Gość: kazek IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.01, 23:25 Przed Wami nielatwe zadanie - sprobujcie ulozyc dziesiatke najlepszych wroclawskich zespolow muzycznych - scisla czolowke naszej sceny rockowej, bluesowej, itd. Nic na razie nie sugeruje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bunia Re: Wrocławskie zespoły IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.01, 09:12 Robotobibok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Wrocławskie zespoły IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 12:19 Bezdyskusyjnie Janerka Odpowiedz Link Zgłoś
ninus Re: Wrocławskie zespoły 19.11.01, 12:34 Hurt gra calkiem sympatycznie :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: Wrocławskie zespoły IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.01, 12:42 > Hurt gra calkiem sympatycznie :) Czy widzieliscie/slyszeliscie kiedys lidera Hurtu w akcji tzn. w wywiadzie radiowym lub telewizyjnym? Jestem ciekawy, co o nim sadzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
ninus Re: Wrocławskie zespoły 19.11.01, 12:46 Ja nie mialam niestety okazji slyszec zadnej jego wypowiedzi :( Ale bez wzgledu na to ich muzyka i tam mi sie podoba :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Wrocławskie zespoły IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.11.01, 12:50 Sugar free, są coraz lepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: Wrocławskie zespoły IP: 192.168.0.* 19.11.01, 12:59 Tumbao Robotobibok The Crackers Band Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Wrocławskie zespoły IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.01, 13:45 Mancu Rotary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: Wrocławskie zespoły IP: 192.168.10.* 19.11.01, 14:05 Kormorany Janerka (w sumie solista, ale gra z zespołem) Kura Mancu Poza klasyfikacją Moonlight. Dlaczego? Oficjalnie to zespół szczeciński, ale zawsze nagrywają we Wrocławiu. A i wokalistka się podobno ostatnio do nas przeprowadziła ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: Wrocławskie zespoły IP: 192.168.10.* 19.11.01, 14:08 Przypomniał mi się jeszcze jeden, ale spod Wrocławia - z Oławy: Bez Nas Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Wrocławskie zespoły 19.11.01, 18:28 strumień świadomości - bez konkretnej kolejności: Lady Pank (Janek podkreśla, że ta kapela powstała we Wrocku i nie lubi, gdy się ją postrzega jako warszawską) Lech Janerka Recydywa (czy jak oni się tam teraz nazywają) Porter Band... (w sumie nie wiem czy można go postrzegać jako zespół wrocławski, powstał we Wrocku z połączenia Johna i 3-ch wrocławiaków - można polemizować) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Birbant Re: Wrocławskie zespoły IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.01, 22:15 Dla sprostowania ani mancu ani rotary już nie grają. Moonlight rzeczywiście jest kapelą szczecińską a wokalistka Maja Konarska uczestniczy w sesjach nagraniowych dośpiewując chórki w wielu produkcjach we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Wrocławskie zespoły IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.01, 22:17 Jeśli chodzi o Mancu, to podobno myślą nad nową płytą, a na Rotary byłam jeszcze rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Birbant Re: Wrocławskie zespoły IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.01, 22:22 Mancu mysli nad nową płytą od paru lat i nic z tego nie wynika. Co do Rotary to skład się rozpadł. Lider basista Radek Łuka jest zaangażowany w projekty z innymi artystami m. in. Kasią Stankiewicz,Gawlińskim i innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Wrocławskie zespoły IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 22:24 Gość portalu: Birbant napisał(a): > Mancu mysli nad nową płytą od paru lat i nic z tego nie wynika. Co do Rotary to > > skład się rozpadł. Lider basista Radek Łuka jest zaangażowany w projekty z > innymi artystami m. in. Kasią Stankiewicz,Gawlińskim i innymi. birbant ty geju i pedofilu co ty wiesz ćwoku na temat muzyki? Jeb się i oglądaj swój odbyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Wrocławskie zespoły IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.01, 22:25 Radek jest zresztą chłopakiem Kasi Stankiewicz. A podoba/podobała Ci się muzyka Mancu? Szczerze mówiąc liczyłam, że w końcu będzie nowa płyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Birbant Re: Wrocławskie zespoły IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.01, 22:31 Miałem okazję pracować z nimi przy nagraniu jednej piosenki.Nie pamiętam tytułu chyba piosenka zimowa albo świateczna. Napisałem dla nich aranżację na smyczki.Nie byłem specjalnym wielbicielem ich muzyki chociaż z Radkiem chodziliśmy od dziecka do tych samych szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Wrocławskie zespoły IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 22:33 Gość portalu: Birbant napisał(a): > Miałem okazję pracować z nimi przy nagraniu jednej piosenki.Nie pamiętam tytułu > > chyba piosenka zimowa albo świateczna. Napisałem dla nich aranżację na > smyczki.Nie byłem specjalnym wielbicielem ich muzyki chociaż z Radkiem > chodziliśmy od dziecka do tych samych szkół. pedofilu, przecież ty codziennie pracujesz z małymi 5-6 letnimi rumuńskimi chłopcami w parku nad fosą staromiejską - pokazujesz im swojego małego ptaka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Birbant Re: Wrocławskie zespoły IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.01, 22:39 Ja Ciebie również pozdrawiam. Zreszta co mi tam pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Wrocławskie zespoły IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.01, 22:38 Ja zaczęłam interesować się Mancu, po usłyszeniu właśnie tej piosenki. Mam ich dwie płyty i lubię sobie posłuchać wieczorami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Wrocławskie zespoły IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 22:31 Gość portalu: Monia napisał(a): > Radek jest zresztą chłopakiem Kasi Stankiewicz. A podoba/podobała Ci się muzyka > > Mancu? Szczerze mówiąc liczyłam, że w końcu będzie nowa płyta bla bla bla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Wrocławskie zespoły IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.01, 22:37 Wiesz co Olo żałosny jesteś........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Wrocławskie zespoły IP: *.kuzniki.isp.pl 20.11.01, 00:16 Wracając do pierwszego wątku. HURT zdecydowanie. Kocham Maćka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek Re: Wrocławskie zespoły IP: *.polkomtel.com.pl 20.11.01, 11:32 Przecież oni ledwie grać potrafią - czysta amatorszczyzna. Idę o zakład że nie są w stanie dwa razy zagrać tak samo. Wytwórców takiego siermiężnego umpa-umpa można znaleźć na pęczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: binio Re: Wrocławskie zespoły IP: *.kuzniki.isp.pl 20.11.01, 11:39 Gość portalu: józek napisał(a): > Przecież oni ledwie grać potrafią - czysta amatorszczyzna. Idę o zakład że nie > są w stanie dwa razy zagrać tak samo. Wytwórców takiego siermiężnego umpa-umpa > można znaleźć na pęczki. Jeśli mowa o Hurcie to coś Ci sie kolego pomyliło .Czy słyszałeś ich płytę DOKLADNY CZS(s.P.records)Polecam.To jest ciekawe i inne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Wrocławskie zespoły IP: *.kuzniki.isp.pl 20.11.01, 13:36 Gość portalu: józek napisał(a): > Przecież oni ledwie grać potrafią - czysta amatorszczyzna. Idę o zakład że nie > są w stanie dwa razy zagrać tak samo. Wytwórców takiego siermiężnego umpa-umpa > można znaleźć na pęczki. Słuchaj Józek, niezbyt jesteś zorientowany, pójdź sobie na koncert to zobaczysz. Z 7 lat temu Hurt rzeczywiście nie był zespołem złozonym z dobrych muzyków, ale nawet 7 lat temu nie było to siermiężne umpa umpa. A ty zapewne jesteś specjalistą teoretycznym, tzn. wypowiadasz się, nawet chcesz się zakładać, chociaż pewnie na koncerty to chodziłeś kiedyś a teraz to już nie dla ciebie takie zabawy. Coś tam kiedys ci się o uszy obiło i masz gotowe zdanie na temat, w które natychmiast święcie wierzysz. No to tyle, jak nie wiesz, to się nie wypowiadaj. Ewentualnie, takie stare powiedzonko znasz, jak nie potrafisz nie pchaj się na afisz. Wracając do wątku, Hurt bardzo dobry zespół, nietuzinkowy, ciekawe teksty, powinien napewno znaleźć się w dziesiątce naj zespołów wrocławskich. No i Janerka oczywiście. Trzymaj się Józek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Bakszysz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.01, 01:19 Nie wiem dokladnie, ale ostatnio Bakszysz rezyduje chyba we Wroclawiu. A to wedlug mnie absolutny nr 1 z wymienionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Bakszysz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.01, 12:37 Bez Nas Wy sa super Skalpel walczy o przyszłość genialne są Kormorany Janerka gra jak Czerwone Gitary z Koselą - blamaż no i supergurpa: Tercet Egzotyczny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Mancu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.01, 20:01 A co sądzicie o Mancu i Krzyśku Łebskim? Słyszeliście kiedyś utwory tego zespołu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manon Re: Mancu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.01, 20:38 Zielone Zabki z Jawora ; kto pamieta ?:> M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Mancu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.01, 22:33 jasne że pamiętam ! pozdrawiam pałkera Tomcia G. a co do kapel to : Lechu ,Prawda i Program. Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Wrocławskie zespoły 21.11.01, 17:32 zapomniałem jeszcze o Romualdzie i Romanie. wspaniała kapelka, szkoda że jej losy nie potoczyły się inaczej (znaczy lepiej :-) no i zespół z Kątów Wrocławskich znany pod nieoficjalną nazwą "Robur Band" :- ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bunia Re: Wrocławskie zespoły IP: *.pnet.wroc.pl 22.11.01, 08:56 Właśnie wczoraj byłam na koncercie Robotobiboka w 5 nutkach. Kto był, to wie, kto nie - polecam zakupić ich płytę JOGGING. Wszystko cudownie, tylko ten koles z dwóch światów za barem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Wrocławskie zespoły IP: *.kuzniki.isp.pl 22.11.01, 12:19 Również byłam na koncercie Robotaobiboka (po raz pierwszy). Bardzo, bardzo mi się podobało. Dodaję do listy. Hurt, Janerka, Robotobibok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misior Re: Wrocławskie zespoły IP: *.wroc.gazeta.pl 22.11.01, 11:06 Będzie ostro: 1. WARN 2. Ascaris 3. Lost Soul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kRomc@l Re: Wrocławskie zespoły IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 23.11.01, 23:54 Kolejnosc dowolna (ja gwoli scisłości podam w alfabetycznej :-) ) ALHAMBRA, FATE, INFEKCJA, JANERKA, KLINIKA, SECOND AGE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kociątko Re: Wrocławskie zespoły IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.01, 21:39 number one: John Porter Band a potem w dowolnej kolejności: Leszek Janerka (za całokształ i żonę:) Pussy Busters (za nazwę i nie tylko) Guitar Workshop (za Carlosa) i kilka zespołów, które jescio nazw nie mają, ale grają już naprawde fajniutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loppo Re: Wrocławskie zespoły IP: *.kuzniki.isp.pl 23.11.01, 23:47 Również w dowolnej kolejności: Janerka Hurt Robotobibok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cojak Re: Wrocławskie zespoły IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.01, 00:35 Polecam Program (ciężka muza, ale profesjonalne granie). Oczywiście Janerka. A jeszcze chyba Funy Hippos warto dorzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krisqu Re: Wrocławskie zespoły IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 12:36 FFOD, K.A.S.T.A. troszke HIP HOP u Do listy. Odpowiedz Link Zgłoś