jlesiecki 16.03.07, 08:40 Takie bedzie miasto, jakie mamy wladze. Miasto dla wladz i ich wazeliniarzy a nie dla mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kleik Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.rozanka.wroc.pl 16.03.07, 09:19 Tam faktycznie jest szkoła na każdej ulicy a dzieci coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: 82.160.248.* 16.03.07, 09:29 Zgadza się. W tym rejonie jest za duzo szkół, a dzieci co raz mniej - niestety. Trzeba sie z tym pogodzic i juz teraz lepiej podejmowac decyzje o ich "wygaszaniu", dajac sobie kilka lat czasu na "miekkie" przenoszenie nowych rocznikow do pozostalych szkol w tym rejonie (np. szkola na ul.Prusa 5 - 10 min. na piechote. Ewentualne zburzenie szkoly nr 60, daje mozliwosc uporzadkowania/uzupelnienia linii zabudowy na ul. Swietokrzyskiej oraz moze ciekawego zagospodarowania calego terenu na jej zapleczu np. na cele mieszkaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.07, 14:25 @kleik, @Wrocek - czy wy wogóle wiecie o czym gadacie ? - prawie 400 uczniów w szkole to jest mało dzieci ? a czy ktoś pomyślał o tych rodzinach i ich dzieciach co zasiedlą mieszkania, które zaraz pod nosem powstaną - na pl. Bema, czy po Mamucie? - dzieci mamy przenieśc na Prusa ? - wolne żarty, tamten buynek nie jest w stanie pomiescic juz wiecej dzieci !! - zagospodarowanie tego terenu na "cele mieszkaniowe" spowoduje ze za 2 lata trzeba bedzie myśleć o otwieraniu nowej szkoły bo w innych nie bedzie juz miejsca, albo klasy bedą liczyły po 50 uczniów !! - nauka w "nowym, komfortowym budynku" (z 800 uczniami) nigdy nie bedzie lepsza od nauki prowadzonej przez dobrą kadre nauczycielską i w rodzinnej atmosferze - teraz już wiadomo dlaczego od kilku lat miasto nie inwestowało w ten budynek pieniędzy: zeby pokazac w jakim jest kiepskim stanie; a przedwyborcze obietnice Pana Aniszczyka o remncie sali to dzisiaj można sobie wsadzić ... A najgorsze w tym wszystkim jest to, że decyzja o likwidacji szkoły została podjęta w "trybie ekspresowym". Nikt nie robił żadnej analizy czy rankingu szkół, niewspominając o przytaczanym wielokrotnie niżu demograficznym, który jak widać po ilości dzieci w szkole i przyszłościowym wzroście ilości mieszkańsców w rejonie, nieistnieje !! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna89 Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie 17.04.07, 19:23 PIKIETA-18.04.2007r. (środa), godz. 17.00, przed szkołą. Prosimy wszystkich o niezawodne i liczne przybycie z plakatami i transparentami, które będą sprzeciwem wobec bezmyślnej polityki edukacyjnej władz miasta. Mile widziane trąbki, gwizdki i inne "głośne" instrumenty. PROSIMY O NIEPRZYPROWADZANIE DZIECI. Do naszej akcji włączają się media i rada osiedla. PAMIĘTAJCIE!!! POWODZENIE NASZYCH DZIAŁAŃ ZALEŻY OD NASZEGO ZAANGAŻOWANIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: 192.28.65.* 16.03.07, 10:19 Przykre jest to, że dla własnych interesów podburza się rodziców i sieje niepokój wśród uczniów. Chyba każdy rodzic wolałby, aby jego dziecko uczyło się w lepszych warunkach, a może nie? Ja zmieniłam szkołę na 2 lata przed zakończenie podstawówki i byłam z tego bardzo zadowolona. Dzieci, które po 4 latach będą całymi klasami przeniesione do nowej szkoły, będą się uczyć w nowowybudowanym, komfortowym budyku. Rodzice czy nie chcecie tego dla swoich dzieci??? W przyszłości szkoła będzie miała swój base, nowe boiska. Jednak niektórzy działącze wolą bronić własnych posadek i naprawdę nie patrzą na dobro dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.07, 10:58 W momencie kiedy jest niż demograficzny najlepsze szkoły zostają a gorsze do likwidacji i uważam, że bardzo dobrze. Lepiej jedna doinwestowana szkoła niż dwie biedne. Gdyby kadra sp60 pomyślała wcześniej o rozwoju – trochę by się postarali to teraz może kto inny by odpadł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinB Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 17:26 M, co ty wypisujesz, jakim prawem twierdzisz, że "sześćdziesiątka" jest gorsza? Bo ma mniej dzieci, niż kolektywistyczne molochy? Przecież dzięki temu tam dzieci mają należytą opiekę, a pedagodzy mogą im poświęcić odpowiednią ilość czasu. A jeśli Ci się wydaje, że szkoła jest zaniedbana czy żle prowadzona, to sobie wejdź najpierw tutaj i poczytaj sp60.prv.pl/index.htm , a potem przyjdź i sam zobacz, posłuchaj, popytaj, porozmawiaj. Ja byłem i wiem, że to świetna placówka, a próba jej zamknięcia to skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosa Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.media4.pl 17.03.07, 18:53 strona sp 60 www denna, sp 1 i sp 107 mają stronki superek Odpowiedz Link Zgłoś
bekacz20 Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie 17.03.07, 19:45 A ty co naczelny grafik microsoftu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosa Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.media4.pl 18.03.07, 05:53 nie,ale mam oczy; www tej szkoły to gniot robiony chyba przez ucznia; nie ma czym sie chwalić niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bekacz20 Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.generacja.pl 18.03.07, 09:51 No bo to uczniowie mają robić te strony a nie rodzice. Tyle się mówi żeby dzieci nie wyręczać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann ada Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.mortin.pl 18.03.07, 11:51 od kiedy to ocenia sie poziom panujacy w szkole po wygladzie strony internetowej? ja rozumiem, ze takowa powinna przyciagac uwage, ale to chyba nie jest zaden wyznacznik! o przepraszam. wole chodzic do szkoly ktora jest zadbana,z kolorowo odmalowanymi klasami, mila kadra nauczycielska i wielkim slonecznym boiskiem niz do takiej ktora moze pochawalic sie jedynie "ladna" strona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosa Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.media4.pl 18.03.07, 14:25 oceniam stronę nie szkołę, ale po dokonaniach które widać na stronie to też słabiutko. może być i ładna strona i kolorowa szkoła i mili nauczyciele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bekacz20 Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.generacja.pl 18.03.07, 18:02 Ja mam pytanie - do której szkoły chodzi twoje dziecko, bądź dzieci? I zgadzam się że strona internetowa nie jest wyznacznikiem poziomu nauczania i sednem problemu jakim jest likwidacja szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.07, 10:13 a kim ty właściwie jesteś, żeby oceniać tę stronę? I co jej wygląd ma do faktu iż Władze nie myślą??!!Jakie to ma tu w tej sprawie znaczenie?Nie jesteś w tych komentarzach zbyt błyskotliwa.Bo jest wiele szkół które nawet takiej strony nie mają!!Jak jesteś ekspertką zgłoś się do sekretariatu, zaproponuj zrobienie lepszej, zarobisz!!)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.07, 10:10 no ślicznie śicznie...chyba pracujesz w sp107 lub sp1.Jak mi jeszcze ktos powie ze stronka sp1 jest fajna to spadne z tego krzesla.Strona sp60 jest prosta,czytelna,przejrzysta i jest w niej wszystko co powinno byc.A strona 107 moze i super profesjonalna ale potwornie ponura, wyglada jak przygotowana na zamowienie zakładu pogrzebowego.Przyjdz do sp60 i sprawdz jak tu jest.moje dziecko będzie tu chodzic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosa Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.media4.pl 19.03.07, 14:27 jestem człowiekiem- to na pytanie kim jestem! nie pracuję w żadnej z tych szkół. wogóle nie pracuje w oświacie, zajmuję się zawodowo stronami www stąd ta dygresja.a wygląd strony nie ma nic faktycznie do sytuacji- czytaj ze zrozumieniem. a to którą szkołę zamykają też mi jest własciwie obojętne. pozdrawiam :)make peace not war Odpowiedz Link Zgłoś
bekacz20 Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie 17.03.07, 11:12 Jak każdy rodzic dbam o dobro swojego dziecka i uważam likwidacje szkoły w tej okolicy za zbrodnie. Tak jak już wcześniej pisałem szkoła to nie tylko nauka w klasach od dzwonka do dzwonka, ale także zajęcia pozalekcyjne. A mówienie o jakimś nowowybudowanym budynku itd. to chyba ogladałaś film z innej epoki lub przy wstawaniu rabnełaś się mocno w łepetyne. Wczoraj bibloteki, dziś szkoły,jutro parki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.as.kn.pl 17.03.07, 14:22 Przykre jest to, że wypowiadają się tu ludzie bez odrobiny zdrowego rozsądku. Mała szkoła daje szanse wszystkim dzieciom. Moje dziecko jest tzw. "trudnym" i sprawia wiele kłopotów, szczególnie w szkole. Moje dziecko uczęszcza własnie do TEJ szkoły i jestem załamana, gdyż to tu dano mu szansę edukacji w normalnej szkole i chciało sie wszystkim udzielić mi jako matce pomocy!!!!!!! Dziecko funkcjonuje coraz lepiej i wie, że go akceptują, takim jaki jest!Szkoły okoliczne pozbywają się problemu i "segerują " zmianę otoczenia. Tylko TA jedna szkoła przyjęła moje dziecko bez zbędnych pytań i okazała wrażliwość na problem. Chciałabym aby rodzice dostrzegli to ,że mamy w szkołach pęd do doskonałości-konkursy, pokazy itp wszystko na "błysk", a gdzie miejsce dla dzieci, które nie urodziły się tak doskonałe jak reszta???? P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinB Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 17:42 Ulu, nie rozumiesz, że tu nie chodzi o nowe boiska i baseny? Zostanie zlikwidowana jedyna w tym regionie szkoła, która nie jest edukacyjnych kołchozem, gdzie atutem jest przytulna, rodzinna atmosfera. Przyjdź do SP60 a przekonasz się, że sama chciałabyś się tam uczyć, mimo, że nie ma tam basenu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joaśka Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.lanet.net.pl 17.03.07, 22:45 bardzo chętnie przyznam Pani rację...kiedy powstanie NOWA SZKOŁA NR 84,aż boję sie ze basen pozostanie tylko marzeniem Dyrekcji Urzędu, ale pomarzyć zawsze mozna, w końc co nam zostało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.as.kn.pl 18.03.07, 10:47 Ty kobito chyba w cuda wierzysz.Nowy budynek, heheh niezłe!!! A stoi juz ten nowy budynek?obiecywac potrafią.W Sp60 tez obiecywali wiele a teraz Jaroń sama przyznala sie na łąmach GW ze nie dawali zkole pieniedzy bo plan jej zamkniecia powstał już dawno, w związku z czym celowo niedofinansowywali.A w nową szkołę Ulu nie wierz, bo jesli to robisz to jestes naiwna!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.as.kn.pl 18.03.07, 10:49 i jeszcze jedno..Rodzice walczą bo sami tak czują, nikt nikogo nie podburza.A zwłaszcza nauczyciele-jak sugerujesz.Po zamknięciu szkoły urząd n-lom ma obowiązek zapewnic miejsca pracy więc tu nie chodzi o zadne własne interesy tylko o dobro dzieci!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bekacz20 Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.generacja.pl 18.03.07, 18:31 Gdzie ta szkoła 84 ma powstać? Dzisiaj byłem na Górnickiego i jest tam szkoła 82 w bardzo strasznym stanie zewnętrznym. Jeśli masz trochę informacji to chętnie bym z nich skorzystał. Będę śledzić budowe nowej szkoły, a szczególnie basenu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DIONIZY Sprzedac IP: *.as.kn.pl 16.03.07, 13:30 Uwazam ze dobrze sie stało aczkolwiek za pozno.Po cholere w takim pieknym budynku szkola?Za sprzedaz tego obiektu miasto mogloby doposazyc pozostale w jakis sprzet czy inne rzeczy.W tej okolicy jest dosc duzo szkol[ wiem bo jestem listonoszem]i na pewno te ze Swietokrzyskiej znajda dla siebie miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinB Re: Sprzedac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 23:19 Szanowny listonoszu Dionizy, oburzasz się, że "w takim pięknym budynku" jest szkoła. Rozumiem, że chciałbyś, by Twoje dzieci uczyły się w "doposażonych" barakach lub ziemiankach, bardzo celna uwaga. A w budynku po SP60 otworzymy pocztę, czy osiedlowy klub listonosza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilocurg Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.07, 13:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Licurg Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.07, 13:55 Tak się przeważnie zdarza że najwięcej nieuków znajdzie się gronie odpowiedzialnych za kształcenie W Wielkiej Brytanii i innych liczba uczniów przypadająca na jednego nauczyciela wynosi do 8 uczniów. Wiadomo bowiem od dawna iż najlepsze wyniki uzyskują uczniowie kształceni pojedynczo. Dla tego korzystając z niżu należałoby zmniejszyć ilość uczniów najwyżej do dziesięciu, tak aby nauczyciel mógł poświęcić więcej czasu na nauczaniu a nie na odbębnieniu lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Licurg Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.07, 14:11 Tak się przeważnie zdarza że najwięcej nieuków znajdzie się gronie odpowiedzialnych za kształcenie W Wielkiej Brytanii i innych liczba uczniów przypadająca na jednego nauczyciela wynosi do 8 uczniów. Wiadomo bowiem od dawna iż najlepsze wyniki uzyskują uczniowie kształceni pojedynczo. Dla tego korzystając z niżu należałoby zmniejszyć ilość uczniów najwyżej do dziesięciu, tak aby nauczyciel mógł poświęcić więcej czasu na nauczaniu a nie na odbębnieniu lekcji.Inaczej bowiem tacy niedokształceni i nieporadni radni przegłosują takie duby smalone. Moje gratulacje dla Ob.Dutkiewicza za taka uczoną postawę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann ada jak zwykle chodzi o pieniadze IP: *.mortin.pl 17.03.07, 13:36 prawda jest taka, ze przy szkole tej znajduje sie najwiekszy niezabudowany (a tym samym według władz niezagospodarowany) obszar służący placówce za boisko. Zauważcie - przy pl.Bema powstaje teraz budynek majacy miescic biura i sklepy, plany dotyczące przebudowy piekarni Mamut zakładają dobudowanie do niej budynku a cały kompleks ma podobno tworzyc hotel. ciekawe kiedy doczekamy sie zabudowy skweru pomiędzy ulicami Prusa a Na Szańcach (nie zdziwi mnie argument władz, iż przed wojna stała tam szkoła, wiec w oryginale również był to teren zabudowany!) i nacieszenie sie tak rzadką już zielenia miejską, stanie się niemożliwe. myślę że teren przy 60tce jest wart duzo duzo wiecej niż nam się wydaje i wybudowanie tam osiedla, plomb lub innych budowli mieszkalnych okaże się wielce intratne dla miasta (a raczej dla tego kto bedzie czerpał z takiej decyzji kożyści. temu kto wierzy ze powstanie tu obiecywany "kompleks służący oświacie" pozostaje mi tylko pogratulowac optymizmu (zeby nie powiedziec głupoty)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Znikające posty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 16:26 Bardzo dziwne, wczoraj pod tym artykułem było ok. 10 postów, wszystkie w obronie szkoły, jeden wyjaśniający, że GW przeinacza niektóre fakty. Dzisiaj wszystkie wczorajsze posty zniknęły. Czy komuś w redakcji nie podoba się SP60 i wyrzuca "nieprawomyślne" posty? Nie byłby to pierwszy "przekręt" w tej redakcji. Pamiętam, jak w portalu GW ukazał się reportaż z obchodów pierwszej rocznicy śmierci JPII. Patetyczny tekst przez pomyłkę opublikowano 2 godziny PRZED imprezą i nawet fakty się nie zgadzały (np. ze względu na złą pogodę nie biły dzwony kościołów, czego nie przewidziała dziennikarka, a co zaraz zauważyli inni forumowicze). Wracając do wczorajszych tekstów, to ja na zredagowanie swojego poświęciłem dużo czasu, a teraz GW ot, tak sobie, go kasuje (jak i inne, merytoryczne, rzeczowe wypowiedzi). Gazeto Wybiórczo - wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Znikające posty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 16:58 Odszczekuję, posty są, ale w osobnym wątku, tak samo zatytułowanym, tj. "Za cztery lata SP60 już nie będzie". Ten drugi wątek można znaleść tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=59138964&v=2&s=0 Prośba do webmatera, by wszystkie opinie do danego artykułu były w jednym miejscu, bo inaczej jest straszne zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna89 pikieta 17.04.07, 19:24 PIKIETA-18.04.2007r. (środa), godz. 17.00, przed szkołą. Prosimy wszystkich o niezawodne i liczne przybycie z plakatami i transparentami, które będą sprzeciwem wobec bezmyślnej polityki edukacyjnej władz miasta. Mile widziane trąbki, gwizdki i inne "głośne" instrumenty. PROSIMY O NIEPRZYPROWADZANIE DZIECI. Do naszej akcji włączają się media i rada osiedla. PAMIĘTAJCIE!!! POWODZENIE NASZYCH DZIAŁAŃ ZALEŻY OD NASZEGO ZAANGAŻOWANIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymistka Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.gprs.plus.pl 27.11.08, 15:45 Wracam do wątku komfortu naszych dzieciaków, w nowym pięknym budynku , z basenem w nowej placówce SP 84, DLA DZIECIAKÓW Z SP60! Na dzień dzisiejszy obiecanki cacanki aż hulają...tylko szkoda,że to puste słowa...pytam gdzie ten zapowiedziany remont...bo przecież nie w placówce na Górnickiego! Odpowiedz Link Zgłoś