03, 01:43 Gość portalu: bernard napisał(a): > > Widzisz Rafis rzeczywistość wirtualna czy własne wyobrażenie często nie maja > wiele wsplnego z rzeczywistością , tak jest również w przypadku bezrobocia we > Wrocławiu . > > Dane pochodzą z Ministerstwa Pracy i Gospodarki za luty 2003. > > Tekst został opublikowany w "Słowie Polskim" i znowu go wklejam > > "Badania rynku > Wrocławskie bezrobocie... > > Bezrobocie w lutym we Wrocławiu wyniesie 18.8 %, podaje Minister gospodarki > Jerzy Hausner. Będzie wyższe od styczniowego o 0.1%. Duża część analityków > twierdzi, że w marcu bezrobocie zacznie maleć i pojawią się nowe możliwości > zatrudnienia. > > Słowo Polskie z dnia 13.3.2003" > > A jeżeli mi nie ufasz to masz link do tekstu : > <a href="www.biznespolska.pl/prasa/index.asp? id=22627"target="_blank">ww > w.biznespolska.pl/prasa/index.asp?id=22627</a> > I co , wyczytałeś coś innego niż ja ? pytam , bo zarzuciłeś mi analfabetyzm > wtórny.... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ek Re: Do Bernarda!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.03, 01:44 Gość portalu: bernard napisał(a): > > Widzisz Rafis rzeczywistość wirtualna czy własne wyobrażenie często nie maja > wiele wsplnego z rzeczywistością , tak jest również w przypadku bezrobocia we > Wrocławiu . > > Dane pochodzą z Ministerstwa Pracy i Gospodarki za luty 2003. > > Tekst został opublikowany w "Słowie Polskim" i znowu go wklejam > > "Badania rynku > Wrocławskie bezrobocie... > > Bezrobocie w lutym we Wrocławiu wyniesie 18.8 %, podaje Minister gospodarki > Jerzy Hausner. Będzie wyższe od styczniowego o 0.1%. Duża część analityków > twierdzi, że w marcu bezrobocie zacznie maleć i pojawią się nowe możliwości > zatrudnienia. > > Słowo Polskie z dnia 13.3.2003" > > A jeżeli mi nie ufasz to masz link do tekstu : > <a href="www.biznespolska.pl/prasa/index.asp? id=22627"target="_blank">ww > w.biznespolska.pl/prasa/index.asp?id=22627</a> > I co , wyczytałeś coś innego niż ja ? pytam , bo zarzuciłeś mi analfabetyzm > wtórny.... > Tu masz org tego art ze SŁOWA POLSKIEGO!!!!!!!!!!!!1 www.slowopolskie.pl/apps/pbcs.dll/article?Site=SP&Date=20030313&Category=GOSPODARKA&ArtNo=303140011&Ref=AR Skopiuj i wklej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernard Magiczna Różdzka IP: 217.153.79.* 15.03.03, 16:48 Władze miasta i wiele osób na tym forum lubi wymachiwać Expo jak magiczną różdzką : od razu pojawią sie nowe ulice , wyremontowane zostaną wszystkie niewyremontowane jeszcze kamienice itd. a przede wszystkim słowo "klu" - PROMOCJA !!! A z promocyjną polityką miasta różnie bywa :-(((. Jak wiadomo to z czego znane jest między innymi nasze miasto to słynne ZOO . Jak wiadomo wchodzące do UE Polska jest obowiązana spełnić wymagania również co do ogrodów zoologicznych , nasze ZOO jest po prostu za ciasne na obecną ilość zwierząt. Dlatego Gucwińscy od wielu lat starają sie o 5 h. działkę , z którą graniczy przez płot . I co ? w połowie lutego radni zdecydowali , że zamiast wybiegu dla słoni, nosorożców , lwów i tygrysów stanie na niej hotel i parking. Skutek jest taki , że tych zwierząt może niedługo nie być we Wrocławskim ZOO. Zdaniem A.Gucwińskiego spadnie wtedy zainteresowanie zwiedzających , co w konsekwencji wskutek braku dochodów może spowodować konieczność likwidacji placówki - NIEZŁA PROMOCJA !!! - ale jak dostaniemy EXPO to na pewno wszystko sie zmieni .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Magiczna Różdzka-nie zbłazniaj się już :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.03, 17:26 Gość portalu: bernard napisał(a): > > Władze miasta i wiele osób na tym forum lubi wymachiwać Expo jak magiczną > różdzką : od razu pojawią sie nowe ulice , wyremontowane zostaną wszystkie > niewyremontowane jeszcze kamienice itd. a przede wszystkim słowo "klu" - > PROMOCJA !!! > A z promocyjną polityką miasta różnie bywa :-(((. Jak wiadomo to z czego znane > jest między innymi nasze miasto to słynne ZOO . Jak wiadomo wchodzące do UE > Polska jest obowiązana spełnić wymagania również co do ogrodów zoologicznych , > nasze ZOO jest po prostu za ciasne na obecną ilość zwierząt. Dlatego Gucwińscy > od wielu lat starają sie o 5 h. działkę , z którą graniczy przez płot . I co ? > w połowie lutego radni zdecydowali , że zamiast wybiegu dla słoni, nosorożców , > > lwów i tygrysów stanie na niej hotel i parking. Skutek jest taki , że tych > zwierząt może niedługo nie być we Wrocławskim ZOO. Zdaniem A.Gucwińskiego > spadnie wtedy zainteresowanie zwiedzających , co w konsekwencji wskutek braku > dochodów może spowodować konieczność likwidacji placówki - NIEZŁA PROMOCJA !!! > - > ale jak dostaniemy EXPO to na pewno wszystko sie zmieni .... Jak zwykle brednie i półprawdy.O expo z takim amatorem nie bede dyskutował.Co do ZOO to pomysl ile zajmie parking i hotel? Będą one wybudowane na niewielkiej czesci tej działki(chodzi o 12 ha) i reszte otrzyma ZOO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernard Rafis nie ma czasu dla maluczkich IP: 217.153.79.* 15.03.03, 17:42 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Jak zwykle brednie i półprawdy.O expo z takim amatorem nie bede dyskutował.Co > do ZOO to pomysl ile zajmie parking i hotel? > Będą one wybudowane na niewielkiej czesci tej działki(chodzi o 12 ha) i reszte > otrzyma ZOO. Po pierwsze wcale nie muszę znać stopy bezrobocia we Wrocławiu , jeżeli coś takiego czytam mam prawo sie zdziwić.Jeżeli jest tak jak piszesz to się bardzo cieszę... Po drugie ( co do ZOO) widocznie masz lepsze wiadomości niż Newsweek , ale nie mam powodu bardziej wierzyć Tobie niż temu tygodnikowi. Po trzecie nie wiem skąd wysnułeś wniosek o mojej amatorszyźnie w dyskusji o Expo , ja posługiwałem sie w tej dyskusji konkretnymi źródłami , Ty zaś przeciwstawiłeś temu jedynie wiadomości znane wyłącznie Tobie. Po czwarte , określanie amator to charakterystyczne wymyk dla Ciebie i Władz miasta , którzy definiują miasto jako zbieranina amatorów i pare światłych umysłów animujących rozwój miasta ... Szkoda , bo miasto to jednak wszyscy mieszkańcy i warto czasem poruszać bardziej trudne tematy i zdjąć choć na chwilką różowe okulary , bo widziana przez nie perspektywa aczkolwiek ładna to nie jest prawdziwa.... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Rafis nie ma czasu dla maluczkich IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.03, 17:51 Gość portalu: bernard napisał(a): > Szkoda , bo miasto to jednak wszyscy mieszkańcy i warto czasem poruszać > bardziej trudne tematy i zdjąć choć na chwilką różowe okulary , bo widziana > przez nie perspektywa aczkolwiek ładna to nie jest prawdziwa.... > > pozdrawiam. Tamtym postem udowodniłeś,że temat Cie przerasta więc nie męczmy się już.Jesli nie znasz nawet stopy bezrobocia we Wrocłąwiu to okazuje się,że to nie ja mam różowe okulary ale Ty nie masz okularów a przydadza się :) Co do czasu to masz racje,nie będe go marnował żeby po raz setny mówic o rzeczach,które były dogłębnie omówione przy temacie expo 2010.Jak ktos nie rozumie prostych argumentów i nie widzi ile sie mówiło o Wrocławiu w swiecie podczas staran o tamto expo to ja go nie bede przekonywał.Wiekszosc Wrocławian jest za expo.Jak Ci sie nudzi to pogadaj sobie z kilkoma forumowymi frudtratami negującymi wszystko-wtedy dojdziecie do porozumienia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Do redakcji :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.03, 18:48 Moznaby było przeniesc ten wątek także na forum po expo 2010 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em-ka1 do Rafisa - prywatnie, choć na forum IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.03, 20:05 Witaj enfant terrible wrocławskiego forum. Wybacz, że tak na forum, ale nie mam innej możliwqości zapytaniaCię o związki z średniowiecznym grodem zwanym Żegnalce, Kozia Szyja czy też wspólcześnie Głuchołazami. Jako miłośnik tego zagubionego miejsca ze zdziwieniem odkryłam, że z tamtąd pochodziły Twoje ranne odpowiedzi na tym forum. Co tam robiłeś? A może jesteś z tych stron, bo ja tak. Jeśli masz ochotę - odezwij się. Pozdrawiam. MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: do Rafisa - prywatnie, choć na forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.03, 20:17 Gość portalu: em-ka1 napisał(a): > Witaj enfant terrible wrocławskiego forum. > Wybacz, że tak na forum, ale nie mam innej możliwqości zapytaniaCię o związki z > > średniowiecznym grodem zwanym Żegnalce, Kozia Szyja czy też wspólcześnie > Głuchołazami. Jako miłośnik tego zagubionego miejsca ze zdziwieniem odkryłam, > że z tamtąd pochodziły Twoje ranne odpowiedzi na tym forum. Co tam robiłeś? > A może jesteś z tych stron, bo ja tak. Jeśli masz ochotę - odezwij się. > Pozdrawiam. MK Moje związki z tym miejscem sięgają czwartku i jak na razie dzis sie zakonczyły.Przebywałem przez ten czas w Banderozie :) Był to wyjazd turystyczno-szkoleniowy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis do emka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.03, 21:32 No to może jeszcze zapytam jakie sa Twoje powiązania z tą krainą i jak często tam bywasz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em-ka1 odpowiedź dla Rafisa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.03, 12:15 Witaj. Pytasz jakie mam związki z tym miejscem na końcu świata. Otóż tam się kiedyś urodziłam, dziś bywam może sporadycznie, ale to będzie na zawsze już mityczna kraina utraconego dzieciństwa ( jakkolwiek pompatycznie by to nie zabrzmiało)Ucieszyłam się wczoraj, że może Ty też stamtąd pochodzisz i będziesz chcial czasami o tym niezwykłym (kiedyś) miejscu powspominać. Jeśli jednak poznałeś Góry Opawskie poprzez ten ośrodek o którym piszesz, to Twoje doznania mogą być różne. Też tam bywałam na różnych szkoleniach. Tym niemniej nadal pozdrawiam, nadal sympatycznie i wszystkiego dobrego. MK Odpowiedz Link Zgłoś
krisqu Re: W 2346 Expo we Wrocławiu? 15.03.03, 22:37 Moze wtedy nasi potomkowie dobrna do upragnionego celu?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: W 2346 Expo we Wrocławiu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.03, 22:47 krisqu napisał: > Moze wtedy nasi potomkowie dobrna do upragnionego celu?! ales Ty inteligentny!!! Nie jestem pewien czy będziesz umiał zrobic tego potomka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernard tzw"frustaraci" spotkajmy sie ! IP: 217.153.79.* 16.03.03, 02:27 Znowu kończy sie na rozgrywkach personalnych - wiele to da:-((( Jedni chcą zajmować sie futurologią ( m.in Rafis) my możemy zajmować sie prostszymi rzeczami , jak choćby walką na rzecz poszerzenia ZOO , rozprogramowaniem odtowrzenie pawilonów w Szczytnickim czy przywróceniem łódek.... Co Wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: tzw'frustaraci' spotkajmy sie ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.03, 11:48 Gość portalu: bernard napisał(a): > Znowu kończy sie na rozgrywkach personalnych - wiele to da:-((( > > Jedni chcą zajmować sie futurologią ( m.in Rafis) my > możemy zajmować sie prostszymi rzeczami , jak choćby walką na rzecz poszerzenia > > ZOO , rozprogramowaniem odtowrzenie pawilonów w Szczytnickim czy przywróceniem > łódek.... Co Wy na to ? Już to widze.Chyba jestes nietutejszy :) Oni potrafia tylko narzekać.Co do Twoich planów to pamiętaj,że najpierw ktoś musi na nie zarobić a bez promocji i przyciągania inwestorów(jak chocby ostatnio na targach w Cannes) nie będzie z tego nic :) Życze miłej pracy i swietnych efektów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deINO Re: W 2012 Expo we Wrocławiu? IP: *.lo12.wroc.pl 16.03.03, 10:17 Gość portalu: ek napisał(a): > Zobaczymy co z tego wyjdzie. proponuje, aby expo zorganizowac w tym samym roku, kiedy slask wroclaw ponownie awansuje do pierwszej ligi... obie rzeczy sa tak samo prawdopodobne ( z szacunkiem dla wysilkow rajcow i innych pozeraczy moich podatkow;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufus Re: W 2012 Expo we Wrocławiu? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.03.03, 12:21 oj biedny rafis - otaczający cię świat składa się z samych twoich przeciwników - wyciągnij z tego wniosek , myślisz że propagandową wrzawą zagłuszysz wymowę faktów , jeżli chodzi o hotel i parking koło zoo - porozmawiajmy jak zobaczymy kto wygra przetarg dotyczący tego terenu,rafisku nie wiem czyś ty taki naiwny czy cyniczny ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: W 2012 Expo we Wrocławiu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.03, 12:24 Gość portalu: rufus napisał(a): > oj biedny rafis - otaczający cię świat składa się z samych twoich > przeciwników - wyciągnij z tego wniosek , myślisz że propagandową wrzawą > zagłuszysz wymowę faktów , jeżli chodzi o hotel i parking koło zoo - > porozmawiajmy jak zobaczymy kto wygra przetarg dotyczący tego terenu,rafisku > nie wiem czyś ty taki naiwny czy cyniczny ??? Fakty sa takie,że większosc mieszkańców jest za expo i są za nim wybrane przez nich po raz kolejny władze miasta. żegnam P.S. Kto tu robi wrzawe? Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: W 2012 Expo we Wrocławiu? 17.03.03, 08:05 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Fakty sa takie,że większosc mieszkańców jest za expo i są za nim wybrane przez > nich po raz kolejny władze miasta. > żegnam > > P.S. Kto tu robi wrzawe? Fakty są takie, że Wrocław jest fatalnie zarządzany, a jedyna sprawna komórka Urzędu Miejskiego to Wydział Propagandy... ooops, teraz - w zgodzie z duchem czasów, nazywa się toto "Public Relations". Przy takich brakach w infrastrukturze żaden rozsądnie myślący człowiek nie powierzy Wrocławiowi imprezy większej niż "Parafiada". Domniemany fakt, jakoby większość grodzian uważała inaczej, wcale nie oznacza, że większość ma w tym przypadku rację. Gdyby większość zawsze miała rację, to do dzisiaj ziemia byłaby płaska, a twierdzenie przeciwne nagradzane byłoby stosem. Może jednak warto czasem słuchać heretyków ? Po drugie: jaka większość ? Większość kogo ? Wrocławian ? Jaka była frekwencja podczas ostatnich wyborów ? I Ty zarzucasz innym robienie wrzawy ? Komiczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: W 2012 Expo we Wrocławiu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.03, 10:42 map4 napisał: > Gość portalu: Rafis napisał(a): > > > Fakty sa takie,że większosc mieszkańców jest za expo i > są za nim wybrane przez > > nich po raz kolejny władze miasta. > > żegnam > > > > P.S. Kto tu robi wrzawe? > > Fakty są takie, że Wrocław jest fatalnie zarządzany, a > jedyna sprawna komórka Urzędu Miejskiego to Wydział > Propagandy... ooops, teraz - w zgodzie z duchem czasów, > nazywa się toto "Public Relations". > > Przy takich brakach w infrastrukturze żaden rozsądnie > myślący człowiek nie powierzy Wrocławiowi imprezy > większej niż "Parafiada". Dalej z uporem maniaka twierdzisz,że EXPO dostaje się za infrastrukture co jest bzdurą totalną. > Domniemany fakt, jakoby większość grodzian uważała > inaczej, wcale nie oznacza, że większość ma w tym > przypadku rację. > Gdyby większość zawsze miała rację, to do dzisiaj ziemia > byłaby płaska, a twierdzenie przeciwne nagradzane byłoby > stosem. > Może jednak warto czasem słuchać heretyków ? Nie oznacza tym bardziej,że racji nie ma.Nie przypisuj sobie cech nieomylności bo zauważyłem,że czesto sie porównujesz na tych heretyków.Raczej porównałbym Cię do kogoś kto dzisiaj twierdzi,że ziemia jest płaska. > Po drugie: jaka większość ? Większość kogo ? Wrocławian ? > Jaka była frekwencja podczas ostatnich wyborów ? Po pierwsze były robione badania po przegranym głosowaniu i większosc chciała ponownego startu. Po drugie nawet jesli mówimy o wyborach władzy to nieobecni nie maja racji.Ci którzy nie poszli do wyborów nmuszą siedziec cicho jeszcze przez kilka lat. Acha jeszcze po trzecie,nie jestes Wrocławianinem więc troche denerwujące jest to,że ciągle robisz z siebie jedynego nieomylnego,który wie co jest dla nas dobre. pozdrawiam > I Ty zarzucasz innym robienie wrzawy ? > Komiczne... Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: W 2012 Expo we Wrocławiu? 17.03.03, 12:12 Gość portalu: Rafis napisał(a): > > Fakty są takie, że Wrocław jest fatalnie zarządzany, a > > jedyna sprawna komórka Urzędu Miejskiego to Wydział > > Propagandy... ooops, teraz - w zgodzie z duchem czasów, > > nazywa się toto "Public Relations". > > > > Przy takich brakach w infrastrukturze żaden rozsądnie > > myślący człowiek nie powierzy Wrocławiowi imprezy > > większej niż "Parafiada". > > Dalej z uporem maniaka twierdzisz,że EXPO dostaje się za infrastrukture co > jest bzdurą totalną. Zgadzam się z Tobą. To totalna bzdura. Posiadanie miejskiej infrastruktury zdolnej udźwignąć dodatkowe obciążenie nie jest równoznaczne z przyznaniem Expo. To wymaganie tak oczywiste, że aż niepisane. To warunek wstępny. Z uporem maniaka twierdzę, że Wrocław odpadł w przedbiegach. Do startu w maratonie zgłoszono zawodnika, który dopiero uczy się raczkować. Miasto siorbie mleczko, a marzy o kuflu z piwem, itd... To gorzej niż zbrodnia, to błąd. Moim - omylnym oczywiście - zdaniem. > > Domniemany fakt, jakoby większość grodzian uważała > > inaczej, wcale nie oznacza, że większość ma w tym > > przypadku rację. > > Gdyby większość zawsze miała rację, to do dzisiaj ziemia > > byłaby płaska, a twierdzenie przeciwne nagradzane byłoby > > stosem. > > Może jednak warto czasem słuchać heretyków ? > > Nie oznacza tym bardziej,że racji nie ma.Nie przypisuj sobie cech > nieomylności Ja nieomylny ? Nie rób sobie jaj. W końcu nie pracuję w Urzędzie miejskim. bo zauważyłem,że czesto sie porównujesz na tych heretyków.Raczej > porównałbym Cię do kogoś kto dzisiaj twierdzi,że ziemia jest płaska. Nooo, eeee, .... a wiesz, że to chyba był komplement ? Jeśli wyróżniasz mnie z megalomańskiej większości, odcinasz moje skromne poglądy jako niezgodne z programową linią wrocławian, to serdecznie Ci dziękuję. Cenię ten komplement, smakuję go i wdzięczny Ci jestem. Poważnie ! Bez jaj. Dzięki. > > Po drugie: jaka większość ? Większość kogo ? Wrocławian ? > > Jaka była frekwencja podczas ostatnich wyborów ? > > Po pierwsze były robione badania po przegranym głosowaniu i większosc chciała > ponownego startu. Strategia muru i głowy ? Jakież to dla Polaków typowe... Jeśli wrocławianie nie chcą (nie mogą) nauczyć się kalkulować na zimno, to czy nie mogę przynajmniej zaapelować o założenie kasku ? Przy następnym razie będzie mianowicie mniej bolało. Możesz się na takie rady oburzać, ale zastanów się, czy nie warto ich słuchać. Myśl głową, a nie ......... W naszym podatników interesie. > Po drugie nawet jesli mówimy o wyborach władzy to nieobecni nie maja racji.Ci > którzy nie poszli do wyborów nmuszą siedziec cicho jeszcze przez kilka lat. > Acha jeszcze po trzecie,nie jestes Wrocławianinem więc troche denerwujące jest > to,że ciągle robisz z siebie jedynego nieomylnego,który wie co jest dla nas dobre. "Tam kraj Twój, gdzie serce Twoje", że podeprę się cytatem. Nie Tobie oceniać, czy wrocławianinem jestem, czy nie. Nie masz mianowicie odpowiedniego, przez Urząd do Spraw Segregacji Rasowej, podpisanego upoważnienia. Czy my się już poznaliśmy ? Nie przypominam sobie. "Jesteś obcy, więc nie masz racji" to bardzo ryzykowna argumentacja. Słaba i tchórzliwa, lecz potwierdza tylko moje argumenty, więc Ci za nią dziękuję. "Łaska ludu na pstrym koniu jeździ" - to jeszcze jeden cytat, jeśli o legitymizm władzy chodzi. Na jeden szczegół chciałbym zwrócić Ci uwagę. Nie drażnij tygrysa. Nie ciągnij paskowanego za ogon. Problem z milczącą większością jest mianowicie jeden: Kiedy w końcu przemówi, dotychczasowa władza kończy na latarniach. Można robić to, co słuszne, lub to, co popularne. Taka mała różnica pomiędzy politykiem, a mężem stanu. Można też marzyć o Expo, ale jeśli ktoś bierze ponad 10 tyś zł netto miesięcznie, to wymagam od niego trochę więcej, niż marzycielstwa. Chleba i igrzysk ! Igrzyska nie wypaliły, więc może ktoś wziąłby się za załatwianie pracy ? Tak na mały, dobry początek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: histeryk Re: W 2012 Expo we Wrocławiu? IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 17.03.03, 12:34 <Można robić to, co słuszne, lub to, co popularne. Taka mała różnica pomiędzy politykiem, a mężem stanu. Można też marzyć o Expo, ale jeśli ktoś bierze ponad 10 tyś zł netto miesięcznie, to wymagam od niego trochę więcej, niż marzycielstwa. Chleba i igrzysk ! Igrzyska nie wypaliły, więc może ktoś wziąłby się za załatwianie pracy ? Tak na mały, dobry początek. Co jest słuszne?Znasz jedyną słuszną drogę? Starania o EXPO to właśnie załatwianie pracy(promocja,inwestycje). Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: W 2012 Expo we Wrocławiu? 17.03.03, 12:53 Gość portalu: histeryk napisał(a): > Co jest słuszne?Znasz jedyną słuszną drogę? > Starania o EXPO to właśnie załatwianie pracy(promocja,inwestycje). Praca w promocji ? Dlaczego jakoś wydaje mi się, że wszystkie miejsca w składach delegacji rozparcelowano jeszcze przed wyborami ? Dla kogo ta praca ? Nie jestem kolegą moich kolegów, a praca jest tylko dla "swoich". Nie znam jedynie słusznej drogi. Na tą monopol ma Urząd miejski. Jakie inwestycje zostały zrealizowane z myślą o Expo (czyli nie ujęto ich w WPI) ? Odpowiedz Link Zgłoś
bolek5 Specjalnie do Rafisowego pamiętniczka 17.03.03, 13:53 Witam! Na początku sierpnia 2002 r. gruchnęła wieść, że podparyskie St.Denis wycofuje się z organizacji Expo tematycznego w 2004 r. Malkontenci zastanawiali się wtedy jak to jest, że bogatych Francuzów na Expo nie stać, a nas tak. Eksperci wyjaśniali wówczas, że Expo tematyczne jest inaczej finansowane niż uniwersalne, m. in. dlatego, że organizator expo tematycznego sam finansuje budowę pawilonów wystawowych. Uspokajano nas, że decyzja Francuzów jest racjonalna ale w niczym nie powinna zmieniać naszych zamiarów. Można zapytać, co się zmieniło od tamtej pory? Dlaczego kalkulujemy inaczej niż w sierpniu? Dlaczego Expo tematyczne stało się nagle opłacalne? Pozdrawiam Bolek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SW Do przeciwnikow EXPO we Wroclawiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 14:34 Witam, opowiem wam historyjke. Dawno, dawno temu, w czasach, kiedy samochody przypominaly bryczki z silnikiem dwoch braci mialo marzenie. Zapragneli oni latac!!!! I co Wy na to? Kretyni, nie? Nawet jezdzic porzadnie nie potrafia a latac chca. Niech sie lepiej zabiora za ulepszanie swoich bryczek a nie za latanie... Przeciez tylko osoby nieodpowiedzialne mysla o lataniu jak jest wkolo tyle innych problemow. Tak byscie im powiedzieli, prawda???? Ci dwaj bracia mieli szczescie, ze mieszkali za Wielka Woda i Was tam nie bylo. Nazywali sie oni Orville i Wilbur Wright i 17 grudnia 1903 roku zreazlizowali swoje marzenie - ich "Flyer" przelecial kilkadziesiat metrow. Zastananowcie sie, czy z Wasza postawa kiedykolwiek by im sie to udalo. Pozrawiam i milych przemyslen, SW Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Do przeciwnikow EXPO we Wroclawiu 18.03.03, 08:05 Gość portalu: SW napisał(a): > Pozrawiam i milych przemyslen, Nie bardzo Cię rozumiem... Bracia Wright bawili się za swoje pieniądze i nie byli urzędnikami miejskimi odpowiedzialnymi za rozwój miasta i jego bieżące zarządzanie. Ja też mam od czasu do czasu marzenia, ale w przeciwieństwie do wiadomo kogo nie każę za ich realizację (lub próby realizacji) płacić podatnikom. Taka mała różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SW Re: Do przeciwnikow EXPO we Wroclawiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 08:26 map4 napisał: > Nie bardzo Cię rozumiem... > Bracia Wright bawili się za swoje pieniądze i nie byli > urzędnikami miejskimi odpowiedzialnymi za rozwój miasta i > jego bieżące zarządzanie. > Nie rozumiesz? Przykre. Znaczy, ze wolisz marazm od robienia czegos przyszlosciowego. A jak chcesz wiedziec co moga zdzialac marzenia + pieniadze podatnikow to prosze bardzo: JFK & czlowiek na Ksiezycu. Tez koles mial marzenie zupelnie nierealne w momencie jego wygloszenia a jak sie skonczylo.... Przykre, ze sa ludzie tacy jak Ty, ktorzy nie mysla o tym, zeby bylo lepiej jutro, tylko o tym, zeby bylo lepiej dzisiaj. Jak by Ci dali wybor "ryba albo wedka" tez bys wybral rybe? Pozdrawiam, SW Odpowiedz Link Zgłoś
bolek5 Re: Do przeciwnikow EXPO we Wroclawiu 18.03.03, 09:02 Witam! map4 napisał: > Nie bardzo Cię rozumiem... > Bracia Wright bawili się za swoje pieniądze i nie byli > urzędnikami miejskimi odpowiedzialnymi za rozwój miasta i > jego bieżące zarządzanie. Ja tą historyjkę o Kitty Hawk zrozumiałem trochę inaczej. W końcu bracia Wright nie byli jedynymi, którzy marzyli o lataniu. Marzyć każdy głupi potrafi. Większość tych marzycieli - na swoje szczęście - poprzestała tylko na "wirtualnym" bujaniu w obłokach. Niektórzy próbowali sklecić jakieś niedopracowane machiny i łamali kości, albo i gorzej. Wrightom się udało, bo oprócz marzeń posiedli także umiejętność liczenia i planowania. Nie byli pięknoduchami lecz inżynierami, którzy wszystko na zimno wykalkulowali, zanim wzięli się za realizację marzeń. Ja nie mam nic przeciwko marzącym urzędnikom. Wręcz przeciwnie - tylko tacy pociągną nas wszystkich do przodu. Ale oni muszą umieć liczyć i planować. Są do tego zobowiązani przez zasady prakseologii (bo bez liczenia i planowania zaryją nosem w piach) i etyki (bo marzą za cudze pieniądze). W moim poście nie występowałem przeciwko idei Expo we Wrocławiu. Zdziwiło mnie tylko, że liczymy teraz koszty i spodziewane korzyści inaczej niż pół roku temu, tak jakby w międzyczasie uległy zmianie zasady ekonomii. Chciałbym, żeby ktoś mi to wyjaśnił. I tyle. Pozdrawiam Bolek Odpowiedz Link Zgłoś