Dodaj do ulubionych

Za cztery lata SP 60 już nie będzie

16.03.07, 08:40
Takie bedzie miasto, jakie mamy wladze.
Miasto dla wladz i ich wazeliniarzy a nie dla mieszkancow.
Obserwuj wątek
    • Gość: kleik Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.rozanka.wroc.pl 16.03.07, 09:19
      Tam faktycznie jest szkoła na każdej ulicy a dzieci coraz mniej.
      • Gość: Wrocek Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: 82.160.248.* 16.03.07, 09:29
        Zgadza się.
        W tym rejonie jest za duzo szkół, a dzieci co raz mniej - niestety.
        Trzeba sie z tym pogodzic i juz teraz lepiej podejmowac decyzje o
        ich "wygaszaniu", dajac sobie kilka lat czasu na "miekkie" przenoszenie nowych
        rocznikow do pozostalych szkol w tym rejonie (np. szkola na ul.Prusa 5 - 10
        min. na piechote.
        Ewentualne zburzenie szkoly nr 60, daje mozliwosc uporzadkowania/uzupelnienia
        linii zabudowy na ul. Swietokrzyskiej oraz moze ciekawego zagospodarowania
        calego terenu na jej zapleczu np. na cele mieszkaniowe.
        • Gość: Rodzic Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.07, 14:25
          @kleik, @Wrocek - czy wy wogóle wiecie o czym gadacie ?
          - prawie 400 uczniów w szkole to jest mało dzieci ? a czy ktoś pomyślał o tych rodzinach i ich dzieciach co zasiedlą mieszkania, które zaraz pod nosem powstaną - na pl. Bema, czy po Mamucie?
          - dzieci mamy przenieśc na Prusa ? - wolne żarty, tamten buynek nie jest w stanie pomiescic juz wiecej dzieci !!
          - zagospodarowanie tego terenu na "cele mieszkaniowe" spowoduje ze za 2 lata trzeba bedzie myśleć o otwieraniu nowej szkoły bo w innych nie bedzie juz miejsca, albo klasy bedą liczyły po 50 uczniów !!
          - nauka w "nowym, komfortowym budynku" (z 800 uczniami) nigdy nie bedzie lepsza od nauki prowadzonej przez dobrą kadre nauczycielską i w rodzinnej atmosferze
          - teraz już wiadomo dlaczego od kilku lat miasto nie inwestowało w ten budynek pieniędzy: zeby pokazac w jakim jest kiepskim stanie; a przedwyborcze obietnice Pana Aniszczyka o remncie sali to dzisiaj można sobie wsadzić ...

A najgorsze w tym wszystkim jest to, że decyzja o likwidacji szkoły została podjęta w "trybie ekspresowym". Nikt nie robił żadnej analizy czy rankingu szkół, niewspominając o przytaczanym wielokrotnie niżu demograficznym, który jak widać po ilości dzieci w szkole i przyszłościowym wzroście ilości mieszkańsców w rejonie, nieistnieje !!
          • zuzanna89 Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie 17.04.07, 19:23
            PIKIETA-18.04.2007r. (środa), godz. 17.00, przed szkołą.
            Prosimy wszystkich o niezawodne i liczne przybycie z plakatami i
            transparentami, które będą sprzeciwem wobec bezmyślnej polityki edukacyjnej
            władz miasta.
            Mile widziane trąbki, gwizdki i inne "głośne" instrumenty. PROSIMY O
            NIEPRZYPROWADZANIE DZIECI.
            Do naszej akcji włączają się media i rada osiedla.
            PAMIĘTAJCIE!!! POWODZENIE NASZYCH DZIAŁAŃ ZALEŻY OD NASZEGO ZAANGAŻOWANIA!!!
    • Gość: Ula Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: 192.28.65.* 16.03.07, 10:19
      Przykre jest to, że dla własnych interesów podburza się rodziców i sieje
      niepokój wśród uczniów. Chyba każdy rodzic wolałby, aby jego dziecko uczyło
      się w lepszych warunkach, a może nie? Ja zmieniłam szkołę na 2 lata przed
      zakończenie podstawówki i byłam z tego bardzo zadowolona. Dzieci, które po 4
      latach będą całymi klasami przeniesione do nowej szkoły, będą się uczyć w
      nowowybudowanym, komfortowym budyku. Rodzice czy nie chcecie tego dla swoich
      dzieci??? W przyszłości szkoła będzie miała swój base, nowe boiska. Jednak
      niektórzy działącze wolą bronić własnych posadek i naprawdę nie patrzą na dobro
      dzieci.
      • Gość: m Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.07, 10:58
        W momencie kiedy jest niż demograficzny najlepsze szkoły zostają a gorsze do
        likwidacji i uważam, że bardzo dobrze. Lepiej jedna doinwestowana szkoła niż
        dwie biedne. Gdyby kadra sp60 pomyślała wcześniej o rozwoju – trochę by się
        postarali to teraz może kto inny by odpadł.
        • Gość: MarcinB Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 17:26
          M, co ty wypisujesz, jakim prawem twierdzisz, że "sześćdziesiątka" jest gorsza?
          Bo ma mniej dzieci, niż kolektywistyczne molochy? Przecież dzięki temu tam
          dzieci mają należytą opiekę, a pedagodzy mogą im poświęcić odpowiednią ilość
          czasu. A jeśli Ci się wydaje, że szkoła jest zaniedbana czy żle prowadzona, to
          sobie wejdź najpierw tutaj i poczytaj sp60.prv.pl/index.htm , a potem
          przyjdź i sam zobacz, posłuchaj, popytaj, porozmawiaj. Ja byłem i wiem, że to
          świetna placówka, a próba jej zamknięcia to skandal.
          • Gość: rosa Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.media4.pl 17.03.07, 18:53
            strona sp 60 www denna, sp 1 i sp 107 mają stronki superek
            • bekacz20 Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie 17.03.07, 19:45
              A ty co naczelny grafik microsoftu?
              • Gość: rosa Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.media4.pl 18.03.07, 05:53
                nie,ale mam oczy; www tej szkoły to gniot robiony chyba przez ucznia; nie ma
                czym sie chwalić niestety
                • Gość: bekacz20 Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.generacja.pl 18.03.07, 09:51
                  No bo to uczniowie mają robić te strony a nie rodzice. Tyle się mówi żeby dzieci
                  nie wyręczać.
                  • Gość: ann ada Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.mortin.pl 18.03.07, 11:51
                    od kiedy to ocenia sie poziom panujacy w szkole po wygladzie strony
                    internetowej? ja rozumiem, ze takowa powinna przyciagac uwage, ale to chyba nie
                    jest zaden wyznacznik! o przepraszam. wole chodzic do szkoly ktora jest
                    zadbana,z kolorowo odmalowanymi klasami, mila kadra nauczycielska i wielkim
                    slonecznym boiskiem niz do takiej ktora moze pochawalic sie jedynie "ladna"
                    strona!
                    • Gość: rosa Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.media4.pl 18.03.07, 14:25
                      oceniam stronę nie szkołę, ale po dokonaniach które widać na stronie to też
                      słabiutko. może być i ładna strona i kolorowa szkoła i mili nauczyciele...
                      • Gość: bekacz20 Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.generacja.pl 18.03.07, 18:02
                        Ja mam pytanie - do której szkoły chodzi twoje dziecko, bądź dzieci? I zgadzam
                        się że strona internetowa nie jest wyznacznikiem poziomu nauczania i sednem
                        problemu jakim jest likwidacja szkoły
                • Gość: ole Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.07, 10:13
                  a kim ty właściwie jesteś, żeby oceniać tę stronę? I co jej wygląd ma do faktu
                  iż Władze nie myślą??!!Jakie to ma tu w tej sprawie znaczenie?Nie jesteś w tych
                  komentarzach zbyt błyskotliwa.Bo jest wiele szkół które nawet takiej strony nie
                  mają!!Jak jesteś ekspertką zgłoś się do sekretariatu, zaproponuj zrobienie
                  lepszej, zarobisz!!))
            • Gość: hehe Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.07, 10:10
              no ślicznie śicznie...chyba pracujesz w sp107 lub sp1.Jak mi jeszcze ktos powie
              ze stronka sp1 jest fajna to spadne z tego krzesla.Strona sp60 jest
              prosta,czytelna,przejrzysta i jest w niej wszystko co powinno byc.A strona 107
              moze i super profesjonalna ale potwornie ponura, wyglada jak przygotowana na
              zamowienie zakładu pogrzebowego.Przyjdz do sp60 i sprawdz jak tu jest.moje
              dziecko będzie tu chodzic!!!
              • Gość: rosa Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.media4.pl 19.03.07, 14:27
                jestem człowiekiem- to na pytanie kim jestem! nie pracuję w żadnej z tych
                szkół. wogóle nie pracuje w oświacie, zajmuję się zawodowo stronami www stąd ta
                dygresja.a wygląd strony nie ma nic faktycznie do sytuacji- czytaj ze
                zrozumieniem. a to którą szkołę zamykają też mi jest własciwie obojętne.
                pozdrawiam :)make peace not war
      • bekacz20 Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie 17.03.07, 11:12
        Jak każdy rodzic dbam o dobro swojego dziecka i uważam likwidacje szkoły w tej
        okolicy za zbrodnie. Tak jak już wcześniej pisałem szkoła to nie tylko nauka w
        klasach od dzwonka do dzwonka, ale także zajęcia pozalekcyjne. A mówienie o
        jakimś nowowybudowanym budynku itd. to chyba ogladałaś film z innej epoki lub
        przy wstawaniu rabnełaś się mocno w łepetyne. Wczoraj bibloteki, dziś
        szkoły,jutro parki.
      • Gość: Rodzic Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.as.kn.pl 17.03.07, 14:22
        Przykre jest to, że wypowiadają się tu ludzie bez odrobiny zdrowego rozsądku.
        Mała szkoła daje szanse wszystkim dzieciom. Moje dziecko jest tzw. "trudnym" i
        sprawia wiele kłopotów, szczególnie w szkole. Moje dziecko uczęszcza własnie do
        TEJ szkoły i jestem załamana, gdyż to tu dano mu szansę edukacji w normalnej
        szkole i chciało sie wszystkim udzielić mi jako matce pomocy!!!!!!! Dziecko
        funkcjonuje coraz lepiej i wie, że go akceptują, takim jaki jest!Szkoły
        okoliczne pozbywają się problemu i "segerują " zmianę otoczenia. Tylko TA jedna
        szkoła przyjęła moje dziecko bez zbędnych pytań i okazała wrażliwość na problem.
        Chciałabym aby rodzice dostrzegli to ,że mamy w szkołach pęd do
        doskonałości-konkursy, pokazy itp wszystko na "błysk", a gdzie miejsce dla
        dzieci, które nie urodziły się tak doskonałe jak reszta???? P
      • Gość: MarcinB Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 17:42
        Ulu, nie rozumiesz, że tu nie chodzi o nowe boiska i baseny? Zostanie
        zlikwidowana jedyna w tym regionie szkoła, która nie jest edukacyjnych
        kołchozem, gdzie atutem jest przytulna, rodzinna atmosfera. Przyjdź do SP60 a
        przekonasz się, że sama chciałabyś się tam uczyć, mimo, że nie ma tam basenu...
      • Gość: Joaśka Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.lanet.net.pl 17.03.07, 22:45
        bardzo chętnie przyznam Pani rację...kiedy powstanie NOWA SZKOŁA NR 84,aż boję
        sie ze basen pozostanie tylko marzeniem Dyrekcji Urzędu, ale pomarzyć zawsze
        mozna, w końc co nam zostało
      • Gość: aga Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.as.kn.pl 18.03.07, 10:47
        Ty kobito chyba w cuda wierzysz.Nowy budynek, heheh niezłe!!! A stoi juz ten
        nowy budynek?obiecywac potrafią.W Sp60 tez obiecywali wiele a teraz Jaroń sama
        przyznala sie na łąmach GW ze nie dawali zkole pieniedzy bo plan jej zamkniecia
        powstał już dawno, w związku z czym celowo niedofinansowywali.A w nową szkołę
        Ulu nie wierz, bo jesli to robisz to jestes naiwna!!
      • Gość: aga Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.as.kn.pl 18.03.07, 10:49
        i jeszcze jedno..Rodzice walczą bo sami tak czują, nikt nikogo nie podburza.A
        zwłaszcza nauczyciele-jak sugerujesz.Po zamknięciu szkoły urząd n-lom ma
        obowiązek zapewnic miejsca pracy więc tu nie chodzi o zadne własne interesy
        tylko o dobro dzieci!!!!
      • Gość: bekacz20 Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.generacja.pl 18.03.07, 18:31
        Gdzie ta szkoła 84 ma powstać? Dzisiaj byłem na Górnickiego i jest tam szkoła 82
        w bardzo strasznym stanie zewnętrznym. Jeśli masz trochę informacji to chętnie
        bym z nich skorzystał. Będę śledzić budowe nowej szkoły, a szczególnie basenu.
    • Gość: DIONIZY Sprzedac IP: *.as.kn.pl 16.03.07, 13:30
      Uwazam ze dobrze sie stało aczkolwiek za pozno.Po cholere w takim pieknym
      budynku szkola?Za sprzedaz tego obiektu miasto mogloby doposazyc pozostale w
      jakis sprzet czy inne rzeczy.W tej okolicy jest dosc duzo szkol[ wiem bo jestem
      listonoszem]i na pewno te ze Swietokrzyskiej znajda dla siebie miejsca.
      • Gość: MarcinB Re: Sprzedac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 23:19
        Szanowny listonoszu Dionizy, oburzasz się, że "w takim pięknym budynku" jest
        szkoła. Rozumiem, że chciałbyś, by Twoje dzieci uczyły się w "doposażonych"
        barakach lub ziemiankach, bardzo celna uwaga. A w budynku po SP60 otworzymy
        pocztę, czy osiedlowy klub listonosza?
    • Gość: Lilocurg Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.07, 13:45
    • Gość: Licurg Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.07, 13:55
      Tak się przeważnie zdarza że najwięcej nieuków znajdzie się gronie
      odpowiedzialnych za kształcenie W Wielkiej Brytanii i innych liczba uczniów
      przypadająca na jednego nauczyciela wynosi do 8 uczniów. Wiadomo bowiem od dawna
      iż najlepsze wyniki uzyskują uczniowie kształceni pojedynczo. Dla tego
      korzystając z niżu należałoby zmniejszyć ilość uczniów najwyżej do dziesięciu,
      tak aby nauczyciel mógł poświęcić więcej czasu na nauczaniu a nie na odbębnieniu
      lekcji.
    • Gość: Licurg Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.07, 14:11
      Tak się przeważnie zdarza że najwięcej nieuków znajdzie się gronie
      odpowiedzialnych za kształcenie W Wielkiej Brytanii i innych liczba uczniów
      przypadająca na jednego nauczyciela wynosi do 8 uczniów. Wiadomo bowiem od dawna
      iż najlepsze wyniki uzyskują uczniowie kształceni pojedynczo. Dla tego
      korzystając z niżu należałoby zmniejszyć ilość uczniów najwyżej do dziesięciu,
      tak aby nauczyciel mógł poświęcić więcej czasu na nauczaniu a nie na odbębnieniu
      lekcji.Inaczej bowiem tacy niedokształceni i nieporadni radni przegłosują takie
      duby smalone. Moje gratulacje dla Ob.Dutkiewicza za taka uczoną postawę
    • Gość: ann ada jak zwykle chodzi o pieniadze IP: *.mortin.pl 17.03.07, 13:36
      prawda jest taka, ze przy szkole tej znajduje sie najwiekszy niezabudowany (a
      tym samym według władz niezagospodarowany) obszar służący placówce za boisko.
      Zauważcie - przy pl.Bema powstaje teraz budynek majacy miescic biura i sklepy,
      plany dotyczące przebudowy piekarni Mamut zakładają dobudowanie do niej budynku
      a cały kompleks ma podobno tworzyc hotel.
      ciekawe kiedy doczekamy sie zabudowy skweru pomiędzy ulicami Prusa a Na
      Szańcach (nie zdziwi mnie argument władz, iż przed wojna stała tam szkoła, wiec
      w oryginale również był to teren zabudowany!) i nacieszenie sie tak rzadką już
      zielenia miejską, stanie się niemożliwe.
      myślę że teren przy 60tce jest wart duzo duzo wiecej niż nam się wydaje i
      wybudowanie tam osiedla, plomb lub innych budowli mieszkalnych okaże się wielce
      intratne dla miasta (a raczej dla tego kto bedzie czerpał z takiej decyzji
      kożyści.
      temu kto wierzy ze powstanie tu obiecywany "kompleks służący oświacie"
      pozostaje mi tylko pogratulowac optymizmu (zeby nie powiedziec głupoty)...
    • Gość: mb Znikające posty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 16:26
      Bardzo dziwne, wczoraj pod tym artykułem było ok. 10 postów, wszystkie w
      obronie szkoły, jeden wyjaśniający, że GW przeinacza niektóre fakty. Dzisiaj
      wszystkie wczorajsze posty zniknęły. Czy komuś w redakcji nie podoba się SP60 i
      wyrzuca "nieprawomyślne" posty? Nie byłby to pierwszy "przekręt" w tej
      redakcji. Pamiętam, jak w portalu GW ukazał się reportaż z obchodów pierwszej
      rocznicy śmierci JPII. Patetyczny tekst przez pomyłkę opublikowano 2 godziny
      PRZED imprezą i nawet fakty się nie zgadzały (np. ze względu na złą pogodę nie
      biły dzwony kościołów, czego nie przewidziała dziennikarka, a co zaraz
      zauważyli inni forumowicze). Wracając do wczorajszych tekstów, to ja na
      zredagowanie swojego poświęciłem dużo czasu, a teraz GW ot, tak sobie, go
      kasuje (jak i inne, merytoryczne, rzeczowe wypowiedzi). Gazeto Wybiórczo -
      wstyd!
      • Gość: mb Re: Znikające posty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 16:58
        Odszczekuję, posty są, ale w osobnym wątku, tak samo zatytułowanym, tj. "Za
        cztery lata SP60 już nie będzie". Ten drugi wątek można znaleść tutaj
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=59138964&v=2&s=0
        Prośba do webmatera, by wszystkie opinie do danego artykułu były w jednym
        miejscu, bo inaczej jest straszne zamieszanie.
    • zuzanna89 pikieta 17.04.07, 19:24
      PIKIETA-18.04.2007r. (środa), godz. 17.00, przed szkołą.
      Prosimy wszystkich o niezawodne i liczne przybycie z plakatami i
      transparentami, które będą sprzeciwem wobec bezmyślnej polityki edukacyjnej
      władz miasta.
      Mile widziane trąbki, gwizdki i inne "głośne" instrumenty. PROSIMY O
      NIEPRZYPROWADZANIE DZIECI.
      Do naszej akcji włączają się media i rada osiedla.
      PAMIĘTAJCIE!!! POWODZENIE NASZYCH DZIAŁAŃ ZALEŻY OD NASZEGO ZAANGAŻOWANIA!!!
    • Gość: pesymistka Re: Za cztery lata SP 60 już nie będzie IP: *.gprs.plus.pl 27.11.08, 15:45
      Wracam do wątku komfortu naszych dzieciaków, w nowym pięknym budynku , z basenem
      w nowej placówce SP 84, DLA DZIECIAKÓW Z SP60! Na dzień dzisiejszy obiecanki
      cacanki aż hulają...tylko szkoda,że to puste słowa...pytam gdzie ten
      zapowiedziany remont...bo przecież nie w placówce na Górnickiego!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka