Dodaj do ulubionych

Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promowal...

20.11.06, 22:20
Jeśli Artistik ma zamiar zrobić coś w tym samym stylu co na odnowionej
kamienicy na skrzyżowaniu Wyszyńskiego/Sienkiewicza, to może lepiej
podziękować. Tylko proszę mi nie pisać, że de gustibus itd. Dawno nie
widziałem tak spiep...ej ściany na odnowionej kamienicy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotrek Re: Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:32
      Sp...?! Ta sciana jest po prostu piekna. Czestokroc przykladam reke do tworzenia
      korka na Sienkiewicza bo wole obejrzec te sciane zamiast ponurych kamienic
      Jednosci.
      Dawaj Artistik, dawaj, tylko w tym samym stylu!
      • Gość: Kuba Śląsk Wrocław - Home of football!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:48
        Śląsk Wrocław - Home of football!!!
        • e-kibic Czajkowska szukaj gdzie to jest :))) 21.11.06, 18:48
          Dzięki głupiej Wybiórczej zamalują miasto :)

img107.imageshack.us/img107/8084/img4812om4.jpg
          • Gość: e tam! Sysło = PO = Gazeta Wybiórcza ... i wszystko jasne IP: *.e-wro.net.pl 21.11.06, 21:14
            www.syslo.eu/wybory/index.html
            Sysło = PO = Gazeta Wybiórcza ... i wszystko jasne

Więcej komentować nie trzeba.
            • tfurca ... i wszystko jasne 22.11.06, 14:53
              wybory to juz przeszlosc
              www.syslo.eu
              teraz dalej praca i dzialanie
              pozdrawiam moich serdecznych antagonistow
              ;]]]
              • Gość: gabriel Re: ... i wszystko jasne IP: *.lanet.net.pl 22.11.06, 19:18
                jestes zdecydowanie debilem cweaniactwo nazywasz praca????
    • sothis666 Re: Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promow 20.11.06, 22:39
      Oj, tylko nie to...

I tak patrzac na
      www.artistik.pl/muralia/
      -to jednak szkoda ze pierwsza nagroda wyglada jakby sam Tomek namalowal a i pierwsze wyroznienie tez... tzn graf jest ok, ale jak taka kreska i taki style bedzie za jakis czas na kartkach, scianach, folderkach, i -jakby rzekł Kononowicz- 'na wszystkim' to... nuda, panie, i sie przeje kazdemu.
      Wroclaw = roznorodnosc, zrobcie troche miejsca innym Panowie Artysci:)
      • tfurca Re: Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promow 22.11.06, 14:55
        to byl konkurs, prac bylo 200
        bylo niezalezne jury w ktorym
        nie bralem udzialu ...

zatem artysci bierzcie do pracy
        warto
    • seledynowa super! 20.11.06, 22:39
      bardzo podoba mi się ta ściana na Sienkiewicza :-)
      nawiązuje do kapitalnego malarstwa Hundertwassera
      www.histmag.org/archiwalia/mag49/hundertwasser.html--
      A smutasnym krytykantom zalecałabym odrobine luzu i tolerancji dla barw i
      kształtów :-)))
      seledynowa
      • seledynowa Re: super! 20.11.06, 22:45
        a to kontrowersyjna ściana na Sienkiewicza;
        www.artistik.pl/muralia/I%20aleksandra%20kuzmik%2001.jpg
        • Gość: WKS Wrocław bez wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:48
          No to muralia tez zamalujemy. Sami przeciw wszystkim to my kibice Śląska!!!
          • Gość: KKW Re: Wrocław bez wyborczej IP: *.am.wroc.pl 21.11.06, 08:29
            Spadaj bałwanie
          • tfurca drodzy kibice 22.11.06, 14:57
            sam jestem kibicem slaska wroclaw
            i prosze o spokojne potraktowanie tematu
            was tez namawiam do wziecia udzialu w konkursie
            ;]
            • Gość: breslauer Re: drodzy kibice IP: *.telsat.wroc.pl 22.11.06, 15:46
              youtube.com/watch?v=beDg2Iy_mSQ
              to jest fascynujace
              ;]
    • Gość: Kuba Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promowal.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:46
      Hmm... Widzę, że pseudoredaktor Agnieszka Czajkowska nadal pisze z palca
      wyssane bzdury:( ("...na której promowali się pseudokibice. Zamalowane hasło
      nawołujące do przemocy ma zastąpić artystyczny mural..." ) Niestyety rzetelność
      dziennikarska jest osobie obca- smutne to bardzo!
      Jakim prawem piszecie: "...nawołujące do przemocy.."?? Argumentow nie macie,
      ale czytelnikow sciemniac bedziecie

• Gość: WKS głupia baba IP: *.lanet.net.pl 20.11.06, 22:57
        O to już nie faszystowskie a teraz nawołujące do przemocy ?. Głupia babo daj
        juz sobie z pisaniem spokój bo to ty jestes pseudoredaktorką. A na ścianie było
        graffiti prawdziwych i fanatycznych kibiców. Pseudokibice to są ci, którzy jak
        klubowi nie idzie to znikają. Akurat ci ludzie którzy malowali graffiti są ze
        swoimi drużynami zawsze i wszędzie !!!
    • Gość: czlowiek "wiekowy" Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promowal.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:53
      A mi sie sciana na rogu Wyszyńskiego b. podoba! Na pewno komisja konkursowa
      wybierajaca "dzielo" dla IX LO spośród wielu prac, postawi na kolejna ciekawa
      prace twórców...
      • Gość: Śląsk Wątpie żeby ktoś chciał na tej ścianie cos IP: *.lanet.net.pl 20.11.06, 23:01
        namalować. Będzie ona systematycznie zamalowywana przez kibiców Śląska.
        Wystarczy zobaczyć co jest na niej obecnie napisane.
        • Gość: CAŁE MIASTO CHÓREM Re: Wątpie żeby ktoś chciał na tej ścianie cos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 23:08
        • Gość: CAŁE MIASTO CHÓREM Re: Wątpie żeby ktoś chciał na tej ścianie cos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 23:08
          WROCŁAW BEZ WYBORCZEJ
    • wroclawianie.info Wróżka w glanach... 20.11.06, 23:14
      Jestem dobrą wróżką w glanach. Mam szklaną kulę i widzę w niej jak "piękna"
      ściana ozdobiona przez autorów Muraliów za wiele tysięcy zostaje zniszczona
      przez kibiców :) Jaka szkoda ;)
      • tentymon muralia 21.11.06, 00:28
        super sciana :)
        bierzcie sie za reszte szarych kamienic

pozdrowienia
        • Gość: czarodziej Re: muralia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 00:51

w koncu bedzie fajne graffiti, ale dajcie ludziom namalowac cos oryginalnego, a
          nie albo debilne hasla pseudokiboli albo rysunki naiwne takie, jak na
          Wyszynskiego. moze cos z innej beczki? brawo gazeta - promujcie inicjatywy
          mlodych artystow!!! kibice na stadiony
          • Gość: wybiórczofob Re: muralia IP: *.media4.pl 21.11.06, 01:19
            Boże jacy to artysci?!!!!

Artystow szukaj wsrod takich nazwisk jak:Bosch,Michał Anioł,Da Vinci,El Greco,
            Monet,Delacroix,Manet....

Te cale Muralia wygladaja jak kac kupa...na scianach wroclawskich kamiennic...

ps.Mam nadzieje,ze kibice uzmyslowia podatnikow na co wywalane sa ich pieniadze
            ps2.Za pomowienie(dot.okreslenia''pseudokibice'') z autorka''atykulu''wiele osob
            moze spotkac sie w sadzie.
          • Gość: Trener Re: Co komu taka ściana szkodziła? IP: *.os1.kn.pl 21.11.06, 01:19
            A już ten pomysł jest wprost idiotyczny. Zaraz kibice wezmą sobie z apunkt
            honoru zniszczenie nowego "dzieła" a po ich akcji efekt będzie jeszcze gorsazy
            niż jest. Nie popadajmy w obłęd. Litera "H" ma krzewić faszyzm? To jak ktoś się
            podpisze A.S. to też niedobrze bo wyjdzie pani redaktor, że to praca zbiorowa
            Adolfa i Stalina?
            • wroclawianie.info Muralia? Syf a nie twórczość! 21.11.06, 02:49
              Muralia to taka typowa imprezka dla grzecznych dzieci, na którą zejdzie się
              całe towarzystwo wzajemnej adoracji. Artyści od siedmiu boleści, jacyś radni
              również od takiej samej liczby boleści, prezydent ze sztucznym uśmieszkiem,
              kilku pismaków.

Ja rozumiem, że komuś mogło się nie podobać graffiti kibiców, ale Muralia ?
              Przeca to jakieś qui pro quo.
            • Gość: uwaga kapuś Re: Co komu taka ściana szkodziła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 12:12
              trener to prorok
      • Gość: xXx Re: Wróżka w glanach... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.06, 09:00
        > Jestem dobrą wróżką w glanach. Mam szklaną kulę i widzę w niej jak "piękna"
        > ściana ozdobiona przez autorów Muraliów za wiele tysięcy zostaje zniszczona
        > przez kibiców :) Jaka szkoda ;)

i w ten sposób tylko udowodnicie, że wasze kibolskie badziewie trzeba było
        zamalować i że nie ma dla was miejsca we Wrocławiu.
        • wroclawianie.info Re: Wróżka w glanach... 21.11.06, 11:08
          A gdzie tu logika ? Co ma piernik do wiatraka ? Kibicowskie graffiti i jego
          treść to jedno. Drugie to bezinteresowne sk...two polegające na zniszczeniu
          malunku kibiców, a trzecie to fakt, że żaden obrazek się tam teraz nie utrzyma.
          • Gość: xXx Re: Wróżka w glanach... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.06, 11:23
            Twoja odpowiedż jest za to porażająco logiczna. Namalowaliście wyjątkowo
            paskudny, oszpecający to miasto bohomaz, a teraz będziecie się mścić za to, że
            ktoś namaluje tam coś innego. Faktycznie, masz rację to nie ma ze sobą związku,
            lol. Groźby, straszenie ("teraz żaden obrazek się tam nie utrzyma") i wyzwiska -
            tylko tyle potraficie. To jest cały świat naiwnych kibolskich wartości,
            pseudohonoru, itp bredni o wspólnie przelanej krwi. Dobrze, że zamalowali wasze
            żałosne dzieło, pal licho interpetację, ale właśnie ze względów estetycznych.
            • wroclawianie.info Re: Wróżka w glanach... 21.11.06, 12:35
              O proszę to jednak nie chodziło o rzekomo 'faszystowski' krój pisma lecz o
              wartości estetyczne ? Przecież nie taka była wymowa i cel paszkwilu autorstwa
              Czajkowskiej.

Ja rozmawiam z Tobą, nie klnę, nie straszę. Stwierdzam tylko fakt, że żaden
              rysunek się tam nie utrzyma dłużej niż kilka dni. Dlaczego ? A dlaczego i jakim
              prawem pismaczka z Wybiórczej szczuje ludzi pisząc totalne brednie i skłania do
              zniszczenia pracy innych ludzi ? Skoro pismaczka z Wybiórczej może coś komuś
              zniszczyć to i ktoś może zniszczyć Jej inicjatywę. Kto mieczem ...

Graffiti kibicowskie było na poziomie o wiele wyższym niż bazgroły z Muraliów.
              Porównaj to co jest z Muraliów do tego co choćby było czy jest na Placu
              Społecznym. Muralia przypominają socrealistyczną sztukę.

Co do wartości takich jak honor to lepiej nie wypowiadaj się. Najlepiej
              określiła się sama autorka tekstu twierdząc w rozmowie na żywo, że ona się tam
              nie zna i nie interesowało jej to ... to oddaje obraz rzetelności
              dziennikarskiej albo raczej jej braku.
    • Gość: lukas dolnyŚLĄSK Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promowal.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 06:48
      koleżanko czajkowska daj już sobie spokój z tym malowaniem ścian we
      WROCŁAWIU "pseudoredaktorko" od siedmiu boleści,weż się lepiej za pomalowanie
      swoiego mieszkania ,może w ten sposob zaspokoisz swoje doznania artystyczne
      oraz nieokiełznany temperament krytyka i znawcy tematyki KIBICOWSKIEJ-ignorantko
      • Gość: gośc [...] IP: *.wroclaw.mm.pl 21.11.06, 07:04
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promow 21.11.06, 07:48
      Ergo wszyscy powinni całować kibiców po rękach i dziękować za poprzednie dzieło,
      bez nich nikt by się sprawą nie zajął. Mój Typ: k_jaklewicz_01.jpg
    • Gość: a Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promowal.. IP: *.lanet.net.pl 21.11.06, 08:55
      a My mielismy pieniądze! skąd?! sami uzbieraliśmy! a przez Ciebie Czajkowska
      nie ma tego dzieła!

NA PRZEKÓR TYM DLA KTÓRYCH BRATERSTWO NIE ZNACZY NIC!

ŚLĄSK I MOTOR NA ZAWSZE RAZEM!
    • sothis666 ps. 21.11.06, 10:59
      np jest jedna fajna idea (m_orlowski_02) ze stara fotografią Wrocka rzuconą na mur- swietny pomysl (sa tez kolorowe pocztowki z lat 30', no i moze bez tych geometrycznych belek?), tym bardziej ze sciany na ogol wystepuja tam, gdzie z przyczyn wojennych przerwano ciag starych kamienic.
      Zrobienie 1-2 takich w widocznych miejscach mowiloby wiele o hitorii miasta a i estetyka jest calkiem calkiem. Inna rzecz ze takie cos nigdy sie nie przebije przez konkurs mlodych artystow, wiec pisze chyba offtopic:(

Osobiscie chcialbym by byly i starocie i plamy i naive art i kibice.
      I dopiero TO bedzie wroclaw.
    • wroclawianie.info Muralia to kicz a nie graffiti ! 21.11.06, 11:11
      100 razy lepsze rzeczy namalowane są na pl. Społecznym, a Muralia to jakiś
      kosztowny kicz. Bazgroły jakich mało.
      • tfurca Re: Muralia to kicz a nie graffiti ! 22.11.06, 15:04
        prosze przeczytaj dokladnie na google
        muralia nie sa graffiti tylko wielkoformatowym
        malarstywem na murze, graffiti jest inna forma
        tego dziela. plac spoleczny to bardzo ciekawa
        prezentacja grupy przestrzen i nie tylko

co do innych projektow ktore braly w konkursie
        na mural na wyszynskiego, czesc z nich z przyczyn
        technicznychj niestety nie udaloby sie trwale
        wykonac.

namawiam do wziecia udzialu w konkursie
        zapewne bedzie to pieknie zaaranzowana przestrzen
        miejska.
        • wroclawianie.info Re: Muralia to kicz a nie graffiti ! 22.11.06, 18:36
          Można łapać mnie za słówka, że graffiti to nie malowanie tego czy innego, ale
          to nie zmienia podstawowego faktu, że Muralia to zwykły kicz. Co to
          przedstawia ? Wymiociny jakieś. I to jeszcze 10000 zł kosztuje.
          • tfurca Re: Muralia to kicz a nie graffiti ! 22.11.06, 19:04
            ta suma ktora wymieniasz to nagroda dla
            zwyiezczyni konkursu, nagroda.
            dziekuje za uwage.
            pozdrawiam
            • wroclawianie.info Re: Muralia to kicz a nie graffiti ! 22.11.06, 19:10
              Wiem. Za taki kicz takie pieniądze.
    • Gość: Git77 Re: Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promow IP: *.tvk-gaj.pl 21.11.06, 13:01
      Dlaczego kibicom odmawia się szansy na prezentację własnej twórczości? Dlaczego
      monopol na muralia ma w mieście jedna fundacja, która z niewiadomych przyczyn
      zamalowuje coś, co stworzyli inni ludzie w dobrych intencjach??? Może trzeba te
      przyczyny poznać i skrócić kolesiowski układ!? Ludzie, edukacja kulturalna
      łagodzi obyczaje, ci kibice nie poszli się napie..ć sztachetami, tylko
      wystosowali petycję do władz szkoły, przedstawili projekt i dostali pozwolenie.
      A jedna redaktorka z zazdrosnym monopolistą uknuli całą intrygę, że niby litera
      "H" to od razu hooligani, sataniści, żydzi i faszyści. Tomek Sysło, jak Ci nie
      wstyd??? Kibice, brońcie swoich praw do wolnej twórczości! Precz z monopolem!
      Pędzle w dłoń Niech cały alfabet zakwitnie na naszych ulicach! Precz z
      dyskryminacją jakiejkolwiek litery!
      • Gość: Pitraq Re: Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.06, 16:35
        Taka jest prawda że cośtam się namaluje ale wiadomo że nastepnego dnia ktoś
        namaluje napis WKS Śląsk ponad wszystko... więc radzę wam dajcie sobie spokój
        bo z Nami nie wygracie...
        3/4 osób wogóle nie przeszkadzało grafiti Ślaska i Motoru a je zamalowali...
        taka jest Polska rzeczywistość... aby kogoś opluć, aby komuś dokopać...
        Pozdrawiam kibiców Śląska i Motoru
        • alen33 Re: Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promow 21.11.06, 17:50
          proponuje pomalowac budynek kubowy Wks-u,sliczna sciana do takich sloganów o
          braterstwie kibiców :)
      • tfurca git77 przesadziles :) 22.11.06, 15:11
        przeciez nikomu niky nie zabrania
        9lo zamalowalo ta sciane a wczesniej wydalo zgode
        to jest pomysl na sciane, czyli mural
        git77 jestes chyba przewrazliwiony jakos
        uklad wszedzie widzisz i szafy lesiaka na wsi
        spokojnie

poza tym prosze abys nie wycieral sobie
        roznych czesci ciala moim nazwiskiem
        bo przy okazji obrazasz moich bliskich.

gdybys mial odwage to moze bys sie podpisal
        z powazaniem
        tomasz jakub syslo

ps; powtarzam w konkursie na mural
        moze wziac kazdy uzial
        • Gość: laxigen 567 Re: git77 przesadziles :) IP: *.lanet.net.pl 22.11.06, 19:05
          pie..sie debilu ze swoim konkursem jestes kretynem
        • Gość: Git77 Re: git77 przesadziles :) IP: *.tvk-gaj.pl 22.11.06, 19:16
          Kolejny raz wzywasz mnie do podania nazwiska. A ja jestem nikim. Nie mam
          fundacji, nie mam strony www, nie kandydowałem do rm. Nic także nie muszę. Nie
          muszę tworzyć ani się podpisywać. Po prostu nie podoba mi się twój profil i
          piszę o tym, bo ty spamujesz, gdzie możesz. A twoja definicja spamu jako
          marketingu szeptanego świadczy o twoim zakłamaniu. Ja lubię twórczość Matejki,
          Wyspiańskiego i Futera. Lubię, jak ktoś panuje nad swoim warsztatem i swoją
          głową. Zapraszam cię do merytorycznej dyskusji, a ty się obrażasz, nie
          podejmujesz tematu i zachowujesz się jak obrażona primadonna.

Co do układu - niedługo zostaniecie sami ze swoim układem (wy=politycy), bo
          wszyscy stąd uciekną w poszukiwaniu normalnych warunków do wykazania swojej
          kreatywności i zdolności.

Nie martw się Tomku, nie jestem twoim kolegą ani koleżanką, który nie ma odwagi
          powiedzieć ci wprost, co o tobie myśli.
    • Gość: czytacz Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promowal.. IP: *.os1.kn.pl 21.11.06, 17:33
      jak to dlaczego kibice nie mają szans na swoje grafiti? nie maja fundacji
      artistic i nie nazywaja się TJS.
      A tak na marginesie to trzeba mieć cholerny tupet by tak łokciami i po trupach
      promować swą pseudo tfurczość.
      • Gość: gosc Re: Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promow IP: *.public.hu-berlin.de 21.11.06, 18:59
        dokladnie, kibole sami sie zrzucili na grafit, to jest inicjatywa.Niech
        wybiorcza zaplaci jak taka madra jest,najlatwiej jest wydawac nie swoje
        pieniadze na cos
      • tfurca przez k sie pisze 22.11.06, 15:13
        artistik pisze sie przez "k" a nie "c"
        • wroclawianie.info Re: przez k sie pisze 22.11.06, 18:53
          Żadna różnica-takie samo towarzystwo wzajemnej adoracji pseudoartystów.
          • tfurca Re: przez k sie pisze 22.11.06, 19:06
            artistik jest fundacja non-profit
            nie ma tam pseudo-artystow
            sa prawnicy, psychologowie, graficy,
            projektanci wnetrz, dzialacze spoleczni.
            i wielu innych

pomagamy.
            • wroclawianie.info Re: przez k sie pisze 22.11.06, 19:09
              Jak to nie ma ? Wystarczy popatrzeć na efekt Muraliów, aby przekonać się o ich
              bezguściu.
              • Gość: kibole Re: przez k sie pisze IP: *.lanet.net.pl 22.11.06, 19:16
                a te infantylne obrazki na tramwajach z napisami wrocław bez barier lub free
                your mind ja pie.. i to za kase z naszych podatków pan sysło sie promuje wszedzie
                dzieci z przedszkola maluja ładniej
                • tfurca wroclaw bez barier 22.11.06, 19:38
                  no wlasnie ---------
                  • Gość: gabriel Re: wroclaw bez barier IP: *.lanet.net.pl 22.11.06, 19:41
                    komu chcesz te glupoty wciskac wielu ludzi widzi co robisz
                  • Gość: Foka Re: wroclaw bez barier IP: 82.160.248.* 23.11.06, 15:57
                    Witam Pana Sysło. Jeśli można to prosze o kontakt przez gg, bo chciałbym z
                    Paniem porozmawiać, a taka dyskusja na forum jest mało konkretna. Mój numer gg
                    2861573. Pozdrawiam pomysłodawca powstania graffiti kibiców na IX LO.
    • Gość: apoloniusz "...problem to pieniądze..." - Sysło znów żebra? IP: *.e-wro.net.pl 21.11.06, 18:29
      "...Jedyny problem to pieniądze..."

Kibole złożyli się sami na farby a jakiś Sysło znów żebra. Może Czajkowska się
      zrzuci?
      • tfurca semantyczne naduzycie apoloniusza 22.11.06, 17:40
        musisz uwazac jhakich slow uzywasz apoloniuszu
        bo to co napisales jest naduzyciem ...
        aby wykonac kazdy artystyczny projekt
        nalezy miec money inaczej nic sie nie uda
        • Gość: apoloniusz Re: semantyczne naduzycie apoloniusza IP: *.e-wro.net.pl 22.11.06, 17:50
          > aby wykonac kazdy artystyczny projekt
          > nalezy miec money inaczej nic sie nie uda

To może poprosisz braci kibiców? Oni mają kasę na farby.
          • tfurca Re: semantyczne naduzycie apoloniusza 22.11.06, 19:08
            sam jestem kibicem slaska wroclaw
            i przykro ze ich dzielo zostalo zamalowane
            zdecyowalo o tym 9lo, a nie wyborcza, czy tez
            inni ... namawiam do wziecia udzialu
            w konkursie wszystkich chetnych.

pozdrawiam spkojnie
            tsy
        • Gość: zazd Re: semantyczne naduzycie apoloniusza IP: *.lanet.net.pl 22.11.06, 19:10
          tak ku.. jest naduzyciem smantycznym puknij sie debiliu na wózku w czoło
          wypie..j z tego miasta wielu ludzi juz zaczełes wku..ac a zadarłes z
          kibicami niedługo polamia ci pewnie rece i juz sie na wózku nie bedziesz mogł
          poruszac jakj takie kretynizmy bedziesz wypisyweac i robic
          nie ty jestes od grozenia jak juz zostało powiedziane jestes od zebrania lub
          okradania
          • tfurca hmmm 22.11.06, 19:40
            to ciekawe bo ja tez jestem kibicem slaska wroclaw
            czy w rodzinie tez sie tluka, bo myslalem ze
            tylko z innymi klubami jest wojna.
            zastanow sie co piszesz.
          • e-kibic Re: semantyczne naduzycie apoloniusza 22.11.06, 23:00
            Gość portalu: zazd napisał(a):

> tak ku..

Nie taką dyskusją droga.
            Pozdrawiam!
            • Gość: Kuba Re: semantyczne naduzycie apoloniusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 07:34
              Apeluje do ciebie e-kibicu!! Śląsk Wrocław piszemy z wielkiej litery!! (czesto
              udzielasz sie na forum-powinnienes to wiedziec! peace)
              Do Ciebie tfurco nie apeluje o to samo, szkoda na ciebie nerwow mych!!
              WOLNY WROCŁAW OD WYBORCZEJ!!
              • e-kibic Re: semantyczne naduzycie apoloniusza 23.11.06, 07:59
                > Apeluje do ciebie e-kibicu!! Śląsk Wrocław piszemy z wielkiej litery!!

Nie wyobrażam sobie inaczej. A gdzie strzeliłem babola? :)
                • Gość: Kuba Re: semantyczne naduzycie apoloniusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 08:11
                  Nie dziwie sie, ze nie wiesz!! chyba babol jest moj. oba posty tfurcy!
                  Przepraszam najmocniej zglosilem poptrzedni post do usuniecia, ale nie wiem czy
                  to zrobia!! Jeszcze raz przepraszam moja wina! poprostu Twoj nick jest pod
                  postem tfurcy- tyle na moje usprawiedliwienie. Nie gniewaj sie prosze.
                  Nastepnym razem obiecuje czytac uwazniej...
                  głupio mi...
                  • e-kibic Re: semantyczne naduzycie apoloniusza 23.11.06, 08:28
                    e tam! Dla mnie to nie problem ;)
                    Pozdrawiam!
    • Gość: h jak hooligan Miej oczy dookoła głowy IP: *.lanet.net.pl 21.11.06, 19:54
      :-O
    • Gość: ivo - nie kibic tfu...rcy tfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:32
      jak słyszę nazwę artistic to mi się słabo robi - wszystko czego się tkną jest
      takim badziewiem, że tylko dzięki kilku kolesiom z "miasta" mogą nazywać się
      tfu...rcami. zostawcie nasze ściany w spokoju, bazgrajcie sobie w swoich domach.
    • e-kibic Panie tfurco! 22.11.06, 17:46
      Panie tfurco szanuję Pana, bo jest Pan jednym z nas kibiców :)
      ale muszę się zapytać czy nie widział Pan wcześniej tej obdrapanej ściany zanim
      pomalowali ją za własne pieniądze kibice? Nie skusiło Pana aby zgłosić się do
      Pani dyrektor szkoły z propozycją odmalowania gdy ściana była w strasznym
      stanie?
      • Gość: gabriel Re: Panie tfurco! IP: *.lanet.net.pl 22.11.06, 19:20
        wykorzystał okazje cwaniak

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=52644906
        • Gość: breslauer Re: Panie tfurco! IP: *.telsat.wroc.pl 22.11.06, 21:17
          przeciez fundacja nikogo nie zmusza do wspolpracy tylko chetni moga dzialac, oni
          pomagaja nie na sile dziwny ten bojkot. to tak samo jakbyscie mowili nie
          bedziemy chcieli oddychac, jesc, pic. zrobimy na zlosc wszystkim. bezsensu.
          a ja sieciesze ze sa takie inicjatywy i ze nie wyjechali do londynu jak wszyscy
          ze im sie jeszcze chce cos robic. jak was sie slucha to sie odechciewa
          wszystkiego, wszyscy narzekaja, to zle, tamto zle zrob cos jeden z drugim, a
          pozniej zobaczysz jak jest fajnie.
          • e-kibic Re: Panie tfurco! 22.11.06, 22:58
            >zrob cos jeden z drugim, a pozniej zobaczysz jak jest fajnie.

...a pozniej zobaczysz jak jest fajnie ...gdy ci ktoś pod wpływem urojeń Gazety
            Wyborczej zamaluje. Czy Ty w ogóle znasz historię tematu na który obecnie
            piszesz? Wątpię.
      • tfurca Re: Panie tfurco! 22.11.06, 19:22
        witaj e-kibicu
        wczesniej wydawalo mi sie ze wlascicielem sciany
        jest 9lo i ze podnajmuje je pod reklamy, tak tez jest
        z wieloma scianami we wroclawiu. wszech obecne duze
        bilbordy sa wpisane na stale w krajobraz miasta,
        wlasciciele tych scian zarabiaja na tym i niechetnie
        wpuszczaja tam wszelakiej masci artystow, graficiarzy,
        czy tez malarzy. akcja graffiti non stop na placu
        spolecznym organizowana przez grupe przestrzen oraz
        muralia sa dobrymi przykladami akcji artysytycznych
        dobrze wpisujacyh sie w tkanke miasta.
        dopiero po serii artykulow w wyborczej gazecie
        zwrocilismy uwage na te sciane i pomysl aby mozna
        tez bylo tutaj wykreowac mural wyloniony w konkursie.
        mam nadzieje ze wszyscy beda kontent, brac kibicow
        , artysci, mieszkancy wroclawia, wladze miasta ...
        na pewno uda sie znalezc kompromis.
        co do pieniedzy kibicow jest mi przykro ze
        to tak wyszlo, bylo ryzyko, ze to graffiti
        moze budzic kontrowersje.
        no i zamalowano.

wszystko sie olozy
        pozdrawiam
        tomasz jakub syslo
        • Gość: Simon Re: Panie tfurco! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 20:08
          Skoro jest Pan kibicem Slaska, jest Panu "przykro ze tak wyszlo" i liczy na
          kompromis to na pewno zaproponuje Pan mural pochwalny na czesc Slaska. Przeciez
          nie musi byc agresywnie kibicowski, wystarczy ze bedzie na nim haslo
          typu :Wroclaw naszym miastem, Slask naszym klubem" albo cos w tym stylu. Mysle
          ze takie malowidlo mialoby szanse sie utrzymac. Radze skonsultowac sie z
          kibicami choc i tak moze juz byc za pozno. Chyba ze to taki kompromis w ktorym
          tylko ci drudzy ustepuja ale wtedy nie ma sobie co klawiatury na ta hadke
          zuzywac...
        • e-kibic Re: Panie tfurco! 22.11.06, 21:13
          Nie wiem czy akurat z tą ścianą to dobry pomysł. Powiem szczerze, że do tej
          pory była mi ona obojętna ale dzięki żałosnej "inicjatywie" Gazety, czyli po
          zamalowaniu czyjejś pracy nawet mi spokojnemu kibicowi skoczyło ciśnienie. Ja
          dla świętego spokoju bym zostawił tą ścianę, bo jak znam życie malowidło w
          oryginalnym stanie długo się na niej nie utrzyma. Choćby z tego powodu, że
          macza w nim palce znienawidzona Gazeta Wyborcza. Narobiło się trochę i widzę że
          złość się kumuluje a w wojnach nie ma zwycięzców, więc niech lepiej ściana
          pozostanie neutralna, bo jak znam kibiców to zakończy się o wiele większą
          zadymą niż jest obecnie.
          Pozdrawiam!
    • sothis666 nieładnie wyszło 22.11.06, 20:12
      najlepszym rozwiązaniem jest zostawienie ściany kibicom, i przydzielenie im środków by zrobili sobie nowy graf po ew. konsultacji by uniknąć reakcji nadpobudliwych redaktorek.

nie jestem kibicem i sport w ogole mnie srednio interesuje. ale sprawy NIE rozegrano fair. kibice zachowali wszelkie normy prawne (pozwolenie, środki itd) i stworzyli dzieło za zgodą i wiedzą administratora obiektu a podobne są w innych miastach polski. Pani redaktor zachowala sie skandalicznie, nie majac zadnej wiedzy (sama przyznala) nt czy to H(ooligans), H(ome of football) czy moze H(ot chicks Wroclaw). I co ze 'krew i honor'?! 1 raz w zyciu bylem na stadionie FC w Barcelonie i obok mnie tatuś, mama i 2 dzieciaczków wrzeszczeli 'muerte, muerte!' na sędziego. I co? Nic, kibiców trzeba rozumieć, nawet jeśli ma się inne pasje. W przestrzeni miasta fani zachowali sie w sposob cywilizowany a napiętnowano to dla kilku wierszówek. Błąd. Jest co piętnować gdzie indziej.

W tej sytuacji wyskakiwanie ze 'wspanialym pomyslem na miejsce gdzie dotad pleniło się Zło' niestety brzmi jednoznacznie. Wybrano najslynniejszy w danej chwili mur w city i sie promujemy. Tytul 'fundacja ma pomysl na obsikaną sciane na Nowowiejskiej' jakis mało pikantny, prawda? Powtórzę: NOT FAIR i nie wypada sie na tym wozić.

ps. niesamowita postawa pani dyrektor: mozemy zrobic taki graf? och, swietnie, zrobcie sobie! graf jest huliganski. Och, nie wiedziałam, to straszne! Trzeba zamalowac. Tak tak, zamalujmy! To moze tfurczosc? Och, swietnie, tak, tfurczosc! Byloniebylo manadzer sporej placowki jakies swoje zdanie winien jednak miec... I sie go trzymac. Eh.

(he, a np za pol roku: -malunek przypomina przesycone erotyka dziela Klimta! -och, okropne, na szkole! zamalujmy...! ;)

• e-kibic Re: nieładnie wyszło 22.11.06, 22:54
        Też tak właśnie myślę ja Ty sothis666
        ale nie potrafiłem tego tak trafnie opisać :)
        Dziękuję!
    • Gość: DaRo Re: Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:34
      Mirakao!

Otoz jesli Artistik ma sie za cos wziac to mozemy byc spokojni, to raz.

Jesli ma to wygladac tak jak na skrzyzowaniu Wyszynskiego/Sienkiewicza to jestem
      zdecydowanie za, to dwa.

I nie da sie ukryc, ze to kwestia gustu, nie mniej jednak... Jesli ma sie cos na
      scianie 9 LO pojawic to zycze sobie by to wlasnie Artistik sie za to wzial, to trzy.

Peace!
      • Gość: wasiukibic Re: Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promow IP: *.ar.wroc.pl 23.11.06, 09:59
        Tfurca!Jeżeli jesteś prawdziwym kibicem ŚLĄSKA to za punkt honoru powinieneś
        sobie wziąć odtworzenie zgodowego grafa Śląska i Motoru na ścianie IX LO w
        takiej formie jak to powstało na ul. Krakowskiej. Jeżeli nie to poprostu nie
        nazywaj się kibicem tylko co najwyżej sympatykiem. Bo kibic to znaczy o wiele
        więcej niż sprawdzenie wyniku na TG lub powiedzenie na forum netowym "Jestem
        kibicem Śląska"
        Poza tym przydała by się ostra ironia skierowana w stronę wybiórczej.
        Z kibicowskim pozdrowieniem dla prawdziwych artystów!!!
        Śląsk i Motor na zawsze razem!!! J...Gó.. Wybiórcze!!!
    • Gość: PSEUDO Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promowal.. IP: 89.100.167.* 23.11.06, 11:20
      SZNUJ SIE PSEUDO DZIENIKARKO!!!
      • Gość: kotek Re: Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promow IP: 194.83.36.* 23.11.06, 20:16
        a mi sie malowidlo kibicow na scianie nie podobalo... nie ze wzgledow sympatii
        czy antypatii do tworcow, ale po prostu nie pasowalo mi do cetrum miasta i
        reszty zabudowy...
        mural na Sienkiewicza mi sie sam w sobie podoba, chociaz niekoniecznie na
        starej kamienicy...
        jedno i drugie umieszczono po prostu w zlym miejscu, a to akurta jest do
        naprawienie w przyszlosci:)
    • Gość: Many FC OLEŚNICA Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promowal.. IP: 80.54.200.* 24.11.06, 00:31
      Gazeta bez Honoru - NA PRZEKÓR TYM DLA KTORYCH BRATERSTWO NIE ZNACZY NIC !!!!!
      ŚLĄSK & MOTOR
    • Gość: Cenzor Drogi Panie Tomaszu Jakubie Syslo IP: *.os1.kn.pl 24.11.06, 16:33
      Drogi Panie Tomaszu Jakubie Syslo!
      Niech łaskawie skończy Pan pieprzyć farmazony o sztuce, o twórczości itd.
      Muralia to bryndza, kaszana, syf i bezguście.

www.wroclawianie.info

• Gość: bartek OFF-TOPIC IP: *.wro.vectranet.pl 02.12.06, 21:17
        Panie Sysło, czy jest pan może spokrewniony z panią Sysło, nauczycielką chemii w
        9 lo?
        • Gość: bartek Re: OFF-TOPIC IP: *.wro.vectranet.pl 02.12.06, 21:32
          A dokładniej z Lidią Sysło. Z góry thx za odpowiedź.
          • Gość: Kuba Re: OFF-TOPIC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 23:42
            hmm... Widać pan Sysło przestał już czytać forum! Ciekawe, że nastąpiło to w
            chwili gdy konkretni ludzie zaczeli zadawać konkretne pytania badź prośby...
            hmmm... (Wks Śląsk Wrocław piszemy Wielką literą...)
          • Gość: lelek Re: OFF-TOPIC IP: *.lanet.net.pl 03.12.06, 12:52
            pewnie to jego mamusia niezła kurew
    • biletzapsa Re: Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promow 03.12.06, 12:18
      ściana na kamiecicy jest rewelacyjna! kolorowa i z kotami! a nie taka szara i
      brudna jak cała reszta miasta! ale wiadomo... jak tylko coś jest troszkę inne
      niż reszta to zaraz trzeba to zglebić, bo jak jest inne to jest złei głupie.
      pamiętaj "nie wszystko czego nie rozumiesz jest złem, które musisz eliminować".

--
      i kropka.
      • Gość: uczeń Re: Jest pomysł na ścianę IX LO, na której promow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 16:10
        Nic innego tam nie będzie ! i kropka !
        • wroclawianie_info [...] 04.12.06, 00:23
          • Gość: dj tonka Re: Muralia na Madagaskar ! IP: *.iitd.pan.wroc.pl 04.12.06, 11:02
            mi sie nie podoba ani graffiti kibiców ani pseudoartystów od muraliów
            zwykłe pawie!!!
            niech Andrzej "Futer" Jarodzki cos namaluje
            i juz bedzie fajniej moze Reafał Dutkiewicz rozpisze referendum w sprawie
            malowania murów za nasza kase a nie stawia na pana Sysło który na zasadzie
            ukladzików dogaduje sie co do malowania scian i realizuje swoje ambicyjki
            • wroclawianie_info [...] 04.12.06, 11:07

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka