wrocek71 Trola??? 02.10.06, 08:59 Właśnie jestem po 1,5 godzinnej przejażdżce i taką się refleksją musiałam podzielić. Dlaczego trola? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yocco Re: Trola??? IP: *.core.lanet.net.pl 02.10.06, 09:26 A co, korki to temat tabu? I nie można go poruszać? Wrócili studenci i z tego co widziałam rano, miasto jest już kompletnie nieprzejezdne. Myślałam, że gorzej już nie może być. A jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość korki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 09:34 masakra:-( 1godz - biskupin-rynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: korki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 09:39 45 min. Gajowicka-Kochanowskiego. Jeszcze ujdzie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poza Re: korki IP: *.madcomputers.pl 02.10.06, 10:11 Korki sa dzisiaj skandaliczne, CHYBA KTOS ZA TO ODPOWIADA W TYM MIESCIE I BIERZE ZA TE SPRAWY WYNAGRODZENIE. Co na to pan Dutkiewicz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: korki IP: *.os1.kn.pl 02.10.06, 10:15 a ja mam dzisiaj wolnę i korki mi nie straszne !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek71 Re: korki 02.10.06, 10:18 Witamy, ale to nie studentow wina, że panuje taki chaos remontowy - ciagle sie zaczynają jakieś remonty, a żaden nie może się jakoś skończyć. One chyba już żyją własnym życiem i nikt tego nie ogarnia, takie mam wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drive Re: korki IP: 193.109.212.* 02.10.06, 12:34 są pieniądze, są roboty, są korki - a ty rozumiem wolałbyś żeby nic nie robić i gnuśnieć? problem jest taki, że miasto musi wykorzystać ogromne środki w krótkim terminie wynikiem czego kilka poważnych frontów robót i kilkanaście mniejszych kompletnie rozłożyło komunację we wro. trzeba przeżyć. ja olałem samochód i korzystam z autobusów - psychicznie odpoczywam a czasowo jest podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek71 Re: korki 02.10.06, 12:40 Nie. Chciałbym tylko, żeby te remonty były robione bardziej z głową, bo z tego co wiadomo, nie trzeba wcale było ruszać ze wszystkimi na raz. Chciałbym, żeby nie było takiego chaosu, żeby plany było realizowane,Grunwaldzki miał być skończony w grudniu, każdy kto tam jeżdzi , widzi, że to kompletnie nierealne. Co z zastępczym mostem szczytnickim? Miał być we wrześniu. ????? I tak dalej. I tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: korki 02.10.06, 13:28 wrocek71 napisał: > Nie. > Chciałbym tylko, żeby te remonty były robione bardziej z głową, bo z tego co > wiadomo, nie trzeba wcale było ruszać ze wszystkimi na raz. > Chciałbym, żeby nie było takiego chaosu, żeby plany było > realizowane,Grunwaldzki miał być skończony w grudniu, każdy kto tam jeżdzi , > widzi, że to kompletnie nierealne. > Co z zastępczym mostem szczytnickim? Miał być we wrześniu. ????? > I tak dalej. I tak dalej. i to wlasnie wroclaw/polska jest. po prostu krew sie gotuje jak takie cos widac. nasz kraj goni za amerykanami, wszystko chca miec hamburgerowe, wprowadzaja kapitaly a zachowuja sie dalej jak 100 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: korki 02.10.06, 13:26 Gość portalu: drive napisał(a): > są pieniądze, są roboty, są korki - a ty rozumiem wolałbyś żeby nic nie robić i > > gnuśnieć? problem jest taki, że miasto musi wykorzystać ogromne środki w > krótkim terminie wynikiem czego kilka poważnych frontów robót i kilkanaście > mniejszych kompletnie rozłożyło komunację we wro. trzeba przeżyć. ja olałem > samochód i korzystam z autobusów - psychicznie odpoczywam a czasowo jest > podobnie. pieniadze pieniedzmi - skoro sa, to dlaczego tak powazne inwestycje trwaja tylko 6-8h/dobe? no przepraszam, ale jest tyle miejsc gdzie moga robic cala dobe, wiec niech robia, a nie wszystko rozbabrane i kazdy sie cieszy ze sianko dostali na inwestycje, a korki sa bo sa i trudno sie mowi. paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drive Re: korki IP: 193.109.212.* 02.10.06, 14:35 to znaczy dokładnie gdzie można prowadzić roboty drogowe 24/h? ślężna, grunwald, szewska??? ostatnio jechałem o 21 klecińską i tam pracowali, ale tam nikt nie mieszka... trochę rozsądku, plz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g625 Re: korki IP: *.crowley.pl 02.10.06, 14:42 przed remontem szewskiej informowano, ze prace beda prowadzone w soboty. Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: korki 02.10.06, 14:59 Gość portalu: drive napisał(a): > to znaczy dokładnie gdzie można prowadzić roboty drogowe 24/h? ślężna, > grunwald, szewska??? ostatnio jechałem o 21 klecińską i tam pracowali, ale tam > nikt nie mieszka... trochę rozsądku, plz ;) sa takie prace ktore mozna robic cala dobe! nie mowie tu o mlotach pneumatycznych, ale o tych ktore sa do zniesienia. lepiej zeby garstka ludzi zniosla zwykla prace pod oknami (oczywiscie bez szalenstw z glosnoscia) niz cale miasto stalo w korkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korkociąg Re: korki IP: *.akron.net.pl 02.10.06, 13:32 wrocek71 napisał: > Witamy, ale to nie studentow wina, że panuje taki chaos remontowy - ciagle sie > zaczynają jakieś remonty, a żaden nie może się jakoś skończyć. > One chyba już żyją własnym życiem i nikt tego nie ogarnia, takie mam wrażenie. Wedlug specjalistów od komunikacji, wraz z rozpoczęciem nowego roku akademickiego miało przybyć ok. 20 tysiecy samochodów.To gdzie one wszystkie są? Myślisz, ze stoją sobie biernie pod akademikami? I to "spece" ze ZDiKu też powinni w swoich planach uwzględnić, tylko po co - przecież wrocławiak nie sznurek, wszystko wytrzyma. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość prezydent jest dumny!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 10:25 na trasie mojego korka jest taki wielki billboard: Rafał Dutkiewicz JESTEM DUMNY :-)))) jakaś kampania reklamowa do wyborów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Re: prezydent jest dumny!!! IP: 62.29.248.* 02.10.06, 11:45 Mam trochę gorsze, ale też na rzeczy. Tusk: "Razem" stoimy w korkach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: prezydent jest dumny!!! 02.10.06, 13:29 Gość portalu: gość napisał(a): > na trasie mojego korka jest taki wielki billboard: > Rafał Dutkiewicz JESTEM DUMNY :-)))) > jakaś kampania reklamowa do wyborów:-) taa... widzielismy ten sam plakat. po prostu szlak trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz prezydent jest dumny!!! gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 13:33 > Rafał Dutkiewicz JESTEM DUMNY :-)))) > jakaś kampania reklamowa do wyborów:-) Gdzie jest ten ołtarzyk dynamizmu???, ja też chcę spojrzeć i oddać należny hołd. POstuluję również nadawanie w radiu lokalnym relaksacyjnych przemówień Naszego Przywódcy dla POdparcia morale, króre podgryzają wątki na forum o niskich płacach, drogich mieszkaniach i korkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: prezydent jest dumny!!! gdzie? IP: *.wroclaw.mm.pl 02.10.06, 19:42 żeby było śmiesznej (lub tragiczniej) to ten billboard jest na ZOO:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz prezydent jest dumny!!! nie przejdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 22:05 > żeby było śmiesznej (lub tragiczniej) to ten billboard jest na ZOO:-) wyobraziłem sobie kombinację ołtarzyka dynamizmu z bilbordem tele2: pięść + nie przejdzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: korki 02.10.06, 13:23 Gość portalu: poza napisał(a): > Korki sa dzisiaj skandaliczne, CHYBA KTOS ZA TO ODPOWIADA W TYM MIESCIE I > BIERZE ZA TE SPRAWY WYNAGRODZENIE. Co na to pan Dutkiewicz ??? jadac jak co rano od strony jelcza, tyle ze dzisiaj stojac w korkach juz od wojnowa(!!) zobaczylem dojezdzajac juz do ul.parkowej bilboard z napisem: "jestem dumny z wroclawia, rafal dutkiewicz". chcialbym zeby tez szanowny pan rafal dojezdzal wlasnie od strony jelcza do rynku! zeby w miare po ludzku przejechac trzeba to zrobic przez 7.00, potem juz jest masakra i tak conajmniej do 10.00, potem przerwa i powrot w okolicach 17-18 przez sienkiewicza to tragedia!! szlak mnie trafia jak widze takie debilne bilbordy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: korki IP: *.os1.kn.pl 02.10.06, 10:20 3,8 km - 15 min z włacznie z czekaniem na windę:) oczywiście nie samochodem ani KM:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: korki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.06, 10:26 20 min oś.Kosmonautów -Poltegor.Rowerkiem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
garym Rowerem przez korki 02.10.06, 10:49 Ja rowniez rowerem. Z muchoboru wlk na strzegomska. Po drodze minalem kolege ktory stal w korku, kupilem jeszcze bulki i do biura zajechalismy rownoczesnie. Polecam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Rowerem przez korki IP: 195.117.40.* 02.10.06, 12:39 czyli mam z wami (kasia i garym) łaczoną trase :) (Gądów -Strzegomska) Odpowiedz Link Zgłoś
garym Re: Rowerem przez korki 02.10.06, 20:22 Fajnie Kasia i Fakir moze bysmy jezdzili razem, na czym jezdzicie? Ja mam takiego czerwonego mieszczucha, z charakterystycznym odstajacym odblaskiem z boku i specjalna rowerowa torba na laptopa przy bagazniku. Jak mnie zobaczycie dajcie znac, z checia z kims porozmawiam po drodze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Rowerem przez korki IP: *.os1.kn.pl 02.10.06, 21:44 >> na czym jezdzicie? satlowoniebieski kross, do rpzpoznania poprzez pracujące dynamo (rzadkośc teraz :), i pomarańczowa bluza kierującego :)) >>moze bysmy jezdzili razem, na czym jezdzicie? nie ma problemu, tylko niestety najczęsciej jeżdze na egzotycznych dla innych porach :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Rowerem przez korki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.06, 10:29 Author horizon niebiesko-stalowy,czerwono-srebrny plecaczek.Na klecinskiej bywam w okolicach 9.30 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Tylko rower! 02.10.06, 10:58 Wsiadłem rano w samochód, przejechałem jakieś 500m, całe szczęście że udało mi się zawrócić i przesiąść na rower. Pamiętajcie: kask, kamizelka i lampki - obowiązkowe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Acha, i przypominam Dutkiewicz to oszust rowerowy 02.10.06, 11:02 Obiecał ścieżki rowerowe przez centrum, i nic nie zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahha Re: Acha, i przypominam Dutkiewicz to oszust rowe IP: 81.171.136.* 02.10.06, 14:48 on oszukuje nie tylko cyklistow Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Tylko rower! 02.10.06, 13:31 cyklista napisała: > Wsiadłem rano w samochód, przejechałem jakieś 500m, całe szczęście że udało mi > się zawrócić i przesiąść na rower. > Pamiętajcie: kask, kamizelka i lampki - obowiązkowe!!! czlowieku! w dzien? myslisz ze ktos zalozy? ze wlaczy swiatelka? nawet w nocy nie wlaczaja, wiec w dzien tym bardziej - niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcus Re: Korki dzisiaj!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 10:59 Borowska -Rynek 55 min. Na buta wyszłoby szybciej gdybym mógł to niewsaidłbym do samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
milosnikww Re: Korki dzisiaj!!! 02.10.06, 11:50 slusznie, sami widzicie, nieodpowiedzialni urzednicy mordują to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hogat Re: Korki dzisiaj!!! IP: *.ar.wroc.pl 02.10.06, 11:59 jesteś szczęśliwym człowiekiem. Masz na kogo winę zwalić Odpowiedz Link Zgłoś
vratislaviak Re: Korki dzisiaj!!! 02.10.06, 12:15 no dziś prawie pobiłem rekord z zimy ale pociesz mnie fakt że mamy i tak lepiej niż w Warszawie tam to panuje obłęd jakiś miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3657038.html Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek71 Re: Korki dzisiaj!!! 02.10.06, 12:16 vratislaviak napisał: > no dziś prawie pobiłem rekord z zimy Czyli? Odpowiedz Link Zgłoś
vratislaviak Re: Korki dzisiaj!!! 02.10.06, 20:55 wrocek71 napisał: > vratislaviak napisał: > > > no dziś prawie pobiłem rekord z zimy > > > Czyli? 1h 15 min w ziemim jechałem 1.30 min Borowska - Żmigrodzka Na Borowskiej w strone dworaca korek zaczał sie na wysokości Aquaparku :) skończył na Dominikańskim Powstały nowe osiedla np na Jagodnie, Powstańców zamknięta, Żmigrodzka trwa remont Jechałbym tramwajem ale on nie dojeżdza tam gdzie pracuje wiec lipa na maxa zostaje auto...... Boje sie zimy jak zacznie padac śnieg to chyba o 5 rano wyjade aby zdążyć na 9 pozdrawiam zmotorywoanych orz jeżdzaćych autobusami masakratorsko na maxa Ludzie na widok śniegu głupieją i wychodza braki w umiejętnościach prowadzenia pojazdem zostało jeszcze z 9 tyg do śniegu boje sie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Korki dzisiaj!!! IP: *.dialog.net.pl 02.10.06, 23:28 > > > no dziś prawie pobiłem rekord z zimy > > Czyli? > 1h 15 min w ziemim jechałem 1.30 min Borowska - Żmigrodzka Mój jeszcze nie pobity rekord to Gajowicka-Żmigrodzka przed 3 lata temu przed 1 listopada. Korek zaczynał się na Grodzkiej i ciągnął przez całą Pomorską - tu spędziłem ponad godzinę. Łączny czas jazdy - 1h 45m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terazzz Re: Korki dzisiaj!!! IP: 62.29.160.* 02.10.06, 13:09 Bielany -Rynek dokładnie w 1 godz. normalnie ta trase robilem w 35 minut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donius Re: Korki dzisiaj!!! IP: 156.17.194.* 02.10.06, 14:49 Wlasnie jade z Zachodniej na Legnicką juz poltorej godziny. Co to za miasto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sgtokar Re: Korki dzisiaj!!! 02.10.06, 14:53 Cóż, specjalnie wyszedłem pół godziny wcześniej na autobus, a i tak trasę Psie Pole - Grunwaldzki pokonał około 7 w 25-30 minut :] I narasznie nie ruszam się stąd :D Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza36 Re: Korki dzisiaj!!! 02.10.06, 19:32 Trudno nie zadać sobie pytania czy w magistracie miejskim są jeszcze jacyś inteligentni ludzie , a może trzeba pytać o uczciwych ? Remonty w tym mieście to klasyczny przykład debilizmu i być może kantu. Argument z dotacjami tzw. nagłymi prowadzi do kolki od śmiechu . Czy mam uwierzyć , że nagle z nieba spadły pieniądze ? Nikt nie wiedział jak i kiedy trza je wykorzystać ? Proszę , dajcie spokój ,bo wpadnę w alkoholizm ... Ja zwyczajnie nie poruszam się i tyle . Piwko , meczyk , muzyka itd. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza36 inż.Bauman 02.10.06, 19:37 pamiętacie takiego komunikacyjnego filozofa ? Ten to ma teraz powody aby się szeroko uśmiechnąć . Make love not war ... Co do piwka , to musi mieć taką fajną temperaturkę tzw.skroploną , winko też może być choć lekarz zabronił mi pić więcej niż butelkę dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Korki dzisiaj!!! IP: *.finemedia.pl 02.10.06, 20:31 Z Osiedla Sobieskiego wyjechałem o 8:45 i na Rondo na Powstańców Śląskich dotarłem o 10.05 co daje jedynie 1h 20 minut... w ramach eksperymentu wracałem z kolei pociągiem z Dworca Głównego na stacje Wrocław Psie Pole co łącznie z kupnem biletu w kasie Dworca zajęło 25 minut... bilet studencki kosztuje 2.52 zł i chyba od dzisiaj będe korzystac z tego środka komunikacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
mesty8 Re: Korki dzisiaj!!! 02.10.06, 21:17 kupilem miesieczny psie pole dw. głowny 100 zlotych i nie rzucam kurw...ami, coś poczytam, 20 minut i jestem na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milupa Re: Korki dzisiaj!!! IP: *.akron.net.pl 02.10.06, 21:24 Spędziłam dzisiaj 4 godziny w autobusach. Rano 2- z Biskupina na Nowy Dwór(rozkład kompletnie rozwalony), potem 1 godzinę z powrotem i kolejną na Popowice...Chyba idę na L-4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Korki dzisiaj!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 09:04 ..a dzisiaj cd.. mam dosyć:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Korki dzisiaj!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 09:21 Zastanawia mnie to dlaczego tak dużo (patrząc na kierowców aut i pasażerów) studentów i wykładowców MUSI koniecznie dojechać autem jak najbliżej polibudy. Stoją w kilometrowych korkach na Sienkiewicza i pl.Społecznym zamiast wjechać w Szczytnicką i tam w tych okolicach jest puste pole na którym mogą postawić auto. 5 minut na piechotę i są na miejscu. Zamiast 30 minut stania autem na jednej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 78 dzisiejszy wynik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 09:35 Nowy Dwor krzyzowka - Biskupin Olszewskiego 100 minut przesiadam sie na rower - tylko gdzie ja go bede trzymal? Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Korki dzisiaj!!! 03.10.06, 14:39 Nie wiem gdzie to niby puste pole się znajduje, ale dziś właśnie tak zrobiłem. Powodem są korki nie poranne (bo tak bym zrobił i wczoraj) ale popołudniowo-wieczorne. Nie wiem czemu jest znacznie gorzej niż to było przed wakacjami. Chodzi o most Szczytnicki? (nie pamiętam kiedy go przymknięto). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g625 Re: Korki dzisiaj!!! IP: *.crowley.pl 03.10.06, 15:06 przydaloby sie dowiedziec, ile nowych samochodow pojawilo sie w miescie w tym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Korki dzisiaj!!! IP: *.dialog.net.pl 03.10.06, 20:09 > Nie wiem gdzie to niby puste pole się znajduje, ale dziś właśnie tak zrobiłem. > Powodem są korki nie poranne (bo tak bym zrobił i wczoraj) ale > popołudniowo-wieczorne. To zależy właśnie które trasy się pokojuje. Bo np. przejazd z Zalesia na Gajowice o godzinie 17:00 zabiera nie więcej niż 25 minut. Za to w drugą stronę jest masakra. Jeżeli pustego pola nie ma to jest sporo miejsca na ulicach przy pl.Grunwaldzkim jak np. Nehringa, Nauczycielska czy Wrocławczyka. > Nie wiem czemu jest znacznie gorzej niż to było przed wakacjami. Chodzi o most > Szczytnicki? (nie pamiętam kiedy go przymknięto). Ja właśnie z ciekawości to sprawdziłem kilka dni temu i wyczytałem, że zamknęli go na samym początku wakacji... Przed zamknięciem był całkiem dobry dojazd na Biskupin przez ulicę Grunwaldzką / Sienkiewicza i Bujwida do Skłodowskiej. Teraz jest fatalnie bo kierowcy chcący dojechać od ulicy Sienkiewicza do ulicy Skłodowskiej - stoją razem z tymi w kolejce do m.Szczytnickiego. A ci którzy jadą od Skłodowskiej do Sienkiewicza stoją i z tymi w kolejce do m.Szczytnickiego i z tymi którzy jadą od Kochanowskiego do centrum... Dlatego i wyjazd z Biskupina i wjazd są znacznie 'upośledzone'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość pomysł:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 11:18 ja też mam pomysł (nawet kilka pomysłów) 1. wyznaczamy trasy TYLKO dla autobusów (a my grzecznie i pokornie kasujemy bilety i jesteśmy na czas w pracy) 2. skoro brakuje rąk do pracy to może władze wpadłyby na genialny pomysł i zatrudniły/zleciły pracę więźniom odiadującym jakieś wyroki o niskiej szkodliwości społecznej 2. i ludzie jadący do tej samej firmy z tej samej dzielnicy mogłyby jeździć RAZEM a nie po jednej osobie w aucie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita Re: pomysł:-) IP: 81.15.151.* 03.10.06, 16:08 Od razu widać, że jesteś przeciwnikiem automobili :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g625 Re: pomysł:-) IP: *.crowley.pl 03.10.06, 16:12 to przesadz 100 pasazerow kazdego busa/tramu do samochodow i powiedz, ile drog jeszcze trzeba dla nich? nie mowiac o parkingach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b223 Re: pomysł:-) IP: *.telsat.wroc.pl 03.10.06, 21:16 A ja mam postulat: Może straż miejska lub policja zainteresuje się parkującymi gdzie popadnie samochodami? Dziś na Łukasiewicza (to prostopadła do Curie-Skłodowskiej i Wybrzeża Wyspiańskiego) studenci zaparkowali po obu stronach jezdni. Został przejazd na szer. jednego pojazdu. A to ul. dwukierunkowa i jedyny rozsądny sposób na przedostanie się w rejon klinik z Wybrzeża. Kompletna masakra! Ludzie,pomyślcie zanim zablokujecie przejazd. Na remonty nic nie poradzimy, ale parkowanie z głową jest wykonalne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g625 Re: pomysł:-) IP: *.Slowianska.k.pL 03.10.06, 21:34 co to da? te kilka- kilkanascie tysiecy samochodow MUSI gdzies zaparkowac. wyburzmy plac grunwaldzki, poszerzmy ulice, zrobmy parkingi! Odpowiedz Link Zgłoś
wstrzyczasowymacz Re: Korki dzisiaj!!! 03.10.06, 16:37 Kamienna - Kliniki - 35 minut - z buta... Autobus 145/146 wczoraj - 1.20 h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dec miasto ma zawał IP: *.chello.pl 03.10.06, 17:27 takie są efekty lat zaniedbań w projektowaniu nowych ciągów komunikacyjnych (podziękować zdrojewskiemu "słońcu sudetów") teraz cieżko to nadrobić- ale głupotą było rozpoczynać remont w tylu miejscach, należało chwilę poczekać i zacząć szybko budowę północnej część OŚ; efekt jest taki że miasto ma dziś zawał, nawet w słoneczne dni- lepiej nawet nie myśleć co będzie jak zacznie się plucha, gołoledź, śnieg... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chronos Re: miasto ma zawał IP: *.media4.pl 03.10.06, 18:42 W związku z trwającymi remontami dróg proponuję nową świecką tradycję: wrocławskie święto „Dzień pieszego pasażera”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kromera Re: miasto ma zawał IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.06, 21:56 plac kromera-200 m-30 minut.Chce się wyjść z auta i pójść sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: | Re: miasto ma zawał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 19:00 > Chce się wyjść z auta i pójść sobie! a dlaczego tak nie zrobiles/as? nie rozumiem was ludzie, po co w ogole bierzecie auta do centrum? dla komfortu, bo pada? a to nie lepiej i prosciej jest wziac parasol? po co sie w tych korkach stresowac, samochod to naprawde nie jedyny srodek transportu. ja jezdze na rowerze i czuje sie swietnie. grabiszynska - grunwald w dwadziescia minut starym holendrem kupionym za 150 zl na niskich lakach. i zero stresu :D Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek71 Re: miasto ma zawał 04.10.06, 19:14 > nie rozumiem was ludzie, po co w ogole bierzecie auta do centrum? dla komfortu, > bo pada? a to nie lepiej i prosciej jest wziac parasol? Nie wiem, ile razy będziemy jeszcze to tłumaczyć: bo np. - wozimy dzieci do szkół, przedszoli, żlobków, etc -bo nie jedziemy wcale do centrum, ale np. na drugi koniec miasta, gdzie mamy robotę. W tej robocie musimy jakoś wyglądac, pachnieć:), a po 1 czy nawet 1.5 godz jeździe rowerkiem mogłoby być z tym ciężko -bo naprawdę nie każdy ma zdrowie, siłę, czy po prostu ochotę na jazdę rowerem, szczegolenie jak leje, wieke, jest mróz itd.itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanox mam pomysł IP: *.wroclaw.mm.pl 04.10.06, 15:30 nie głosuję na Dutkiewicz i jego ekipę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefanox Re: Korki dzisiaj!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 04.10.06, 15:34 od Wilekiej Powodzi życie toczy się w korkach i ja już na nic innego w tym mieście nie liczę , czas stąd spadać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taczkowy Muchobór Mały-Poltegor 15 min. na taczce. IP: *.os1.kn.pl 04.10.06, 19:52 I co powiecie śmieszni, mentalnie zacofani o co najmniej jedno półwiecze miłośnicy rowerów? Odpowiedz Link Zgłoś