Dodaj do ulubionych

Moja córka mało je

IP: *.* 28.02.03, 22:13
Moja 9-cio miesięczna córka bardzo mało je i mało przybiera na wadze, czy miałyście taki problem?Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Libra Re: Moja córka mało je IP: *.* 28.02.03, 23:09
      Miałam podobny problem z moją Basią. Do 7-go miesiąca rosła prawidłowo, była karmiona wyłącznie piersią + soczki, pierwsze warzywa i owoce. Póżniej odmówiła jedzenia czegokolwiek poza piersią i wybranymi soczkami. Przez cały dzień udawało mi się wcisnąć jej tylko kilka łyżek czegoś konkretnego. I przestała przybierać na wadze, cały czas rosła w górę, więc robiła się coraz chudsza. Mijały miesiące, a waga stała w miejscu. Zaczęłam ją badać, miała badania krwi i moczu, wszystko było OK, a dla mnie kazda próba karmienia była stresem (dla Basi też). Pytałam lekarzy co robić, szukałam nawet leków na poprawę apetytu, ale twierdzili,że musze przeczekać ten okres, że organizm w końcu sie upomni, że skoro dziecko nie choruje, to mu to nie szkodzi. I tak nadszedł dzień, kiedy córka zaczęła jeść - miała wtedy 11 miesięcy. Dziś nie jest wielkim smakoszem, ale to co powinna zjada i powoli nadrabia zaległości w zwiększaniu wagi. Jeśli więc brak apetytu nie ma podłoża chorobowego (np. alergii) to chyba nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać. Pozdrawiam Alicja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka