Dodaj do ulubionych

Derby Dolnego Śląska: Śląsk - Miedź 3:1

IP: *.chello.pl 12.03.07, 22:27
Miedź po stracie bramki grała dużo lepiej i zdołała nawet wyrównać. W 40.
minucie po dośrodkowaniu z rzutu rożnego Smarduch strzałem głową pokonał
Janukiewicza. I kiedy wydawało się, że oba zespoły zakończą pierwszą część
meczu bezbramkowym remisem (...)
brawo wisniewski
Obserwuj wątek
    • Gość: Kibic Jak zwykle GW zawyża frekwencję na Śląsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 23:11
      Kto był na meczu to widział ze nie mogło być wiecej niż 6000. Nawet na
      oficjalnej stronie internetowej Śląska podali 6500.
      • Gość: Raf Re: Jak zwykle GW zawyża frekwencję na Śląsku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.07, 23:42
        Nie jestem dobry w szacowaniu ilości kibiców na meczu, ale 6500 to MINIMUM osób
        ile było na stadionie.
        To co działo się przed kasami, to jakiś skandal. Tłum, ścisk i zgrzytanie zębów.
        Złamanej barierki po meczu pilnowali niebiescy z psami. Przed meczem nie mogli
        się ustawić. Prowokatorzy...
        Kiedy ktoś pójdzie po rozum do głowy i wprowadzi karnety? Jak kogoś stratują
        przed kasami? Czy jak tłum wejdzie do kasy?
      • Gość: kibic Inne źródła też podają 8000. Trybuny były pełne aż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 08:01
        Gość portalu: Kibic napisał(a):

> Kto był na meczu to widział ze nie mogło być wiecej niż 6000.

Inne źródła też podają 8000. Trybuny były pełne aż prawie po dolne rzędy. Byłeś
        chyba na innym meczu.
        • Gość: kibic Re: Inne źródła też podają 8000. Trybuny były peł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 08:07
          www.sebafoto.com/392-7540/11/
          pełne trybuny również na zdjęciu,
          w telegazecie w TV podają 8000,
          na www.90minut.pl/news.php?id=523722 podają 8000

ale ty wiesz pewnie lepiej
          • Gość: kibic Było tyle samo co na Lechii czyli ok 6000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 12:42
            Jak moze byc 8000 jak krzesełek na całym stadionie jest 5000
            • Gość: WKS Re: Było tyle samo co na Lechii czyli ok 6000 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.07, 13:19
              haha to przeciez nie jest stadion Barcelony czy Milanu gdzie kazdy ma swoje
              krzesełko . Tutaj ludzie stali na krzesełkach i na betonowych płytach
              oddzielających rzędy . Spokojnie było 8tys .
            • Gość: Kibic Re: Było tyle samo co na Lechii czyli ok 6000 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 13:21
              wroclaw.naszemiasto.pl/sport/709607.html
              Widzów: 8000.

Gość portalu: kibic napisał(a):

> Jak moze byc 8000 jak krzesełek na całym stadionie jest 5000

a deski liczyłeś? :)
      • Gość: hex Re: Jak zwykle GW zawyża frekwencję na Śląsku IP: *.as.kn.pl 13.03.07, 12:41
        Ty chyba byłes na innym meczu ...pewnie jakis burak z wioski typu lubin.
        ps. wyborcza niema zadnego interesu zawyzac liczbe osob na slasku , wręcz
        przeciwnie...
    • Gość: ja Derby Dolnego Śląska: Śląsk - Miedź 3:1 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.07, 23:33
      jeżeli dziś Szewczuk był najlepszym piłkarzem Sląska w tym meczu to ja byłem na
      innym....... ale zaraz zaraz ja byłem 12.03.07. r. więc proponuje się autorowi
      tekstu oderwac od pióra w nastepnym meczu....pozdro
    • Gość: mati Derby Dolnego Śląska: Śląsk - Miedź 3:1 IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 12.03.07, 23:57
      byłem również na tym meczu i mam nadzieje że ktoś z zarządu klubu oberwie za to
      co się działo przed wejsciem tłumy ludzi przed dwiema podkreślam dwiema kasami
      (na ponoć 6tyś kibiców!!!!!!!!!!!!!!!!!)to samo przed wejsciem na stadion 8
      sprawnych kołowrotków a przy każdym pan który wpuszczał chyba jedną osobę na
      minutę. generalnie to cód że wszyscy żyją
      • Gość: fan Re: Derby Dolnego Śląska: Śląsk - Miedź 3:1 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.07, 00:09
        Czasami nawet "códy" się zdarzają.
    • Gość: seba zdjęcia kibiców i z meczu IP: *.wroclaw.mm.pl 13.03.07, 00:57
      www.sebafoto.com/392/slask-wroclaw-miedz-legnica/
    • Gość: el_adas Skandal przed stadionem!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 09:10
      Liczę na jakiś artykuł nt sprzedaży biletów. Jeśli tak zarząd zamierza traktować
      kibiców to jeszcze ze 2 mecze i będzie po 2000 kibiców na mecz. 15 minut przed
      meczem otwarte były 2 kasy do tego zlokalizowane obok siebie więc utworzyła się
      jedna wielka kolejka. Dodam jeszcze, że w pewnym momencie w jednej z kas zaczęli
      opuszczać roletę tak jakby chcieli ją zamknąć. Nie wiem czy tłum nie wybił szyby
      w tym momencie, bo jak wiele osób z kolejki właśnie wtedy postanowiłem obejrzeć
      mecz przed telewizorem, zamiast pół meczu na żywo (wcześniej niż na drugą połowę
      raczej bym nie zdążył wejść). Podsumowując - wielka wiocha i amatorszczyzna!
      Może stare budki z biletami były brzydkie, ale chociaż było ich kilka i tłum
      dzielił się na kilka grup. Poza tym czy te jełopy widziały gdzieś stadion gdzie
      są tylko 2 kasy i to w odległości 2 metry od siebie? Ja nie widziałem. Viva WKS!!!
      • Gość: pan.marcin Re: Skandal przed stadionem!!!! IP: *.media4.pl 13.03.07, 12:12
        mecz rozpoczal sie z 10 minutowym opoznieniem. Ci, ktorzy zostyali w kolejce,
        to weszli. Wielu osobom nawet nie sprawdzano wtedy biletu - czyli mogli wejsc
        za darmo. Po prostu otworzono bramki.

Fakt, ze powialo amatorszczyzna. Kas powinno byc okolo 10 przy takiej liczbie
        osob. Podejrzewam, ze na nastepny mecz wiele osob nie przyjdzie wlasnie z
        powodu problemow z wejsciem.

Sam mecz byl dosc dobrym widowiskiem. Zueplnie inaczej sie oglada zawody przy
        sztucznym swietle.

Na pochwale zasluguja nowi zawodnicy: Kaczorowski - widac doswiadczenie i
        umiejetnosci. Ale w drugiej polowie jakby zgasl. Cap, Wojcik, Lasocki i
        Pokorny - to samo, z tym ze grali na w miare rownym poziomie przez caly mecz.
        Imeh - jak dla mnie zawodnik meczu. Walczyl, biegal, szarpal. Ale on nie moze
        grac sam w ataku. Umie przetrzymaqc pilke, rozegrac. Ktos powinien grac na
        szpicy, a Imeh za nim.

Wlasnie gra w ataku wygladala najgorzej - fakt, ze bylo troche akcji
        oskrzydlajacych nic nie znaczy, jesli w polu karnym jest dwoch zawodnikow
        Slaska i 7 gosci. 4-4-2 - to optymalne ustawienie. Bocznych obroncow i
        pomocnikow mamy chyba najlepszych w II lidze. Obroncy zreszta ladnie podlaczali
        sie do akcji ofensywnych.

W srodku brakowalo pilkarza, ktory umialby zagrac prosyopadla pilke. Przez to
        musial cofac sie Imeh, a wtedy w ataku nie bylo nikogo.

Denerwowala tez asekurancja gra Slaska. Momentami wygladalo to, jak mecz
        Polska - Finlandia.

Widac jednak OGROMNY potencjal tego zespolu.

Jestem realista: bedzie bardzo ciezko awansowac, nie napalajmy sie. Nie jest to
        niemozlwie, ale... graniczylo by z cudem.
        • Gość: hex Re: Skandal przed stadionem!!!! IP: *.as.kn.pl 13.03.07, 12:46
          wiele osob nie przyjdzie.....ci ktorzy weszli to napewno przyjada a widziałem
          jak w pewnym momencie zaczeła płynac rzeka ludzi. Nie narzekajcie bo jestescie
          smieszni. Pojawiacie sie raz na 10 lat na Slasku i juz marudza. Trzeba było
          pomyslec ze to pierwszy mecz po przerwie i przy swiatłach wiec ludzi przyjdzie
          mase. I przyjsc ze 3 godziny przed meczem tak jak ja. I nawet browarka dało sie
          napic.I zeby ukrucic wasz biadoloenie to powiem wam ze na Man Utd czy Athletico
          klub zaleca przyjscie na 4 godziny przed meczem zeby nie tworzyc kolejek.
          Troszke rozumu.
          ps. ale z tymi kasami to faktycznie zonk.
          • Gość: pan.marcin Re: Skandal przed stadionem!!!! IP: *.media4.pl 13.03.07, 12:55
            zapomnialem napisac o Moralesie. Z nowych wypadl najgorzej, ale widac w nim
            potencjal. Zobaczymy, co bedzie dalej.
          • Gość: el_adas Re: Skandal przed stadionem!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 13:03
            Pojawiam się na Śląsku regularnie. Ciężko przyjść na mecz 4 godziny przed w
            poniedziałek, czyli zwykły dzień pracy. Od kasy odszedłem zażenowany organizacją
            sprzedaży biletów i zły na siebie, że nie udało mi się dojechać szybciej.
            Chciałem nawet podjechać prosto z pracy, ale niestety wg informacji prasowych
            kasy miały być czynne tylko na 2 godziny przed meczem. Na pocieszenie-
            rozmawiałem ze znajomym z Krakowa, który na Wisłę tez nie wszedł bo z powodu
            remontu ograniczona jest ilość miejsc
            • Gość: bob Re: Skandal przed stadionem!!!! IP: *.proxy.aol.com 13.03.07, 21:15
              Proponowal bym dzialacza Slaska wyjasnienie na lamach Prasy, calej tej
              zaistnialej sytuacji.Przedstawienia planow i podjecie szybkich krokow w celu
              usprawnienia organizacji i nabycia karty wstepu przed nastepnym ligowym meczem
              naszej druzyny.
              • Gość: Maxxx Re: Skandal przed stadionem!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 12:43
                Przypominam,że to nie władze Śląska przebudowały stadion,w tym budynek kas.A w
                pewnym momencie na kasach pracowało 6 osób.Teraz postaramy sie o dodatkowe kasy
                rozmieszczone wokół stadionu.Ale niestety nie jest to takie proste-władze klubu
                dzisiaj mają spotkanie z miastem dotyczące możliwości postawienia dodatkowych
                kas i kołowrotków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka