Dodaj do ulubionych

Gimnazjum we Wrocławiu

10.01.07, 11:34
Witam
Proszę o informację o Gimnazjum nr 21 przy ul Św. Jerzego. Jak wygląda sprawa
bezpieczeństwa uczniów, jaki jest poziom. Zastanawiam się tez nad prywatnym
ale chciałabym poznać opinie rodziców, którzy zetknęli się z gimn. 21.
Dziękuje za wszelkie opinie:)
Obserwuj wątek
    • bj32 Re: Gimnazjum we Wrocławiu 10.01.07, 23:26
      Ha! Mogę tam podejść i zobaczyć. Chodziłam tam, jak to była jeszcze SP 77.
      Wiem, że niektórzy nauczyciele zostali. Jak chcesz, to sprawdzę:)
      • aga1972 Re: Gimnazjum we Wrocławiu 11.01.07, 10:59
        jasne , jak możesz, będę wdzięczna za wszelkie info:)
    • aniaora Re: Gimnazjum we Wrocławiu 12.01.07, 14:11
      masz tu parę informacji, co prawda z zeszłego roku, ale moze sie przydadzą, jest też adres strony

Gimnazjum nr 21 ul. św. Jerzego 4, tel. 071 367 90 12e-mail : sekretariat@gim21.info,www : www.wroc.gim21.infoLiczba uczniów w szkole : 860, w klasach : średnio 27 uczniówGodziny zajęć : 8-15.45 (półtorej zmiany)Języki obce : angielski, niemieckiZajęcia pozalekcyjne : koła przedmiotowe: polonistyczne, biologiczne, matematyczne, historyczne, chemiczne, plastyczne, geograficzne, fizyczne, j. angielskiego, rosyjskiego, niemieckiego, koła zainteresowań: ekologiczne, teatralne, filmowe, dziennikarskie, konstytucyjne, klub europejski, grafiki komputerowej, szachy, kabaret, zespół wokalny, koła sportowe: koszykówka, siatkówka, piłka nożna, tenis stołowy, taniec sportowy, lekkoatletyka, wychowanie komunikacyjne, ćwiczenia ogólnorozwojowe)Opieka medyczna : pielęgniarka szkolna, stomatologDostęp do internetu : w kawiarence internetowejWyżywienie : stołówka (obiad za 4 zł), bufet, kioskObiekty sportowe : dwie sale gimnastyczne, boiska, siłowniaWyniki testów gimnazjalnych w 2005 r.: średnia szkoły - 63 pkt, część humanistyczna - 36,6, matematyczno-przyrodnicza - 26,4Szczególne osiągnięcia i sukcesy : * finaliści i laureaci konkursu "zDolny Ślązak Gimnazjalista" z j. polskiego, angielskiego, niemieckiego, historii, biologii, wiedzy o społeczeństwie, matematyki, chemii, fizyki, * parlament uczniowski jest laureatem konkursu na najlepszy samorząd uczniowski szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych, * liczne sukcesy sportoweInformacje dodatkowe : * certyfikat "Szkoły z Klasą", "Wspierającej Uzdolnienia", "Dbającej o Bezpieczeństwo", Wrocławskiej Koncepcji Edukacyjnej "Od przedszkola do gimnazjum", * typy klas z poszerzonym programem: informatyki, matematyki i informatyki, z nauką dwóch języków obcych, z poszerzonym programem j. angielskiego lub niemieckiego, wychowania fizycznego, klasa koszykarska, * działa rzecznik praw ucznia, rada szkoły

Niezbyt ciekawie sformatowane, ale kopiowałam z pliku Worda i tak wyszło, chyba sie doczytasz.
      • aga1972 Re: Gimnazjum we Wrocławiu 13.01.07, 14:29
        Bardzo dziękuję :)
        A czy wiesz jak jest rozwiązana kwestia bezpieczeństwa, walki z przemocą w
        szkole?
        To mnie tez bardzo interesuje.
      • dominika87_87 Re: Szkoły ponadgimnazjalne 07.02.07, 17:52
        hej!
        proszę o poradę. moja młodsza siostra w tym roku kończy gimnaazjum i jej celem
        jest szkoła gastronomiczna. Chce uczyc sie we wrocławiu. jednak ja sama nie mam
        pojecia o tamtejszych szkolach i ich poziomie. chcialabym żeby ta szkola
        zapewnila jej jakis start na studia. jesli ktos z was uczeszczal albo uczeszcza
        do jakiejs dobrej szkoly gastronomicznej we wroclawiu (lub chociaz cokolwiek o
        takiej slyszal) prosze o odpowiedz. pozdrawiam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka