Gość: !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 07:33 transport.asi.pwr.wroc.pl/autobusy.php?s=14&nr=127820&ticket=2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
el_che Re: Przyjechała !!! 22.12.06, 10:01 pierwsze wrazenie: fuuuuuuuuuj!!! wyglada gorzej niz na wizualizacjach :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kde4 Re: Przyjechała !!! IP: *.ikatel.pl 22.12.06, 10:19 moim zdaniem jest piękna... tylko nie za ładnie jest jej w niebieskim. w kazdym razie autorowi jestem wdzieczny za zdjecie :) kde4 Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Przyjechała !!! 22.12.06, 13:29 Gość portalu: kde4 napisał(a): > moim zdaniem jest piękna... tylko nie za ładnie jest jej w niebieskim. spoko spoko! mpk szybko ja "upiekni" jakas reklama majtek za "jedyne" 59pln ;] > w kazdym razie autorowi jestem wdzieczny za zdjecie :) to sie chwali, ze takich mamy wroclawiakow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartollommeo Re: Przyjechała !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.12.06, 16:40 A jakie to ma znaczenie, czy jest ładny czy nie? Ważne, że niskopodłogowy. Jeśli chodzi o estetykę to przyczepiłbym się raczej do malowania, które jak zwykle spieprzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartollommeo Re: Przyjechała !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 22:19 Kiedy prezentacja? Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzak2000 Re: Przyjechała !!! 27.12.06, 22:37 Gość portalu: bartollommeo napisał(a): > Kiedy prezentacja? 20 stycznia na linii 7 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Wrocław Re: Przyjechała !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.06, 11:13 Do tego czsu pewnie przyjadą już prawie do nas wszystkie SKODY albo przynajmniej połowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Przyjechała !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.06, 22:31 Gość portalu: Martix Wrocław napisał(a): > Do tego czsu pewnie przyjadą już prawie do nas wszystkie SKODY albo > przynajmniej połowa. O lepiej się nie nastawiaj, co najwyżej będzie jeszcze jedna. Skody będą do nas dostarczane sukcesywnie przez cały kolejny rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartollommeo Re: Przyjechała !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 21:21 O! to już całkiem niedługo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: Przyjechała !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 11:05 Pasikonik w pytke!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarm Re: Przyjechała !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 13:48 I została schowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Wrocław Re: Przyjechała !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.06, 15:42 Ten tramwaj nie jest ani piękny ani też brzydki,ale powiem że mimo wszystko bardziej ładny niż brzydki.Ale podzielam zdanie poprzedników,że może trochę ładniejsza jest PESA ale też nie za ładna i też ją krytykują,może ładniejsza,ale czy technicznie lepsza?To za wcześnie mówić bo dopiero też niedawno wyjechała na Elbląskie ulice i za wcześnie porównywać który tramwaj jest tak naprawdę mniej awaryjny i bardziej nowoczesny w eksploatacji.A może być z tym różnie bo wiadomo "nie szata zdobi tramwaj{człowieka]"ale ważne to co w środku.Niech sobie malkontenci piszą co chcą ale ja się cieszę,ze mamy w końcu we Wrocku porządny tramwaj do którego mieszkańcy się przyzwyczają i będą na pewno sobie chwalić.Malkontentom powiem,że są o wiele brzydsze niskopodłogowe tramwaje,wrecz dziwolągi.Inna sprawa,że w przyszłości mogą u nas być jeszcze inne tramwaje zależnie kto stanie do przetargu i go wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Przyjechała !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.06, 15:45 I ciekawe-kiedy przyjedzie następna Skoda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Przyjechała !!! IP: *.wroclaw.mm.pl 22.12.06, 18:21 Tramwaj jest piękny i napewno będzie długo służył więc podziękujmy naszym władzom Wroclawia za ten prezent.Trudno wyliczyć te wszystkie ważne i dobre czyny jakich dokonano w naszym mieście.Dzięki bezinteresownemu i kolektywnemu wysiłkowi wybrańców nasze miasto zmienia oblicze z dnia na dzień, funkcjonuje jak wzorowe przedsiębiorstwo o wysokiej wydajności produkcyjnej.Ale jest to - oczywiście dopiero początek.Inne miasta napewno nam zazdroszczą nowego tramwaju ale jak przyjedzie do nas drugi to pękną z zazdrości.Proponuję zbiórkę na Rynku kolo szopki i choinki w celu odśpiewania naszym dobrodziejom kilku kolęd w podzięce za ich ciężką i bezinteresowńą pracę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kde4 Re: Przyjechała !!! IP: *.ikatel.pl 22.12.06, 18:52 nie rozumiem... czy coś złego w tym, że interesujemy się tym, że mamy nowy tramwaj we wrocławiu? co to ma u diabła wspólnego z władzami miasta i szopką na rynku?! my tu gadu gadu o kolorkach tramwaju, a ten wyjeżdża z jakimś pseudo politycznym i niby zabawnym bredzeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perian Re: Przyjechała !!! IP: *.as.kn.pl 22.12.06, 19:50 Ignoruj. Najarał się czegoś toksycznego i teraz świruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przyjechała !!! IP: *.akron.net.pl 22.12.06, 20:16 ja tam uważam, że skoda jest fajna :) na pewno lepsza i ładniejsza niż te stare ogórasy jeżdżące po mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Przyjechała !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.06, 23:54 Gość portalu: kde4 napisał(a): > nie rozumiem... > > czy coś złego w tym, że interesujemy się tym, że mamy nowy tramwaj we wrocławiu > ? > co to ma u diabła wspólnego z władzami miasta i szopką na rynku?! > > my tu gadu gadu o kolorkach tramwaju, a ten wyjeżdża z jakimś pseudo polityczny > m > i niby zabawnym bredzeniem... Zenek to taki forumowy przygłup. Olej go. Zresztą jego matka i ojciec są tacy sami jak on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Przyjechała !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 20:28 Gość portalu: Zenek napisał(a): > Tramwaj jest piękny i napewno będzie długo służył więc podziękujmy naszym [...] Wazelina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piko6 Re: Przyjechała !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 22:14 Może nie jest zbyt piękna,ale za to bardzo sympatycznie wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
rw.wro s(z)koda jak f16 22.12.06, 22:18 słyszałem, że f16 spóźniły się do polski, bo wystraszyły się swojej matki chrzestnej. co do skód, to obawiam się, że reakcja będzie w drugą stronę ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: s(z)koda jak f16 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.06, 23:47 Obyś się zdziwił.Te Skody jeżdżą i w Pradze i w Ameryce i na razie nie słychać jakiś złych opinii na ich temat.Jak wyjadą nasze na miasto to będą jeszcze lepiej wyglądały niż na lawecie. Cieszmy się z nowych tramwajów,bo taki np.Szczecin sprowadza używane podstarzałe Tatry z Berlina by zastąpić wysłużone 102 Na.My je zastąpimy nowoczesnymi,ładnymi Skodami,mimo nie najlepszych spostrzeżeń niektórych internautów którzy zamiast się cieszyć że będziemy mieli coś całkiem fajnego to piszą głupstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: s(z)koda jak f16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 23:59 > Obyś się zdziwił.Te Skody jeżdżą i w Pradze i w Ameryce Hm, a dokladniej to GDZIE w Ameryce? Miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzak2000 Re: s(z)koda jak f16 23.12.06, 10:21 Gość portalu: Obserwator napisał(a): > Hm, a dokladniej to GDZIE w Ameryce? Miasto? Portland w stanie Oregon - 7 szt. Tacoma w stanie Waszyngton - 3 szt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: s(z)koda jak f16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 22:12 A rzeczywiscie. Podoba mi sie rozwiazanie z Portland, gdzie w cala komuniakcja streetcarami jest bezplatna w obrebie campusu. Ceny za bilety tez nie wygorowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczeciniak Re: s(z)koda jak f16 IP: *.globalconnect.pl 23.12.06, 00:21 Gratuluję nowych tramwajów. Szczecin sprowadza Tatr ponieważ nie jesteśmy bogatym miastem jakim jest Wrocław. Jednak te Tatry są na poziomie technicznym waszych 204. A kupujemy te tramwaje bo 102Na są już w bardzo tragicznym stanie. Pozdrawiam Wrocław i oby Szczecin brał z Waszego miasta przykłada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Wrocław Re: s(z)koda jak f16 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.12.06, 11:20 Te TATRY są na pewno lepsze od tych szrotów,jakie sprowadza Kraków i dużej pojeżdżą.Widziałem je w Berlinie gdy brałem udział w Berlin Maraton.U nas też te Skody zastąpią wysłużone 102-ki ale na razie częściowo bo SKÓD będzie 17,a 102-ek jest ponad 40.Reszę 102-ek do roku 2009 zastąpią 204-ki i 205-ki WR AS-y ale moim marzeniem i nie tylko,ale również innych współforumowiczów na tej stronie jest to,żeby Wrocław{PROTRAM} wyprodukował tramwaj CAŁKIEM NISKOPODŁOGOWY I TO Z NOWĄ LINIĄ NIE NAWIĄZUJĄCĄ DO WYGLĄDÓW 105-EK.Mam nadzieję,że miasto będzie dąrzyło do następnych zakupów tramwajów niskopodłogowych{całkiem a nie w jakiejś części jak przy SKODZIE}.W planach jest linia średnicowa wschód-zachód,budowa linii na Gaj,Nowy Dwór i Kozanów i te 17 tramów na nie nie wystarczą.Ale nie jestem za tym by miasto zdecydowało się na ten model SKODY{chyba że wypuści coś nowego,lepszego}.Podoba mi się PESA,COMBINO i BOMBARDIER,niewykluczone że coś nowego wypuści CEGIELSKI.Poznań za nim zakupił COMBINO uznawany za najlepszy tramwaj jeżdżący w Polsce eksperymentował na TATRACH.Myślę,że SKODA nie jest docelowym Wrocławskim tramwajem,aczkolwiek dobrym ale nie najlepszym i Wrocław dla urozmaicenia zakupi coś innego.Jak się wycofa 102-ki to w to miejsce można wprowadzić jeszcze inny nowszy model.Po kasacji 102-ek nasze miasta będą musieli kasować najstarsze 105-ki{unas te stacjonują w zajezdni na Słowiańskiej} i na to też będą potrzebne nowe tramwaje. Szczecin może poszczycić się czymś,czego nie ma w innych miastach.Jeżdżą u was trójskłady złożone z "bulw"{ponoć jeszcze w Gdańsku i Krakowie}które u nas dawno zniknęły.U was starych 102-ek jest mniej niż u nas czy na Śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rerek Re: s(z)koda jak f16 IP: *.as.kn.pl 23.12.06, 12:40 kiedy wyjada na ulice? Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: s(z)koda jak f16 23.12.06, 14:02 Gość portalu: Martix Wrocław napisał(a): > tramwajem,aczkolwiek dobrym ale nie najlepszym i Wrocław dla urozmaicenia > zakupi coś innego.Jak się wycofa 102-ki to w to miejsce można wprowadzić "Urozmaicanie" jest szkodliwe. > jeszcze inny nowszy model.Po kasacji 102-ek nasze miasta będą musieli kasować > najstarsze 105-ki{unas te stacjonują w zajezdni na Słowiańskiej} i na to też Uogólniasz: tabor.we.wroclawiu.net/showtabr.php?adv=1&type0=0&type1=0&type2=0&num1=&num2=&num0=&paint=&use6=1&prod1=1975&prod2=1977&join=1 > Szczecin może poszczycić się czymś,czego nie ma w innych miastach.Jeżdżą u was > trójskłady złożone z "bulw"{ponoć jeszcze w Gdańsku i Krakowie}które u nas Tyle, że ani w Krakowie, a nie w Gdańsku nie ma bulw :^P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: s(z)koda jak f16 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.06, 11:18 Ja sobie wyobrażam tę prezentację 20 stycznia tak:Na "7" jeżdżą od rana tego dnia tylko 102-ki jak jeżdziły dawniej.Po pewnej godzinie na tę linię puszczane są po koleji nowe SKODY które zastępują stare 102-ki zjeżdżające do zajezdni.Jednocześnie było by to pożegnanie tego typu wozów na tej linii,to samo z linią "6". Odpowiedz Link Zgłoś