Dodaj do ulubionych

Przedszkole ENTE

IP: *.* 16.09.02, 21:54
HEJ. Czy ktoś posyła swoje dziecko do przedszkola ENTE? Ostatnio w Gazecie Wyborczej pojawiły się dwa zupełnie sprzeczne artykuły. Gdyby ktoś coś wiedział to proszę o informacje.Dzięki Patka
Obserwuj wątek
    • Gość: Marfelka Re: Przedszkole ENTE IP: *.* 04.10.02, 14:43
      To jeszcze raz ja. Naprawdę nikt nic nie wie o tym przedszkolu??? A może w takim razie o tym na Witelona(muzyczne)? Czekam na jakiekolwiek opinie.Patka
    • Gość: alda Re: Przedszkole ENTE IP: *.* 10.03.03, 14:47
      Nie wiem, czy jescze interesują Cię informacje. Moje dziecko tam chodzi, jeśli chcewz coś wiedzieć, napisz.Aldona
      • Gość: ikebana Re: Przedszkole ENTE IP: *.* 11.03.03, 14:17
        Aldona , mam prośbę napisz coś więcej o przedszkolu Ente, bo zastanawiam się żeby tam posłać Zuzkę.Ika
        • Gość: alda Re: Przedszkole ENTE IP: *.* 17.03.03, 08:58
          Moje dziecko lubi chodzic do przedszkola,jest tam juz trzeci rok. Ja mam pewne zastrzeżenia - np. dzieci same nakładaja sobie jedzenie i musza zjeść to, co nałożyły. Nikt nie kontroluje ilości nałozonego posiłku. Nie zawsze program zajęć wydaje mi się interesujący, brakuje mi czasami prac "twórczych"dzieci, ale od tego roku jest trochę lepiej w grupie mojego synka- zmiana wychowawczyń. Przedszkole jest ładnie położone, dużo zieleni, ładne podwórko. W tamtym roku była wielka awantura i to właśnie w naszej grupie - stąd list w gazecie o przedszkolu. Głównym powodem tego wystąpienia rodziców (ja też zażalenie podpisałam) było brak przygotowania pedagogicznego przedszkolamek (jedna z nich skończyła chyba historię) i pewien pomysł dyrekcji..Otóż w przedszkolu wprowadzono tzw. projet bez zabawek, jego ideą było nauczyć dzieci mniej konsumpcyjnego podejścia do życia, więc idea bardzo szczytna, ale..No właśnie, skończyło się na tym ,że dzieci po prostu się nudziły. A miało być tak, że będą zabawki drewniane, szmaciane kukły, robienie zabawek przez dzieci i mnóstwo, mnóstwo nowych zabaw. Tymczasem nauczycielki ograniczyły się tylko do pilnowania gromadki. Pomysł bez należytego przygotowania i prowadzenia i wina leży tylko po stronie dyrekcji. Ale z tą sprawą łączy się druga - otóż dzieci rodziców, którzy najbardziej krzyczeli i domagali się zmian zostały wylkuczone z przedszkola jakoby z powodu niepłacenia w terminie czy coś tam. Dokładnie nie zamn powodu, fakt jest faktem, że te dzieci nie chodzą już do przedszkola Ente. Jest to bardzo niemiła sprawa, ale dokładnie o co chodziło nie wiem, czy tylko o ukaranie niegrzecznych rodziców, czy o coś jescze? Ja osobiście lubię to przedszkole, a najważniejsze, że moje dziecko chce tam chodzić. Grupy są małe, sale duże, nauczycielki w miarę sensowne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka