Dodaj do ulubionych

a co z ul. Mydlaną ?

11.10.06, 10:23
ponic na dniach ma byc zamknieta / przymknieta z popwdu jakichs robót ?
gazeta pisała ale zadnej oficjalnej informacji nie ma,
ktos cos wie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: a co z ul. Mydlaną ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 10:40
      Był przetarg i mają robić mydlaną do torów i kawałek kowalskiej !Ale kiedy nie
      wiem !
    • Gość: ktos Re: a co z ul. Mydlaną ? IP: *.codetel.net.do 17.10.06, 20:23
      i wyszlo ja zablocki na mydle
    • piast9 Re: a co z ul. Mydlaną ? 18.10.06, 00:23
      Parę dni temu w radiu słyszałem, że ZDiK postanowił przesunąć rozpoczęcie prac
      na mniejszych ulicach do czasu zakończenia dużych spraw obecnie rozgrzebanych
      (Grunwald pewnie) aby nie kopać już leżącego.
      • Gość: marc Re: a co z ul. Mydlaną ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.06, 09:09
        Ufff... Przeciez ruch wahadłowy na Kowalskiej przy zamknietej Kwidzyńskiej całkowicie sparaliżowałby dojazd na Kowale.
        Zazwyczaj chcę, aby remonty były robione jak najszybciej, ale z tym jednym moglibyście poczekać do otwarcia Kwidzyńskiej...
    • nokianin zaczęło się 07.11.06, 21:43
      a jednak <a href="www.zdik.wroc.pl/ogloszenia/show-content.html?
      Id=2281>remont</a> tych ulic doszedł do skutku, dzisiaj po południu zamknięto
      Mydlaną; ciekawi mnie czy przy okazji remontu PKP zrobi cośz przejazdem przez
      tory, ktory przecież jest w opłakanym stanie :(
      czy ZDiK kontaktował się z PKP w tej sprawie? panie Michale, wie pan coś na ten
      temat?

pozdrawiam jeżdżących Mydlaną i okolicznymi ulicami (Kowalską, Miłoszycką,
      Swojczycką itd.)
      • nokianin Re: zaczęło się 07.11.06, 21:53
        przepraszam (źle wstawiłem link), mała edycja:

a jednak remont tych ulic doszedł do skutku, dzisiaj po
        południu zamknięto Mydlaną; ciekawi mnie czy przy okazji remontu PKP zrobi cośz
        przejazdem przez tory, ktory przecież jest w opłakanym stanie :(
        czy ZDiK kontaktował się z PKP w tej sprawie? panie Michale, wie pan coś na ten
        temat?

pozdrawiam jeżdżących Mydlaną i okolicznymi ulicami (Kowalską, Miłoszycką,
        Swojczycką itd.)
      • bystrzak2000 Re: zaczęło się 09.11.06, 16:17
        nokianin napisał:

> Mydlaną; ciekawi mnie czy przy okazji remontu PKP zrobi cośz przejazdem przez
        > tory, ktory przecież jest w opłakanym stanie :(

Przejazd też miał być robiony. Ogłoszono prztarg, ale nikt chętny się nie
        zgłosił, więc remont się opóźni :-(
        • nokianin Re: zaczęło się 09.11.06, 21:28
          bystrzak2000 napisał:

> Przejazd też miał być robiony. Ogłoszono prztarg, ale nikt chętny się nie
          > zgłosił, więc remont się opóźni :-(

a może jednak coś zrobią z tym przejazdem? bo szlabany juz stoją nowe :-)
    • ja22ek Re: a co z ul. Mydlaną ? 09.11.06, 18:20
      Oczy dziś przecierałem ze zdumienia, bo przedwczoraj zaczęli, a dziś już asfalt
      ładnie leży. Czy tamtą trylinkę zdjęto, czy wykorzystano jako podbudowę? :)
      • nokianin Re: a co z ul. Mydlaną ? 09.11.06, 21:11
        ja22ek napisał:

> Oczy dziś przecierałem ze zdumienia, bo przedwczoraj zaczęli, a dziś już
        asfalt
        >
        > ładnie leży. Czy tamtą trylinkę zdjęto, czy wykorzystano jako podbudowę? :)
        >

niestety, wygląda na to, że będą dwie warstwy asfaltu na starej nawierzchni :(
        a już rozmarzyłem się o chodnikach i krawężnikach po bokach :|
    • Gość: rr Re: a co z ul. Mydlaną ? IP: 83.15.80.* 09.11.06, 19:06
      Mam pytanie, z co z ul. Miłoszycką? Jest to przedłużenie Kowalskiej - wlot od
      Swojczyckiej od drogi 455. Tam jest spory ruch, a "ulica" wygląda jak poligon.
      Czy nie właściwe byłoby chociaż frezowanie i wymiana dywanika asfaltowego przy
      okazji remontu Kowalskiej?
    • nokianin ul. Mydlana juz otwarta :-) 16.11.06, 20:51
      jak w temacie, przejazd też wyremontowany (nowe szlabany i swiatła), boję się,
      że w lecie asfalt "spłynie" na pobocze, bo nie ma tam żadnych krawężników...
      • Gość: miq Re: ul. Mydlana juz otwarta :-) IP: *.biskupin.wroc.pl 16.11.06, 21:16
        ta droga byla robiona troche na odwal sie tzn szybko ale....Wylali tylko asfalt na stara nawierchnie i tyle (nie robili raczej zadnych podwarst itd). Jednak trasa ta nie jezdza zazwyczaj tiry wiec moze nawierzchnia nie zniszczy sie tak szybko...oby. Co do braku kraweznikow to chyba to nie problem bo lokalne czy krajowe drogi a przynajmniej te bez chodnikow tez nie maja kraweznikow raczej, ale ja sie tam na tym nie znam:-)

• Gość: Jazzek Re: ul. Mydlana juz otwarta :-) IP: 62.29.248.* 18.11.06, 16:18
          Tiry jak najbardziej tamtędy jeżdżą. Może niekoniecznie do pełna załadowane -
          bo część do Volvo na przeglądy, ale jest ich sporo.
          • nokianin Re: ul. Mydlana juz otwarta :-) 21.11.06, 19:00
            Gość portalu: Jazzek napisał(a):

> Tiry jak najbardziej tamtędy jeżdżą. Może niekoniecznie do pełna załadowane -
            > bo część do Volvo na przeglądy, ale jest ich sporo.

jakie przeglądy?? serwis volvo jest w Długołęce przecież, przy Mydlanej volvo
            produkuje autobusy i koparko-ładowarki,

nie mniej jednak zgadzam sięz faktem, że ciężki transport korzysta z Mydlanej,
            onp. zaopatrzenie fabryki volvo, betoniarnia (cementownia?) bosta-beton, orlen
            deiterman i jarlex oraz pozostałe firmy na ternie przylegającym do ulicy
            • ja22ek Re: ul. Mydlana juz otwarta :-) 22.11.06, 09:57
              A może i masz rację z tym serwisem. W takim razie te tiry, co wjeżdzają do
              Volvo, są załadowane częściami do koparko-ładowarek i innych, a wyjeżdżające -
              koparko-ładowarkami. Raz nawet widziałem tira załadowanego autobusem (nie
              przegubowym jednak)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka