Dodaj do ulubionych

zmieszali z błotem nasze miasto, będzie zemsta!!!!

19.12.06, 09:35
na onecie , po tej informacji

IAR, ML /08:00
Wrocław, Tanger i Josu walczą o Expo 2012
W Paryżu odbędzie się dziś prezentacja kandydatur trzech miast do organizacji
Światowej Wystawy Expo 2012......

ktoś napisał :

EXPO miałoby sens w Poznaniu
a nie na mentalnym "głębokim wschodzie" jakim jest Wrocław - epicentrum
bylejakości i olewactwa.

~wielkopolanin_z_wyboru, 19.12.2006 08:45
--------------------------------------------------------------------

Rodacy, Wrocławianie, widzicie po lewej stronie forum Poznań.
Do ataku!!!!
Zaczynamy od porównania rynku we Wrocławiu i rynku w Poznaniu.
Piszemy jaki klimat ma Wrocław, a jaki klimat ma Poznań, a raczej dlaczego to
miasto nie ma żadnego klimatu, hehe...
Piszemy , że Poznań służy mieszkańcom Wrocławia tylko do...przejeżdżania w
drodze nad morze. Tam robimy siusiu.
Potem mała wzmianka o pyrach, a na koniec coś o sknerostwie poznaniaków.
DO ATAKU NA PYRY!!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: wrocławianin bez głupich emocji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 10:09
      Nie przepadam za Poznaniem, ale zobacz jak oni tam sobie radzą - drogi,
      porządek itd.
      Tylko kmiotek ze wsi po kilk latach mieszkania we Wrocławiu jest przekonany o
      absolutnej wyższości tego miasta.
      Więcej trzeźwego spojrzenia życzę, a patriotą lokalnym warto być, ale
      konstruktywnie. Idź pozamiataj chodnik przed swoją bramą, to będzie z większym
      pożytkiem niż klepanie po poznańskim forum - dolewanie oliwy do ognia!
    • Gość: Jola Re: zmieszali z błotem nasze miasto, będzie zemst IP: *.wro.vectranet.pl 19.12.06, 10:14
      Podoba mi się komentarz wrocławianina. Mam nadzieje, że kretyńskich rad
      marka.ditela nikt nie posłucha.
      • Gość: Marcel Pieniaczom z PIS mówimy zdecydowane NIE IP: 194.146.120.* 19.12.06, 10:17
        • w_r_o_c_l_a_w_i_a_n_i_e [...] 19.12.06, 10:36
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: WKS www.wroclawianie.info mówimy zdecydowane NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 11:31
          • 1410_tenrok Jako dawny fan Slaska prosze o rozwiązanie tej 19.12.06, 22:47
            drużyny piłkarskiej. Faszystów, nazistów, durni, kretynow, szalikowców - nam tu
            nie jest potrzeba.
            Wrocław to miasto spotkan, ale na pewno nie ditllów i nopiarzy oraz innych
            esesmanow.
            Wezcie przykład z Poznania - tam kolejorz potrafił wywalic tą całą smierdzącą
            zgraję.
          • Gość: Marcel Re: Pieniaczom z PO mówimy zdecydowane NIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.06, 23:18
            Co za ograniczony osobnik. A widzisz gdzieś, abym kogoś do czegoś podburzał? Z
            tym PO też trafiłeś kulą w płot.
    • Gość: Piotr Re: zmieszali z błotem nasze miasto, będzie zemst IP: 82.160.70.* 19.12.06, 10:17
      No, nie spodziewałem się innej treści. Ale skoro autor nie grzeszy
      inteligencją, to i wątek mądry być nie może...
      • Gość: zz Re: zmieszali z błotem nasze miasto, będzie zemst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 10:27
        Poznaniacy mają kompleks WROCŁAWIA !
    • Gość: o rany znowy ten.. Re: zmieszali z błotem nasze miasto, będzie zemst IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.06, 10:25
      ej, ty malutki prowokatorku, a ti a ti.. po łapkach.
      ty urwisku, ti podrzegaczku niegziećny...
      a fuj.. nie ładnie tak,, a fuj..
    • nemii Re: zmieszali z błotem nasze miasto, będzie zemst 19.12.06, 10:30
      Hmm heh tak, ile ty masz lat marku? bo cos mi sie zaczynaja przypominac jazdy
      ze szkoly. Poznaniaki tak pisza bo sa nieudolni i nic innego nie potrafia. Czy
      naprawde musimy sie do ich poziomu znizac? To jak malo pyrlandia soba
      reprezentuje i tak kazdy wie.
      • Gość: Wrocławianin Re: zmieszali z błotem nasze miasto, będzie zemst IP: *.e-wro.net.pl 19.12.06, 10:35
        Panie Marku melduję wykonanie zadania!
        Napisałem im dlaczego Wrocław może i ma metro , a biedny Poznań ma tylko pyry.
    • 1410_tenrok herr dittel, a moze by tak wstapic do powiernictwa 19.12.06, 10:38
      skoro rodzinka brała udział ochotniczo w wojnie po stronie Niemiec od 1941 do
      1945????
      A od Poznania i Wrocławia to sie pan odpalantuj. Tamten tekst napisałes gosciu
      pod innym nickiem. Preciez wiadomo, że jestes chory umysłowo.
      • marek.ditel Re: herr dittel, a moze by tak wstapic do powiern 19.12.06, 11:17
        jak ochotniczo?
        Do mojego dziadka, który sobie spacerował w roku 1940 po Liebiechsöhe(Wzgórze
        Partyzantów)czytając początek Pana Tadeusza("Litwo , ojczyzno moja...")
        podeszli panowie i zapytali dlaczego mój dziadziuś nie chodzi w mundurze
        witając się tymi słowami:
        "Halt! Hände hoch!"
        a potem to już dziadziuś nie miał innego wyjścia.

A jeżeli chodzi o Poznań i Wrocław to chciałbym tylko, aby ludzie mieli
        rzeczywisty obraz tych miast. Poznań jako miasto od zawsze mniejsze, mniej
        kulturalne , mniej uduchowione powinno zgodnie potakiwać jak Wrocław walczy o
        Expo, a nie wyć z zazdrości.
        • 1410_tenrok Herr Dittel, erzaehlen sie doch bitte kein Stuss 19.12.06, 17:23
          Wrocław w roku 1940 to było niemieckie miasto i po Liebichhoehe nie chodzili
          blacherze w uzbrojeniu. A dziadunio czyta albo gazetkę Voeolklischer Beobacher
          albo książeczkę "Joseph Goebbels. Gesammelte Reden". Ale z pewnoscią nie Adama
          Mickiewicza. Kłamac, kłamac tylko potrafimy......
          A jak ma szanowny Onkel na nazwisko - nie Rudi Pawelka???

A z Poznaniem zdrajco przestan.

• kklement Ale wy jesteście tępi .... 19.12.06, 11:31
      marek.ditel to największy jajcarz tego forum, jego posty w 3/4 to żart. Ale
      zawsze znajdą się młotki, które biorą jego posty na serio i bardzo poważnie, z
      nabombaniem na nie odpisują.
      • Gość: Piotr Re: Ale wy jesteście tępi .... IP: 82.160.70.* 19.12.06, 12:05
        a kklement to drugi taki przypadek
        • Gość: jozue a ja jestem bigamistą. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 12:29
          kocham wrocław ,nawet brudny,i podziwiam poznań,a naprawdę jest za co ,
          • Gość: gosc Re: Nie róbcie Wojen !!!!!! Błagam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 12:35
            Nie róbcie wojen bo tylko słaby musi się tłumaczyć. My nie mamy czego się
            wstydzić a takie głosy biora się tylko z zazdrości.
            • marek.ditel Re: Nie róbcie Wojen !!!!!! Błagam 19.12.06, 14:41
              błagasz?
              za poźno, nasz desant na forum Poznań jest już faktem.
              I pamiętajcie , tu nie chodzi o dojście do określnej lini na obszarze wroga,
              ale o całkowite zniszczenie żywej siły zła.
              Najpierw niech wyskakują ci , którzy już byli na forum poznańskim. Że
              niby "przyjaciele", że niby wizyta "kurtuazyjna" , a za nimi, już w
              mundurach/nickach wrocławskich cała rzesza tych, dla których Wrocław jest
              domem, jest małą ojczyzną!
              • koloko2 Re: Nie róbcie Wojen !!!!!! Błagam 19.12.06, 19:40
                marek.ditel: Podpatrzone w Poznaniu, aby Wrocław rósł w siłę, a ludzie żyli
                dostatniej
    • Gość: jestem_z_miasta Re: zmieszali z błotem nasze miasto, będzie zemst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 14:38
      U nas we Wrocławiu,
      gdzie najlepsze piwo jest
      mamy swą drużynę
      która zwie się WKS
      • Gość: klika Dite, to nie twoje miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 15:16
        Ditel, to nie jest Twoje miasto. Twoje korzenie, to Ciemnogród. I nie zwołuj
        wici, gdyż chłopstwo nie znało wici.
        • marek.ditel Poznań poddał się! Akcja zakończona! 19.12.06, 15:38
          długo to nie trwało, na forum Poznań sami poznaniacy piszą tak:

Re: Poznań - zostać tu czy wyjechać? IP: *.tktelekom.pl
          Gość: ww 16.12.06, 15:10 + odpowiedz

Też urodziłem się i wychowałem w Wielkopolsce, później studia w innym regionie,
          cztery lata temu sprowadziłem się do Poznania i choć rozważałem też Wrocław, to
          pomyślałem sobie wtedy, że "u siebie" będzie sympatycznie. I to była największa
          pomyłka: te cztery lata po prostu strata czasu, strata życia.

Kompleks względem innych ośrodków i poczucie wyizolowania poznanian jest nie do
          strawienia. W mieście nic pozytywnego się nie dzieje, a poznanianie żyją już
          tylko starą legendą, którą rozpaczliwie starają się podsycać i propagować.
          Jeśli porównać klimat Poznania z tym we Wrocławiu, Gdańsku, Łodzi, czy nawet
          mniejszym Toruniu (że Warszawa - wiadomo), to decyzja jest jedna: wyprowadzka i
          nigdy więcej nie zatrzymam się tu nawet na stacji benzynowej.
          ---------------------------------------------------------

nasza armia w kolumnie (czwórkami) weszła do Poznania witana kwiatami!
          Zero wystrzałów. Poznań uznał, że z potęgą Wrocławia nie ma sensu walczyć.

• 1410_tenrok Klementowski zabierzta sie za Ditla - to w sam raz 19.12.06, 17:24
            dla Was przypadek!!!!!
            • Gość: oels Re: Klementowski zabierzta sie za Ditla - to w sa IP: 80.54.202.* 19.12.06, 20:55
              Ej on sobie naprawde jaja robi.A wy sie łapiecie
    • truten.zenobi ja się do tego łosia nie przyznaję 19.12.06, 15:46
      i pozdrawiam przyjacół z Poznania!

a co do expo to prawda jest właśnie taka:
      1. Poznań ma pewne doswiadczenie w organizowaniu targów.

2. w tak małym kraju jak polska nie potrzebne są 2 centra wystawiennicze -
      jedno może jeszcze na siebie zarobic 2 będą jechać na stratach.

3. poprzednio nasi urzędnicy zapewniali nas o wysokich notowaniach - udało nam
      się zdobyc raptem jeden głos - więc i tym razem nie ma o co sie gorączkować!

4. by o czym kolwiek nie tylko o expo mówić musimy zrobić infrastrukturę. bo
      jak narazie jest syf....

....

• Gość: poznaniak Re: ja się do tego łosia nie przyznaję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 18:30
        Człowieku. Kto z Poznania atakuje EXPO we Wrocławiu? Chyba jestes nienormalny. Z
        tego wynika ze ty masz kompleks Poznania. Wrocław stara sie o EXPO a Poznań a
        Uniwersjade. Ja kibicuje EXPO we Wrocku bo na tym skorzysta cała Polska.
        Pozdrawiam normalnych mieszkańców Wrocławia.
    • tia666 hmmm juz pisuuu nie wychwalasz? 19.12.06, 18:43
      hehe za ostatnie przedwyborcze brednie nie zaplacili???
      sam zrob siusiu - tylko nie w spodnie, za duzy chlopczyk z Ciebie , nasikaj do
      pissuaru (nie boj sie) hehe
    • Gość: stefanox zwariowałeś ? IP: *.wroclaw.mm.pl 20.12.06, 09:46
      trochę pokory chłopie , zawsze jest ziarno prawdy , każdy ma jakieś
      doświadczenia z Wrocławiem ,ja lepiej się dogadujez ludźmi poza nim , więc coś
      w tym jest...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka