Dodaj do ulubionych

Dokarmianie latających wandali

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 23:48
Usłyszałem w TV,że w Krakowie wprowadzono karę w wysokości 300zł za
dokarmianie gołębi. Gorąco popieram i postuluję by Rada Miejska Wrocławia
postąpiła podobnie!!! Uważam, że ptaki te nie mniej niż chuligani
zanieczyszczają miasto i niszczą zabytki. W kamienicach, w których mieszkają
tzw. miłośnicy zwierząt (kochający bardziej gołębie niż ludzi) inni
mieszkańcy mają wątpliwą przyjemność wchodzenia do domów przez "zafajdane"
bramy, oglądają świat przez zabrudzone okna i nie mogą korzystać z balkonów
lub tarasów, jako że miłe ptaszki spędzają wiekszość czasu na krawędziach
dachów w oczekiwaniu na swych "dobroczyńców". I sr..ją, sr..ją, sr..ją...
Obserwuj wątek
    • Gość: kotbehemot Re: Dokarmianie latających wandali IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 10:42
      Gorrrąco popieram! Tym bardziej ze sam padłem ofiara tych "kondorów". Mieszkam
      na adaptacji strychu i z budowy pamięta się nie paskudnych urzędników, nie
      kolejne ekipy budowlane z których każda kolejna co innego kradła ale własnie te
      obrzydliwe wszędobylskie ptaszyska.. Dobry gołąb to martwy gołąb-nalezy je
      wyrzucić z miast i zrobić rezerwat, najlepiej gdzies daleko, na Madagaskar!:)
      • Gość: ktoś Re: Dokarmianie latających wandali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 15:50
        A co by było gdyby krowy latały?
    • Gość: Kasia Re: Dokarmianie latających wandali IP: 217.97.* / 192.168.6.* 18.11.03, 13:20
      Bardzo byłabym wdzięczna za informację kto wprowadził zakaz dokarmiania gołębi
      w Krakowie, gdzie jest to opublikowane lub gdzie mogę zasięgnąć informacji na
      ten temat. Na moje nieszczęście mieszkam w Krakowie w bolku "Miłośniczki "
      gołębi i kotów.
      Mój adres: kasiaopolewska@op.pl
    • Gość: wojtek Re: Dokarmianie latających wandali IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl 19.11.03, 16:17
      Byl chyba kiedys raport biologow z Uniwersytetu, o populacji ptakow w Parku
      Szczytnickim, i tam jednym z powodow spadku roznorodnosci gatunkowej byly
      wlasnie choroby roznoszone przez golebie. Sa one chyba troche tym dla ptakow
      czym szczury dla ssakow?
      W kazdym badz razie goraco popieram.
    • alpin19 Re: Dokarmianie latających wandali 24.11.03, 18:47
      Spójrzmy w tak nieodległą przyszłość egzystencji człowieka na ziemi jak choćby 20 000 lat.
      (Choć powinniśmy najpierw wiedzieć, że "człowiek" istnieje od 40 000 lat).

Dziś mówimy, że szkodzą nam gołębie, ptaki, które być może istnieją na tym świecie o wiele dlużej od naszej rasy.
      W jakiż to sposób szkodzą nam te miejskie ptaki - czy to, że jak piszecie "srają" na dachy i okapy, przeszkadza nam ich obecność w rynku i na ulicach całego miasta - choć pamiętajmy, że te niewielkie ptaki towarzyszą nam przez całe pokolenia. W Biblii mówi się o gołębiach (Biały Gołąbek), w średniowiecznych opowieściach.
      W owych czasach nikomu one nie przeszadzały, a wręcz odwrotnie - były one postrzegane jako znak boga.

Czy napiszemy pewnego dnia, że przeszkadzają nam psy bo załatwiają swoje potrzeby na trawnikach i w parkach, to że szczekają i biegają goniąc się wzajemnie i wielokrotnie mijając ludzi. Czy to nam będzie zawadą - pytam !
      Czy tego właśnie dnia zawołamy - Dajcie Nam Broń - Pozabijamy Psy ?!

Czy kolejnymi "przeszkodami" dla egzystencji homo sapiens sapiens będą żyrafy, które wyjadają liście z drzew w oazach pustynnych, misie koala które również jedzą liście. Może zaczniemy truć krety (ponoć już to robimy) bo niszczą nam piękne trawniki.
      Może będą to rekiny bo zdarza im się pogryźć płetwonurka (tylko, że to człowiek wchodzi na jego terytorium).

Zastanówmy się co robi człowiek - śmiecimy na ulicach, wycinamy całe lasy, wytwarzamy olbrzymie ilości zanieczyszczeń, niszczymy atmosferę i powierzchnię ziemi - czy to nie jest o wiele gorsze, czy to nie my - ludzie - jesteśmy największymi szkodnikami na tej planecie. To my ją najszybciej doprowadzimy do zagłady.

Tak - za te 20 000 lat możemy zostać na ziemi zupełnie sami - tylko ludzie !

Przemyślmy pewną kwestię:

Co złego robi człowiek ? - Co złego robi gołąb ?
      • wari Re: Dokarmianie latających wandali 02.01.04, 12:04
        Powinniśmy wiedzieć, że "człowiek" istnieje co najmniej od 1,5 mln lat, a nie
        40 tys., chyba, że źródłem wiedzy jest biblia. A przykładów akcji wybijania co
        do jednego jest sporo. Liczony w setki milionów gołąb wędrowny w Ameryce wybity
        co do jednego, a może zrobić takie akcje jak w Chinach, gdzie wszyscy
        uczestniczyli w masowym zabijaniu wróbli. Takie fajne miasta będziemy mieli bez
        ptaków. Popieram, ale pod warunkiem jednoczesnego zabicia wszystkich psów w
        mieście, mi one przeszkadzają znacznie bardziej.
      • Gość: ordog Re: Dokarmianie latających wandali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 11:54
        alpin? a ile razy zdarzyło ci się sprzątać parapet balkon własne ramię czy
        cokolwiek co "przyozdobił" taki gołąbek pokoju?
        • Gość: wyobraźnia Re: Dokarmianie latających wandali IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.12.04, 22:43
          Na moim podwórku mieszkają takie litościwe dusze, co dbają o gołębie jak o
          własne dzieci. Lecą przez okna gotowane ziemniaki, kostki z kurczakow,jakieś
          skórki,sosy,nawet połówki chleba- gołębie jak gołębie, ale szczury jaką mają
          radochę z wyżerki!
    • Gość: lolo Wybić wszystko ! zabetonować trawniki ! IP: *.Rozanka.WROC.PL / *.ip.WRO.Korbank.PL 09.01.05, 17:01
      zamienmy nasze miasta w betonowe pustynie !

ja dokarmiam i bede dokarmial - straz miejska moze mi naskoczyc
      • Gość: JanKo Re: Wybić wszystko ! zabetonować trawniki ! IP: *.volkswagen.de 14.01.05, 10:35
        Popieram.
        To ludzie zabierają tereny zwierzętom.
        Idąc jeszcze dalej od któregoś z moich "przedmówców" powybijajmy (albo zabrońmy
        dokarmiać):
        zwierzynę leśną - ile byłoby mniej rozbitych aut
        krowy - nie byłoby problemów z BSE
        itp.
      • Gość: Zuzia Re: Wybić wszystko ! zabetonować trawniki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 14:58
        Jak byłam w Chinach to zaskoczyło mnie to, że nie ma tam wcale dziko żyjących
        ptaków. Nic tam nie lata, ani wróble, ani gołębia nie uświadczysz. Wszystko już
        dawno zjedzone.
        • Gość: Dorotka Gołębie - latające szczury IP: *.streamcn.pl 24.08.05, 11:21
          Słuchajcie gołębie to są latające szczury.Roznoszą tyle chorób że w głowach się
          nam to nie mieści.Szczególnie niebezpieczne są dla małych dzieci,które mamusie
          czy babcie puszczają między gołębie z jakąś tam karmą,te dzieci są narażone na
          zapalenie opon mózgowych,bardzo mało ludzi jednak o tym wie.
    • Gość: marcin Re: Dokarmianie latających wandali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 15:49
      ...a co z biegającymi i szczekającymi wandalami.Cichutko jakoś!Ich kupale są
      znacznie większe od gołębich../no tak ale nie wszystkie przecież srają na
      parapety!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka