homik 14.11.06, 08:18 Po co tylu radnych - nie wystarczy np. 7 ? Mniej by kosztowali, a i ich prestiż by wzrósł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jerzy s same fiutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 08:59 az przykro patrzec jaki syf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.korbank.pl 14.11.06, 09:10 Skieruj to pytanie do obecnej koalicji rządzącej - tylko sejm jest władny to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.dint.wroc.pl 14.11.06, 09:16 Radni pseudolewicowi są ciekawi. Witold Kuźnik - przedstawiciel etatowego aparatu SLD. Długo studiował, ale jakoś się udało. Przeciwnik ideologizacji SLD. Zwolennik porzucenia lewicowości SLD jako nienośnej wyborczo. Tomasz Czajkowski - wykreowany na lidera w czasach, gdy wydawało się, że jest rzutkim młodym biznesmenem (bonzowie partyjni lubią talich). Potem jego firma (Iglootechnika) zaliczyła spektakularną plajtę, a sam Tomasz Czajkowski dostał w tej sprawie wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 09:30 musze przyznac, ze lewica we wrocku nie istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 18:19 Rzeczywiscie klops lewicy. Trzebaby wladze miejskie rozliczyć i rozbijacką polityke Syski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.os1.kn.pl 14.11.06, 20:11 Rozbijacką politykę? Z tego, co wiem, to stare dziadki z trzech partii postanowili zakpić sobie z młodego Syski, więc Syska się z takiego interesu wycofał. I dobrze zrobił Poza tym to był jeden z niewielu młodych działaczy SLD, którzy faktycznie uprawiali w tej partii działalność lewicową. Potrafił postawić się Szmajdzińskiemu i zaproponować na konwencji SLD uchwałę potępiającą wojnę w Iraku. To on powinien być w radzie miejskiej, a nie Kuźnik z Czajkowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.06, 08:12 Nie znam sie na prawie, ale jak to jest możliwe, ze mozna jednocześnie kandydowac na radnego i prezydenta miasta. Czy taka rezerwacja stołków jest zgodna z prawem?? Szkoda, że Pana Cz. nie ma jeszcze w Sejmiku Wojewodzkim............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japan Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:19 W okręgu wyborczym nr 61 w Gimnazjum nr 13 trzech członków mojej rodziny oddało głos na Ryszarda Bubienia. Na wywieszonych wynikach głosowań nasz kandydat ma odnotowany 1 (jeden) głos. Co się stało z dwoma głosami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie czepiasz Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.core.lanet.net.pl 14.11.06, 10:39 w komisji najwidoczniej nie było matematyka Odpowiedz Link Zgłoś
tfurca dziekuje. 14.11.06, 11:17 W wyborach samorządowych do Rady Miejskiej Wrocławia w roku 2006 startując z list Platformy Obywatelskiej uzyskałem czwarty wynik na liście w okręgu numer 1. Bardzo dziękuje Państwu za to, że zaufaliście mi i oddaliście na mnie swój głos. Chciałbym też podziekować wszystkim tym, którzy pomagali mi przy tej kampanii wasza pomoc, wsparcie, życzliwość są dla mnie nieocenione... dziękuje. WROCŁAW jest dla mnie stanem świadomości, kocham to miasto, cenię i szanuję ludzi tu mieszkających i ciesze się, że mogę tu żyć, pracować i rozwijać się ... tomasz jakub sysło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki jeden Michał Jaros?????!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.06, 12:09 O boże, kolejny młody karierowicz, który jest DWULICOWY!!! Zobaczycie, czy za pare lat,a może i już nawet miesięcy będzie pamiętał o kolegach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Michał Jaros?????!!!!!! IP: *.magma-net.pl 14.11.06, 13:43 Studiowałem na AE i co nieco o nim słyszałem. Koleś miał ze dwa komisy i ogólnie kiepskim studentem był (pod względem nauki). A teraz co widzę? Doktorat na AE pisze!!! Czy ludzie tak z dnia na dzień potrafią zmądrzeć?? Wątpię... Jestem prawie pewien, że tego doktoratu to on nie napisze i że chwalenie się tym było elementem kampanii. Dodam jeszcze, że doktorat, to każdy może sobie pisać ale na STUDIA DOKTORANCKIE to już byle kogo nie przyjmują. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz program pierwrsza praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 14:06 kilku naszych radnych, a także ministrów to uczestnicy programu piersza praca:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smk Re: Michał Jaros?????!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.06, 21:55 Wiesz jak się zajmuję działalnością studencką, to zwykle na naukę czasu brak. Znam osobiście Michała, jest moim dobrym kumplem. Oddałem na niego głos i nie żałuję. A zawistne komentarze .. cóż .. czasem każdy z nas zazdrości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale ale Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.06, 14:24 spytaj sie członków rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta dobre wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:12 dla mnie jako obserwatorki największą niespodzianką są świetne wyniki Stańki z PO i Mrozka z PiS. Gratuluje obu Panom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogs Re: dobre wyniki IP: *.wroclaw.mm.pl 14.11.06, 12:35 A ja gratuluje mlodemu Jankowi Stysiowi za bardzo dobry wynik. Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remigiusz 67 znowu pietryszyn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.06, 12:54 a ja gratuluję panu pietryszynowi, ze znowu wszystkich zrobil w balona i zostal radnym, na pewno zaimponowalo wyborcom jego doświadczenie a nie otrzymane - nie wiadomo za co - pierwsze miejsce na liście dutkiewicza. Teraz będąc prezesem klubu zagłębie lubin sprawy miasta będzie załatwiał telefonicznie, lub mejlem ... i proszę się nie czepiać, przecież wrocław, lubin, jeden pies, mogłby zostać prezydentem rzeszowa gdyby go poprosili ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: znowu pietryszyn IP: *.194-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 14.11.06, 13:27 a ja nie rozumiem...skoro niby PO dostalo 14 mandatow a wystawili w wyborach 12 kandydatow to chyba wszyscy piwinni przejsc?A jakos nie widze wszystkich.Moze mi ktos te mechanizmy wytlumaczyc bo jak widac glupia jestem niezmiernie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Ilu z PO było kandydatów - odpowiedź. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 13:40 Kandydatów PO do rady miejskiej było więcej we Wrocławiu. Wrocław był podzielony na 7 okręgów wyborczych. PO w sumie w tych 7 okregach zgłosiło kilkudzisięciu swoich kandydatów (między 50-70). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Ilu z PO było kandydatów - odpowiedź. IP: *.194-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 14.11.06, 13:53 dziekuje!:)) nie wiem dlaczego do mnie dotarlo ze PO zglosila 12 kandydatow;))Przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 13:43 Pan Marek Mutor (!), a nie Michał.... matko!!! jak można robić takie błędy???? Na liście jest poprawnie, ale w tekście już nie... idiotyczny błąd !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blee blad niewbaczalny IP: 212.127.66.* 14.11.06, 14:36 mutor a nie mutant Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejon23 [...] IP: *.chello.pl 14.11.06, 16:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.zlotniki.pl 14.11.06, 17:08 Wybierz sobie odpowiedź: 1. Aby jak największa liczba mieszkańców mogła być reprezentowana (???) 2. Stołki, kasa, przepustka do dalszej kariery homik napisał: > Po co tylu radnych - nie wystarczy np. 7 ? > Mniej by kosztowali, a i ich prestiż by wzrósł. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia 14.11.06, 19:32 > 1. Aby jak największa liczba mieszkańców mogła być reprezentowana (???) To raczej nie bo reprezentowani są i tak tylko ci, którzy głosowali na tych co się dostali. Raczej to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: less Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.06, 20:12 A kto wybrał tą francę Zdrojewską????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 23:12 gratulacje dla kandydatow z sld ze jednak weszli. rada bez opozycji to byla by katastrofa. jkazda wladza bez kontroli robi sie beznadziejna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.06, 23:27 INTELIGENTNI ! WRAŻLIWI ! OTWARCI ! UCZCIWI ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.06, 23:29 To powyżej odpowiedż na pytanie kto wybrał Zdrojewską . Warto dodać, iż tych ... inteligentnych, wrażliwych etc było ponad 6.000. I nie oznacza, iż ci którzy głosowali inaczej to ... debile. Zeby nie było wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilar k Re: Nowo wybrani radni miejscy Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 23:30 Szanowni dyskutańci i krytycy , a może tak samemu na listy wyborcze , to takie proste , może WAS ktoś wtedy skrytykuje ? Brak odwagi , ZOMO już nie bije i SB nie zamyka . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.G. Dlaczego utajniono wykształcenie i zawód kandydató IP: *.e-wro.net.pl 15.11.06, 01:08 Myślę,że wiele osób,podobnie jak, ja głosowało na przypadkowo wybrane osoby w wybranej przez siebie opcji politycznej,bo nie przeglądało wcześniej wyborczej makulatury.Liczyłem na to,że w lokalach wyborczych,na obwieszczeniach imiennych,oprócz wieku kandydata znajdzie się również wykonywane przez niego zajęcie,i przede wszystkim wykształcenie,bym nie wybrał kogoś z kwalifikacjami Renaty Begier.Niestety,te dane utajniono. Odpowiedz Link Zgłoś