wilur 23.10.06, 10:35 Godzina 10.30 rog Pilsudskiego i Swidnickiej.Starsza Pani zbiera jak codzien pieniazki.Dzis miedzy samochodami !!! Co robi MOPS ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pracownik MOPS Re: co robi MOPS ???? IP: 195.117.234.* 24.10.06, 16:54 MOPS nie może udzielić pomocy wbrew woli osoby, która - wydaje się innym - tej pomocy oczekuje. Widocznie babcia tak lubi, bo po co ma iść do urzędu i walczyć z biurokracją. Większości społeczeństwa wydaje się, że MOPS rozwiąże wszystkie problemy i to w sposób tak skuteczny, że wszyscy zebracy, bezdomni i ine niewydolni życiowo znikną z naszych ulic. Tak, tak! pracownicy MOPS-u zabiorą ich do swoich mieszkań..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej1971 Re: co robi MOPS ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 09:57 każdy lubi sobie wypić ale niekoniecznie za moje pieniądze ( moje bo płacę podatki z których wypłaca się zasiłki) dla ludzi biednych powinny być wydawane posiłki i lekarstwa(gdy są chorzy) a nie wypłacane pieniądze człowiek biedny to niekoniecznie nieudacznik, więc gdy nie ma rak do pracy mops może pomóc też w znalezieniu pracy MOPS to nie powinien być tylko urzędnik wypłacający kasę, albo rozpatrujący wniosek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarho Re: co robi MOPS ???? IP: 195.117.234.* 02.11.06, 16:06 Najgorzej jak do dyskusji o MOPS-ie zabierają się ludzie, którzy wiedzę o pomocy społecznej zdobyli na podstawie zachodnich (głównie amerykańskich filmów). A tu Polska właśnie! - że zacytuję poetę. I oto jak nas biednych ludzi rzeczywistość ze snu budzi - że zacytuję drugiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figar Re: co robi MOPS ???? IP: *.chello.pl 30.11.06, 23:26 to co napisalas bylo nie smaczne mops a ludzie maja tam dobrze pracowac a nie takie bzdury pisac wam pracownikom mopsu wydaje sie ze musicie pomagac ludziom nieporadnym zyciowo z wlasnej kieszeni i o kazdym podopiecznym macie zle zdanie pomoc idzie z podatkow a wy w mopsie pracujecie wykonujecie prace jak kazda inna i te bzdety nie potrzebne nie musicie ludzi biednych zabierac do siebie do domu [ ja wogule tego nie rozumiem ....co to mialo znaczyc ] mysle ze powinnas pomyslec o zmianie pracy nie masz powolania byc pracownikiem socjalnym brrrrrr nie chcialabym podlegac pod twoja opieke jezeli urazilam to sory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik MOPS Re: co robi MOPS ???? IP: 195.117.234.* 02.12.06, 18:58 Figar!Moja odpowiedź dotyczyła "zaczepki" Wilura, bo tak właśnie odebrałam jego wypowiedź - "starsza pani zbiera pieniążkżki(...) co robi MOPS?". Niestety wg większości społeczeństwa istnienie MOPSu powinno całkowicie zlikwidować sytuacje takie jak ta opisana przez Wilura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figar Re: co robi MOPS ???? IP: *.chello.pl 03.12.06, 00:32 ja jednak do ciebie to napisalam bo nie rozumiem tego zdania ....tak..tak pracownicy mops-u zabiora was do swoich domow a kim wy jestescie ze tak piszesz ponizasz ludzi ktorzy potrzebuja pomocy do waszych obowiazkow nalezy zetelnie wykonac swoja prace bo to sa obowiazki jak kazde inne w pracy a nie uwazac sie za dobrego wujka ktory jak bedzie mial ochote to cos da z wlasnej kieszeni a dlatego tak jest w mopsach bo wiekszosc pracownikow uwaza ze duzo od nich zalezy i nie szanuja ludzi [zpodatkow jest pomoc i to sobie zapamietajcie] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik MOPS Re: co robi MOPS ???? IP: 195.117.234.* 03.12.06, 10:25 Figar, szkoda mi Ciebie, bo chyba miałeś wyłącznie negatywne spotkania z urzędnikami,bo tak ciągle o tym poniżaniu piszesz. Osobiście nigdy nikogo w swojej pracy nie poniżyłam (choć od petentów zdarza się usłyszeć "wiąchę") i nie dałam odczuć, że jakoby "daję" ze swojej kieszeni. I pewnie nie uwierzysz, ale znajdują sie ludzie, którzy po prostu są całym sercem wdziędzni. I to wtedy dopiero jest mi głupio, gdy ktoś kto dostał zasiłek bardzo dziękuje, bo to przecież niewielka moja zasługa, że dostał pieniądze (te od podatników).Życzę Ci spotykania tylko życzliwych urzędasów:-) Ps. zabieranie petentów do mieszkań to przenośnia,której użyłam, by przedstawić oczekiwania społeczeństwa,że dzięki działlności MOPS znikną z naszych ulic obrazki takie jak opisał Wilur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figar..... Re: co robi MOPS ???? IP: *.chello.pl 03.12.06, 23:31 do pracownika mopsu....jezeli poczulas sie urazona to przepraszam moze faktycznie to byla przenosnia zle to odebralam poprostu w innej formie teraz juz zrozumialam o co ci chodzilo ....przepraszam........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: co robi MOPS ???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.06, 20:27 Nudzi się jak mops. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guarana83 Re: co robi MOPS ???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.07, 19:22 taka pani co zbiera pieniązki zwykle nie dośc, że dostaje zapomoge to jeszcze nieźle zarabia bo na żebraniu wyciągnie więcej niż dostanie z urzędu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarho Re: co robi MOPS ???? IP: 195.117.234.* 30.01.07, 19:50 Tak, tak! Słyszałem, że ten dziadek bez nóg,na wózku,co wysiaduje przed bramą wejściową na plac przy Zielińskiego to wyciąga miesięcznie do 3 tysięcy. Przywozi go "do pracy" rodzina z Kozanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijek Wypłaca zasiłki menelom... IP: *.rozanka.wroc.pl 31.01.07, 11:38 żeby mieli za co pić a w pośredniaku 5000 ofert pracy wisi ale pijanego menela nikt nie przyjmie więc trzeba mu dać zasiłek żeby się taki wilur nie czepiał na forum i kółko się zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . ...a w Łodzi... IP: *.rozanka.wroc.pl 24.02.07, 11:59 "- Mieliśmy taką kobietę, która z powodu niepełnosprawności od lat otrzymywała od nas pieniądze. I notorycznie je przepijała - opowiada Agnieszka Ozdoba z Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi. - Pracownik zaproponował kontrakt i zobowiązał do leczenia odwykowego. Kobieta nie poszła na leczenie, więc cofnęliśmy pieniądze. Natychmiast otrzeźwiała." Odpowiedz Link Zgłoś
wilur Re: co robi MOPS ???? 26.09.07, 21:41 piszac o tej starszej pani nie mialem nic zlego o pracownikach mopsu. tu chodzi o problem braku opieki dla osob starszych i o problemie bezdomnosci. nie chodzi o to zeby jakias pani z mopsu przyszla i zabrala pania na chodnik ;) . chodzi o to ze pani w wieku 80-85 lat powinna przebywac pod opieka panstwa a nie stwarzac zagrozenie na skrzyzowaniu.i nie znam dokladnie kompetencji mposu ale wydawalo mi sie ze wlasnie w kompetencjach ustawowych to mops ma procedury i mozliwosci by tekim sytuacja zapobiegac.a jesli chodzi o pracownikow mopsow to jest taki sam problem jak z wszystkimi urzednikami - wiekszosc (NIE WSZYSCY) - uwazaja ze ich przybycie do miejsca pracy to jest juz rownoznaczne z wykonaniem pracy.a kazda dodatkowa "czynnosc" powinna byc uwzgledniona przy wyplacie ;P takie jest moje zdanie - takie sa moje odczucia zwiazane z byciem petetnem mopsu i innego rodzaju instytucji w polandzie... Odpowiedz Link Zgłoś