Gość: obserwator IP: *.smarowanie.pl 27.11.06, 12:53 Od rana obserwuję nowy most szczytnicki. Wygląda na to, że korki są mniejsze niz poprzednio. Cud? :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: irizar Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: *.Rozyckiego.korbank.pl 27.11.06, 13:32 i jaki gładki :D Bardzo dobrze sie jedzie przez niego. Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: "Nowy" Most Szczytnicki 27.11.06, 13:38 smiesz zartowac?? godzina 8.00 jadac od strony jelcza myslalem ze ocipieje tyle stalem zeby sie dostac na most. Odpowiedz Link Zgłoś
rukh Re: "Nowy" Most Szczytnicki 27.11.06, 13:54 od strony psiego pola o godzinie 9 korek byl od mostow jagiellonskich, faktycznie, zmniejszyly sie okrutnie. wczesniej jak sie jechalo o 7 rano to byly mniejsze, wiec raczej sie nie zmniejszyly, chyba ze od strony miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: *.smarowanie.pl 27.11.06, 15:25 Nie dodałem, że obserwuję od strony ul. Grunwaldzkiej. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: *.dialog.net.pl 27.11.06, 18:37 > od strony psiego pola o godzinie 9 korek byl od mostow jagiellonskich, faktyczn > ie, zmniejszyly sie okrutnie. Tak już przecież nie raz było i to nie tylko w poniedziałki. Przynajmniej ten korek na Kochanowskiego dosyć szybko się rozładował. Generalnie lepiej się jeździ teraz, najbardziej widać poprawę jadąc od strony centrum. O 17:45 Sienkiewicza była pusta, rano jechało się z kolei jak w niedzielne przedpołudnie :) Gorzej natomiast jest dla tych, którzy chcą dojechać z Sępolna, Bartoszowic lub Biskupina do centrum lub w okolice ul.Krzywoustego. Moniuszki zakorkowana i rano ponoć był tam niezły sajgonik. Jak jechałem po 17:40 to też sporo aut tam stało. A to przez to, że teraz Moniuszki jadą zarówno ci, którzy chcą się dostać do centrum jak i ci, którzy chcą dostać się na Sołtysowice / Karłowice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calvados Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: *.crowley.pl 27.11.06, 16:14 Jechalem o 8:45 od Korony. Korek zaczal sie od Brucknera. Tak zle to do tej pory nie bylo. Gdzie sa ci wszyscy, ktorzy na tym forum w zeszlym tygodniu gdakali, ze zmniejszenie liczby pasow na Szczytnickiem z dwoch do jednego spowoduje zmniejszenie korkow? Pewnie stoja w korku.... ----- Wroclaw - miasto PO-kemonow. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: "Nowy" Most Szczytnicki 27.11.06, 23:14 Korki od strony Sienkiewicza znikły zupełnie. Natomiast od jakiegoś czasu (tydzień, półtora) i tak od strony Kochanowskiego był w zasadzie 1 pas, bo przy zjeździe z mostu coś tam zagrodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: *.dialog.net.pl 28.11.06, 00:04 > Natomiast od jakiegoś czasu (tydzień, półtora) i tak od strony Kochanowskiego > był w zasadzie 1 pas, bo przy zjeździe z mostu coś tam zagrodzili. Było zwężenie ale mam wrażenie że przepustowość jezdni w stronę miasta nieco zmalała bo jak już pisałem w innym wątku - o 8:45 gdy zrobiłem tam mały obchód to most w stronę miasta nie był nawet w 50% wykorzystywany. Myślałem, że rano auta będą powoli sunęły się po tym moście do świateł na Bujwida ale tak nie było. Zawsze w poniedziałek rano były korki na Sienkiewicza do skrzyżowania z Wyszyńskiego - dzisiaj było pusto a to oznaczało, że sporo aut utknęło przed mostem Szczynickim. Nie wiem tylko dlaczego tak się przed tym mostem przytkało. No ale fakt faktem, że od strony miasta jechało się znakomicie a i w stronę miasta od przedpołudnia można już było normalnie jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafaello Podziękowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:12 Dzięki za reelekcję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakie podziekowani Re: Podziękowania IP: *.os1.kn.pl 27.11.06, 17:36 do bruckera byly korki. ale dziwne bo autobus pojechal od swiateł na kwidzynskiej szybko i bez utrudnien to jakby na swiatłach przed mostem w strone centrum bylo cos spieprzone...hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabuch101 Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: 62.29.136.* 29.11.06, 15:06 Może by tak zwolennicy poszerzania mostu wyciągnęli wnioski z tego co widać golym okiem. Czy nadal uważacie że jest taka potrzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: *.dialog.net.pl 29.11.06, 18:41 > Może by tak zwolennicy poszerzania mostu wyciągnęli wnioski z tego co widać > golym okiem. Czy nadal uważacie że jest taka potrzeba? No właśnie trzeci dzień jestem zdziwiony widząc o godzinie 17:30 pustą ulicę Sienkiewicza. Co ciekawe - ci co jeździli skrótem przez Liskego dzisiaj stali grzecznie w dosyć długim sznurze, kiedy to w tym samym czasie na Sienkiewicza i Bujwida było pusto ;] No ale... poczekajmy jeszcze kilka dni bo narazie nie wiadomo czy to dlatego, że pogoda jest bardzo dobra czy może dlatego że sporo osób mogło wybrać inną trasę z obawy o stanie w korkach po zamknięciu mostu czy faktycznie przez zastępczy most jeździ się lepiej niż po starym, gdzie 3 razy przecinało się bardzo oblegane przejścia dla pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 19:46 no nie wiem czy jest tak rewelacyjnie, rzeczywiscie jest lepiej jadac z centrum, ale do centrum to masakra, korek do mostu zaczyna sie przy stadionie olimpijskim, ciagnie sie cala Moniuszki i potem Kochanowskiego, wiec nie zachwycajcie sie tak, bo nie ma czym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: *.dialog.net.pl 29.11.06, 21:36 > no nie wiem czy jest tak rewelacyjnie, rzeczywiscie jest lepiej jadac z centrum > , > ale do centrum to masakra, korek do mostu zaczyna sie przy stadionie > olimpijskim, ciagnie sie cala Moniuszki i potem Kochanowskiego, wiec nie > zachwycajcie sie tak, bo nie ma czym No ale jak otworzą kawałek Grunwaldzkiego to się przecież poprawi. Od 10:30 aż do rana następnego dnia nie ma już żadnych korków przy moście Szczytnickim a i tak przecież korki były wcześniej na Różyckiego i Kochanowskiego tyle, że na Różyckiego i Kochanowskiego ledwo co auta jechały a teraz przynajmniej na tej drugiej ulicy jakoś to sie powoli sunie do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 22:28 > Od 10:30 aż do rana następnego dnia nie ma już żadnych korków przy moście > Szczytnickim no nie wiem, bo dzisiaj po 15 zaczynal sie wlasnie przy paderewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: "Nowy" Most Szczytnicki IP: *.dialog.net.pl 29.11.06, 23:05 > > Od 10:30 aż do rana następnego dnia nie ma już żadnych korków przy moście > > Szczytnickim > > no nie wiem, bo dzisiaj po 15 zaczynal sie wlasnie przy paderewskiego Wcześniej też tak bywało popołudniami a nawet gorzej bo raz jak jechałem o 15:30 to auta stały na Kochanowskiego od Kolberga i dalej przez całą Sienkiewicza do Wyszyńskiego. Na Różyckiego od Chopina i na Chopina od Różyckiego przez Moniuszki do Kochanowskiego. Totalny paraliż komunikacyjny Zalesia. Tak było jakieś 2-3 tygodnie temu. Teraz jest trochę gorzej bo ci co chcą dojechać z Sępolna do centrum jadą przez tą samą ulicę co ci, którzy chcą dojechać z Sępolna w okolice Karłowic. No ale z drugiej strony mostu jest super, póki co. Odpowiedz Link Zgłoś