Dodaj do ulubionych

Oszustwo w Polsce na szeroką skalę .Zróbmy coś

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.01, 11:31
Drodzy goście tego szacownego forum, mam sprawę bardzo wysokiej rangi, która
tyczy się oszustwa i okradania Telekomunikacji Polskiej S.A. Ostatnio podszedł
do mnie jakiś nieznajomy mi pan i zaproponował mi naukę darmowego dzwonienia z
budek telefonicznych telekomunikacji. Poinformował mnie, że ceną za tą naukę
będzie zapłata jemu 10 złotych. Oczywiście odmówiłem,gdyż jak by na to nie
patrzeć jest to oszustwo. Sprzedawca hak er chyba mnie polubił, bo zaoferował
mi naukę za darmo, a że nauka za darmo zdarza się teraz bardzo rzadko,wiec
skorzystałem z tej okazji.Zaprowadził mnie do budki telefonicznej i wykręcił
numer 08001 poinformował mnie,że teraz musze odczekać 25 impulsów pełnych
zajętych i pod koniec 25 wcisnąć 0 i cały czas trzymać aż do uzyskania długiego
sygnału,później już można tylko wcisnąć numer miejscowy i rozmawiać za darmo do
3 minut.Mam wielką prośbę do jakieś osoby z telekomunikacji,która czyta to
forum, aby cos z tym zrobiła podobno można dzwonić tak już od kilku lat..Tylko
z budek telefonicznych srebrnych. A kto za to płaci my wszyscy użytkownicy
telekomunikacji,trzeba cos z tym zrobić. co wy na to? zadzwonic do
telekomuniikacji i ich o tym poinformowac czy może czekac aż któś z
telekomunikacji przeczyta tę wiadomość.
Obserwuj wątek
    • Gość: bromden Re: Oszustwo w Polsce na szeroką skalę .Zróbmy coś IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.01, 11:47
      To jest problem typu 'czy okradanie zlodzieja jest naganne?'.
      Chyba tak.

A swoja droga, to placimy w tepsie nie tylko za oszustwa, ale tez za wiele innych
      rzeczy, za ktore nie powinnismy placic.
      • Gość: haker Re: Oszustwo w Polsce na szeroką skalę .Zróbmy coś IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.01, 12:13
        dzięki zanotowałem na pewno to wykożystam ,tylko ze srebrnnych ok ,mam
        nadzieje ,ze sie jeszcze nadzwonię.
        • Gość: misiek Re: Oszustwo w Polsce na szeroką skalę .Zróbmy coś IP: *.wroc.gazeta.pl 26.11.01, 18:17
          Polecam utwór zespołu KURY z najnowszej płyty "100 lat undergroundu"
          pt. "Telekomunikacja"
          Na pohybel tepsie!
          • Gość: FraMauro Re: Oszustwo w Polsce na szeroką skalę .Zróbmy coś IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 22:25
            Nie martwilabym sie tym zbytnio. Po pierwsze: opisana instrukcja jest znana od
            dawna, wiec zdziwilabym sie mocno, ze Tepsa o tym nie wie. Jesli zatem Tepsa
            wiedziala i nic z tym nie zrobila przez dlugi czas, to sama jest sobie winna i
            nie nalezy jej zalowac. Po mojemu ten telefoniczny " know-how" to pic.
            Z drugiej strony nie dziwie sie zlodziejom budkowych impulsow. W gruncie rzeczy
            oszukanie automatu przypomina troche grę w jednorekiego bandyte-czesciej sie
            nie udaje, a sukces to kwestia przypadku. Moze dlatego tak cieszy ! :)
            • ##wera## Re: Oszustwo w Polsce na szeroką skalę .Zróbmy coś 26.11.01, 22:40
              w niedzielę wieczorem oglądałam na ten temat reportaż na tvn 24. Pewien
              Fachowiec opowiadał szczegółowo , jak rozbroić aparat telefoniczny(te
              niebieskie to podobno kaszka z mleczkiem, a nowe - srebrne pomimo
              zabezpieczeń , też nie stanowią dla fachowców problemu). Ów młody człowiek
              demonstrował także produkcję kart telefonicznych.Podobno na swojej działalności
              zarabia ok. 20 tyś. miesięcznie.Był to swoisty instruktarz i przypominał mi
              program z mego dzieciństwa - Zrób to sam !
              Wypowiadali się także przedstawiciele tepsy -departamentu bezpieczeństwa i
              zapewniali, że straty tepsy wynoszą niecały 1 % a to tyle, co nic ...

..a młody fachowiec wspomniał,że już pracują nad rozpracowaniem nowych kart
              chipowych.... to tylko kwestia czasu...

to się nazywa zdolna młodież ...
              • Gość: bromden Re: Oszustwo w Polsce na szeroką skalę .Zróbmy coś IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.01, 22:44
                > zarabia ok. 20 tyś. miesięcznie.Był to swoisty instruktarz i przypominał mi
                > program z mego dzieciństwa - Zrób to sam !

Pamietacie niesmiertelne 'Ja to juz sobie wczesniej przygotowalem...'?
                • ##wera## Re: Oszustwo w Polsce na szeroką skalę .Zróbmy coś 26.11.01, 22:48

hhhhmmm pamiętacie ! :)))

..i ta "strzałeczka" !!! uwielbiałam Pana Adama !
                  • Gość: bromden Re: Oszustwo w Polsce na szeroką skalę .Zróbmy coś IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.01, 22:52
                    > ..i ta "strzałeczka" !!! uwielbiałam Pana Adama !

Ale nie umywa sie do 'Kuchni pelnej niespodzianek', co?
                    • ##wera## Re: Oszustwo w Polsce na szeroką skalę .Zróbmy coś 26.11.01, 23:04
                      .. zupełnie nie na temat : jak się nazywał ten Pan, co opowiadał w
                      teleferiach , jak to z przyjacielem leśniczym tropili - żubry, łosie,
                      bażanty....itd ??? i nie były to zwykłe zwierzątka, to były tttaaakkkiiee
                      bobry ? - skleroza mnie dopada :((

a co kuchni niepodzianek pełnej - to jest to, co prowadzi Makłowicz ? to się
                      nazywa chyba podróże kulinarne... ?

Bromdenie, podpowiedz mi,
                      czy myślisz o programie byłego mieszkańca BB ? widziałam jakąś reklamę -
                      cytuję "to będzie nieeezzapommnianny wieczór ..." ???
                      • Gość: bollo Re: Oszustwo w Polsce na szeroką skalę .Zróbmy coś IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.01, 23:11
                        ##wera## napisał(a):

> .. zupełnie nie na temat : jak się nazywał ten Pan, co opowiadał w
                        > teleferiach , jak to z przyjacielem leśniczym tropili - żubry, łosie,
                        > bażanty....itd ??? i nie były to zwykłe zwierzątka, to były tttaaakkkiiee
                        > bobry ? - skleroza mnie dopada :((
                        > Ten Pan nazywał sie Slominski
                        > a co kuchni niepodzianek pełnej - to jest to, co prowadzi Makłowicz ? to się
                        > nazywa chyba podróże kulinarne... ?
                        >
                        > Bromdenie, podpowiedz mi,
                        > czy myślisz o programie byłego mieszkańca BB ? widziałam jakąś reklamę -
                        > cytuję "to będzie nieeezzapommnianny wieczór ..." ???

• Gość: bromden Re: Oszustwo w Polsce na szeroką skalę .Zróbmy coś IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.01, 23:20
                        no co ty?!
                        'kuchnia pelna niespodzianek' to audycja z pogranicza majsterkowania i gotowania
                        prowadzona przez wasowskiego i szczesniaka w 'za chwile dalszy ciag programu'

a 'zwierzyniec' pamietam, ten pan nazywal sie Michal Suminski
                        • ##wera## Re: Oszustwo w Polsce na szeroką skalę .Zróbmy coś 26.11.01, 23:26
                          Gość portalu: bromden napisał(a):

> no co ty?!
                          > 'kuchnia pelna niespodzianek' to audycja z pogranicza majsterkowania i gotowani
                          > a
                          > prowadzona przez wasowskiego i szczesniaka w 'za chwile dalszy ciag programu'
                          >

O RANY !!! Aż rumieńcem spłonęłam ! Tak mi wstyd, żę chyba już nic dzisiaj nie
                          napiszę :((( (chyba się starzeję !)
                          No pewnie, że PAMIĘTAM !!! zasugerowałam się współczesnymi produkcjami tv !
                          ... w za chwilę dalszy... - jeszcze był Sztukmistrz z Lublina !

skompromitowana wera :(((

• Gość: bromden Re: Oszustwo w Polsce na szeroką skalę .Zróbmy coś IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.01, 00:00
                            > No pewnie, że PAMIĘTAM !!! zasugerowałam się współczesnymi produkcjami tv !
                            > ... w za chwilę dalszy... - jeszcze był Sztukmistrz z Lublina !

i jeszcze duzo innych, fajnych rzeczy, np. siostra irena, ojciec chrzestny, albo
                            nasza osiedlowa telewizja, duzo by wymieniac,

moze pusciliby w tv powtorke zamiast tego calego chlamu
                            • Gość: MKK Re: Oszustwo w Polsce na szeroką skalę .Zróbmy coś IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 00:08

> ...i jeszcze duzo innych, fajnych rzeczy, np. siostra irena,(...)

Bromdenie, czy oby na pewno? Ja pamietam "Doktor Ewę" ;)
                              A Ducha Hopkirka ?!
                              :)

• Gość: bromden Re: Oszustwo w Polsce na szeroką skalę .Zróbmy coś IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.01, 10:34
                                mann byl lekarzem, a materna - siostra, siotra irena
                                • ##wera## Re: Oszustwo w Polsce na szeroką skalę .Zróbmy coś 27.11.01, 20:57

> mann byl lekarzem, a materna - siostra, siotra irena

Oczywiście, że Irenka !!! (to pamiętam :)))

midea.pl/galeria/materna.html

ps.
                                  ja wprost przepadam za jeszcze jedną Irenką. (Szczepan i Irenka na Canale+ )
              • Gość: Gn0m Re: Oszustwo w Polsce na szeroką skalę .Zróbmy coś IP: *.dtvk.tpnet.pl 27.11.01, 00:11
                > Podobno na swojej działalności zarabia ok. 20 tyś. miesięcznie.

Uno momento. Zakladajac ze zarabia na jednej karcie 10 zl (bo chyba gdzie tyle
                kosztuja 25 - 50 i 100 biora tylko totalni ryzykanci) i nie ma kosztow (znaczy
                sie zuzyte karty ma skads za darmo) musialby ich sprzedawac 2k miesiecznie czyli
                srednio 65 dziennie. W akademiku ciezko by bylo (za duza konkurencja), gieldy
                raz na tydzien wiec chyba po ulicach chodzi i karty przypadkowym przechodniom
                sprzedaje lub ma kogos do takiej pracy (lecz w 1 przypadku raczej nie osiagnie
                takiej sprzedazy zas w 2 zyski spadaja przynajmniej o polowe). A i przerob ma
                ograniczony (bo chyba jednak czystych kart z niczego nie bierze).
                Wiec 20k zl to chyba jednak lekka przesada.
                • ##wera## Re: Oszustwo w Polsce ...do GnOma 27.11.01, 20:53

GnOmie ! musiałabym streścic cały program.(gdydby to było możliwe, przepisalabym
                  Ci calośc, tak, jak kiedyś zrobił to dobroduszny Bonczek !) napiszę w skrocie :
                  20 tyś to nie tylko dochody z kart, ale także : -zlecenia- blokowanie linii firm
                  konkurencyjnych tak ,że nie można się dodzwonić
                  - nabijanie licznika 0700 przez kilkanaście godzin odlożona sluchawka w
                  budce i ileś % zysku z calości
                  - zlecenia od firm, które chcą dzwonić , ale nie bardzo chcą za to płacić
                  (friker , bo chyba tak się nazywają te mlode talenty, podal przykład że za jedno
                  takie zlecenia, które zajelo mu pol godziny dostal 7 tyś...)itd., itd., ......i
                  jeszcze wiele innych, o których w pierwszy raz w życiu słyszalam, a jako
                  kompletny laik nawet nie starałam się zapamiętać ......czyli troszkę by się
                  nazbieralo, prawda?
                  Jednym słowem obsluga kompleksowa i odpowiednia organizacja pracy - jedni
                  produkują karty, inni zajmują się dystrybucją. Domyślam się , że nasz bohater w
                  tej całej machinie szarym pionkiem raczej nie był. Może się mylę. Co do cennika
                  to dodam, że to cennik ze stolycy. Tak się składa, że ta branża jest mi calkiem
                  obca, więc nie wiem , czy cennik jset prawidłowy. Może we Wroc, są inne stawki ?
                  niestety, nie orientuję się nawet ile kosztują oryginalne karty , nie
                  wspominając o tych z akademików. Od paru lat korzystam z komóreczki i budki
                  telefoniczne omijam wielkim łukiem !

Osobiście byłam zdziwiona, że to zjawisko na tak dużą skalę. Z ich usług
                  korzystają nie tylko przeciętni Kowalscy, kupujący podrobione karty, ale całkiem
                  spore firmy, które tym sposobem zmniejszają sobie koszty działalności.Biznes siek
                  ręci. Ja bym to określiła tak : była sobie nisza, ktoś ją odkrył i czerpie z
                  tego profity !!!

Ps.

Gdyby ktoś próbował mnie posądzić o to, że podpowiadam, jak okradać w/w
                  operatora, to pragnę podkreślić, że żrodlem tych info jest w/w program tv.
                  A pisząc te słowa, zasilam konto pewnego operatora, o czym przypomni mi
                  otrzymana w odpowiednim momencie fakturka .
                  pozdr.

> > Podobno na swojej działalności zarabia ok. 20 tyś. miesięcznie.
                  >
                  > Uno momento. Zakladajac ze zarabia na jednej karcie 10 zl (bo chyba gdzie tyle
                  > kosztuja 25 - 50 i 100 biora tylko totalni ryzykanci) i nie ma kosztow (znaczy
                  > sie zuzyte karty ma skads za darmo) musialby ich sprzedawac 2k miesiecznie czyl
                  > i
                  > srednio 65 dziennie. W akademiku ciezko by bylo (za duza konkurencja), gieldy
                  > raz na tydzien
                  ----> widzę,że Ty się całkiem nieżle orientujesz w cenach :- )))

pozdr.
                  • Gość: Gn0m Re: Oszustwo w Polsce ... cd IP: *.dtvk.tpnet.pl 29.11.01, 01:55
                    > - nabijanie licznika 0700 przez kilkanaście godzin odlożona sluchawka w
                    > budce i ileś % zysku z calości

25% - 50 bierze tepsa, 25% firma ktora dzierzawi numery 0700. Ale z nimi jest
                    tak glupio ze tepsa zrywa polaczenie po 15 (czy chcesz czy nie) takze trzeba
                    caly czas przy budce stac ;(

> - zlecenia od firm, które chcą dzwonić , ale nie bardzo chcą za to płacić
                    > (friker , bo chyba tak się nazywają te mlode talenty, podal przykład że za
                    > jedno takie zlecenia, które zajelo mu pol godziny dostal 7 tyś...)itd.,
                    > itd., ......i

phreaker. BTW 7k pln??? to ja sie za to biore, wpiecie sie na cudzy kabel albo do
                    "budki" to jest 10 minut pracy ;)

> jeszcze wiele innych, o których w pierwszy raz w życiu słyszalam, a jako
                    > kompletny laik nawet nie starałam się zapamiętać ......czyli troszkę by się
                    > nazbieralo, prawda?

fakt. ale jak sama napisalas chwile dalej pionek tyle nie zarobi - do 20k
                    trzeba miec juz pozycje i troche pracownikow pod soba ze sie tak wyraze

> Co do cennika
                    > to dodam, że to cennik ze stolycy. Tak się składa, że ta branża jest mi calkiem
                    > obca, więc nie wiem , czy cennik jset prawidłowy. Może we Wroc, są inne stawki?

Tutaj nie pomoge ci, sam tez w cenach sie nie orientuje ale zgodnie ze zdrowym
                    rozsadkiem skoro stoimy na progu recesji ceny powinny pojsc troche w dol

> Osobiście byłam zdziwiona, że to zjawisko na tak dużą skalę. Z ich usług
                    > korzystają nie tylko przeciętni Kowalscy, kupujący podrobione karty, ale
                    > całkiem spore firmy, które tym sposobem zmniejszają sobie koszty
                    > działalności.Biznes sie kręci. Ja bym to określiła tak : była sobie nisza,
                    > ktoś ją odkrył i czerpie z tego profity !!!

Z tymi uslugami jest o tyle glupio ze moze monter moze je wykryc a nadgorliwy
                    zrobi to na pewno. Takze mimo wszystko jest to dzialanie na krotka meta
                    (choc w przypadku takiego dinozaura jak tpsa reakcja moze zajac lata albo
                    ugrzasc w biurokracji i na tym prawdopodobnie opieraja sie te firmy)

> ----> widzę,że Ty się całkiem nieżle orientujesz w cenach :- )))>

Kilka dni temu kolezanka stwierdzila ze wyczerpaly jej sie impulsy na karcie.
                    Od slowa do slowa uslyszalem jakie sa koszty kart w akademikach.

pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka