jakomeni 09.03.07, 22:19 www.jakomeni.fotosik.pl sa slabej jakosci bo robione naszybko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karpik.pl Re: wypadek we wrocku----zdjecia 09.03.07, 22:58 dzieki za zdjecia, wlasnie sie zastanawialem co sie stalo... z kierowcy motocykla cos zostalo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.e-wro.net.pl 09.03.07, 23:09 Słyszałem w radio, że dwie osoby zginęły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.core.lanet.net.pl 09.03.07, 23:17 miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3977595.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.chello.pl 09.03.07, 23:43 ma ktos zdjecia z tego wypadku to jeden z motocyklistów byl moim znajomym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.chello.pl 09.03.07, 23:52 dwaj na motorze nie zyją straszne Odpowiedz Link Zgłoś
marek4421 Re: wypadek we wrocku----zdjecia 20.03.07, 01:04 Sorki ma ktoś zdjęcia z tego wypadku bardzo bym prosił o przesłanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwość? Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 23:29 Mam nadzieję że kierowca nie będzie poddany karze.Tak jak Otylia i Dariusz Dudka. Odpowiedz Link Zgłoś
jakomeni Re: wypadek we wrocku----zdjecia 10.03.07, 09:00 witam.zginal motocyklista i jego pasazer. kierowca samochodu z pasazerem chcieli uciec(ponoc w szoku) zabrano kierowce fiata do szpitala( ponoc zginal jeden z naszych lub dwoch znajomych z kluczborskiej, mieli wczesniej Opla Calibre, wtajemniczeni beda wiedziec o kogo chodzi...byli tam znani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fokus Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.07, 17:48 a to niby dlaczego kierowca miuałby nie być poddany każe? bo motocyklista jechał szybko? i co z tego?! miał obowiązek ustąpić pierwszeństwa jadącemu główną, wszystko jedno z jaką prędkością! jak ktoś nie potrafi odpowiednio szybko zareagować to nie wsiadać za kierownicę!!! jeśli wymusił - powinien iść do pierdla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.media4.pl 10.03.07, 20:22 Gość portalu: fokus napisał(a): > a to niby dlaczego kierowca miuałby nie być poddany każe? Nie byłem świadkiem wypadku, więc nie wiem. Ale jeżeli motocykl jechał (jak to podają niektórzy) 100 km/h, to już bym się zastanawiał. 100km/h to jest około 30m/s, w czasie wykonywania manewru przez samochód wyjeżdżający z ulicy podporządkowanej, czyli około 3 sekund to daje odległość 100 metrów, czyli w wąskiej uliczce odległość, z której nie widać nadjeżdżającego pojazdu. Czy, jeżeli nadjeżdżający motocykl tak znacznie przekraczał prędkość, że nie był widoczny dla kierowcy wyjeżdżającego na ulicę z pierwszeństwem przejazdu, to wina leży po stronie kierowcy samochodu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.core.lanet.net.pl 10.03.07, 22:08 dozwolona prędkość na tej ulicy to 50k/h ,jesli by jechali z taką predkością nie uderzyli by z taką siłą która prawdopodobnie ich zabiła- Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: wypadek we wrocku----zdjecia 10.03.07, 23:56 Gość portalu: zz napisał(a): > dozwolona prędkość na tej ulicy to 50k/h ,jesli by jechali z taką predkością > nie uderzyli by z taką siłą która prawdopodobnie ich zabiła Przede wszystkim do wypadku mogłoby nie dojść. Samochód by zjechał ze skrzyżowania (chyba jechal z Oleśnickiej w Roosvelta) zanim motor wjechałby na to skrzyżowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carter Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.07, 21:09 pie..sie od tego jest scigacz mlocie ... a kierowca mial uwazac ... pojdzie siedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.07, 06:58 Gdyby twój tatuś z mamusią uważali, to nie napisano by w tym forum takiej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ltc od tego jest ścigacz??? IP: 193.109.212.* 12.03.07, 08:11 w takim razie cieszę sie, że kierowca motocykla zginął zanim nie wjechał swoim ścigaczem z prędkopścią 100 km/h w grupę przedszkolaków na przejściu dla pieszych!!!! puknij się w swoją pusta głowę - chociaż nie sązę aby to przyniosło jakikolwiek efekt poza echem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: wypadek we wrocku----zdjecia 12.03.07, 10:56 myslalem, ze scigacz jest od wyscigow (jak sama nazwa wskazuje) a nie od jazdy po osiedlu - nazywalby sie wtedy chyba osiedlacz ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortograf Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.07, 07:02 Człowieku, nikt ci nie "każe" się tu wypowiadać, a tym bardziej o "karze". Pewnie zdobyłeś tylko gruntowne wykształcenie: niepełne podstawowe, zawodówkę albo średnie bez matury. Żeby pisać, trzeba umieć. O karze wypowie się natomiast sąd, a nie jakiś analfabeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wcale Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 10:12 Żeby być rozliczanym ze spełnienia obowiązku trzeba mieć MOŻLIWOŚĆ spełnienia tego obowiązku. Są na szczęście orzeczenia sądowe w podobnych sytuacjach stwierdzające winę kretyna jadącego 100@50. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: wypadek we wrocku----zdjecia 11.03.07, 11:59 Gość portalu: wcale napisał(a): > Są na szczęście orzeczenia sądowe w podobnych sytuacjach > stwierdzające winę kretyna jadącego 100@50. Oj nie zawsze, niestety. Gdzieś w Polsce był wypadek. Kaszlak zawracał czy wyjeżdżal na drogę, wpadł na niego motocykl jadący z jakąś kosmiczną prędkością, OIDP ponad 200km/h. Sąd orzekł winę kierowcy kaszlaka. Pośmiertnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKJ Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 09:28 Fktycznie zginęły dwie osoby. Z tego co słyszałem jechali Poniatowskiego od Bema ponad 100k/h. Fiat wyjechał z Oleśnickiej. Sądząc po tym jak wyglądał fiat faktycznie nie było kogo ratować. Dziwi mnie tylko kierowcę fiata odwieźli do szpitala bo mam wrażenie że go widziałem w momencie zabierania auta na lawetę,ale może się myle. Szkoda chopaków, szkoda też gościa z tego auta. Sądząc z nr rejestracyjnych nie był z Wrocławia. Cytując babcie popijającą piwko na przystanku: lepiej że pieprznęli w samochód niż mieliby zabić jakieś dziecko. Coś w tym jest. Podobno nieźle sobie pozwalali na tym motocyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.chello.pl 10.03.07, 10:23 i owszem pozwalali sobie i nie tylko na motocyklu wczesniej mial samochud szalal na nim ze strach co dwa dni mial go rozbity ,jezdzil bez prawa jazdy i to są skutki .Wtym przypadku ponoc wina samochodu ,,,,ale motocyklista jechal 100 gdyby jechal wolniej to moze skutki nie bylyby takie tragiczne tak ten co prowadzil byl z kluczborskiej tomek ma na imie ......ale mimo szkoda za mlody na smierc ,pasazer tez zginąl ale nie wiem kto to byl tez mlody.P tomat we wtorek kupil sobie motor ................w piatek zginąl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.media4.pl 10.03.07, 11:39 Gość portalu: zosia napisał(a): > Wtym przypadku ponoc wina samochodu Zastanawiam się dlaczego bu to miała być wina samochodu????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia do zdziwionego IP: *.chello.pl 10.03.07, 12:12 nie łap mnie za słówka , bo doskonale wiesz co mialam na mysli ,moze i zle to wyrazilam ale w tej chwili uwazam ze jest to najmniej istotne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slaworow tak, widziałem ich wczoraj wieczorem na Drobnera IP: 89.174.34.* 10.03.07, 10:29 Jechałem na imprezkę i widziałem, że ładnie dawali w p***ę. Podejrzewałem, że skonczy się to w ten sposób. Wogóle mi ich nie szkoda. Mam nadzieję, że nie było przypadkowych ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: tak, widziałem ich wczoraj wieczorem na Drobn IP: *.core.lanet.net.pl 10.03.07, 10:41 ofiarą będzie kierowca który nie miał szans ich zobaczyć przy tej prędkości,a zostanie postawiony zarzut wymuszenia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Dokladnie tak... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.07, 11:05 Jeśli faktycznie kierowca motycykla prowadził pojazd z prędkością ok.100km/h to był jednym z idiotów, którzy stwarzają poważne zagrożenie na miejskich drogach. Miałem podobne sytuacje - wyjeżdżałem z bocznej drogi na główną, widząc daleko światła samochodu, a tu się okazywało że samochód jadący po głównej popi..ala grubo ponad stówę i dojeżdża do mnie w ciągu kilku sekund mrugając światłami i trąbiąc klaksonem. Prędkość pojazdu tym trudniej ocenić jeśli główna droga prowadzi po łuku a auto na niej jadące widzisz jedynie od przodu. Ostatnio miałem taką sytuację na Kochanowskiego. Wyjeżdżam na drogę, która w jednym miejscu prowadzi po łuku, widzę że jest pusto a tu ziuum - baran ciśnie na klakson i mruga długimi. Jakby mi w dupe wjechał to pewnie jeszcze bym mandat dostał za to że wymusiłem pierwszeństwo bo nie przystawiłem ucha do asfaltu nasłuchując czy ktoś nie zbliża się z kosmiczną prędkością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DIONIZY Są narządy IP: *.as.kn.pl 10.03.07, 12:21 Jedynym pocieszeniem z tego wypadku jest to ze nie zginał nikt z przypadkowych ludzi oraz to ze są narządy do przeszczepu dla oczekujacych w kolejce.Czym wiecej takich wypadkow tym wiecej ludzi z szansami na zycie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: Są narządy IP: 62.189.71.* 10.03.07, 13:40 jedyne pocieszenie z tego wypadku ze juz wiemy na pewno ze jestes ograniczony umyslowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zryty Re: Są narządy IP: *.as.kn.pl 10.03.07, 14:12 niech gina piraci a niech zyja ludzie ktorzy oczekuja na pszeszczep.Nie załuj piratow tumanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Są narządy IP: *.chello.pl 10.03.07, 14:45 racja ,bo po co mialby zabic kogos jak jezdzil jak pirat szkoda tylko pasazera mlody chlopak ,i dobrze ze nie zgineli jacys przechodnie ,tam jest zaraz przystanek tramwajowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wcale Re: Są narządy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 10:10 Pasażera szkoda? Bzdura,tak samo jak z tymi tumanami co rozerwali Sierrę na Strzegomskiej. Pasażer doskonale wiedział w co się pakuje i dostał, o co prosił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: narządy? IP: *.core.lanet.net.pl 10.03.07, 15:09 narządy pobiera się od dawcy w st.śmierci klinicznej -oni zginęli na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: 193.113.235.* 11.03.07, 00:41 Test :-- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matti Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.07, 11:01 Wrzuć jeszcze raz fotki bo już ich nie ma:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.chello.pl 11.03.07, 21:13 Znalam ich...nadal to do mnie nie dochodzi...bylam na miejscu pare minut po zdarzeniu...[*] kluczborska ich zapamieta ..... szczegolnie ja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc232 Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.chello.pl 11.03.07, 21:27 tego z kluczborskiej napewno każdy zapamięta,a szczególnie po tym co zrobił i robił to na długo go zapamiętają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.chello.pl 11.03.07, 21:45 racja pamietamy i zapamietamy raczej ze zlej strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.chello.pl 11.03.07, 21:56 kazdy ma inne wpomnienia po tych chlopakach ,wiem ze jest duzo osob ktorzy odetchna z ulga ,po smierci kolegi z kluczborskiej ale sa rowniez tacy ktozy maja dobre wspomniena po nim...ale kazdy ma prawo do swojego zdania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.chello.pl 12.03.07, 00:40 rzeczywiście każdy ma prawo wyrazic swoje zdanie,ale jaki by nie był ja nie bede zle mówić ,mi nic nie zrobił,wiem ze świety nie był,współczuje jego rodzinie,bo jaki zły by nie był oni cierpią niesamowicie.oby była to przestroga dla małolatów którzy szaleją!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: wypadek we wrocku----zdjecia IP: *.chello.pl 12.03.07, 00:47 zgadzam sie z tobą ,dla matki jest to najwieksze cierpienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff do jakomeni IP: *.chello.pl 11.03.07, 23:07 klikni jeszcze raz te zdjecia przeciesz tam nie ma ofiar jedynie zdjecia samochodu i motoru ,nie ma co przesadzac w gazetach tez takie zdjecia zamieszczają [ to do tych co mieli cos przeciwko tym zdjeciom ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: do jakomeni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.07, 14:06 Było minęło. Jeden pogrzeb byl teraz jeszcze drugi. Odpowiedz Link Zgłoś