Dodaj do ulubionych

"Nowy" Most Szczytnicki

IP: *.smarowanie.pl 27.11.06, 12:53
Od rana obserwuję nowy most szczytnicki. Wygląda na to, że korki są mniejsze
niz poprzednio. Cud? :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: irizar Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: *.Rozyckiego.korbank.pl 27.11.06, 13:32
      i jaki gładki :D Bardzo dobrze sie jedzie przez niego.
    • robak_wroc Re: "Nowy" Most Szczytnicki 27.11.06, 13:38
      smiesz zartowac?? godzina 8.00 jadac od strony jelcza myslalem ze ocipieje tyle
      stalem zeby sie dostac na most.
    • rukh Re: "Nowy" Most Szczytnicki 27.11.06, 13:54
      od strony psiego pola o godzinie 9 korek byl od mostow jagiellonskich, faktycznie, zmniejszyly sie okrutnie.

wczesniej jak sie jechalo o 7 rano to byly mniejsze, wiec raczej sie nie zmniejszyly, chyba ze od strony miasta.
      • Gość: obserwator Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: *.smarowanie.pl 27.11.06, 15:25
        Nie dodałem, że obserwuję od strony ul. Grunwaldzkiej. Sorry.
      • Gość: Neo[EZN] Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: *.dialog.net.pl 27.11.06, 18:37
        > od strony psiego pola o godzinie 9 korek byl od mostow jagiellonskich,
        faktyczn
        > ie, zmniejszyly sie okrutnie.

Tak już przecież nie raz było i to nie tylko w poniedziałki. Przynajmniej ten
        korek na Kochanowskiego dosyć szybko się rozładował. Generalnie lepiej się
        jeździ teraz, najbardziej widać poprawę jadąc od strony centrum. O 17:45
        Sienkiewicza była pusta, rano jechało się z kolei jak w niedzielne
        przedpołudnie :)

Gorzej natomiast jest dla tych, którzy chcą dojechać z Sępolna, Bartoszowic lub
        Biskupina do centrum lub w okolice ul.Krzywoustego. Moniuszki zakorkowana i
        rano ponoć był tam niezły sajgonik. Jak jechałem po 17:40 to też sporo aut tam
        stało. A to przez to, że teraz Moniuszki jadą zarówno ci, którzy chcą się
        dostać do centrum jak i ci, którzy chcą dostać się na Sołtysowice / Karłowice.
    • Gość: calvados Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: *.crowley.pl 27.11.06, 16:14
      Jechalem o 8:45 od Korony. Korek zaczal sie od Brucknera. Tak zle to do tej pory
      nie bylo.
      Gdzie sa ci wszyscy, ktorzy na tym forum w zeszlym tygodniu gdakali, ze
      zmniejszenie liczby pasow na Szczytnickiem z dwoch do jednego spowoduje
      zmniejszenie korkow? Pewnie stoja w korku....
      -----
      Wroclaw - miasto PO-kemonow.
      • piast9 Re: "Nowy" Most Szczytnicki 27.11.06, 23:14
        Korki od strony Sienkiewicza znikły zupełnie.

Natomiast od jakiegoś czasu (tydzień, półtora) i tak od strony Kochanowskiego
        był w zasadzie 1 pas, bo przy zjeździe z mostu coś tam zagrodzili.
        • Gość: Neo[EZN] Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: *.dialog.net.pl 28.11.06, 00:04
          > Natomiast od jakiegoś czasu (tydzień, półtora) i tak od strony Kochanowskiego
          > był w zasadzie 1 pas, bo przy zjeździe z mostu coś tam zagrodzili.

Było zwężenie ale mam wrażenie że przepustowość jezdni w stronę miasta nieco
          zmalała bo jak już pisałem w innym wątku - o 8:45 gdy zrobiłem tam mały obchód
          to most w stronę miasta nie był nawet w 50% wykorzystywany. Myślałem, że rano
          auta będą powoli sunęły się po tym moście do świateł na Bujwida ale tak nie
          było.

Zawsze w poniedziałek rano były korki na Sienkiewicza do skrzyżowania z
          Wyszyńskiego - dzisiaj było pusto a to oznaczało, że sporo aut utknęło przed
          mostem Szczynickim.

Nie wiem tylko dlaczego tak się przed tym mostem przytkało.

No ale fakt faktem, że od strony miasta jechało się znakomicie a i w stronę
          miasta od przedpołudnia można już było normalnie jechać.
    • Gość: Rafaello Podziękowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:12
      Dzięki za reelekcję.
      • Gość: jakie podziekowani Re: Podziękowania IP: *.os1.kn.pl 27.11.06, 17:36
        do bruckera byly korki. ale dziwne bo autobus pojechal od swiateł na
        kwidzynskiej szybko i bez utrudnien to jakby na swiatłach przed mostem w strone
        centrum bylo cos spieprzone...hmmm
    • Gość: rabuch101 Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: 62.29.136.* 29.11.06, 15:06
      Może by tak zwolennicy poszerzania mostu wyciągnęli wnioski z tego co widać
      golym okiem. Czy nadal uważacie że jest taka potrzeba?
      • Gość: Neo[EZN] Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: *.dialog.net.pl 29.11.06, 18:41
        > Może by tak zwolennicy poszerzania mostu wyciągnęli wnioski z tego co widać
        > golym okiem. Czy nadal uważacie że jest taka potrzeba?

No właśnie trzeci dzień jestem zdziwiony widząc o godzinie 17:30 pustą ulicę
        Sienkiewicza. Co ciekawe - ci co jeździli skrótem przez Liskego dzisiaj stali
        grzecznie w dosyć długim sznurze, kiedy to w tym samym czasie na Sienkiewicza i
        Bujwida było pusto ;]

No ale... poczekajmy jeszcze kilka dni bo narazie nie wiadomo czy to dlatego,
        że pogoda jest bardzo dobra czy może dlatego że sporo osób mogło wybrać inną
        trasę z obawy o stanie w korkach po zamknięciu mostu czy faktycznie przez
        zastępczy most jeździ się lepiej niż po starym, gdzie 3 razy przecinało się
        bardzo oblegane przejścia dla pieszych.
        • Gość: qwer Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 19:46
          no nie wiem czy jest tak rewelacyjnie, rzeczywiscie jest lepiej jadac z centrum,
          ale do centrum to masakra, korek do mostu zaczyna sie przy stadionie
          olimpijskim, ciagnie sie cala Moniuszki i potem Kochanowskiego, wiec nie
          zachwycajcie sie tak, bo nie ma czym
          • Gość: Neo[EZN] Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: *.dialog.net.pl 29.11.06, 21:36
            > no nie wiem czy jest tak rewelacyjnie, rzeczywiscie jest lepiej jadac z
            centrum
            > ,
            > ale do centrum to masakra, korek do mostu zaczyna sie przy stadionie
            > olimpijskim, ciagnie sie cala Moniuszki i potem Kochanowskiego, wiec nie
            > zachwycajcie sie tak, bo nie ma czym

No ale jak otworzą kawałek Grunwaldzkiego to się przecież poprawi.

Od 10:30 aż do rana następnego dnia nie ma już żadnych korków przy moście
            Szczytnickim a i tak przecież korki były wcześniej na Różyckiego i
            Kochanowskiego tyle, że na Różyckiego i Kochanowskiego ledwo co auta jechały a
            teraz przynajmniej na tej drugiej ulicy jakoś to sie powoli sunie do przodu.
            • Gość: qwer Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 22:28
              > Od 10:30 aż do rana następnego dnia nie ma już żadnych korków przy moście
              > Szczytnickim

no nie wiem, bo dzisiaj po 15 zaczynal sie wlasnie przy paderewskiego
              • Gość: Neo[EZN] Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: *.dialog.net.pl 29.11.06, 23:05
                > > Od 10:30 aż do rana następnego dnia nie ma już żadnych korków przy moście
                > > Szczytnickim
                >
                > no nie wiem, bo dzisiaj po 15 zaczynal sie wlasnie przy paderewskiego

Wcześniej też tak bywało popołudniami a nawet gorzej bo raz jak jechałem o
                15:30 to auta stały na Kochanowskiego od Kolberga i dalej przez całą
                Sienkiewicza do Wyszyńskiego. Na Różyckiego od Chopina i na Chopina od
                Różyckiego przez Moniuszki do Kochanowskiego. Totalny paraliż komunikacyjny
                Zalesia. Tak było jakieś 2-3 tygodnie temu.

Teraz jest trochę gorzej bo ci co chcą dojechać z Sępolna do centrum jadą przez
                tą samą ulicę co ci, którzy chcą dojechać z Sępolna w okolice Karłowic. No ale
                z drugiej strony mostu jest super, póki co.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka