mieszkaniecmiasta 30.09.06, 11:14 Wie ktoś coś o awarii wody w mieście? Wiem, że nie ma na Bolesławieckiej i Białowieskiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piast9 Re: Awaria wody 30.09.06, 11:53 No właśnie. Na Białowieskiej. Cholera, sobota, obiady, sprzątanie, pieczenie a tu zonk.... :/ Na pogotowie MPWiK nie idzie się dodzwonić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: microsoft Re: Awaria wody IP: *.pop.e-wro.pl 30.09.06, 11:53 Potwierdzam istnienie problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fra_mauro Re: Awaria wody- Olbin tez sa pewne problemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 13:20 tu na 6 pietrze mojej plpmby woda cieknie z kranu skapym strumyczkiem, chwilami jednak w ogole jej nie ma :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anetta [...] IP: 85.195.119.* 30.09.06, 13:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
m.kostrowicki Re: Awaria wody 30.09.06, 14:02 mieszkaniecmiasta napisał: > Wie ktoś coś o awarii wody w mieście? Wiem, że nie ma na Bolesławieckiej i > Białowieskiej. Przepraszamy za problemy z korzystaniem z wody i zapewniamy, że nie są efektem awarii, lecz wyjątkowo wysokiego dzisiaj zużycia wody (ostatni raz odnotowaliśmy taki poziom siedem lat temu) - wszystko wskazuje na to, że osiągniemy dziś 150 tys. m. sześc./dobę przy średniej dobowej 126 tys. Trudno dociekać przyczyny - być może wszyscy studenci, którzy właśnie przyjechali do Wrocławia, wzięli się za mycie i sprzątanie ;-)? Nasze zakłady uzdatniania wody pracują pełną parą. Zwiększenie ciśnienia wody byłoby możliwe, gdyby nie fakt, że trzy odcinki magistral wodociągowych (czyli rur o największej średnicy, stanowiących trzon całej sieci wodociągowej) są wyłączone w związku z remontami ulic. Jeszcze raz przepraszamy i prosimy o wyrozumiałość. Sytuacja wkrótce powinna wrócić do normy. Michał Kostrowicki Dział Public Relations MPWiK Sp. z o.o. we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniuś Re: Awaria wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 14:14 > Jeszcze raz przepraszamy i prosimy o wyrozumiałość. Sytuacja wkrótce powinna > wrócić do normy. > Michał Kostrowicki > Dział Public Relations MPWiK Sp. z o.o. we Wrocławiu Normalnie - ...zatkało mnie. Dlaczego mnie to dziwi? Szacuneczek panie Michale - zdaje się, że jest Pan jednym z nielicznych, którzy wiedzą na czym polega ich rola i dla kogo ( i za czyje :) pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: Awaria wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 14:24 A ja juz nie pierwszy raz widze ze dzial PR MPWiKa wie na czym polega ich robota. Oby tak dalej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyli Re: Awaria wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 15:00 Niby nic wielkiego, firma przeprasza, prosi o wyrozumiałość - ale teraz jakby mniej mi przeszkadza, że nie mogę się wykąpać. Dlaczego miałbym być niewyrozumiały - ja, potraktowany jak normalny człowiek przez normalnego człowieka? Poczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Popowic Re: Awaria wody IP: *.e-wro.net.pl 30.09.06, 15:39 Dzięki za informaję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanalarz Re: Awaria wody IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 01.10.06, 07:11 Z cały szacunkiem. "Nasze zakłady uzdatniania wody pracują pełną parą" to nie odpowiada prawdzie. Zakład "Na grobli" po przebudowie może dawać powyżej 100 000 m3, "Mokry Dwór" również, Razem produkcja powyżej 200 000 m3, więc o co chodzi? Obydwa zakłady zasilają Wrocław w różnych miejscach więc i magistrale nie powinny mieć wpływu na wzrost ciśnienia w sieci. Ale jeżeli to prawda to ktoś musiał źle zaplanować ich modernizację, gdyż termin przyjazdu studentów do Wrocławia nie zmienił się od kilkudziesięciu lat i wzrost zużycia wody był do przewidzenia. A może przyczyna leży gdzie indziej? Proszę nas nie ogłupiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motorniczy 15-stki Re: Awaria wody IP: *.e-wro.net.pl 01.10.06, 13:27 > ktoś musiał źle zaplanować ich modernizację, gdyż termin przyjazdu studentów > do Wrocławia nie zmienił się od kilkudziesięciu Ale w tym rok przyjechali wyjątkowo brudni jak świnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woda Re: Awaria wody IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 02.10.06, 19:45 Jaką funkcje pełnią zbiorniki wody czystej o potężnej pojemności zlokalizowane przy każdym z zakładów produkcji wody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek, Biskupin mieszkasz w getcie to masz problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 15:43 jw Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Awaria wody 30.09.06, 17:04 Ja wiem. Podobno popsula sie znacznie i jest teraz o wiele mniej mokra. Odpowiedz Link Zgłoś