sztuk6mistrz 25.02.07, 21:31 Cholera ale jesteśmy doskonali! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sztuk6mistrz Wrocław w sobie zakochany 25.02.07, 21:32 Cóż robić trzeba się będzie z tym pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volksdeutsch No coż. W końcu... niemiecka architektura IP: *.versanet.de 25.02.07, 22:57 i niemiecka historia wpływają pozytywnie na miasto. Kraków postaustriacki. A Warszawa postsowiecka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt No prosze, demagogia i propaganda okazuje się IP: *.icm.edu.pl 26.02.07, 08:18 skuteczna nie tylko na mieszkanców Wrocławia ale i Polski. Pan Dutkiewicz na Prezydenta Polski (nawet go poprę bo każden lepszy niż zakompleksiony kurdupel) Odpowiedz Link Zgłoś
klimczewski Wrocław w sobie zakochany 25.02.07, 21:34 Gdyby spytać mieszkańców Wrocławia, które miasto w Polsce jest największe... ja sam jak byłem mały byłem święcie przekonany, że Wrocław... www.magiczny.wroclaw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelini Re: Wrocław w sobie zakochany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 21:48 zastanawiam się dlaczego w badaniach pominięto Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Wrocław w sobie zakochany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 21:48 jesteśmy przystojni ? no coś w tym jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hulio Re: Wrocław w sobie zakochany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 22:09 Nie pominięto Łodzi. To jest przecież miasto wojewódzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszon Re: Wrocław w sobie zakochany IP: *.62.rev.vline.pl 25.02.07, 22:26 Łódź jest zawsze pomijana, np. w mapkach z prognozą pogody. Nie wiem, czemu mielibyśmy być zauważeni w jakimś sondażu ;) Pozdrawiam Wrocław ;) www.bagdadpolnocy.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Wrocław w sobie zakochany IP: *.e-wro.net.pl 25.02.07, 22:26 Wrocław jest naprawdę fantastycznym miastem. Zupełnie jak Lwów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinianin Re: Wrocław w sobie zakochany IP: 83.168.96.* 25.02.07, 22:32 A ja powiem tak: Jeszcze kilka takich bzdurnych artykulow jacy to Wy jestescie "naj" i zastapicie miejsce "Warszawki". Sami bedziecie sobie winni. Owszem, Wroclaw to fajne miasto, ale te artykuly to juz o pomste do nieba wolaja :-) PS - Szanujcie inne miasta ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skimal Re: Wrocław w sobie zakochany IP: *.22.54.194.emit.pl 25.02.07, 22:40 A gdzie jest powiedziane, że nie szanujemy? To, że lubimy swoje miasto ma od razu znaczyć, że nie szanujemy innych? Naprawdę o wiele lepiej żyłoby się w kraju, w którym każdy mieszkaniec byłby zadowolony ze swojego miasta. Czego sobie i Państwu życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Wrocław w sobie zakochany IP: *.171.16.19.crowley.pl 25.02.07, 22:40 Piękne miasto ...i ludzie go tak kochają ...tylko ciekawe kto tak pięknie bazgra po murach. Najlepiej w pięknym , klimatycznym rynku ? Pewnie wrogi desant z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz ja to się cieszę byle czym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 23:21 Wreszcie nasze Władze stanowczo zareagowały na wrogie i POdstępne POczynania GazWybu: zamówiły błyskawiczny sondaż, który dał oczekiwany rezultat. Pewnym niedopatrzeniem jest zdradzenie metodologii i liczności próby: 300 badanych w wąskim przedziale wiekowym, co POwoduje, że sondaż z punktu widzenia statystyki nadaje się do użycie w toitoi. ProPonuję ufundowanie nagród dla uczestników, przez referat Propagandy: półroczny pobyt w naszym mieście z kwaterą na Kozanowie lub Brochowie, wybór należy do winnera:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Wroclaw to nie tylko Sepolno, Biskupin i Zalesie IP: *.hsd1.nj.comcast.net 25.02.07, 23:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brochów Łoś, mistrz autokompromitacji :O) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 00:20 Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a): > ProPonuję ufundowanie nagród dla uczestników, przez referat Propagandy: > półroczny pobyt w naszym mieście z kwaterą na Kozanowie lub Brochowie, forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=57510699&a=57588422 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: Łoś, mistrz autokompromitacji :O) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 01:04 > półroczny pobyt w naszym mieście z kwaterą na Kozanowie lub Brochowie, > to przecież nagroda!:) można ją wymienić na 2 tyg. w Tunezji, ale chyba nikt się nie skusi. motoryzacja.interia.pl/wiadomosci_dnia/news/otwarta-obwodnica-opola,875148 czy ktoś z zakochanych z OPOla może objaśnić co to jest obwodnica?, tu obiekt nieznany:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan Re: Łoś, mistrz autokompromitacji :O) IP: *.chello.pl 26.02.07, 02:17 > czy ktoś z zakochanych z OPOla może objaśnić co to jest obwodnica?, tu obiekt > nieznany >:) Mi trochę żal tego Opola. Teraz będzie mieć niski POtencjał niż miało do tej POry. Bo co nowego mają teraz do zbudowania? Nowy most? Amfiteatr? Remontowanie tej nowej obwodnicy to już nie to samo. btw - w kwestii obwodnic nieźle dają sobie radę takie miasta z Polski "B" lub "C" jak Garwolin, Piotrków Trybunalski (gotowa od kilku miesięcy), Konin, Wyszków, Miedzyrzecz Podlaski, Płock, Puławy i różne inne POmniejsze miasteczka i przysiółki. Wbrew zapewnieniom, że w całej Polsce nie ma budowlańców bo POuciekali albo wszędzie w Polsce są opóźnienia w budowie dróg to obwodnice w ww. miastach budowane są w bardzo dobrym tempie. Np. taka obwodnica Garwolina (13 km dwujezdniowej trasy ekspresowej) może zostać oddana do użytku w tym roku na 2-3 miesiące przed czasem. fotki z budowy obwodnicy Garwolina tu: www.garwolin.pl//um/galeria/obwodnica/index.html trochę fotek z budowy obwodnicy Konina tu: www.nowymost.konin.pl/index.php?page=3 Hm.. jak widać - można budować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Res Re: Łoś, mistrz autokompromitacji :O) IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 26.02.07, 21:34 Przykład tego jak wrocławski zabugol szanuje inne miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: Łoś, mistrz autokompromitacji :O) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 19:43 Skąd znasz jego korzenie? Pracujesz w bezpiece? Odpowiedz Link Zgłoś
skrzypce1 Re: ja to się cieszę byle czym 26.02.07, 04:37 Uderz w stol a nozyce sie odezwa. Szybko, sprawnie i na temat... "Budujemy drugi Wroclaw" "Wroclaw awangarda... PO i PIS" "Wroclaw miastem ludzi przystojnych... i tych co egzystuja na lawkach w parku" "Wroclaw miastem zapachu... psich odchodow" "Wroclaw miastem mlodosci, kwiatow... i nieprzejezdnych ulic" "Wroclaw miastem zieleni...i uryny" "Wroclaw miastem nad Odra...do nastepnej powodzi. A pozniej bedzie miastem pod Odra" "Wroclaw stolica Dolnego Slaska...i pilkarskiego outsidera, Slaska Wroclaw" "Wroclaw miastem studentow...i uczelni na poziomie akademickim ponizej sredniej krajowej" Wroclaw jest zwyklym miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgh Re: ja to się cieszę byle czym IP: *.chello.pl 26.02.07, 07:54 Przypomne ci kolego,ze moja uczelnia w rankingu tygodnika Wprost z 2006 roku zostala uznana za najlepsza uczelnie techniczna w kraju, gdzie tu ponizej przecietnosc?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabuch101 Re: ja to się cieszę byle czym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 06:40 Łosiu, naucz się czytać ze zrozumieniem. Próba liczyła 300 osób ale w każdym z badanych miast. Co do przedziału wiekowego, to masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornholio Re: Wrocław w sobie zakochany IP: *.wroclaw.mm.pl 26.02.07, 00:56 Wrocław jest brzydki, Wrocław jest bleee, i choc mieszkam w tym miescie, nic szczególnego w nim nie widzę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demograf Wrocław w sobie zakochany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 07:29 Badania warte funta kłaków. To są tylko opinie propagandystów. Każdy socjolog uzna te badania za żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasi Nie ma to jak wypowiedź fachowca IP: *.akron.net.pl 27.02.07, 11:32 Mentalność pisowca - nie odpowiada wizji, więc sfałszowane? Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Wrocław w sobie zakochany 26.02.07, 07:45 CZYSTY?????????? A to dobre, czyżby grupę badanych zawężono do mieszkańców rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfdd Re: Wrocław w sobie zakochany IP: *.chello.pl 26.02.07, 08:00 Mam kolege ze Slaska, ktory zawsze jak wraca po weekendzie do Wroclawia(studiuje tutaj) mowi, ze tutaj tak czysto. Ja tez tak uwazam...no moze w naszych Trojkatach sprawa wyglada troche inaczej i remonty zle wplywaja na efekt wizualny, ale w porownaniu z wiekszoscia miast w Polsce u nas jest czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Wrocław w sobie zakochany 26.02.07, 08:04 Błoto, bo nikt nie pilnuje ciężarówek jeżdżących od budowy do budowy, psie kupy, pety... Co mnie obchodzi porównywanie do innych miast, czemu nie porównasz np. do Watykanu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dew Re: Wrocław w sobie zakochany IP: *.chello.pl 26.02.07, 08:16 Nie no masz racje porownuj do Zurichu albo Genewy, ale miej na uwadze to, ze na zachod od Odry mieli 50 lat wiecej na PORZADNA odbudowe miast...Z drugiej strony przejedz sie do Belgii lub Holandii i zobacz jaki tam jest syf na ulicach pod koniec dnia, nikt nie patrzy czy wyrzucic papierek do kosza po prostu wywalaja wszystko na ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rusis Re: Wrocław w sobie zakochany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 12:04 Trochę jeździłem po Europie. Amsterdam - trafiłem na okres w którym wieczorami chodziłem po kilkucentymetrowej stercie śmieci na ulicach. Rzym - pety, butelki, śmiecie koło przystanków to norma. proponuję wyjść trochę dalej niż od scisłego centrum a okaże się, że tam jest syf. Paryż - wzglednie czysto było. Acz tu byłem glównie w szeroko pojetym centrum. To tyle jeśli chodzi o porównanie do dużych miast. A czemu nie porównywać do Watykanu? Bo to jest miejsce do którego nie wejdzie tłum "zwykłych" ludzi. nie naśmieci itd. To jest miasto/państwo zamknięte. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Wrocław w sobie zakochany 26.02.07, 12:45 Tylko czemu wyszukujecie przykłady skrajnego syfu, żeby usprawiedliwić chlew we Wrocławiu? Jak będziemy rozmawiać o tragicznych drogach, to też będziemy się pocieszać, że za Uralem jest gorzej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dew Re: Wrocław w sobie zakochany IP: *.chello.pl 26.02.07, 14:07 Ale przeciez nikt nie mowi,ze jest idealnie! Kazdy ma swiadomosc tego, ze do wiekszosci miast europejskich jeszcze nam daleko, ale cieszymy sie z tego, ze cos sie u nas zmienia na lepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Wrocław w sobie zakochany 26.02.07, 14:22 > Ale przeciez nikt nie mowi,ze jest idealnie! Kazdy ma swiadomosc tego, ze do wi > ekszosci miast europejskich jeszcze nam daleko, ale cieszymy sie z tego, ze cos > sie u nas zmienia na lepsze... Ano, chyba, że tak :) Aaaaa, tramwaj nogę mi upier..., całe szczęście tylko lewą i tak krzywa była;) Taką postawę, to rozumiem, to jest duch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klojtas Re: Wrocław w sobie zakochany IP: *.chello.pl 26.02.07, 14:56 Święte słowa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy64 Re: Wrocław w sobie zakochany IP: *.dsl.bell.ca 26.02.07, 15:39 do wesolego. pamietam czasy kiedy rozbierano una kamienice aby zawiesc do twojej Warszawy rabowaliscie nas prawie przez piedziesat lat i teraz was krew zalewa ze was doganiamy Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Wrocław w sobie zakochany 26.02.07, 15:54 Gość portalu: lysy64 napisał(a): > do wesolego. > pamietam czasy kiedy rozbierano una kamienice aby zawiesc do twojej > Warszawy rabowaliscie nas prawie przez piedziesat lat > i teraz was krew zalewa ze was doganiamy Toć ja swojak zza Buga, gdzie mnie tam jakie Warszawy w Głowie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rusis Re: Wrocław w sobie zakochany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 12:05 Porównałem do takich a nie innych przykładów z tego samego powodu, z którego Ty porównałeś do Watykanu. Ty wybrałeś skrajność w jedną stronę, to ja postarałem się pokazać drugą ;] A brudu nie usprawiedliwiam, bo sam wiem jak dużo tzreba jeszcze zrobić we Wrocławiu. Prawda jest jednak taka, że cieszy iż jest lepiej niż w wielu teoretycznie bogatszych miastach. A co ważniejsze, jest lepiej niż bylo parę lat temu jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klojtas Re: Wrocław w sobie zakochany IP: *.chello.pl 26.02.07, 14:54 Pozostał ci już chyba tylko psychiatra, bo na okulistę - za późno ! WROCŁAW - JEDNO Z NAJBRUDNIEJSZYCH MIAST TEJ CZĘŚCI EUROPY !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin Re: Wrocław w sobie zakochany IP: *.chello.pl 26.02.07, 08:02 Do wszytkich niewtajemniczonych: TO BYLA ANKIETA OGOLNOPOLSKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczka Re: Wrocław w sobie zakochany IP: 57.66.193.* 26.02.07, 08:47 no to ja tez mały komentarz Najpierw tak - spodziewałam się, ochów i achów nad tym Wrocławiem Ale s.ą jeszcze ludzie rozsądni, bo na litość boska nie popadajcie wrocławiacy w samouwielbienie - NIE JESTESCIE TACY SUPER. korki, rozkopane ulice i ten wieczny zachwyt nad soba - troche skromności. Przykro mi to pisać bo od 8 lat mieszkam we Wroclawiu - wczesniej 5 lat w Warszawie - i owszem lubie to miasto ale to samouwielbienie szkodzi nam wszystkim. Serio. I powiem szczerze - ludziom młodym woda sodowa uderzyła do głowy. Z doswidczenia sporego, zawodowego, życiowego powiem tak - opanujcie sie !!!! Coraz cześciej zaczynam myśleć o pracy w stolicy bo wbrew pozorom i ogólnopolskiej opinii nie jest zadufana w sobie- mieszkancy niejednokrotnie bardziej przyjaźni, sympatyczni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin Re: Wrocław w sobie zakochany IP: *.chello.pl 26.02.07, 10:44 Alez nikt tu nie mowi, ze jestesmy doskonali(chyba, ze w zartach)!Cieszymy sie, ze nasze miasto sie rozwija, ale przy tym nie ujmujemy nic mieszkancom innych miast!To niedorzeczne! Dlaczego nie mamy sie cieszyc z naszych sukcesow, z tego, ze potrafimy sobie wybrac w miare normalne wladze? Bo inni beda nam zazdroscic i z tego powodu nie beda nas lubic?:) Mam gleboko gdzies ludzi, ktorzy swoje opinie o mieszkancach Wroclawia beda budowac na zawisci. Niestety taka jest polska mentalnosc, ale trzeba ja powoli zmieniac, nie moze byc tak zeby lepszy rownal do gorszego. Powtarzam, jezeli ktos nam zazdrosci to jego problem, my nikomu zle nie zyczymy i cieszymy sie z osiagniec innych polskich miast! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dolnoślązak Przestroga! IP: 212.160.172.* 26.02.07, 08:43 Obyśmy w tym zachwycie nie spoczęli na laurach w pracy na rzecz wielkiego Wrocławia (Dolnego Śląska) i nie ześwirowali w przekonaniu o swej wyjątkowości. Ostrożnie z zachwytami i do pracy rodacy Wrocławianie (Dolnoślązacy)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cycek Wrocław w sobie zakochany IP: *.crowley.pl 26.02.07, 09:21 Zes...jmy się ze szczęścia razem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslau Re: Wrocław w sobie zakochany IP: *.dialog.net.pl 26.02.07, 09:25 Nadchodzi dobra passa dla Wrocławia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yuss Wrocław w sobie zakochany IP: *.ifd.uni.wroc.pl 26.02.07, 09:26 Dorabianie geby nic nie poprawi. Jedyna korzysc z tego szumu to pokazanie grupie rzadzacej miastem, a jest to czysta karuzela stanowisk w ramach tego samego kregu kolesi, ze nie jest tak milo i przyjemnie jak to chcieliby ludziom wciskac. Krytyczne slowa nie poprawia wiele, trzeba myslec o nowej ekipie, ktora najpierw pomysli o miescie a potem o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozue Re: Wrocław w sobie zakochany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:47 nie siadać na czterech literach tylko do roboty!!! brudno jest! Odpowiedz Link Zgłoś
adwo-kat Wrocław miastem spotkań:-))) 26.02.07, 09:57 Wrocław miastem spotkań:-))) Piasta i basta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 64-latka Wrocław w sobie zakochany IP: *.tbcn.telia.com 26.02.07, 10:07 Wiedzialam o tym od dawna. Nie tylko " My Wroclawianie" ale sa i Szwedzi zakochani w naszym miescie. Tylko we Wroclawiu mozna spotkac tylu altruistow w jednym miejscu. pozdrowienia z nad Wrzosowej Zatoki Krakowianka z Wroclawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Miasto OK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.07, 10:15 Ja tam sie ciesze, ze tu mieszkam.Blisko w góry, blisko do Pragi.Ciesze sie ze ciezko pracuje i moge sie sie zrelaksowac np. w parku szczytnickim.Nic tylko "zasuwac" dla siebie i dla miasta-a jakies tam konkursy ktore miasto jest OK-lepiej sie tym nie przejmowac.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko Re: Miasto OK IP: 195.187.134.* 26.02.07, 10:23 Wrocław jest rozkopany..owszem, ale dlatego, ze przez 40 lat nic w nim nie robiono. Teraz jak najszybciej trzeba nadrabiać. jeszcze dwa, trzy lata i wyraznie będzie lepiej. Argumenty o rozkopaniu sa idiotyczne i bezsensowne. Gorzej jednak jest z czystością. Mazanie po murach: nikt tego bydła nie ściga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Wrocław w sobie zakochany IP: *.nat.tvk.wroc.pl 26.02.07, 10:36 Jesteśmy mniej uprzejmi niz poznaniacy? hehehe byliście w Poznaniu?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: Wrocław w sobie zakochany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 10:37 nie wy jesteście doskonali tylko szczęsliwie mieszkacie w normalnym mieście. Dobrze wam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realistka GRUNT to dobre samopoczucie!! IP: *.neurosoft.pl 26.02.07, 12:16 Naprawdę!! Polecam!! Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Wrocław w sobie zakochany IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.02.07, 14:37 Oto sposob na rozwiazanie korkow w naszym miescie: www.smog.pl/wideo/1026/ruch_uliczny_w_indiach/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Wrocław to prawdziwie europejskie Miasto IP: *.magma-net.pl 26.02.07, 14:50 We Wro od początku lat 90 rządzą dobrzy gospodarze, którym zależy na dobrym rozwoju miasta, a nie tylko na nabiciu kasy... W ten weekend byłem w Warszawie i mogę stwierdzić że to miasto rozwija się tylko i wyłącznie dzięki temu, że jest stolicą. Od dawna nie było tam dobrego gospodarza, a jak już się pojawił to zajmuje się polityką i naprawianiem własnych błędów, a nie pracą na rzecz miasta... WROCŁAW RULEZZZZ!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Europejskie miasto bez rowerów miejskich :( 26.02.07, 14:51 sztuk6mistrz napisał: > Cholera ale jesteśmy doskonali! Tego mi brakuje by poczuć się Europejczykiem, jak Holender czy Francuz. Dlaczego nie spróbować? To najtańszy środek lokomocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartollommeo Wrocław w sobie zakochany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.07, 15:40 :D Szczególnie to że że Wrocław jest miastem czystym, można od razu między bajki włożyć. Ale same ankiety są fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Wrocław w sobie zakochany 26.02.07, 16:42 Do czystości to nam Wrocławianom jeszcze bardzo dużo brakuje ale i na to jest rada sprzątajmy po swoich psach wyrzucajmy śmieci do pojemników a rajcą pozostawmy tylko odnowienie zabytkowych kamienic i będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Co intryguje mnie we Wroclawiu? IP: *.lauderhill-fl.gov 26.02.07, 17:01 Uwierzycie w to lub nie, ale uzywanie swoim wlasnych nog do komunikacji po miescie jest dla mnie najwieksza frajda. Ba, jest egzotyka! Zamiast wozic swoje "cztery litery" samochodem, co robie na co dzien, tutaj mam okazje kotrzystac z tego czym matka natura nas obdarzyla na drodze ewolucji - konczynami dolnymi, zwanymi tez nogami. Nie tramwaj, autobus, taxi a nawet rower... tylko na piechote. Nie, nie jestem zwolennikiem biegu po zdrowie lub innym dewiantem. Po prostu ten sposob poruszania sie we Wroclawiu jest dla mnie najszybszy a poza tym, mozna miec bezposredni kontakt z urokami m. Wroclawia i tymi wielko-europejskimi jak tymi ukrywanymi w sonadazach. Szczegonie poza traktem ratuszowo-katedralnym, tych drugich "walorow" wroclawskich jest przewazajaca wiekszosc. To dobrze, ze rozbudzono aspiracje wroclawian... Obawiam sie tylko jednego, ze pewnego dnia obudza sie z nosem w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyr Buractwo IP: *.icpnet.pl 26.02.07, 21:59 Wystarczy sięgnąć do rankingu europejskiego miast ostatniego, żeby było wiadomo jakie miasto jest najbardziej dynamiczne i perspektywiczne - Poznań. Warszawa spadek, Wrocław też, który zresztą wyprzedza Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasi Re: Buractwo IP: *.akron.net.pl 27.02.07, 11:22 Gratulacje dla twojej inteligencji i zrozumienia danych statystycznych, metodologi ich pozyskiwania, i dla kogo są robione. ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Wrocław w sobie zakochany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 22:31 jestem warszawiakiem z krwi i kosci nie cierpie stolicy a co do wroclawia jest najlepszym miastem jakie znam na swiecie. ten artykul mowi prawde a tabelki sie zgadzaja. pozdrawiam wroclawwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww Odpowiedz Link Zgłoś
seas2 Re: Wrocław w sobie zakochany 12.07.07, 15:43 Ja powiem tak... Byłem w kilku miastach Polski i takie mam zdanie: - z warszawy to co pamiętam to masa ulotek na głównych chodnikach z centrum i to ulotek klubów 18lat +++ Dirty City, a do tego nie znam ani jednego porządnego warszawiaka, każdy to zadufany w sobie buc, bo ze stolicy - takie mam o tym miescie zdanie i mam do was uraz (moze mialem pecha, ze tak trafialem? ale watpie) - katowice i ogolnie slask to dziwne miejsce, ciasko, glosno i jak dla mnie duszno, a o dworcach nie wspominajac... a po nocy to strach po katosach samemu chodzic, jakos nie moglem sie tam odnalezc, brrr... az ciarki mnie przechodza - krakow, miasto spoko, ale mnie nie urzeklo jakos specjalnie, rynek i okolice jakies takie nijakie z charakteru, ale ladne, chociaz bylo mi tam naprawde wporzadku i poki co poznani przeze mnie krakowiacy to wporzadku ludzie. - poznan - bylem krotko, bo jeden dzien, ale dziwnie mi tam bylo, mam mieszane uczucia do miasta - jelenia gora jak na male miasteczko jest wporzadku, ale brakuje tam wielkomiejskiego ducha i mozliwosci, ale kto wie? moze w pszyszlosci? Jako Wroclawianin nie czuje sie super ultra mega najlepszym polakiem jak wiele osob tutaj sugeruje, nie jestem zadufany w sobie i ogolnie zajefajny, a raczej skromny, spokojny i w miare mozliwosci zyczliwy (chyba, ze spotkam warszawiaka grrr...), ale widze potencjal i mozliwosci tego mmiasta,jego silei tempo zycia, rozwoju. Wroclaw to wbrew pozorom miasto studentow i bardzo dobrych uczelni (moze poza humanistycznymi i uniwerkiem) jak Akademia Medyczna, Politechnika, Akademia Ekonomiczna tez jest dobra, Prywatne WSB bardzo wysoko w rankingu. Miasto ciaglych inwestycji i niestety przez to korkow, ale jest tu coraz lepiej, w porownaniu z katowicami czy jak jechalem przez warszawe to jest lepiej, o wiele. Wroclaw jest czystym miastem i to bardzo (jesli bedziemy porownywac przystanki to ok, zgodze sie - jest tak jak wszedzie czyli brudno), ale na wielu osiedlach/blokowiskach jest naprawde czysto i zielono. Kiedy bylem na mazurach, kto najbardziej swoim zachowaniem denerwowal wszystkich? Warszawiacy, bo sie chwalili skad sa, a jak spotkalem krakusow i wroclawian to bawilismy sie naprawde swietnie. Dlatego uwazam, ze to kogo sie nie lubi i lubi jest dobrze odzwierciedlone. Sport? Ktos powiedzial, ze to zascianek sportowy - bo w pilke mamy nieudolny slask wroclaw - co do samego footballu to sie zgodze, ale... np. 17krotny mistrz polski w kosza - Slask Wroclaw to juz nie laska wspomniec? bardzo dobra druzyna zuzlowa... moze ktos powie, ze na takie miasto to za malo, ale jak jest u was? co? Uwazam wroclaw za jedno z najlepszych miast w polsce, nie chce mowic, ze najlepsze, bo musialbym w innych przezyc tyle samo czasu co tutaj, ale za rownie ciekawe i fajne miasto uwarzam Krakow. dobra, koniec tego - nie chce mi sie dalej pisac... Odpowiedz Link Zgłoś