Gość: Asia_ IP: *.* 28.02.03, 22:13 Moja 9-cio miesięczna córka bardzo mało je i mało przybiera na wadze, czy miałyście taki problem?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Libra Re: Moja córka mało je IP: *.* 28.02.03, 23:09 Miałam podobny problem z moją Basią. Do 7-go miesiąca rosła prawidłowo, była karmiona wyłącznie piersią + soczki, pierwsze warzywa i owoce. Póżniej odmówiła jedzenia czegokolwiek poza piersią i wybranymi soczkami. Przez cały dzień udawało mi się wcisnąć jej tylko kilka łyżek czegoś konkretnego. I przestała przybierać na wadze, cały czas rosła w górę, więc robiła się coraz chudsza. Mijały miesiące, a waga stała w miejscu. Zaczęłam ją badać, miała badania krwi i moczu, wszystko było OK, a dla mnie kazda próba karmienia była stresem (dla Basi też). Pytałam lekarzy co robić, szukałam nawet leków na poprawę apetytu, ale twierdzili,że musze przeczekać ten okres, że organizm w końcu sie upomni, że skoro dziecko nie choruje, to mu to nie szkodzi. I tak nadszedł dzień, kiedy córka zaczęła jeść - miała wtedy 11 miesięcy. Dziś nie jest wielkim smakoszem, ale to co powinna zjada i powoli nadrabia zaległości w zwiększaniu wagi. Jeśli więc brak apetytu nie ma podłoża chorobowego (np. alergii) to chyba nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać. Pozdrawiam Alicja Odpowiedz Link Zgłoś