Dodaj do ulubionych

Retoryka Pana Millera.

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 21:19
Kiedy wrocilem do domu wlaczylem TV a tam sprawozdanie, czy cos w tym stylu a
propos stanu przygotowan Pl do czlonkostwa w UE. Slyszac ton, sposob
akcentowania wyrazow przypomnialy mi sie czasy szkoly poprzedzajacej srednia,
czasy wkowania wierszykow i ich recytacji w pewien tworczy sposob. I dzis
wrocily wspomnienia, za co serdecznie dziekuje!
Obserwuj wątek
    • Gość: bonczek Re: Retoryka Pana Millera. IP: *.pl 15.11.01, 22:05
      Żygać mi się chce doprawdy jak takie posty czytam ....
      • Gość: Jureek Re: Retoryka Pana Millera. IP: 62.8.156.* 16.11.01, 09:01
        Gość portalu: bonczek napisał(a):

> Żygać mi się chce doprawdy jak takie posty czytam ....

Wrażliwy masz żołądek.
        To może lepiej nie czytaj.
        J.

• Gość: duzY No to rzygaj ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 16.11.01, 12:42
          ... i poćwicz ortografię
      • Gość: Bunia Re: Retoryka Pana Millera. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.01, 09:14
        Koledzy Leszka Millera.... tara... koledzy Leszka Millera... Leszkaaaaa
        Miiiillleeeeeeeeeeraaaaaaaa.. Koledzy Leszka Millera! Ole!
      • Gość: Krisqu Re: Retoryka Pana Millera. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.01, 20:24
        Mi tez slyszac ten ton i dlatego o tym pisze.
    • Gość: niunia Re: Retoryka Pana Millera. IP: *.opole.dialup.inetia.pl 16.11.01, 09:17
      a jak ma retorować, jak tak go wyuczyli w Zasadniczej Szkole Bawełnianej w
      Żyrardowie, a potem w WSNS-ie w Wawie
      • Gość: bromden Re: Retoryka Pana Millera. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.01, 10:25
        > a jak ma retorować, jak tak go wyuczyli w Zasadniczej Szkole Bawełnianej w
        > Żyrardowie, a potem w WSNS-ie w Wawie

Chcialbym tylko przypomniec, ze pelna nazwa tej drugiej uczelni brzmiala wowczas:
        Wyższa Szkoła Nauk Społecznych przy Komitecie Centralnym Polskiej Zjednoczonej
        Partii Robotniczej.

To musiala byc porzadna uczelnia.
        • Gość: duzY A teraz ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 16.11.01, 12:45
          ... jest Wydział Związkowy na KULu ... tak jak na WUMLu kiedys działacze
          partyjni robili magisteria tak dziś czołówka Solidaruchów zdobywa wykształcenie
          na KULu. Nowe wróciło.
          • jureek Re: A teraz ... 16.11.01, 12:59
            Gość portalu: duzY napisał(a):

> ... jest Wydział Związkowy na KULu ...

Chyba sobie jaja robisz. Zajrzałem zaciekawiony Twoją informacją na oficjalną stronę KUL-u i nie
            znalazłem tam żadnego Wydziału Związkowego.

> tak jak na WUMLu kiedys działacze
            > partyjni robili magisteria tak dziś czołówka Solidaruchów zdobywa wykształcenie
            >
            > na KULu.

Kto? Może jakieś konkrety?
            Jurek

Rozumiem, symetria bywa piękna, ale nie zawsze prawdziwa :(((
            • Gość: duzY Re: A teraz ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 16.11.01, 13:11
              Aż tak mnie to nie interesowało bym zapisywał, ale sam w publicznej telewizji
              słyszałem informację. Byc może przekręciłem coś, ale dla mnie była to dokładna
              symetria czasów słusznie minionych.
              • jureek Re: A teraz ... 16.11.01, 13:16

> Aż tak mnie to nie interesowało bym zapisywał, ale sam w publicznej telewizji
                > słyszałem informację. Byc może przekręciłem coś, ale dla mnie była to dokładna
                > symetria czasów słusznie minionych.

No to przekonałeś się, że nie zawsze można wierzyć telewizji. Zresztą zobacz sam na stronie
                www.kul.lublin.pl, że żadnego takiego wydziału nawet o zbliżonej nazwie na KUL-u nie ma.
                A zapamiętałeś kto tam niby miał dostać dyplom?
                Jurek
                • Gość: bonczek duzy IP: 10.85.101.* 16.11.01, 13:29
                  za ortografie pokornie przepraszam a co do watku to przeraza mnie nie osoba
                  tylko to na podstawie jakiej oceniamy.Osoby.Dla przypomnienia jesli chodzi o
                  wyksztalcenie i dla symetri przedstawie Bartoszewskiego, Wałęsę i
                  Mazowieckiego.Ale ciekaw jestem kiedy na podstawie krzywego spojrzenia bedziemy
                  negowac polityków czy osoby powszechnie znane bez wzgledu na opcje
                  • Gość: duzY Re: duzy IP: *.dtvk.tpnet.pl 16.11.01, 13:37
                    nie za bardzo zrozumiałem co chciałeś mi przekazać.
                • Gość: duzY Re: A teraz ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 16.11.01, 13:31
                  Regionalni przywódcy Solidarności (w tym z Mazowsza). Zresztą jak poczytasz
                  notki biograficzne polityków prawicy to zobaczysz, że mnóstwo jest absolwentami
                  KULu. A na strone zaraz wejdę
                  • jureek Re: A teraz ... 16.11.01, 13:40

> Regionalni przywódcy Solidarności (w tym z Mazowsza). Zresztą jak poczytasz
                    > notki biograficzne polityków prawicy to zobaczysz, że mnóstwo jest absolwentami
                    >
                    > KULu.

Których? Duzy, litości, wiesz ilu jest polityków prawicy? Ja naprawdę nie mam tyle czasu, żeby sprawdzać
                    wszystkich. Bender - wiem, że z KUL-u, ale jaka to prawica? Bardziej narodowy socjalista. Kto jeszcze?
                    Buzek, Krzaklewski - nie. Korwin-Mikke (skrajna prawica) - też nie. Związkowcy, powiadasz? A od kiedy
                    związkowcy to prawica?
                    Jurek
                    • Gość: duzY Re: A teraz ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 16.11.01, 13:46
                      Jurek, sorry za uproszczenie w mówieniu prawica o związkowcach - ale oni sami
                      sie tak przedstwiają. W nowym wątku masz odpowiedź na pytanie o wydział. A
                      nazwisk nie podam bo szkoda mi pamięci do ich zapamiętywania.
                  • Gość: bonczek Re: A teraz ... IP: 10.85.101.* 16.11.01, 13:41
                    heheheh generalnie sam się pogubiłem..przepraszam
                • Gość: tk Re: A teraz ... IP: *.chem.kuleuven.ac.be 16.11.01, 13:50
                  Jak chcesz sobie poczytac o tym kierunkiu dla AWS-owskich aparatczykow, to
                  prosze bardzo:
                  polityka.onet.pl/artykul.asp?DB=162&ITEM=1061350
                  Kierunek istnieje i ma sie dobrze...
                  • Gość: tk Re: A teraz ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 16.11.01, 13:53
                    dziękuje za pomoc. O to właśnie chodziło a nie wiedziałem, że Polityka się
                    zajeła tym tematem (pośrednio)
                • Gość: bromden Re: A teraz ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.01, 13:53
                  wydzialy KULu:
                  Wydział Filozofii
                  Wydział Nauk Humanistycznych
                  Wydział Nauk Społecznych
                  Wydział Matematyczno-Przyrodniczy
                  Wydział Prawa, Prawa Kanonicznego i Administracji
                  Wydział Teologii
                  Wydział Zamiejscowy Nauk Prawnych i Ekonomicznych

Rzeczywiscie jest tu pewna symetria. Teologii i Filozofii jeszcze rozumiem, ale
                  reszta? Przeciez nauka powinna byc obiektywna i odideologizowana. Nie wiem, jak
                  jest w rzeczywistosci na KULu, ale nie wyglada mi to najlepiej.

Matematyke ciezko jest naginac do jedynej slusznej linii (chociaz, o ile dobrze
                  pamietam, to dygnitarze ZSRR probowali (konkretnie fizyke)), ale inne juz latwo.
                  A jezeli naginaja, to wyksztalcenie na takiej uczelni jest warte tyle samo, co w
                  WSNS przy KCPZPR. O czym swiadcza wypowiedzi roznych profesorowie KULu w radiu
                  Maryja.
                  • Gość: bonczek A jaka różnica? IP: 10.85.101.* 17.11.01, 10:24
                    A jak różnica jeśli chodzi o przygotowanie kadr jest pomiędzy WSNS i KUL?
                    • Gość: bromden Re: A jaka różnica? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.11.01, 10:42
                      > A jak różnica jeśli chodzi o przygotowanie kadr jest pomiędzy WSNS i KUL?

zobacz watek 'do jurka'

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka