Dodaj do ulubionych

jaki jest nasz prezydent

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.03.03, 21:06
słaby zestresowany człek, niekompetentny i nieelokwentny zakładnik układów i
koterii , myśli że to zabawa w piaskownicy a to życie właśnie i problemy 630
tysięcznego miasta - jak długo potrwa ta prezydentura to tylko jego
elektorat wie
Obserwuj wątek
    • Gość: com Re: jaki jest nasz prezydent IP: *.tvk.pl / 10.0.5.* 16.03.03, 11:13
      -zgadzam się z powyzszym,sterowany "lalo" bez własnego zdania, taki
      trochę "ciotowaty"
      -dostaniemy od Rafisa po pysku
      • Gość: Platformers Re: jaki jest nasz prezydent IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.03, 17:42
        Widzę, że kolegom nie podobają się dalekosiężne plany pana prezydenta. Jasne,
        że trzeba zawierać układy i być elastycznym jeśli głownym celem ma byc EXPO
        2012. Tak trzymać panie prezydencie. Dał przykład pana poprzednik, że wielkie
        cele wyzwalaja inicjatywę mieszkańców, rozsławiają miasto na całym globie
        ziemskim. Ileż to dzięki temu przybyło inwestycji, zatrudnienie wzrosło. Możemy
        poszczycić się najmniejszym bezrobociem. Niestety tylko malkontenci tego nie
        widzą. I to jest przykre. Razem możemy osiągnąć więcej.
        • Gość: M@ Re: jaki jest nasz prezydent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.03, 08:16
          Gość portalu: Platformers napisał(a):

> Widzę, że kolegom nie podobają się dalekosiężne plany pana prezydenta. Jasne,
          > że trzeba zawierać układy i być elastycznym jeśli głownym celem ma byc EXPO
          > 2012. Tak trzymać panie prezydencie. Dał przykład pana poprzednik, że wielkie
          > cele wyzwalaja inicjatywę mieszkańców, rozsławiają miasto na całym globie
          > ziemskim. Ileż to dzięki temu przybyło inwestycji, zatrudnienie wzrosło.
          Możemy
          >
          > poszczycić się najmniejszym bezrobociem. Niestety tylko malkontenci tego nie
          > widzą. I to jest przykre. Razem możemy osiągnąć więcej.

PO PIERWSZE NIE JESTEM TWOIM KOLEGĄ! Platformers ! Domyslam się ze jesteś
          młodym absolwentem AE i tam twoi koledzy (dla przypomnienia dawniej z Unii
          Wolności a potem jak wiatr zawiał to chłopcy przeszli do PO) zrobili ci pranie
          mózgu i wypaczyli poglądy na temat poprzedniego i obecnego prezydenta! Myślę że
          nie jesteś rodowitym Wrocławianinem więc przytoczę trochę faktów! Po
          B.Zdrojewskim zostały nam ogromne długi, w 1997 roku w czasie powodzi zrobił
          sobie darmową kampanie wyborczą ( osobiście brałem udział w ratowaniu Wrocławia
          a nie jak Zdrojewski chodziłem w marynareczce i dyrygowałem ludźmi! Demagogia
          wyszła z ideologii! A skoro jesteś takim fanem obu prezydentów to może zapytasz
          się o kawiarnie na Placu Solnym - Zdrojewskiego?? A obecny prezydent obsadził
          wszystkich znajomych z PO stanowiskami nie zwracając uwagi na Totalny brak
          Kompetencji???!!! Kasy chorych, teatry (polecam forum kultura) itd.
          Aha i jeszcze jedno, dlaczego Dudkiewicz nie realizuje planu z kampanii
          wyborczej? I dlaczego nie chce się zgodzić na to żeby urzędnicy miejscy wybrali
          albo praca w urzędzie albo prowadzenie własnych interesów??? ( gdzie profil
          wykonywanych obowiązków pokrywa się z ich prywatnymi interesami??? przecież to
          takie normalne...)
          Zastanów się nad tym wszystkim a może spojrzysz bardziej realnie na to co się
          dzieje we Wrocaławiu!! I zaczniesz samodzielnie myśleć........

P.S. Zgadzam się z resztą forułowiczów.

• Gość: Platformers Re: jaki jest nasz prezydent IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.03, 11:51
            Ja patrzę realnie. I dziwi mnie tylko fakt, że zaślepienie nie pozwala
            niektórym widzieć jak nasze miasto zostało wypromowane w świecie i jakie z tego
            płyną korzyści dla mieszkańców. Smutne to niestety. Na pocieszenie zostaje
            fakt, że wszystko przed nami. EXPO 2012 będzie nasze.
            • map4 Re: jaki jest nasz prezydent 17.03.03, 12:37
              Gość portalu: Platformers napisał(a):

> Ja patrzę realnie. I dziwi mnie tylko fakt, że
              zaślepienie nie pozwala
              > niektórym widzieć jak nasze miasto zostało wypromowane
              w świecie

Tak się akurat składa, że mam dostęp do prasy światowej,
              a nawet ją od czasu do czasu czytuję. Komu Ty wciskasz
              ciemnotę ? Wkładki reklamowe wyrzuca się jeszcze w
              sklepie, a porządnych artykułów ( a nie sponsorowanych )
              właściwie nie było.

i jakie z tego
              >
              > płyną korzyści dla mieszkańców. Smutne to niestety. Na
              pocieszenie zostaje
              > fakt, że wszystko przed nami. EXPO 2012 będzie nasze.

Moim skromnym zdaniem największym sukcesem prezydenta po
              100 dniach urzędowania było pobranie pensji za sto dni
              urzędowania.

Zaś w celu weryfikacji marzeń o Expo 2012 proponuję
              zajrzeć na inny wrocławski wątek - "W 2012 Expo we
              Wrocławiu".
              • wedzonka Re: jaki jest nasz prezydent 17.03.03, 13:54
                map4 napisał:

> Gość portalu: Platformers napisał(a):
                >
                > > Ja patrzę realnie. I dziwi mnie tylko fakt, że
                > zaślepienie nie pozwala
                > > niektórym widzieć jak nasze miasto zostało wypromowane
                > w świecie
                >
                > Tak się akurat składa, że mam dostęp do prasy światowej,
                > a nawet ją od czasu do czasu czytuję. Komu Ty wciskasz
                > ciemnotę ? Wkładki reklamowe wyrzuca się jeszcze w
                > sklepie, a porządnych artykułów ( a nie sponsorowanych )
                > właściwie nie było.

Mysle ze do dyskusji wiele by wnioslo sprecyzowanie pojecia "wlasciwie nie
                bylo"... Bo jesli mamy pozostawac w domenie mglistej demagogii to wiedz ze
                wedlug mnie "wlasciwie bylo"! :)

>
                > i jakie z tego
                > > płyną korzyści dla mieszkańców. Smutne to niestety. Na
                > pocieszenie zostaje
                > > fakt, że wszystko przed nami. EXPO 2012 będzie nasze.
                >
                > Moim skromnym zdaniem największym sukcesem prezydenta po
                > 100 dniach urzędowania było pobranie pensji za sto dni
                > urzędowania.

Coz, daje to poglad na Twa hierarchie wartosci. Wypada sie tylko cieszyc ze
                prezydentem Wrocka jest ktos bardziej odpowiedni! :)

>
                > Zaś w celu weryfikacji marzeń o Expo 2012 proponuję
                > zajrzeć na inny wrocławski wątek - "W 2012 Expo we
                > Wrocławiu".

EXPO 2012 Wroclaw! :)

Pozdrawiam! :)
          • wedzonka Re: jaki jest nasz prezydent 17.03.03, 13:39
            Gość portalu: M@ napisał(a):

> Gość portalu: Platformers napisał(a):
            >
            > > Widzę, że kolegom nie podobają się dalekosiężne plany pana prezydenta. Jas
            > ne,
            > > że trzeba zawierać układy i być elastycznym jeśli głownym celem ma byc EXP
            > O
            > > 2012. Tak trzymać panie prezydencie. Dał przykład pana poprzednik, że wiel
            > kie
            > > cele wyzwalaja inicjatywę mieszkańców, rozsławiają miasto na całym globie
            > > ziemskim. Ileż to dzięki temu przybyło inwestycji, zatrudnienie wzrosło.
            > Możemy
            > >
            > > poszczycić się najmniejszym bezrobociem. Niestety tylko malkontenci tego n
            > ie
            > > widzą. I to jest przykre. Razem możemy osiągnąć więcej.
            >
            >
            > PO PIERWSZE NIE JESTEM TWOIM KOLEGĄ!

Kolego, tu na forum nie mozesz byc pewny nawet tego czy nie jestem Twoja
            matka! :))

> Platformers ! Domyslam się ze jesteś
            > młodym absolwentem AE i tam twoi koledzy (dla przypomnienia dawniej z Unii
            > Wolności a potem jak wiatr zawiał to chłopcy przeszli do PO) zrobili ci pranie
            > mózgu i wypaczyli poglądy na temat poprzedniego i obecnego prezydenta! Myślę
            > że nie jesteś rodowitym Wrocławianinem więc przytoczę trochę faktów! Po
            > B.Zdrojewskim zostały nam ogromne długi,

Zauwaz ze miales przytoczyc fakty, a ograniczasz sie do subiektywnej i
            krzywdzacej dla Zdroja oceny. Prosze wiec tym bardziej o obiecane fakty: ile %
            przychodow miasta stanowil dlug w momencie odejscia Zdroja?

> w 1997 roku w czasie powodzi zrobił
            > sobie darmową kampanie wyborczą ( osobiście brałem udział w ratowaniu
            > Wrocławia a nie jak Zdrojewski chodziłem w marynareczce i dyrygowałem ludźmi!

To tez nie sa fakty tylko Twoja ocena. Moja jest zupelnie inna: Zdrojewski nie
            tylko okazal sie jedyna kompetentna osoba u wladzy zdolna do jakiejkolwiek
            koordynacji dzialan ratowniczych, ale i potrafil przekuc te ewidentna
            katastrofe w sukces inwestycyjny miasta - i to do tego stopnia ze dzis
            Poznaniacy... zazdroszcza Wroclawiowi powodzi!!

Natomiast oczywiscie chetnie poslucham rowniez Twojej opowiesci jak to
            osobiscie uratowales miasto...

> Demagogia wyszła z ideologii! A skoro jesteś takim fanem obu prezydentów to
            > może zapytasz się o kawiarnie na Placu Solnym - Zdrojewskiego??

Oczywiscie ze sie zapytam, ow hipotetyczny lokal na solnym to moj
            ulubiony "zarzut" przeciw Zdrojowi :) No slucham, ktora to kawiarnia na Solnym
            nalezy wedlug Ciebie do Zdroja?

> A obecny prezydent obsadził
            > wszystkich znajomych z PO stanowiskami nie zwracając uwagi na Totalny brak
            > Kompetencji???!!!

Rzuc przykladem, bo demagogia w tej ilosci moze juz byc dla czytelnika
            nurzaca...

> Kasy chorych,

To owszem, przyklad niekompetencji, ale Twojej, a wiec troche nietrafiony!
            Bo co ma prezydent miasta do Kasy Chorych to chyba tylko Najwyzszy raczy
            wiedziec...

> teatry (polecam forum kultura) itd.

Zapewne chodzi Ci o slynna popozarowa odbudowe Teatru Polskiego? Przyznaje,
            warto pogratulowac dobrej roboty tak Zdrojowi, jak i Zaleskiemu!

> Aha i jeszcze jedno, dlaczego Dudkiewicz nie realizuje planu z kampanii
            > wyborczej?

Ciekawostka... Z tonu Twej wypowiedzi wnosze ze nie glosowales na Dutkiewicza i
            jego program. Rozumiem wiec ze wyrazasz niniejszym gleboka radosc z tego ze go
            nie realizuje??? :)
            (Na marginesie zapytam: czego konkretnie wg Ciebie nie realizuje?)

> I dlaczego nie chce się zgodzić na to żeby urzędnicy miejscy
            > wybrali albo praca w urzędzie albo prowadzenie własnych interesów??? ( gdzie
            > profil wykonywanych obowiązków pokrywa się z ich prywatnymi interesami???
            > przecież to takie normalne...)

Nie sadzisz ze bez przytoczenia nazwisk i firm ciezko w tej sprawie o konkretna
            odpowiedz?

> Zastanów się nad tym wszystkim a może spojrzysz bardziej realnie na to co się
            > dzieje we Wrocaławiu!! I zaczniesz samodzielnie myśleć........
            >
            > P.S. Zgadzam się z resztą forułowiczów.
            >

Milo slyszec ze sie i ze mna zgadzasz, bo twierdze ze Zdroju to najlepszy
            prezydent jaki w Polskim miescie urzedowal!
            A Dutkiewicz, mimo malej wpadki z forum, jak na razie rowniez radzi sobie
            niezle. Choc pokonac poprzeczki ustawionej przez Zdroja faktycznie nie bedzie
            mu latwo...

• Gość: histeryk Maszyna do napełniania worków piachem. IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 17.03.03, 14:28
              Trzeba było na nią głosować.
            • Gość: M@ Re: jaki jest nasz prezydent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.03, 14:29
              Bawią mnie twoje słowa, może też jesteś czołowym i przodującym członkiem PO i
              dostałeś ciepłe miejsce w urzędzie ? pracujesz do 15? czy jesteś po prostu
              zachwycony Zdrojewskim?? To że była powódź i zostało w części wyremontowane to
              nie zasługa byłego prezydenta tylko pieniędzy które dostaliśmy na odbudowe
              zniszczeń!
              Poznań zazdrości Wrocławiowi powodzi???
              Ile masz lat że tak myślisz???? Tym potwierdzasz że jednak nie jesteś rodowitym
              Wrocławianinem! Bez komentarza BO BRAK MI SŁÓW NA TAKĄ GŁUPOTE I BEZMYŚLOŚĆ ŻE
              MOŻNA KOMUŚ ZAZDROŚCIĆ TRAGEDI!!!!!!!!!
              Nie napisałem że osobiście uratowałem Wrocław!!!!!!! Tylko brałem w tym czynny
              udział!! Gdybyś spędzał po 18 godz. przy ZOO albo na Ostrowie Tumskim to byś
              takich bzdur nie pisał!!!!!! SZACUNEK DLA LUDZI KTÓRZY ODDALI CZĄSTKE SIEBIE W
              WALCE Z ŻYWIOŁEM! Ale ty pewnie byłeś na urlopie!!!!! Albo oglądałeś powódź w
              telewizji...
              Teatr... Operetka Wrocławska....... jesteś źle poinformowany sprawdź kim są
              dyrektorzy, w Kasie Chorych też...
              P.S. Kolego, tu na forum nie możesz być pewny nawet tego czy nie jestem Twoja
              matka! :))
              Szacunek odrobina taktu ale takie sens takich słów chyba nie jest ci znany...
              • tomek854 Re: jaki jest nasz prezydent 17.03.03, 14:34
                Jest barszo zajetym czlowiekiem.
                Na koncercie Patrycji Kaas zwial zaraz jak ludzie wstali
                i bili brawo - nawet nie zostal na bisy.
                A potem sie dziwic, ze tak trudno sie dostac na przeglad
                piosenki akt.
                Skoro tyle biletow (1 bilet 250 zl) dostaja VIP-y, ktore
                wcale tak na prawde nie sa zainteresowane, ale trzeba sie
                pokazac...

Siedzialem tuz za Kwiatkowskim (tym od Rywina)
                Malo co nie zasnal a potem tylko patrzal na zegarek...
                • Gość: seledynowa a o co chodzi tomkowi 854??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 14:55
                  tomek854 napisał:

> Jest barszo zajetym czlowiekiem.
                  > Na koncercie Patrycji Kaas zwial zaraz jak ludzie wstali
                  > i bili brawo - nawet nie zostal na bisy.
                  > A potem sie dziwic, ze tak trudno sie dostac na przeglad
                  > piosenki akt.
                  > Skoro tyle biletow (1 bilet 250 zl) dostaja VIP-y, ktore
                  > wcale tak na prawde nie sa zainteresowane, ale trzeba sie
                  > pokazac...
                  >
                  > Siedzialem tuz za Kwiatkowskim (tym od Rywina)
                  > Malo co nie zasnal a potem tylko patrzal na zegarek...
                  >

Wybacz, ale to nienormalne (albo bardzo nieczytelne), co piszesz.
                  Masz żal do D, że wstał, że wyszedł, że za mało klaskał, czy że w ogóle był???
                  A może sugerujesz przebiegle jakies związki z tym od Rywina (pewnie dawali
                  sobie jakies tajemne znaki: szyfrując głoski ilością klasków?).

A Ty sam?
                  Za tajniaka na PPA robiłeś po godzinach?
                  A możeś niespełnionym paparazzo?
                  Czy to, co napisałes ...ma jakis sens i może stanowic informację niezbędną do
                  scharakteryzowania postaci prezydenta Wroc.???
                  sel
                  • tomek854 Re: a o co chodzi tomkowi 854??? 18.03.03, 13:44
                    O co mi chodzi : to proste:
                    Uwazam ze jak juz sie idzie na koncert, nawet jesli kogos to nudzi, to nie
                    wypada w trakcie jego trwania wycvhodzic i przepychac sie do sztni.
                    To po prostu jest nieuprzejme czy jak to nazwac.

Nie sugerowalem zadnych zwiazkow z afera Rywina, tylko rozwinalem mysl do tego,
                    ze VIPY dostaja bilety na cos, co ich wcale nie interesuje, a tym samym blokuja
                    m,iejsca osobom, ktore bylyby gotowe zaplacic nawet 250 zl za ten bilet.

Co ja robilem na PPA? nie wszystkie VIPy chca isc na cos na co nie maja ochoty
                    lub maja inne plany. Niektore ida jednak, no bo trzeba sie pokazac a inne
                    oddaja swoje bilety znajomym. ja bylem na tejzasadzie.
              • wedzonka Re: jaki jest nasz prezydent 17.03.03, 16:40

> Bawią mnie twoje słowa, może też jesteś czołowym i przodującym członkiem PO i
                > dostałeś ciepłe miejsce w urzędzie ? pracujesz do 15? czy jesteś po prostu
                > zachwycony Zdrojewskim?? To że była powódź i zostało w części wyremontowane to
                > nie zasługa byłego prezydenta tylko pieniędzy które dostaliśmy na odbudowe
                > zniszczeń!

No widzisz kolego, z Twojego punktu widzenia "dostalismy" pieniadze - widocznie
                nigdy na nic samodzielnie nie musiales zapracowac - natomiast z punktu widzenia
                Zdroja o te pieniadze trzeba bylo wytrwale, fachowo i skutecznie zabiegac! Nie
                zauwazylem w Twych slowach szacunku ani dla takiej postawy, ani dla jej efektow!

> Poznań zazdrości Wrocławiowi powodzi???
                > Ile masz lat że tak myślisz???? Tym potwierdzasz że jednak nie jesteś
                > rodowitym Wrocławianinem! Bez komentarza BO BRAK MI SŁÓW NA TAKĄ GŁUPOTE I
                > BEZMYŚLOŚĆ ŻE MOŻNA KOMUŚ ZAZDROŚCIĆ TRAGEDI!!!!!!!!!

Nie badz naiwny, zazdrosci sie duzych inwestycji, a to jest wlasnie to w co
                wroclawska powodz przekul Zdrojo!
                Trzeba forumowym Poznaniakom przyznac ze wprawdzie zawistne to jak cholera :),
                ale przynajmniej wiedza o co, bo slupki to Oni podsumowywac potrafia...

> Nie napisałem że osobiście uratowałem Wrocław!!!!!!! Tylko brałem w tym czynny
                > udział!!

Powiem szczerze ze nawet co do tego jestem coraz mniej przekonany, bo cos zbyt
                natarczywie sie tym pysznisz. Ja natomiast pamietam ze Ci z ktorymi na
                Bartoszowicach ukladalismy worki bynajmniej nie robili tego dla poklasku...

> Gdybyś spędzał po 18 godz. przy ZOO albo na Ostrowie Tumskim to byś
                > takich bzdur nie pisał!!!!!! SZACUNEK DLA LUDZI KTÓRZY ODDALI CZĄSTKE SIEBIE W
                > WALCE Z ŻYWIOŁEM! Ale ty pewnie byłeś na urlopie!!!!! Albo oglądałeś powódź w
                > telewizji...

No wlasnie. Moj drogi, gdybys rzeczywiscie poswiecal wowczas Wrockowi swoj
                wysilek, to nic nie cieszyloby Cie bardziej niz widok miasta bez sladu po
                powodzi! A wlasnie dynamizm Zdroja w zdobywaniu pieniedzy sprawil ze nasza
                wspolna praca zostala tym widokiem tak szybko ukoronowana!
                Wniosek: Twoj udzial musial byc mniej niz skromny, skoro w Twych slowach prozno
                szukac radosci z tak udanego wspolnego dziela!

> Teatr... Operetka Wrocławska....... jesteś źle poinformowany sprawdź kim są
                > dyrektorzy, w Kasie Chorych też...

Wypadaloby raczej by to oskarzajacy precyzowal swe zarzuty. Poki co pozostaje
                mi niestety przyjac ze nie bardzo masz co precyzowac...

> P.S. Kolego, tu na forum nie możesz być pewny nawet tego czy nie jestem Twoja
                > matka! :))
                > Szacunek odrobina taktu ale takie sens takich słów chyba nie jest ci znany...

Trudno o szczegolny szacunek dla kogos kto beztrosko pluje na najlepszego
                prezydenta jakiego miasto mialo honor dostac! Pociesz sie ze naprawde sie
                staram, mimo ze chwilami mi sie zdaje ze wart tego nie jestes...

• Gość: seledynowa do M@ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 17:04

Po pierwsze kłamiesz z tą marynareczką!
            Mieszkam na WW i podczas powodzi nie brakło nam prądu, a TV był non stop w
            odbiorze. Zdrojewski w tym czasie (a było to dość gorące lato) nosił koszule,
            bez krawata, był źle ogolony i miał wory pod oczami z niewyspania.
            Ogólnie wyglądał źle, ale chyba niezbyt o to dbał. I wiem też, że nie było w
            tym czasie innego autorytetu dla przerażonych Wrocławian, któremu wierzonoby
            bardziej niż Zdrojewskiemu.
            Momentami nie pamiętalismy, że to "tylko" prezydent, a nie ekspert od ratowania
            miasta przed zagładą.

Po drugie, co złego jest w otaczaniu się ludźmi, którym sie ufa, których sie
            zna itd. Uważasz, że mądrze byłoby, gdyby prezydent Dutkiewicz powierzył
            stanowiska ludziom np. z Samoobrony i przefarbowanym personom typu R.Kubacki?
            Sama przy zatrudnianiu ludzi biorę pod uwage rekomendacje, polecenia itp. Nie
            widzę w tym nic złego - lepsze to niż "kupowanie kota w worku".

Po trzecie, o co chodzi z ta kawiarnią. Takie rzucanie w eter niedopowiedzeń
            ma, jak myślę, na celu sugerowanie afer, nieuczciwości itp. O jakiejs kamienicy
            juz słyszałam w kontekście kolejnego prezydenta - z tego, co wiem zarzutotwórca
            musi teraz bronić się w sądzie.

Szkoda, że my Polacy potrafimy pomniki stawiać tylko tym, którym juz nie można
            podziękowac wprost.
            Jak zwykle w tym kraju, dopiero przyszłość potwierdzi opinie Wędzonki.
            Ja tez uważam Zdrojewskiego za najlepszego prezydenta polskich miast...bo ja
            pamiętam jakim miastem był Wrocław przed jego kadencją.
            I jeśli obecny prezydent będzie kontynuatorem koncepcji i stylu BZ - to niech
            mu się darzy w tej pracy.

sel
            • Gość: poinfor Re: do M@ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 17:52
              jeżeli chodzi o kawiarnię to formalnie jest ona wynajmowana zpap , a
              zdrojowa i żona b.rektora uniwerku / wrzesińska / są podnajemcami , które w
              momencie negocjacji z zpap uczestniczyły jako przyszłe podnajemczynie/ to
              wszystko jest w papierach / ...????
              • wedzonka Do Poinfora - warto zrobic update... 24.03.03, 23:12
                Gość portalu: poinfor napisał(a):

> jeżeli chodzi o kawiarnię to formalnie jest ona wynajmowana zpap , a
                > zdrojowa i żona b.rektora uniwerku / wrzesińska / są podnajemcami , które w
                > momencie negocjacji z zpap uczestniczyły jako przyszłe podnajemczynie/ to
                > wszystko jest w papierach / ...????

www1.gazeta.pl/wroclaw/1,35753,1158811.html

Pozdrawiam!
                • Gość: poinfor up- da - te IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 20:41
                  zgadza się - jak widać nasza klasa polityczna czegoś zaczyna się uczyć i
                  jeszcze jedno nasze posty / czsami dosadne / są jednak pilnie czytane - co
                  jest pozytywne
                  • Gość: UOP Re: up- da - te IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.03, 20:53

> zgadza się - jak widać nasza klasa polityczna czegoś zaczyna się uczyć

Szkoda,że wy sie niczego nie uczycie :)

i
                    > jeszcze jedno nasze posty / czsami dosadne / są jednak pilnie czytane - co
                    > jest pozytywne

za to nam płacą!!!
                  • wedzonka Re: up- da - te 25.03.03, 22:16

> zgadza się - jak widać nasza klasa polityczna czegoś zaczyna się uczyć i
                    > jeszcze jedno nasze posty / czsami dosadne / są jednak pilnie czytane - co
                    > jest pozytywne

Nie wiem czy to Cie ucieszy czy zmartwi, ale rozbieznosc dat sugeruje ze nasze
                    posty nie maja z tym wydarzeniem wiele wspolnego. To najwyrazniej autonomiczna
                    decyzja Zdrojewskiej...

Pozdrawiam!
    • Gość: wroclawfan Re: jaki jest nasz prezydent IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.03, 18:19
      tak sie sklada ze jestem wielkim entuzjasta Dutkiewicza i nie ukrywam ze
      bardzo go szanuje.mialem okazje go poznac i uwarzam ze jest to wspanialy
      czlowiek ktory zyczy wroclawiowi jak najlepiej.jednak na forum pojawia sie
      wiele sceptykow wzgledem osoby Dutkiewicza to zadam jedno proste pytanie:jak
      nie dutkiewicz to kto?moim zdaniem Dutkiewicz byl najlepszym kandydatem.ooj
      przepraszam zapomnialem ze jest tu wielu zwolenniko komuny(czyt.SLD),ktorzy
      pewnie chcieliby przywrocenia stanu wroclawia za prl-u za pomoca pani lidii
      geringer.glupiej baby ktora miala byc paleczka w rzadzie SLD.a moze pan
      czarnecki ze swoimi chrzescijanskimi przekonaniami.jestem katolikiem ale nigdy
      nie bylem zwolennikiem mieszania wiary z polityka ,a frasyniuk nie
      rozsmieszajcie mnie, stary cwaniak ktory przekupywal studentow i podniecal sie
      ze popiera go mlodziez.tak wiez powtarzam pytanie kto byl najlepszym
      kandydatem podczas wyborow.a teraz na zakonczenie sprawa kamienicy i ogolnie
      politykow.mysle ze poprostu wiekszosc z nas zazdrosci im pieniedz.premier
      wloch ma majatek warty 6 mld$.nie mozna sie czepiac ludzi za to ze sa od nas
      bogatsi.swoja droga przypomina to komune.
      pozdrawiam
      • Gość: Rafis Na próżno wszystko IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.03, 18:43
        Jeszcze nie widziałem żeby krytycy podali jakis rozsądny argument.Niestety
        takie osoby jak map4 i m@ należą do grupy ciężko przyswajających wiedze więc
        trzeba pomagac młotkiem lub podawać dożylnie.

P.S. Z tą kasa chorych wyszło wybornie. :) o kawiarni tez się rozbawiłem :)
    • Gość: KAPUSTA PO CO WASZE SWARY GŁUPIE? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.03, 18:56
      WNET I TAK ZGINIEMY W ZUPIE
      • Gość: seler a to feler :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.03, 18:59
        westchnął...
      • Gość: cojones Re: PO CO WASZE SWARY GŁUPIE? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 19:50
        ten wątek miał być sondażem popularności i kompetencji dutkiewicza po
        prawie 5 miesiącach jego rządów - jestem zaskoczony brakiem nowych zwolenników
        prezydenta , wzrosły za to szeregi jego krytyków - kto wyciągnie z tego
        wnioski ??????
        • Gość: Rafis Re: PO CO WASZE SWARY GŁUPIE? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.03, 19:58
          Gość portalu: cojones napisał(a):

> ten wątek miał być sondażem popularności i kompetencji dutkiewicza po
          > prawie 5 miesiącach jego rządów - jestem zaskoczony brakiem nowych
          zwolenników
          > prezydenta , wzrosły za to szeregi jego krytyków - kto wyciągnie z tego
          > wnioski ??????

Czyli jak zwykle przeinaczasz fakty :)
          Krytycy ci sami od lat:cojones,combo,map4,m@ jeszcze vlada brakuje
          zwolenników wiecej bo sel się przyłączyła.Na forum ciagle zawodzenie(choc
          nazwiska prezydentów sie zmieniają) jednak tak jak w rządzie kraju co wybory
          nowa koalicja tak u nas władza trwa.Czyżby ci slepi ludzie byli tak
          nierozsadni?Znowu wybrali tak samo :)
          Więc powtarzam Twoje pytanie-kto wyciagnie z tego wnioski?
          pozdrawiam
          • Gość: cojones Re: PO CO WASZE SWARY GŁUPIE? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 20:06
            rafis oprócz połajanek nie masz żadnych argumentów , niestety koncepcja aby
            prezydentem był naśladowca zdroja nie wypaliła , on sam nie wróci i co
            dalej ?????
            • Gość: Rafis Re: PO CO WASZE SWARY GŁUPIE? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.03, 20:24

> rafis oprócz połajanek nie masz żadnych argumentów , niestety koncepcja aby
              > prezydentem był naśladowca zdroja nie wypaliła , on sam nie wróci i co
              > dalej ?????

Nikogo nie połajam tylko stwierdzam fakty.Dutkiewicz nie popełnił większych
              błędów mimo,że dopiero uczy się bycia prezydentem tak jak to czynił Zdrojewski
              w swoich poczatkach.Jak na razie i tak jest lepszy niż Huskowski,który jest
              fajnym gosciem ale niestety nie na pierwszy szereg.Dla mnie najważniejsza jest
              polityka ekonomiczna miasta a ta oceniam dobrze.Wrocław swietnie wypadł na
              targach nieruchomosci w Cannes i wszystko wskazuja na to,że bedzie dzieki temu
              duża inwestycja.
              Co do współpracowników to juz sprawa Dutkiewicza.Twierdzicie,że sa
              niekompetentni,na jakiej podstawie to stwierdzacie-może dlatego,że kierowca
              wyprowadzał psa Łosiowi? :)
              Jak zwykle wszystko ocenią wyborcy:)Można mu miec za złe,że zrezygnował z
              forum ale jesli widze jak jest krytykowany przez ludzi,którzy myslą że
              prezydent wrocka ustala skład kasy chorych to mu sie nie dziwie :)
        • Gość: seledynowa Re: PO CO WASZE SWARY GŁUPIE? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 20:20

> ten wątek miał być sondażem popularności i kompetencji dutkiewicza po
          > prawie 5 miesiącach jego rządów - jestem zaskoczony brakiem nowych
          zwolenników
          > prezydenta , wzrosły za to szeregi jego krytyków - kto wyciągnie z tego
          > wnioski ??????

Nie znam przypadku, żeby jakiegoś wodza, szefa, przywódcę tłum wielbił jedynie
          za zwykłą robotę.
          Polityczne trony sa niewdzięczne - trzeba się cieszyć, gdy tłum nie klnie i nie
          rzuca jajkami. U nas oznacza to ...akceptację
          A kiedy tłum wielbi...?
          Spece od image VIPów mogłyby wykreować jakiś spektakularny sukces np.
          a) prezydent z narażeniem życia rzuca się w pogoń z zbirem, który wyrwał
          bauleńce tackę z grosikami,a przypadkowy fotoamator wszystko dokładnie uwiecznia
          b) wchodzimy w układ z Czechami - oni nam pietrzą wode na wiosnę, nas zalewa,
          prezydent ratuje miasto wzorem poprzednika, a media nagłasniają slogan "Feniks
          z popiołów się odrodził"
          c) albo, żeby się nie powtarzać, można uczynić Wrocław Pompejami XXI wieku
          (może udałoby się poruszyć Ślężę) - oczywiście akcja dowodzi prezydent, a lud
          go wielbi

PS. Osobistością o dość dużej popularności jest w tej chwili ...Lepper.
          Tłum lubi takie ...medialne postaci
          sel
          • Gość: M@ Do seledynowa , Rafis i innych.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.03, 09:01
            Do seledynowa , Rafis i innych..

Ha ha ha ha ha Bawia mnie wasze wypowiedzi!!!
            Zauważcie bo jesteście krótko-wzroczni że moje osobiste zdanie jest moją
            krytyką nieudolności władzy! Dla was najważniejszą sprawą jest co widzicie
            oczami! A może tak czasami trochę pomyśleć (TO NAPRAWDE NIE BOLI)
            Nie faworyzuje żadnej opcji politycznej!!!!

I jeszcze jedno zbierzcie podpisy, i załóżcie oddzielne(oczywiście z samymi
            pozytywnymi opiniami) forum lub fan-klub Zdrojewski-Dudkiewicz!! (może
            dostaniecie jakąś ciepłą posadkę za klakierstwo!!)

Pozdrawiam M@
            • Gość: seledynowa DO M@ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 09:20

> Do seledynowa , Rafis i innych..
              >
              > Ha ha ha ha ha Bawia mnie wasze wypowiedzi!!!
              > Zauważcie bo jesteście krótko-wzroczni że moje osobiste zdanie jest moją
              > krytyką nieudolności władzy! Dla was najważniejszą sprawą jest co widzicie
              > oczami! A może tak czasami trochę pomyśleć (TO NAPRAWDE NIE BOLI)
              > Nie faworyzuje żadnej opcji politycznej!!!!
              >
              > I jeszcze jedno zbierzcie podpisy, i załóżcie oddzielne(oczywiście z samymi
              > pozytywnymi opiniami) forum lub fan-klub Zdrojewski-Dudkiewicz!! (może
              > dostaniecie jakąś ciepłą posadkę za klakierstwo!!)
              >
              > Pozdrawiam M@

MAM LEPSZY POMYSŁ
              Porażona Twoja prznikliwością i bezstronnością w krytyce nieudolności władzy
              dotychczasowej, zalożę KLUB KLAKIERSKI NA CZEŚĆ M@. Obwołamy Cię prezydentem -
              bo przecież, Ty wiesz jak to się robi (tzn. WŁADZĘ SPRAWUJE).
              A potem z wdzięczności jakąs posadkę lukratywną i nietrudną... idziesz na to.
              Nam, klakierom w końcu wszystko jedno, komu się podlizujemy...
              ;-)
              sel
              • Gość: M@ Re: do sel. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.03, 09:33
                Nam, klakierom w końcu wszystko jedno, komu się podlizujemy...
                Twoje słowa mówią o was wszystko!

Problem polega na Waszej jednostronnym poglądzie na sprawowaniu władzy! To że
                mamy nieudolną i skorumpowaną władze we Wrocławiu wiedzą wszyscy, układy i
                koledzy są najważniejsi. Widzicie tylko to co chcecie widzieć i przyjmujecie
                tylko te informacje które Wam odpowiadają!
                M.@
                • Gość: seledynowa do M@ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 10:06
                  Drogi M@
                  Dawno przestałam wierzyć w dobrych królów, uczciwych polityków, Św. Mikołaja
                  i ..rycerzy.
                  Wiem, że korupcja jest atrybutem władzy (jedno nie istnieje bez drugiego).
                  Problem tkwi w tym, aby zachować jakieś przyzwoite proporcje - żeby się
                  zmieścić w granicach (nazwijmy to)- błędu. Żeby bilans był korzystny dla
                  miasta. Moim zdaniem jest. I mnie to satysfakcjonuje.
                  PS.
                  Korupcjogenne są nasze: prawo, mentalność, lata doświadczeń. Muszą chyba
                  wymrzeć całe pokolenia, żeby nastała nowa moralność. Więc nie ma sensu
                  wymachiwać na oślep tępą siekierką w tropieniu nadużyć, ale zmieniać system - i
                  chyba zacząć od wychowania niemowlaków. (Oczywiście jednoczesnie karać tych,
                  którym UDOWODNIONO przestępstwo nadużycia władzy)
                  Korupcja to nie tylko kolesie, posadki, prezenty, ustawy korzystne dla kliki
                  ale np też prezent dla pani nauczycielki, koperta dla lekarza, kawa dla
                  urzędniczki, czekoladki dla sekretarki. Zjawisko wciąż to samo - skala inna.
                  sel
                  • Gość: M@ Re: do sel. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.03, 10:53
                    Zaskoczyłaś mnie bardzo pozytywnie!

Osobiście wierze w Św. Mikołaja , w miarę uczciwych polityków.
                    Co do reszty zgadzam się z Tobą całkowicie! Pomimo wszystkiego co się dzieje w
                    naszej władzy bilans wychodzi na plus. (Wrocławia nie władzy)
                    Nikt nie oczekuje że nagle Prezydent lub jego urzędnicy wyczarują cud nad Odrą
                    albo ujawnią aferę typu Rywin. Edukacja jest w dzisiejszych czasach
                    najważniejsza bo My żyjemy jeszcze pomiędzy dwoma światami – ustrojami , i tego
                    zmienić nie możemy ale nowe pokolenie będzie miało inne spojrzenie na obecną
                    rzeczywistość bo dla nich to dzisiejsze czasy będą już historią.

Korupcja to nie tylko kolesie, posadki, prezenty, ustawy korzystne dla kliki
                    > ale np. też prezent dla pani nauczycielki, koperta dla lekarza, kawa dla
                    > urzędniczki, czekoladki dla sekretarki. Zjawisko wciąż to samo - skala inna.

To nie zawsze jest prawda! I na pewno przekonałaś się o tym nie raz!
                    Dostałaś kwiatka od męszczyzny czy to oznaka że on chce od razu coś od ciebie?
                    Czy nie spotykasz się ze zwykłą ludzką serdecznością?
                    M@
                    • Gość: seledynowa do M@ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 11:21

:-) Miło mi zaskakiwać pozytywnie

Naprawdę wierzysz w Św. Mikołaja? Ja nie, przez tych podrabiańców z
                      hipermarketów.

Kwiatek to nie prezent ;-)
                      A z tymi pobudkami męskimi to różnie bywa (bo wszyscy dają kwiatki, bo kobieta
                      prosi, bo się narozrabiało, bo się przechodziło własnie przez pl. Solny, bo a
                      nuż cos z tego będzie).
                      Prawdziwy dowód zachwytu to takie czyny jak: naprawa instalacji elektrycznej,
                      remont płotu, wymiana oleju w aucie itp. - to sa przejawy prawdziwych, męskich
                      uczuć ;-)
                      pozdrawiam
                      sel
                      • Gość: M@ Re: do sel. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.03, 13:14

Wierze w Mikołaja bo hipermakety omijam jak ognia,
                        Kwiatek jako gest dobrej woli, wiem Pl. Solny szczególnie utwierdza w poczuciu
                        winy, wracając do domu z pracy albo knajpki, ale wina leży po połowie bo
                        kobiety reagują właśnie tak że jak męszczyzna przynosi kwiaty do domu to znaczy
                        że coś jest nie tak , wiem to jest stereotyp, ale tak jest.
                        Proponuje jednak aby takie czynności typowo męskie jak opisałaś były traktowane
                        jak coś normalnego a nie „przejawy prawdziwych, męskich uczuć „ chyba jednak
                        jestem tradycjonalistą i inaczej podchodzę do kwestii okazywania uczuć.
                        Troszeczkę zmieniliśmy temat ale to miłe.

Pozdrawiam M@
                  • Gość: histeryk Jak zostanę prezydentem... IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 18.03.03, 10:55
                    ...to załatwię wszystkim rentę...(Elektryczne Gitary).To lubie.
                    • Gość: Rafis wrócą... IP: 217.30.135.* 18.03.03, 10:58
                      Gość portalu: histeryk napisał(a):

> ...to załatwię wszystkim rentę...(Elektryczne Gitary).To lubie.

wczasy i rowery,PGR-y :)

cos pochrzaniłem ale to jedna z moich ulubionych piesni
                      patriotycznych,niestety słyszałem ją tylko raz :(
                      • Gość: sel inna pieśń IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 11:04
                        niestety, mnie od dłuższego czasu wciąż kołacze się po głowie inna pieśń:
                        "coście s..syny uczynili z tej krainy"
                        (oczywiście w odniesieniu do skali makro)
                        sel
                        • Gość: islam Re: wspaniała puenta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.03, 12:53
                          Nic dodać nic ująć. Podsumowanie rządów także i w naszym mieście doskonałe.
                          Takie są koszty transformacji.
                          • Gość: histeryk Stara śpiewka. IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 18.03.03, 13:05
                            "Kiedyś było lepiej"
                            • Gość: seledynowa Re: Stara śpiewka. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 13:51
                              Gość portalu: histeryk napisał(a):

> "Kiedyś było lepiej"

niestety, ale to "kiedyś" wciąż ma się dobrze - a nawet coraz bardziej krzepnie
                              (oczywiście w skali makro - bo Wroc. to ...enklawa)
                              sel
                            • Gość: Islam Re: Nowa śpiewka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.03, 17:44
                              "Takiemu to dobrze"!!!
                          • Gość: wrw Re: wspaniała puenta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.03, 13:28
                            Gość portalu: islam napisał(a):

> Nic dodać nic ująć. Podsumowanie rządów także i w naszym mieście doskonałe.
                            > Takie są koszty transformacji.

to koszty spustoszenia jakie w ludzkich glowach uczynil przez 40 lat
                            komunizm/socjalizm (w skali makro)
                          • Gość: Rafis Re: wspaniała puenta IP: 217.30.135.* 18.03.03, 16:13
                            Gość portalu: islam napisał(a):

> Nic dodać nic ująć. Podsumowanie rządów także i w naszym mieście doskonałe.
                            > Takie są koszty transformacji.

Nie transformacji tylko komuny,która trwała przez 50 lat.
                            • Gość: Islam Re: wspaniała puenta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.03, 17:38
                              Komuna była 14 lat temu. A za króla Sasa było jeszcze gorzej. Ale do rzeczy.
                              Oceniamy ostatnich prezydentów. I piosenka Seledynowej do nich się odnosiła.
                              Powtarzam raz jeszcze, że to wspaniała puenta.
                              • Gość: seledynowa Re: wspaniała puenta IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 18:02
                                Gość portalu: Islam napisał(a):

> Komuna była 14 lat temu. A za króla Sasa było jeszcze gorzej. Ale do rzeczy.
                                > Oceniamy ostatnich prezydentów. I piosenka Seledynowej do nich się odnosiła.
                                > Powtarzam raz jeszcze, że to wspaniała puenta.

O nie!!! Stanowczo protestuję!
                                Moja piosenka cyt. "Coście s..syny uczynili z tej krainy" odnosi się do prawie
                                ciągłych rządów (bardziej lub mniej jawnych i oficjalnych) czerwono-różowawych,
                                od lat 40-tych przeszłego stulecia.
                                Chodzi o tych, którzy wcale nie odeszli by pisac pamiętniki, ale trzymają się
                                mocno i obsadzają trony swoim "potomstwem" - to jest ta skala makro.
                                a Wrocław? Wrocław to taka enklawa poza "krainą"
                                sel
                                • Gość: Islam Re:Najmocniej przepraszam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.03, 20:10
                                  Za próbę niewłaściwego wykorzystania Twego cytatu.
                              • Gość: Rafis Re: wspaniała puenta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.03, 20:14

> Komuna była 14 lat temu. A za króla Sasa było jeszcze gorzej. Ale do rzeczy.
                                > Oceniamy ostatnich prezydentów. I piosenka Seledynowej do nich się odnosiła.
                                > Powtarzam raz jeszcze, że to wspaniała puenta.

gorzej dla kogo? bo Wrocław wtedy byłw panstwie,które pózniej rozebrało tą
                                nieszczesną Rzeczpospolitą.Owi skur... z piosenki to komuchy.Wystarczy
                                popatrzec jak wygląda dzis Dolny Śląsk a jak wyglądał porzed wojną to samo
                                Wrocław a po roku 90-tym nastąpiła znaczna poprawa choc jak pisał Dawies:50
                                lat zaniedbań wymaga przynajmniej tyle samo czasu dochodzenia do utraconej
                                swietnosci.Więc jeszcze 37 i Wrocław znów będzie wielki :)
                                • Gość: cojones Re: wspaniała puenta IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 21:24
                                  rafis cierpisz na szczególną nadwrażliwość która powoduje ,że musisz się
                                  odnieść do każdej niewłaściwej twoim zdaniem wypowiedzi na temat prezydenta czy
                                  też jego zaplecza politycznego co tylko potwierdza moją ocenę ,że brak
                                  argumetów zastępujesz wrzawą - ale jak jest prawda sam wiesz bo widzę że
                                  siedzisz w tym w środku , btw jak myślisz kiedy skończymy zwalać wszystko na
                                  czasy komunizmu - do czasu jak zorganizujemy expo w 2012 r. ? czy też trochę
                                  szybciej , poza tym trochę mniej arogancji w przypisywaniu władzom miejskim tak
                                  dużego wpływu na wszystkie pozytywne zmiany w mieście, na rózne wizje i
                                  dalekosiężne plany - zobacz jak skarlała osobowość i znaczenie zdroja gdy jest
                                  posłem - czy jest widoczny w sejmie ? pamiętam jaką miał pozycję w senacie /
                                  tzn żadną / - nie pisałbym tego wszystkiego / chociaż są sprawy które aż się
                                  proszą o nagłośnienie / gdyby nie twoja bufonada - trochę skromności odniosłoby
                                  lepszy skutek w twoim wydaniu - jesteś po prostu niewiarygodny przez co
                                  dutkiewiczowi bardziej szkodzisz niż pomagasz
                                  • Gość: Rafis Re: wspaniała puenta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.03, 21:45

> rafis cierpisz na szczególną nadwrażliwość która powoduje ,że musisz się
                                    > odnieść do każdej niewłaściwej twoim zdaniem wypowiedzi na temat prezydenta
                                    czy
                                    >
                                    > też jego zaplecza politycznego co tylko potwierdza moją ocenę ,że brak
                                    > argumetów zastępujesz wrzawą - ale jak jest prawda sam wiesz bo widzę że
                                    > siedzisz w tym w środku

Gdyby nie było tu wypowiedzi niezgodnych z moja opinią i wiedzą to bym nie
                                    odpowiadał.Jeśli natomiast ktośz czarnego próbuje zrobić białe to juz muszę
                                    zareagować.

, btw jak myślisz kiedy skończymy zwalać wszystko na
                                    > czasy komunizmu - do czasu jak zorganizujemy expo w 2012 r. ? czy też
                                    trochę
                                    > szybciej

Myśle,że skonczymy wtedy kiedy wpływ komunizmu zniknie.To nie moja wina,że
                                    grupka nieudaczników przysłanych z Warsz\awy rządziła tu przez blisko 50 lat
                                    po wojnie i niszczyła to miasto.Pod koniec stali sie aktywni i efekty tej
                                    aktywnosci widac na Kozanowie i innych blokowoskach ale najgorsze,że też zw
                                    centrum.Te słynne wrocławskie drogi to skąd? Bo jeśli chodzi o ilosc pieniedzy
                                    przeznaczanych na drogi po 90 roku Wrocław jest w pierwszej trójce.

, poza tym trochę mniej arogancji w przypisywaniu władzom miejskim tak
                                    >
                                    > dużego wpływu na wszystkie pozytywne zmiany w mieście, na rózne wizje i
                                    > dalekosiężne plany

Plany i wizje mają to do siebie,że ktos je tworzy i realizuje.Ja wiem kto je
                                    tworzył i realizował.Komuna sie skończyła,historii nie zmienimy :)

- zobacz jak skarlała osobowość i znaczenie zdroja gdy jest
                                    >
                                    > posłem - czy jest widoczny w sejmie ? pamiętam jaką miał pozycję w
                                    senacie /
                                    > tzn żadną /

Ciekaw jestem jak może skarlec osobowosc? O jaka aktywnosć Ci chodzi bo nie
                                    wiem czy wiesz ale najaktywniejszym posłem z Wrocławia jest Stryjewski,jednak
                                    za bardzo nie wiem jakie są tego efekty :) Lepper jest też bardzo aktywny ale
                                    to juz nie Wrocław,jaka szkoda.

- nie pisałbym tego wszystkiego / chociaż są sprawy które aż się
                                    > proszą o nagłośnienie / gdyby nie twoja bufonada - trochę skromności
                                    odniosłoby
                                    >
                                    > lepszy skutek w twoim wydaniu

Tak pewne sprawy wymagaja nagłosnienia,wiec czynie to z przyjemnoscią.

- jesteś po prostu niewiarygodny przez co
                                    > dutkiewiczowi bardziej szkodzisz niż pomagasz

Fakty to fakty.Podawanie dobrych danych,które wskazują na to iż to Wrocław
                                    poczynił jako miasto największe postępy wsród wszystkich miast nie jest
                                    bufonada tylko uznaniem dla mieszkańców naszego miasta i jego władz.
                                    pozdrawiam

• Gość: cojones Re: wspaniała puenta IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 22:12
                                      rafisku twoja wypowiedż potwierdza moje przypuszczenia że oprócz
                                      socjotechniki nie masz nic - szkoda że amatorszczyzna jest przedstawiana jako
                                      czysty geniusz ...
                                      • Gość: Rafis Re: wspaniała puenta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.03, 22:21

> rafisku twoja wypowiedż potwierdza moje przypuszczenia że oprócz
                                        > socjotechniki nie masz nic - szkoda że amatorszczyzna jest przedstawiana
                                        jako
                                        > czysty geniusz ...

Cenie to,że umiesz wycofać sie z klasą.Poczytaj o strategii Zdroja-wędzonka
                                        wam ja specjalnie odszukał :)
                                • Gość: Islam Re: wspaniała puenta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.03, 12:26
                                  Gość portalu: Rafis napisał(a):

> 50 lat zaniedbań wymaga przynajmniej tyle samo czasu dochodzenia do utraconej
                                  > swietnosci.Więc jeszcze 37 i Wrocław znów będzie wielki :)

Z tym to chyba lekka przesada. Nie uwzględniasz postępu technicznego i nowych
                                  technologii. Ale jeżeli chcesz trwać przy młotku i sierpie jako podstawowych
                                  narzędziach pracy to już tylko Twoja sprawa. Komuchy w Chinach obok Szanghaju
                                  zbudowali 700 tsięczne miasto w którym ponad 3 tysiące budynków ma więcej niż
                                  25 pięter.
                                  • Gość: Rafis Re: wspaniała puenta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.03, 14:26

> Gość portalu: Rafis napisał(a):
                                    >
                                    > > 50 lat zaniedbań wymaga przynajmniej tyle samo czasu dochodzenia do utraco
                                    > nej
                                    > > swietnosci.Więc jeszcze 37 i Wrocław znów będzie wielki :)
                                    >
                                    > Z tym to chyba lekka przesada. Nie uwzględniasz postępu technicznego i
                                    nowych
                                    > technologii. Ale jeżeli chcesz trwać przy młotku i sierpie jako podstawowych
                                    > narzędziach pracy to już tylko Twoja sprawa. Komuchy w Chinach obok
                                    Szanghaju
                                    > zbudowali 700 tsięczne miasto w którym ponad 3 tysiące budynków ma więcej
                                    niż
                                    > 25 pięter.

Uwzględniam za to stan finansowy państwa :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka