anwb 21.10.06, 12:53 Ja to pamietam. I patrze i patrze na panow K. i ich zespol i mysle sobie ze glupota jest gorsza od zbrodni. Stanie Wojenny! Wroc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heraldek Jeszcze jedna okazja do biadolenia Polakow..... 21.10.06, 22:25 ....szkoda na to piora i papieru.... oprawcy i ofiary chodza dzisiaj obok siebie tak jakby nic sie nie stalo....zatem po co ten szum.. ...A Wielkie Gow_no Cialem sie stalo i w Polsce zamieszkalo.... Odpowiedz Link Zgłoś
napoj.chmielowy Re: Jeszcze jedna okazja do biadolenia Polakow... 22.10.06, 00:59 "Trzeba z żywymi naprzód iść po życie sięgać nowe a nie w uwiędłych laurów liść z uporem stroić głowę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak stan wojenny jest teraz IP: *.ccc.de 22.10.06, 03:22 mamy walczace ze soba mafie, to gorzej niz jaruzelski z andropowem Odpowiedz Link Zgłoś
tfurca nie bylo teleranka 22.10.06, 14:38 i smutno jakos bylo nie mozna bylo wyjsc na sanki ;[[[[[[[[[[[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lika Re: Twój stan wojenny IP: *.wro.vectranet.pl 22.10.06, 10:24 a ja jak czytam twój komentarz, to myślę, że byłeś albo esbekiem albo TW. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytornia Re: Twój stan wojenny 22.10.06, 10:54 anwb napisał: > glupota jest gorsza od zbrodni. Stanie Wojenny! Wroc! Zwięźlej nie mogłes tego ująć: tu postawiłes tezę: "glupota jest gorsza od zbrodni", a tymi słowami ją udowodniłes: Stanie Wojenny! Wroc! Ręce opadają! Dla niektóryh myślenie musi być bolesne. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytornia Jacek Kaczmarski - Prośba 22.10.06, 11:08 PROŚBA: Mów mi to co dzień: oni górą Jakbyś w twarz raz po raz mi pluł. Chrzest dadzą bezimiennym murom Seriami kul tłum tnąc na pół. Postawią miasta sierocińców, Nabierze mocy życia smak. Nim wyjrzy ludzka twarz zza sińców: Mów mi, ach mów, że będzie tak! Przy podpalonych bibliotekach Lud sine ręce będzie grzał I odnotuje to bezpieka Kto przy tym płakał, kto się śmiał. Dawnych znajomych nazwiskami Mignie rubryka - zawód: kat A nas obwoła ktoś zdrajcami, Mów mi, ach mów, że będzie tak! Nasi najbliżsi w łapach hycli. Cośmy robili - śledztwo trwa. W przedszkolach gwiazdka dla milicji, Wojsko na placach i we snach. Starcy mrą niepotrzebni światu, Co dotąd przecież krążył wspak. Zamiast "Jak się masz!" - "Dać go katu!" Mów mi, ach mów, że będzie tak! Bo kiedyś może się przydarzyć Że z którymś z nich powtórzę błąd Szukając uczuć w jego twarzy Zamiast go zabić z zimną krwią. Zamiast zacisnąć drut na szyi I krtań w ostatni skręcić krwiak. Chcę słyszeć, jak przed śmiercią wyje - Mów mi, ach mów, że będzie tak! wiersz napisany przez Jacka Kaczmarskiego tuż po wprowadzeniu stanu wojennego w Polsce - dedykuję go tym wszystkim, których pamięć zaczyna zawodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plis Re: Twój stan wojenny IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 22.10.06, 16:31 anwb napisał: > Ja to pamietam. I patrze i patrze Mędrzec gdy patrzy w lustro widzi głupca. Głupiec wprost przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Twój stan wojenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 16:49 pamietam, pamietam...teraz też jest stan wojenny choc o inne kalosze chodzi ale ciagle o buty w ktorych się chodzi. Zamykanie przed wyborami. Czy to nie dziwne, ze Jakubowską czy Szteligę akurat teraz do ciupy wrzucili? Sprawa zwiazana z ubezpieczeniem elektrowni Opole ciągnie się juz kilka lat.Przed wyborami akurat prokurator sobie przypomnial i wrócil do sprawy. Szafe Lesiaka tez otworzyli, akurat teraz przed wyborami? Renatkę nagrywajacą potępiono, Michnika za ten czyn pochwalono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toka Re: Twój stan wojenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 21:03 > glupota jest gorsza od zbrodni. Stanie Wojenny! Wroc! ZGADZAM SIE Z TYM CO NAPISALES W CYTACIE W 100%. I MAM NADZIEJE, ZE JAKOS SOBIE Z NIA (CZYLI SWOJA GLUPOTA) PORADZISZ. NIE CHCESZ CHYBA ZEBY NAZYWANO CIE ZBRODNIARZEM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbrodniarz Re: Twój stan wojenny IP: *.wroclaw.mm.pl 22.10.06, 22:40 Wojna trwa na wschodzie o na zachodzie na południu i na północy trwa wojna giną ludzie w sudanie giną w iraku giną w palestynie i gdzieś tam w kaszmirze wszędzie jest wojna i ona jest wieczna to naturalny stan naszej kultury jeżeli Ty nie zabijesz zabiją Ciebie albo jeszcze gorzej zrobią z Ciebie niewolnika wszędzie trwa wojna na wschodzie i na zachodzie na południu i na północy ludzie płaczą krwawymi łzami czekając na pokój a on nie nadchodzi Odpowiedz Link Zgłoś