Gość: ala IP: *.ipartners.pl 13.03.07, 11:45 proszę o nr telefonu na jakąkolwiek rejestrację do dr Andrzeja Pawluka, wizyta na NFZ, czy prywatna, bez różnicy. Posiadam nr tel. (071/ 348-14-29) ale tam nikt nie odbiera. Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zsl Re: dr Pawluk Andrzej IP: *.Skarbowcow.korbank.pl 13.03.07, 15:27 masz dobry telefon...do niego tyle pacjentek że wstrzymał rejestracje. proponuję wybrac się osobiście na Zaporoską 66 i bezposrednio się zarejestrowac u niego bo się nigdy nie dodzwonisz, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: dr Pawluk Andrzej IP: *.ipartners.pl 23.03.07, 14:17 dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedawnorodząca Re: dr Pawluk Andrzej IP: *.wroclaw.mm.pl 31.03.07, 00:35 Odpuść sobie tego doktora i idz do innego-troche mu sie juz w tyłku poprzewracało z nadmiaru pacjentek i sławy jako świetnego doktora;nie przecze jest dobry ale nie wart tego żeby przeżywać nieprzyjemności jakie się wiążą z byciem jego pacjentką-wiem co mówię bo kiedyś wiele lat temu nią byłam i godzinami ślęczałam pod jego gabinetem prosząc żeby mnie przyjął na wizytę.W zeszłym roku rodziłam na Brochowie i robił mi co kilka dni USG (byłam w szpitalu 2 m-ce)-kompletnie nie rozmawia z pacjentkami,trzeba od niego WYCIĄGAĆ info.na temat dziecka-no i to jego specyficzne poczucie humoru-ja sobie z nim dałam radę ale niektóre kobiety to poprostu obraża.Polecam jedną lekarkę przyjmującą w przychodzi LIM-prawdziwy fachowiec i jeszcze nie ma syndromu znanego nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bułeczka Re: dr Pawluk Andrzej IP: *.as.kn.pl 31.03.07, 09:34 A możesz powiedzieć, skoro już polecasz panią z LIM, o kogo chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka_s Re: dr Pawluk Andrzej IP: *.Skarbowcow.korbank.pl 31.03.07, 19:48 To, że są do niego porażająco długie koleki to Jego wina? Chyba coś Ci się pomieszało..może z powodu braku poczucia humoru? tak dedukujesz... A propos hunoru i żartu...Pawluk nigdy nikogo nie obraża żartując, znam go od 20 lat, więc wiem co mówie. A to, że niektóre Panie z niego zrezygnowały to tylko lepiej dla tej pozostałej rzeszy cierpliwie czekających..bo do niego nie chodzi się dla fanaberii a z poważnych powodów zdrotnych, i często jako do ostatniej deski ratunku. Ale wychwalać go tutaj nie będe bo po co kolejka ma byc jeszcze większa. i szkoda tylko, że takiego natężenia nie potrafią skutecznie rozładowac inni dobrzy ginekolodzy, bo choć dobrze koszą portfele to jakoś dziwnie bardzo często ich pacjentki stają się póxniej pacjentkami Pwaluka. No i jeszcze a propos tyłka ....jakoś nie zauważyłam aby coś mu się w nim poprzewracało, no chyba że to iż jest jakiś dziwnie nie dzisiejszy.... czesto odpuszcza i nie bierze zapłaty kiedy dzieje się coś bardzo powaznego i częste wizyty są normalką.I jakoś mu dziwnie daleko z podobieństwem i manierami do świetej trójcy wrocławskich ginekologów..których niestety także znam od kilkunastu lat ale na szczęście nie jako ich p[acjentka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedawnorodzaca Re: dr Pawluk Andrzej IP: *.wroclaw.mm.pl 02.04.07, 23:26 Witam ponownie-lekarka o której wspominałam to dr Pajtasz. Kilka słów odnośnie wypowiedzi majki_s: Może i znasz doktora Pawluka od 20 lat ale nie jesteś jego pacjentką i nie wiesz co on mówi pacjentkom na wizytach ? A tekst w stylu: " przykro mi bardzo ale urodzi Pani drugi gatunek człowieka"-czyli dziewczynkę albo robiąc USG w szpitalu:"nie będę odpowiadał na Pani głupie pytania-ma Pani swojego lekarza prowadzącego to niech jego Pani zamęcza swoimi pytaniami"-uwazasz że nie mozna się za to obrazić ? Bo ja osobiście słyszałam że ciężarne w szpitalu były niezadowolone z takiego ich traktowania.Nie zaprzeczam,że jest dobrym lekarzem,ale ma manierę tzw."znanego nazwiska" i niektóre jego zachowania własnie dla kobiet które przychodzą do niego jak to określiłaś"ostatniej deski ratunku"są przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka_s Re: dr Pawluk Andrzej IP: *.Skarbowcow.korbank.pl 03.04.07, 11:41 jestem Pawluka pacjentką oraz znam go od tej drugiej strony, jako człowieka i jako lekarza. Owszem to co piszesz nt "drugi gatunek człowieka" czyli o dziwczynach czy jak to się potocznie mówi o babach jest prawdą.On ma poprostu takie żarty . Mnie np. gdy cos dolega na pytanie " i co teraz bedzie ze mną" odpowiada..." no jak nie umrzesz to będziesz życ" i wtedy oddycham z ulga bo wiem , że nic mi tak naprawdę złego nie grozi. Natomiast jesli jego pacjentka ma np. zły wynik jakiegoś waqznego badania to potrafi na alarm ją do siebie ściągnać by szybko ratowac by nie było za póxno. Oraz przykład z drugiej strony...pewna dziewczyna była w ciąży, leżała na Brochowie...wszyscy mądrzy przekreslili ciążę bo nie mozna było wysłuchac serduszka...dziewczynę szykowali do zabiegu.To był poczatek ciąży, jeszcze przed 12 tym tygodniem.pawluk nie zgodził się na zabieg pomimo iz sam nie słyszał serduszka. Kazał jeszcze poczekać.Kązdy pukał mu po głowie.Odczekał kilka dni i okazało się, że usłyszał serduszko. Urodziła się z jego rąk sliczna zdrowa dziewuszka. Na moje pytanie czemyu tak się upierał odpowiedział.." że czasem różnie bywa w naturze, trzeba poczekac i dopiero wtedy jesli się jest na tysiąc % pewnym"... On nie jest z syndromem zadufańca i znanego nazwiska. Tak naprawdę on bardzo kocha te swoje baby czyli ten drugi gatunek...i jesli Cie to rozchmurzy to na swoja zone i córke tez tak mówi...to takie jego rubaszne żarty podszyte tak naprawdę wielkim do kobiet szacunkiem. Nie chce Ciebie obrażac w żaden sposób ale mysle, że inteligentna kobieta od razu wyczuje o co cchodzi w tych jego niby lekkich głupawych dowcipach. A te które biora zbyt wszystko dosłownie poprostu obrażają się. Ale na szczęście nie ma przeciez przymusu byc jego prywatną pacjentka i dzierżyć jego chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedawnorodzaca Re: dr Pawluk Andrzej IP: *.wroclaw.mm.pl 03.04.07, 17:41 Aby zakonczyc ten watek napisze tak:nie kwestionuje tego ze jest dobrym lekarzem,ale sama przyznalas ze ma duzo pacjentek wiec lepiej zeby poki co nowe kobity sie do niego nie pchaly;napisalam ze dalam sobie rade z jego specyficznym humorem wiec nie boj sie- nie obrazasz mnie ,ze niby go nie rozumiem,ale uwazam ze lekarz ma byc konkretny w rozmowie a nie dowcipny;jak pytam lekarza co mi jest to nie chce slyszec ze jest ok bo to dla mnie nic nie znaczy tylko chce konkretnej medycznej informacji a dr Pawluk jest niestety bardzo oszczedny w slowach i to mi u niego nie pasuje ze wszystko trzeba od niego wyciagac.To że uratowal jakies dziecko swietnie-to w koncu jego zawod i wykonuje go poprostu dobrze.Uważam ze taki lekarz jak on-biorac pod uwage jego wiedze medyczna a nie zachowanie powinien byc norma a nie wyjatkiem wiec nie ma co sie tak nad nim rozplywac. Odpowiedz Link Zgłoś
annak22 Re: dr Pawluk Andrzej 11.05.07, 01:16 Pawluk jest super lekarzem, nigdy nie zapomne jak wspaniale nam powiedzal ze bedziemy mieli synka, a ze mowi o plci zenskiej ze jest drogim gatunkiem wcale nie przyszlo mi do glowy ze obraza kobiety. Co do kolejki to fakt czeka sie naprawde bardzo dlugo ale ja juz wiem ze naprawde warto.Trudno znalesc odpowiedniego lekarza ja wlasnie znalazlam i nie zamienie gona zadnego innego a jestem jego pacjetka od 4 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: dr Pawluk Andrzej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 21:45 Zgadzam sie z poprzedniczka. Spedzilam na Brochowie ostatni miesiac mojej ciazy. W tym czasie doktor Pawluk kilkakrotnie wykonywal mi USG, w zwiazku z tym za kazdym razem slyszalam okreslenie "drugi gatunek" i nigdy mi nie pryslo do glowy, ze moza to byc wyraz seksizmu. No coz trzeba miec odrobine poczucia humoru. Nie zgadzam sie z tym, ze ciezko od niego cos wyciagnac, bo mi na moje pytania odpowiadal wyczerpujaco. Gdy wykonywal mi test Maninga i dzidzia malo sie ruszala to zamiast mnie straszyc kazal mi po prostu isc cos zjesc. Poskutkowalo. Co prawada prywatnie jestem pacjentka innej pani doktor z brochowa, ale o doktorze Pawluku mam jak najlepsze zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: dr Pawluk Andrzej IP: *.wro.vectranet.pl 12.05.07, 09:20 wlasnie od doktor Pajtasz uslyszalam, ze Pawluk jest doskonalym lekarzem i jesli robil mi USG na ktorym wszystko bylo ok, to tak na pewno jest. A jego poczucie humoru, no coz specyficzne, ale jak sie uslyszy, ze z dzidziusiem wszystko w porzadku i wiadomo, ze ten czlowiek wie co mowi, to mozna ten "humor" pominac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka LIM - gdzie to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 22:30 tak jak w temacie chciałam zapytać co to jest ten LIM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: LIM - gdzie to jest? IP: *.cm-lim.com.pl 30.05.07, 13:40 LIM to jest skrócone określenie Centrum Medycznego LIM www.cmlim.pl We wrocławiu ma 2 przychodnie przy ul. Szewskiej 3A oraz przy ul. Kwidzyńskiej 6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: dr Pawluk Andrzej IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.07, 22:44 majka bardzo mi sie spodobalo co napisalas!!!! zgadzam sie z toba calkowicie!! dr pawluk to wspanialy czlowiek i wspanialy specjalist!!!!!!!!!!!duzo wroclawskich lekarzy powinno sie od niego uczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: dr Pawluk Andrzej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.07, 09:38 co to za lekarka? byłbym wdzięczny za bliższe info. pozdrawiam andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: dr Pawluk Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.15, 15:21 a jak się nazywa ta pani. Doktor ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bond Re: dr Pawluk Andrzej IP: *.macneal.com 24.12.07, 02:08 To jest Dr Andrzej Pawlak a nie pawluk.troche szacunku do nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: dr Pawluk Andrzej IP: 217.153.187.* 24.12.07, 09:26 A jednak PAWLUK, ginekolog! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: dr Pawluk Andrzej IP: 80.50.177.* 11.06.07, 10:16 to jest jedyny lekarz, który potrafił poprawić mi humor jak leżałam kilka miesiecy w szpitalu na brochowie... Odpowiedz Link Zgłoś
neoaferatu Re: dr Pawluk Andrzej 09.07.07, 21:49 Pawluk robił mi USG kiedy byłam w ciąży i poinformował mnie, że mam w brzuchu dwóch przedstawicieli pierwszego gatunku czyli mężczyzn, a następnie palnął mi mówkę o tym, że ja należę do drugiego gorszego gatunku, który tylko wyje i ryczy pod byle pozorem. Obrażał mnie mówiąc podobne obraźliwe rzeczy przez cały czas kiedy robił USG, mimo że widziałam go pierwszy raz w zyciu i nie zrobiłam mu nic złego ani tez nie płakałam. Wiecej nigdy go nie widziałam na zawsze jednak zapamiętałam jego niewyobrażalne chamstwo. Neo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: dr Pawluk Andrzej IP: *.171.16.18.crowley.pl 10.07.07, 16:19 no wlasnie, powyzszy post dowodzi, ze kobiety, zwlaszcza w ciazy, sa nie do zniesienia... zastanawiam sie, czy tez taka bede - przewrazliwiona i bez poczucia humoru ;) sa osoby, ktore absolutnie nie znaja sie na zartach i moze rzeczywiscie lekarz powinien na wszelki wypadek nie mowic nic poza zwiezlym i konkretnym udzieleniem wskazowek co do dalszego postepowania i leczenia ..tyle, ze wtedy beda narzekac, ze jest oschly i malomowny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rea Re: dr Pawluk Andrzej IP: 89.174.105.* 13.07.07, 17:38 tak, rzeczywiście...kobiety w ciąży powinny byc pod scisłą kontrolą.... nie wolno na nie patrzeć i nic do nich mówić. Dr Pawluk to cham jakich wielu a one to matki boskie, żałosne, tylko po co do niego łażą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acjentka Re: dr Pawluk Andrzej IP: *.wro.vectranet.pl 28.11.07, 22:16 Jestem pacjentką Pawluka od kilku lat i muszę powiedzieć ze gdyby wszyscy ginekolodzy byli tacy jak on to by było super. Jest szczery aż do bólu co moze nie kazdemu odpowiadac, ale dzieki temu wiem ze mnie nie nabija w tzw. butelke i moge mu zaufac. Uratowal moja ciaze choc inni lekarze twierdzili ze juz nic z niej nie bedzie, on uparcie powtarzal ze wszystko bedzie dobrze. Z pewnoscia nie jest tez zadnym materialista, kilkakrotnie nie chcial przyjac o de mnie pieniedzy. A jego specyficzne poczucie humoru? No coz jesli komus nie odpowiada nie poszuka sobie innego lekarza, w koncu jest ich cala masa. Ze swojego doswiadczenia moge powiedziec ze ginekolodzy z ktorymi mialam do czynienia byli po prostu chamscy i niedelikatni, traktowali mnie przedmiotowo i nawet nie w glowach byly im zarty(!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dr Pawluk Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 18:00 Czy dr Pawluk jest ginekologiem-położnikiem czy też można zgłosić się do niego z problemami wieku "poprodukcyjnego"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: dr Pawluk Andrzej IP: *.as.kn.pl 01.01.08, 13:52 Telefon jest Ok ale tylko od dr pawluka można się dowiedzieć kiedy będzie rejestracja i tę tajemnicę zdradza swoim pacjentkom. Od nowych się wzbrania bardzo bo po prostu nie daje rady a i tak pomimo ograniczeń strasznie cięzko się dostać. Mi udalo się dopiero dodzwonić po 6 miesiącach ciąży. W ostatniej chwili... Odpowiedz Link Zgłoś
dorotajeden Re: dr Pawluk Andrzej 07.01.08, 11:26 Ja jednak muszę się do niego dostać jak najszybciej W czasie wizyt prosi panie z listy więc nie ma szans się dostać bez rejestracji Czy ktoś wie kiedy można się do niego zarejestrować i w jaki sposób Dziękuję za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jula Re: dr Pawluk Andrzej IP: *.img.com 05.03.08, 14:33 Czy ktoś mi może udzielić informacji, w jakie dni i w jakich godzinach dr Pawluk przyjmuje w swoim gabinecie na Zaporoskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amp Re: dr Pawluk Andrzej IP: *.static.korbank.pl 06.03.08, 11:48 przyjnuje w środy i piątki a jeśli chodzi o godziny to od ok 16 17 do bardzo późna, to zależy ile ma pacjentek Odpowiedz Link Zgłoś