Gość: jojo IP: *.e-wro.net.pl 29.12.06, 00:01 Ja wam powiem skąd dostał Kaczorowski ofertę ..... z Zawiszy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Statom Re: Czescy obrońcy blisko Śląska IP: *.wroclaw.mm.pl 29.12.06, 10:03 Kolejna druzyna z zaciagiem obcokrajowcow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc Re: Czescy obrońcy blisko Śląska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 10:51 Gość portalu: Statom napisał(a): > Kolejna druzyna z zaciagiem obcokrajowcow? Kolejna po PCS Zepterze Bergsonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Czescy obrońcy blisko Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 12:13 Nie z Zawiszy tylko z hydrobudowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Re: Czescy obrońcy blisko Śląska IP: *.chello.pl 29.12.06, 13:58 W Slasku moga grac jeszcze.austryjak i ormianin i to dopiero bedzie miedzynarodowa drużyna.Sląsk w naszych sercach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zulu Gulu No i widzicie Wrocławiaki ? macie dar z Lubina ! IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.12.06, 16:59 i nie mowcie że Lubin jest waszym wrogiem ! od was to my spodziewać sie czegoś dobrego to napewno nie możemy a od nas macie nowo roczny podarek ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekWKS Re: No i widzicie Wrocławiaki ? macie dar z Lubin IP: *.chello.pl 29.12.06, 17:19 A my placimy podatki, za ktore KGHM moze sie bawic w utrzymywanie waszego zaglebia... Odpowiedz Link Zgłoś
maq77 Re: No i widzicie Wrocławiaki ? macie dar z Lubin 29.12.06, 17:28 > A my placimy podatki, za ktore KGHM moze sie bawic w utrzymywanie waszego > zaglebia... Czy naprawdę uważasz, że Zagłębie jest utrzymywane z pieniędzy, które ty płacisz jako podatki - czy tylko próbujesz być złośliwy ? a jeśli interesuje cię tematyka finansów publicznych to wiedz, że super trybuny na waszym ekstra stadionie zbudowano ostanio właśnie za moje i twoje podatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JasioJasio Re: No i widzicie Wrocławiaki ? macie dar z Lubin IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.12.06, 23:09 Niestety podobne bzdury opowiadają również co poniektórzy dziennikarze w gazetach i swego czasu na przykład pan Zarzeczny czy Godlewski w tiwi. Szanowny "MaciekWKS" zapewniam Cię, że ani złotówka z Twoich podatków nie została spożytkowana na Zagłębie Lubin, poza drobnymi kwotami na szkolenie młodzieży na przykład, które dostają wszystkie kluby. Właściciel Zagłębia Lubin SSA czyli KGHM Polska Miedź SA jest dochodową firmą, z której korzyści czerpie przede wszystkim budżet państwa (jak już ktoś wspomniał 880 milionów samej dywidendy w tym roku) a do tego dochodzą podatki (lokalne, dochodowy, od nieruchomości itd) płacone przez firmę, koncesje i różne cuda. Z inne beczki. Byłeś ostatnio u lekarza? Może jechałeś autobusem MPK, PKS, pociągiem, Ty, czy Twoje dziecko chodzi do szkoły? Jakbym się uparł, to bym napisał, że w części te możliwości sfinansował ci KGHM poprzez swój wkład do budżetu. Ale nie powiem, bo do niczego to nie prowadzi. PS wiesz, że za rok 2005 Zagłębie Lubin SSA ma ZYSK? Nawet więc jeśli "z twoich podatków" to dość skutecznie klub jest zarządzany:) Dane finansowe znajdziesz na kghm.pl Dużo powodów do radości w Nowym Roku i rychłego awansu do ekstraklasy JJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekWKS Re: No i widzicie Wrocławiaki ? macie dar z Lubin IP: *.chello.pl 31.12.06, 15:52 Sedecznie dziekuje za zyczenia noworoczne i zycze rowniez wszelkiej pomyslnosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekWKS Re: Czescy obrońcy blisko Śląska IP: *.chello.pl 29.12.06, 17:21 PS: No i zawsze jeszcze mozecie oklep od nas dostac;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paszczak Co za kretyn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 19:13 A ty co? Za dużo testosteronu? To zasuwaj na siłownię. Z Twoich podatków utrzymywane jest Zagłębie? Coś ci na makówkę spadło? Z tego co wiem to Śląsk jest własnością miasta Wrocław. A miasto Wrocław z jakich pieniędzy finansuje swoje przedsięwzięcia? No właśnie...z podatków, między innymi moich i twoich i KGHM-u. Więc idź na tą siłownię i nie strasz oklepami....Co za burak, a z takiego wielkiego miasta. Boże chroń przed debilami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekWKS Re: Co za kretyn... IP: *.chello.pl 29.12.06, 19:32 I po co tyle nagatywnych emocji chlopaki? W odpowiedzi na gorzkie zale czym Wroclawianie odplaca sie Zaglebiu za te hojne dary noworoczne stwierdzilem jedynie szczerze, ze ciezka praca, z ktorej czesc wynagrodzenia w formie podatkow zasili krajowy budzet - w tym trafi do spolek skarbu panstwa takich jak KGHM, a w formie rozrywki zawsze co bardziej krewcy kibice z Lubina moga z naszej strony liczyc wlasnie na rozladowanie napiecia hormonalnego w formie bardziej honorowej niz rzucanie kamieniami w samochody na wroclawskich rejestracjach, co w poprzednich latach bylo powszechna praktyka w Lubinie i jakos na tyle zapadlo mi w pamiec, ze nie potrafie, ani obdarzyc Lubinian sympatia, ani piac z zachwytu, ze Zaglebie przekazalo nam duet znany pod nazwa "Pokorny Cap"... Odpowiedz Link Zgłoś
maq77 Re: Co za kretyn... 29.12.06, 22:06 > Wroclawianie odplaca sie Zaglebiu za te hojne dary noworoczne stwierdzilem > jedynie szczerze, ze ciezka praca, z ktorej czesc wynagrodzenia w formie > podatkow zasili krajowy budzet - w tym trafi do spolek skarbu panstwa takich > jak KGHM zastanawiam się czy te kłamstwa to efekt "niewiedzy" czy złej woli. Ani złotówka nie trafia z budżetu państwa do KGHM. Jest zupełnie odwrotnie. Za 2005 roku KGHM zapłacił do budżetu państwa około 1 mld zł w postaci dywidendy. Niezależnie od tego płaci też podatki. Większe niż jakakolwiek inna firma na Dolnym Śląsku. Za to moje ciężko zarobione pieniądze idą na remont stadionu drużyny zajmującej 11 miejsce w 2 lidze. Są też poważne plany, żeby z moich podatków też utrzymywac samą drużynę - kupować zawodnów płacić im itp. Dlaczego o tym nie wspominasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekWKS Re: Co za kretyn... IP: *.chello.pl 29.12.06, 23:32 Za to moje ciężko zarobione pieniądze idą na remont stadionu drużyny zajmującej 11 miejsce w 2 lidze. Są też poważne plany, żeby z moich podatków też utrzymywac samą drużynę - kupować zawodnów płacić im itp. Dlaczego o tym nie wspominasz? Na poczatek chcialem Twojego przedmowce - kibica Zaglebia zapewnic, ze Slask nie jest (jeszcze?) wlasnoscia miasta. Z budzetu miasta Wroclawia przeznaczono skromne srodki na modernizacje stadionu, tak aby stal sie on obiektem bardziej reprezentacyjnym dla samego miasta, a nie druzyny, ktora rozgrywa na nim mecze. Jezeli jest to miejsce, do ktorego we Wroclawiu przyjezdzaja zorganizowane grupy gosci z calej Polski to wymaga ono spelnienia pewnych warunkow, chocby estetycznych, podobnie jak dworzec kolejowy czy komunikacja miejska. Czy masz pewnosc, ze chocby zlotowka wydana przez miasto na klub pochodzi z Twoich podatkow czy moze raczej ze srodkow wygospodarowanych przez samo miasto (przede wszystkim inwestycje firm reprezentujacych sektor prywatny), bez wkladu ludu pracujacego Lubina? Natomiast jedyne powazne plany dotyczace struktury finansowo-organizacyjnej Slaska wiaza sie z przyciagnieciem do klubu sponsora strategicznego np. koncernu LG, ktory inwestuje w gminie Wroclaw, wiec prosze nie staraj sie wmowic czytelnikom na Dolnym Slasku, ze w stolicy regionu istnieje klub pilkarski, ktory "zeruje" na ich podatkach... Odpowiedz Link Zgłoś
maq77 Re: Co za kretyn... 30.12.06, 18:30 > Z budzetu miasta Wroclawia przeznaczono > skromne srodki na modernizacje stadionu, tak aby stal sie on obiektem bardziej > reprezentacyjnym dla samego miasta, a nie druzyny, ktora rozgrywa na nim mecze. > > Jezeli jest to miejsce, do ktorego we Wroclawiu przyjezdzaja zorganizowane Na stadionie Śląska odbywają się tylko mecze tej drużyny (należącej do prywatnego inwestora). Stadion należy do miasta. Można zatem powiedzieć, że remont stadionu jest finansowaniem prywatnej działalności przez publiczne pieniądze. > Jezeli jest to miejsce, do ktorego we Wroclawiu przyjezdzaja zorganizowane > grupy gosci z calej Polski Może się mylę, ale wydaje mi się, że ostatnio ten stadion nie był zbyt tłumnie odwiedzany przez zorganizowane grupy gości z całej Polski > Czy masz > pewnosc, ze chocby zlotowka wydana przez miasto na klub pochodzi z Twoich > podatkow Tak - przeglądnąłem strukturę budżetu miasta i mam tę pewność. > bez wkladu ludu pracujacego Lubina? Nigdzie nie pisałem nic o wkładzie ludu pracującego Lubina > wiec prosze > nie staraj sie wmowic czytelnikom na Dolnym Slasku, ze w stolicy regionu > istnieje klub pilkarski, ktory "zeruje" na ich podatkach j.w. nigdzie nic takiego nie pisałem - mówiłem tylko o moich podatkach. Jednak skoro zwróciłeś na to uwagę. Budżet miasta składa się w sporej części z dotacji z budżetu państwa. Tak więc mieszkańcy Lubina, Wałbrzycha, Jeleniej Góry i innych miast też dokładają się do remontu Oporowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś