Dodaj do ulubionych

DZiwne wynalazki

25.11.01, 15:27
Pewnie macie czasmi w głowie dziwne pomysły na rózne rzeczy tzw. dziwne
wynalazki > Napiszcie co wam do glowy przychodzi,
ja ostatno zauważyłam że wielu ludzi gdy pada śnieg nosi parasole może by tak
zrobić parasol z ogrzewaniem i czajnikiem. :)
Obserwuj wątek
    • isis! Dziwne wyn. - nanosnik, nacipnik i nagrywarka snów 26.11.01, 00:14
      kinga!!! napisał(a):

> Pewnie macie czasmi w głowie dziwne pomysły na rózne rzeczy tzw. dziwne
      > wynalazki > Napiszcie co wam do glowy przychodzi,
      > ja ostatno zauważyłam że wielu ludzi gdy pada śnieg nosi parasole może by tak
      > zrobić parasol z ogrzewaniem i czajnikiem. :)

To przypadek, że jeden z moich "wynalazków" też związany jest z zimą i zimnem.
      Chodzi mianowicie o rodzaj ochraniacza na nos (nanosnik?) z futerka, w kształcie
      takiego stożka z otworkami na dziurki i na gumce. Zawsze bardzo marznie mi nos.
      Innowacją tego nanosnika mógłby być "nacipnik", bo zimą też noszę pończochy i
      czasami marznę (pod spódnicą).
      A z niezimowych - aparat do nagrywania snów. Zawsze o tym marzyłam, już w
      dzieciństwie, kiedy nawet nie znałam video robiłam rysunki. Pierwsze modele były
      z opaską na głowę, a nowocześniejsze nagrywały bezprzewodowo. Co wy na to?
      • marsha Re: Dziwne wyn. - nanosnik, nacipnik i nagrywarka snów 26.11.01, 23:40
        isis! napisał(a):

> A z niezimowych - aparat do nagrywania snów.

a pamiętasz z filmu "Akademia pana Kleksa" lusterka rejestrujące sny? zawsze
        chciałam mieć podobne ustrojstwo... :)

• isis! Re: Dziwne wyn. - nosochron i nagrywarka snów 27.11.01, 00:27
          marsha napisał(a):

> a pamiętasz z filmu "Akademia pana Kleksa" lusterka rejestrujące sny? zawsze
          > chciałam mieć podobne ustrojstwo... :)

Mój pomyśł był wcześniej!
          Aha, a zamiast nanosnika (bo kojarzy mi się z nanocnikiem czy innym nośnikiem),
          lepsza byłaby nazwa - "nosochron".
    • isis! Re: DZiwne wynalazki - a propos nacipnika 26.11.01, 00:17
      Niestety, nazwa jest nie mojego autorstwa. Autorem jest baletmistrz, który
      uczył mnie fikać w A.Muz., kochany pan Waldemar K. Nacipnik sam się robił, gdy
      fikając z rękami w pozycji zasadniczej, ręce te zbliżały się do siebie w
      okolicy "tego" miejsca. Tak więc nazwy nie mogę chyba opatentować...
      • Gość: Jojo Re: DZiwne wynalazki - a propos nacipnika IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 09:22
        A może by tak namordnik?
        • Gość: kaktus Re: DZiwne wynalazki - a propos nacipnika IP: 10.101.1.* 26.11.01, 22:35
          Namordnik istnieje naprawdę. Zakłada się go w czasie mrozu na nartach. Grupka
          zjeżdżająca w namordnikach to "milczenie owiec"
      • Gość: gienia Re: DZiwne wynalazki - a propos nacipnika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.01, 14:55
        Isis wystarczy załozyc jakąś grupsza podpaskę,po co odrazu twoorzyć cos nowego
        cztaj "nacipnik" ,Chyba jak jedzesz rowerem nie zakładasz nacipnika tylko
        grubszą podpaske ,myle się ?
        • isis! Re: DZiwne wynalazki - a propos gieni 27.11.01, 00:25
          Gość portalu: gienia napisał(a):

> Isis wystarczy załozyc jakąś grupsza podpaskę,po co odrazu twoorzyć cos nowego
          > cztaj "nacipnik" ,Chyba jak jedzesz rowerem nie zakładasz nacipnika tylko
          > grubszą podpaske ,myle się ?

"Oj, mylisz się gienia, oj mylisz - na ludziach trzeba się znać!"
          Miałam nie odpowiadać ze względu na twój prymitywizm, ale mnie kusi. Po pierwsze -
          nie używam podpasek (interpretuj to sobie jak chcesz), a po drugie - nacipnik ma
          być z futerka. A na rowerze mam super wygodne siodełko w dodatku z wyściółką i
          resorami.
    • Gość: jaza Re: DZiwne wynalazki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 13:18
      Zgłaszam potrzebę opatentowania butów z ogrzewaniem.

Proponuję zastosowanie podobnego systemu jak w podgrzewaczach samochodowych.
      Akumulatorki można umieścić w obcasie - ładowałyby się przy każdym postawieniu
      stopy.
      • kinga!!! Re: DZiwne wynalazki 26.11.01, 21:42
        jak rzeczy związane z zima to moze szyby ogrzewane w okularach i wycieraczki na
        deszcz snieg, rękawiczki z grzejnikiem na każdy palec...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka