Dodaj do ulubionych

Nowe Centrum na Politechnice

29.01.07, 20:05
Bardzo mi sie podoba nowy budynek jaki ma polibuda. Co prawda, bardziej mi sie
kojarzyl z tasma perforowana do wczesnych maszyn sterowanych numerycznie, a
nie z serem. Czasem i cos ciekawego powstanie w tym miescie... niestety za
niedlugo zeszpeca mi miasto celem dla talibow.
Obserwuj wątek
    • Gość: zatroskana Nowe Centrum na Politechnice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:11
      mój syn na widok budynku:"a co to? PRALNIA?"
    • Gość: Absolwent Po pici ! IP: *.aster.pl 29.01.07, 22:22
      Budynek z zewnatrz wyglada niesamowicie. Brawo Polibuda! Pozdrowienia dla bylych
      PPTowcow.
      • Gość: EWa Re: Po pici ! IP: *.CNet.Gawex.PL 29.01.07, 23:55
        PPT,PPT niech żyje nam, niech rozwija się!
    • Gość: pawell Więzienie IP: 82.160.135.* 29.01.07, 22:22
      Za budowanie czegoś takiego powinni wsadzać do więzienia. Kolejny
      pseudoartystyczny, pseudonowoczesny bohomaz.
      "Wnętrze też może zaskakiwać. Na pierwszy rzut oka wygląda, że budynek jest w
      ostatniej fazie przygotowań, a betonowe ściany i podłogi czekają na malowanie. -
      Naturalne tło nie odwraca uwagi studentów - podkreśla Wowrzeczka." - a to już
      szczyt "artystycznego" bełkotu.
      • Gość: C.V. Re: Więzienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 23:50
        Pana powinno wsadzić się do więzienia za wypisywania głupot na publicznym forum...
        • Gość: emigrant Re: Więzienie IP: *.zone2.bethere.co.uk 07.02.08, 20:48
          To jasne, ze niepomalowane sciany sa calkowicie neutralne i nie odwracaja uwagi.
          Wowrzeczka to prawdziwy naukowiec!! DOKTORA!!
    • Gość: pozytywista, wro Re: Nowe Centrum na Politechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:59
      Świetny budynek. Myślę, że ma szansę stać się jednym z najbardziej
      charakterystycznych budynków we Wrocławiu, tak jak sedesowce i trzonoliniowiec.
      • Gość: marcin Wowrzeczka & Wowrzeczka ? IP: 86.149.185.* 29.01.07, 23:07
        dokładnie, świetne porównanie do tych szkaradztw.

wowrzeczka? to żona pracuje w dziale zleceń pwr? dobrze kojarze nazwiska?
        • Gość: Absolwent Re: Wowrzeczka & Wowrzeczka ? IP: *.aster.pl 30.01.07, 00:55
          wolalbys cos ala SOLPOL ? a moze cos al kolejna kopia galerii dominikanskiej?
          akurat obiekt oryginalny. Nawiazanie do starej tasmy perforowanej zajebiscie
          oddaje charakter miejsca. Jak dla mnie 5,0 dla architekta za zewnetrzna elewacje
          od strony Odry. W srodku nie bylem to sie nie wypowiadam. POLIBUDA RULES !
    • Gość: micik Obrzydliwe bezguście niespełnionego architekta!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 01:20
      Obrzydliwe bezguście niespełnionego architekta!!! Nie komentuje wnętrza bo nie
      byłem w środku!
    • Gość: wi Re: Nowe Centrum na Politechnice IP: *.magma-net.pl 30.01.07, 06:48
      A mi bardzo podoba się idea tego Centrum,którą to Rektor podał w TVP3:
      żeby te biedne pierwszaki nie błądziły po Politechnice szukając zajeć,że by
      wykładowcy przychodzili do nich itp.
      Smutna prawda ? Obecni startujący na studia nie są w stanie mentalnie temu
      sprostać ?
      • Gość: Jola Re: Nowe Centrum na Politechnice IP: *.wroclaw.mm.pl 30.01.07, 07:19
        Budynek napewno ciekawy pod względem architektonicznym.O gustach się nie
        dyskutuje.Ja widzę tylko jeden problem,czarna matowa elewacja.Proszę
        niedowiarków,podejdźcie bliżej i przypatrzcie się dokładnie[Najlepiej jak nie
        pada).Cała elewacja jest o-----a przez ptaki które żerują nad Odrą i w
        ZOO.Myślę że na wiosnę i w lecie budynek będzie jeszcze bardziej
        zanieczyszczony.Ja się nie czepiam ale wg. mnie problem będzie narastał
        ponieważ odchody ptasie są jasne i już widoczne
        • Gość: desperados "Oczyszczalnia" IP: 205.156.117.* 30.01.07, 08:29
          Autor nie pokusil sie aby popytac studentow jak nazywa sie w kregu akademickim
          ten budynek. Ze wzgledu na to, iz bedzie tam matma, fiza, chemia czyli odsiew,
          zyskal miano "Oczyszczalni"
    • Gość: Tulipan Dziurawiec!! IP: *.akron.net.pl 30.01.07, 08:39
      "Ser szwajcarski czy dziurawiec?"

W dzisiejszych czasach zdecydowanie dziurawiec - obecny symbol cnoty (kiedyś
      była nim lilia)Dlaczego? Bo na polibudzie jest sporo "100dętek" :P
    • Gość: dro Nowe Centrum na Politechnice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.07, 09:09
      ciekawe czy prof. Tadeusz Luty ma uprawnienia na widlaka ? ;-)
      a budynek jest super zwlaszcza w nocy - uwielbiam obok niego przejezdzac jak
      jest ciemno i swieca sie swiatla w srodku. jak sie jedzie od Norwida to
      oswietlenie parteru powoduje wrazenia lewitowania budynku - kosmos :-)
      dla mnie bomba i na reszcie cos innego niz modne od kilku lat szklane hektary
      elewacji - "serek" na tym tle jest na prawde swietny :-)
      a wielbicielom stylu Jarzabka polecam ulice swidnicka - tam wam sie bedzie
      podobalo ;-p
      • Gość: Bricky Re: Nowe Centrum na Politechnice IP: *.iil.pwr.wroc.pl 30.01.07, 10:46
        Proponuję nazwę "durszlak" - cedzi nowych studentów i świetnie oddaje charakter
        budynku. Póki nowy wygląda super, a co administracja na temat ptasich odchodów?
    • inkwizytornia To co z tą farbą? 30.01.07, 11:43
      "Wnętrze też może zaskakiwać. Na pierwszy rzut oka wygląda, że budynek jest w
      ostatniej fazie przygotowań, a betonowe ściany i podłogi czekają na
      malowanie..."

O! A to już koniec prac?
      ---
      Majster do właściciela mieszkania:
      - Panie Staszku, farba do ścian się skończyła.
      - Jak to farba się skończyła?! Przecież tej farby kupiłem tyle, że by na 4
      takie mieszkania starczyło!!
      - No i starczyło, tylko na Pańskie już zabrakło.

:)))))
      • Gość: | Re: To co z tą farbą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 12:02
        poprostu w srodku bedzie goly, niepomalowany beton. dziennikarz
        malokomunikatywnie sie wyrazil (moze nie rozumial, 'no bo jak to tak?!'), ale o
        to wlasnie chodzi.

jesli beton jest porzadnie wylany i gladki, to mi to wcale nie przeszkadza. taka
        techniczna surowosc ma swoj urok, a do tego taniej wychodzi. bardzo fajny budynek.
        • Gość: inne podejrzenia Re: To co z tą farbą? IP: 86.149.185.* 30.01.07, 15:47
          surowość umysłowa raczej
    • Gość: Ewa Re: Nowe Centrum na Politechnice IP: 82.160.255.* 30.01.07, 16:43
      Masz rację ja też to kojarzę z kartą perforowaną. Skojarzenie z serem do głowy
      mi nie przyszło.
      • Gość: kaktus Re: Nowe Centrum na Politechnice IP: *.as.kn.pl 30.01.07, 19:16
        A mi zazdrość i żal... Politechnika jak pączek w maśle, a Akadmia Medyczna pod
        młotek. Kiedy prowadzę praktyczne zajęcia ze studentami starszych lat AM stojąc
        na korytarzu szpitalnym między wózkami z brudnymi talerzami i basenami, to mi
        wstyd, choć to nie moja wina. Opowiadam im o molekularnych uwarunkowaniach
        chorób, o poszanowaniu intymności pacjenta, tylko że w tej scenerii to brzmi
        jak science fiction. A potem odpowiadam na pytania ankiety oceniajacej
        nauczyciela typu: czy stosuje pani metody multimedialne w nauczaniu? Mam ochotę
        odpisać że tak, oczywiście, zdjęcia oglądamy przykładajac je do szyby okiennej
        na korytarzu (jesli okno akurat nie przecieka), a podkład dżwiękowy stanowi
        szczęk talerzy. Jest tez animacja, jak salowa przegoni nas szczotką, bo
        przeszkadzamy przy zmywaniu korytarza.
        Fajne klimaty mamy na tej AM. A nasza gazeta uczelniana zajmuje się
        rozstrząsaniem minionej swietności sławnych profesorów, jaby terazniejszość
        była absolutnie bezproblemowa. Pełny absurd!
    • Gość: Tomo Nowe Centrum na Politechnice IP: *.wroclaw.mm.pl 30.01.07, 20:11
      Budynek wspaniały, ale artykuł???? To jakaś porażka!!
      Jak można napisać coś takiego??
      "Gmach (...) był obiektem komentarzy wrocławian. Głównie ze względu na
      nowoczesne rozwiązania architektoniczne: pozornie bezładnie porozrzucane okna
      budynku są owalne."
      Czy owalne okna są nowoczesnym rozwiązaniem architektonicznym?? Jak to wpłynie
      na wnętrze budynku autora nie zainteresowało.
      Głowna treść skupiająca na tym, czy budynek przypomina ser szwajcarski czy
      dziurawiec jest żenująca. O funkcjonalności dwa zdania.
      Kolejny artykuł, który nic nie wnosi, napisany na tragicznie niskim poziomie.
      Brawo Gazeto!
    • Gość: grzech Re: Nowe Centrum na Politechnice IP: *.e-wro.net.pl 31.01.07, 10:44
      jest to jeden z najbardziej brzydkich budynków w okolicy placu
      Grunwaldzkiego.Na zachodzie takie budynki służą za parking. nie wiem jak ktoś
      mógł pozwolić na wybudowanie w sąsiedztwie starego budynku Politechniki i
      Tawerny taki parking i nazwał go centrum dla studentów.Wstyd, ale we Wrocku
      takich budynków mamy coraz więcej
      • Gość: C.V. Re: Nowe Centrum na Politechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 23:52
        Większy jest wstyd, że ktoś używa słowa wrocek dla oznaczenia mojego miasta,
        więc ...bez komentarza.
        • Gość: J. W Hradcu Kralove też mają taki gmach IP: *.wro.vectranet.pl 06.02.08, 22:54
          Cóż, w zeszłym roku pisałem już że prawie identyczną koncepcję realizuje
          Uniwersytet w HK. W tym roku prace własnie kończą się i w budynku bardzo
          podobnym do budynku PWr będzie mieścić się bibliteka UHK. Fotki do dyspozycji
          J.
          • Gość: emigrant to pokaz IP: *.zone2.bethere.co.uk 07.02.08, 20:47
            to wrzuc gdzies fotki, chcialbym zobaczyc klona przerazajacego dziela wowrzeczki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka