lusia80 24.11.06, 12:02 czy ktoś z Was poddał się świecowaniu uszu?? jakie wrażenia?? czy znacie miejsca, gdzie można się przejść taki "zabieg" ?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: meggi Re: świecowanie uszu IP: *.e-wro.net.pl 10.12.06, 21:56 Też interesuje mnie ten temat - chciałabym spróbować na swoje zatoki i częste związane z tym bóle głowy. Zakupiłam nawet te konchy i zamierzam przeprowadzić ten zabieg - jednak opinie na ten temat bardzo mnie interesują. Może ktoś to stosował - jakie wrażenia i efekty? Odpowiedz Link Zgłoś
dagabel Re: świecowanie uszu 11.12.06, 09:17 witam!był niedawno taki post na "Wrocławiu" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=53488497 moze sie przyda? Odpowiedz Link Zgłoś
julinka601 Re: świecowanie uszu 20.12.06, 20:35 Własnie dzisiaj miałam trzeci zabieg świecowania.I na tym ,tymczasem poprzestanę.Mam wrazenie ,że jest spora poprawa.Mam przewlekłe zatoki i powracajace bóle ucha ,gardła...Zdecydowanie oczyszcza uszy ,ma sie przyjemne wrażenie odprężenia...Na stwierdzenie czy rzeczywiście pomaga trzeba czasu.Teraz czuję się dobrze,mam drożny nos.Robiłam to w prywatnej przychodni KOELNER na ul.Kasprowicza/koło szpitala/.Koszt /ze świecam/30zł.Tel 325 58 56/chyba?/ a także na ul.Syrokomli 1 w gabinecie masażu tel. 503434706 u p. Doroty./trochę taniej ,trzeba mieć własne świece- można kupić w Leclrecu na stoisku z art.pszczelarskimi/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: świecowanie uszu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.12.06, 18:04 Uszów świecowanie to z pacjenta się nabijanie i pieniędzy z portfela wyciąganie.Chochsztaplerów i szarlatanów nie brakuje ale i niestety naiwnych również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusia80 Re: świecowanie uszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 09:32 a czy możesz powiedzieć w jakich odstępach czasowych robi się takie zabiegi? bardzo dziękuję za wszystkie info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: świecowanie uszu IP: *.korbank.pl 30.12.06, 11:49 niestety nie wiem jak często powinno sie to robić, ja robiłam sobie raz w miesiącu. Może zadzwoń do kogoś, kto to robi zawodowo i podpytaj. Zanim zrobiłam sobie sama byłam na takim zabiegu u profesjonalisty. Było to połączenie woskowania z reiki. Zabieg można jednak bez wątpienia wykonać samemu w domu. Jesli nie wiesz jak to daj znać-podpowiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: świecowanie uszu IP: *.korbank.pl 26.12.06, 23:36 Sama sobie świecowałam, kiedyś był o tym długi artykuł w czasopiśmie " Samo Zdrowie". Nalezy tylko bezwzględnie włozyc watkę do uszu i nosić po tym ptzynajmniej 3 dni czapkę lub najlepiej nie wychodzić z domu i nie myć włosów. Jest to metoda zaczerpnięta z medyceyny naturalnej. Mi odetkało uszy na jakiś czas, ale potem powróciło. Jak powiedziałam o zastosowanej metodzie laryngologowi to powiedział, że albo leczę się u lekarzy albo u szarlatanów-cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
julinka601 Re: świecowanie uszu 05.01.07, 17:09 Świecowanie uszu robi sie przeważnie trzy razy ,w odstepie co 2 dni.Można /w przypadkach trudnych zrobić 7 x przez tydzien.Ja robiłam 4 x ,najpierw co tydzień/2x/a potem co drugi dzień.Zdecydowana poprawa,oczyszczone uszy /ale nie od razu po jednym zabiegu/.Malo tego, mój laryngolog powiedział ,ze nie bagatelizuje tzw medycyny alternatywnej.Sporo inrormacji jest pod hasłem "świecowanie uszu"/google/ Odpowiedz Link Zgłoś