Dodaj do ulubionych

Zbliża się sądny dzień :)

25.03.07, 15:44
Czyli 30 - dzień ogłoszenia wyników rekrutacji do przedszkoli.
Strach się bać, ale mam nadzieję, że gdzieś się załapiemy.
Szkoda, że nie ma jakichś przecieków ;)
Obserwuj wątek
    • babsee Re: Zbliża się sądny dzień :) 26.03.07, 11:42
      Ja juz wiem ze sie nie dostalam.Czad.Bylam pewne ze sie dostaniemy bo to malo
      oblegany zlobek a tu niespodzianka.Najlepsze jest to,ze do kolejnego na moim
      zgloszeniu tez sie nie dostane.Od piatku siedze i sie wkurzam co mam zrobic.
      • seala Re: Zbliża się sądny dzień :) 26.03.07, 12:44
        Kurczę, no. To masz niewesoło. A do żłobków były już ogłaszane oficjalne wyniki
        naboru? I jak wyglada rekrutacja? Tak samo jak do przedszkoli - punkty,
        preferowanie smaotnych matek, itd?
    • babsee Re: Zbliża się sądny dzień :) 26.03.07, 13:14
      Ale powiem Ci,ze moja siostra tez juz wie ze sie nie dostala do zadnego z 3
      przedszkoli.W tym roku jest horror.Wiesz ile macie punktow?Bo nie zapowiada sie
      wesolo...
      • aniak_1976 Re: Zbliża się sądny dzień :) 26.03.07, 15:08
        a ile trzeba miec punktów - jak jest dolna granica? wiec juz cos moze?
        • seala Re: Zbliża się sądny dzień :) 26.03.07, 15:29
          aniak_1976 napisała:

> a ile trzeba miec punktów - jak jest dolna granica? wiec juz cos moze?
      • seala Re: Zbliża się sądny dzień :) 26.03.07, 15:29
        A skąd już wie? Jak to się można dowiedzieć? Ma tam jakieś znajomości w tym
        przedszkolu, czy oficjalnie się dowiedziała?
        • aniak_1976 Re: Zbliża się sądny dzień :) 26.03.07, 15:37
          no właśnie - tez jestem ciekawa. A swoją droga takie newsy ze ktos juz wie jak
          jest jeszcze 4 dni do ogłoszenia wyników poddaje pod dyskuje rzetelnośc i
          uczciwosc tej formy rekrutacji...
        • aniak_1976 Re: Zbliża się sądny dzień :) 26.03.07, 15:38
          ja punkty sobie policzyłam wg kryteriów dostepnych na stronie um wrocław. Ale
          skąd wiadomo juz kto sie dostał a kto nie i od ilu punktów przyjmują?
          • seala Re: Zbliża się sądny dzień :) 26.03.07, 15:51
            Tak jak mówię, plotki takie słyszałam, że niby minimum 24 trzeba mieć.
            A ile Ty naliczyłaś sobie?
            • aniak_1976 Re: Zbliża się sądny dzień :) 26.03.07, 15:55
              niestety tylko 23:-(
              • seala Re: Zbliża się sądny dzień :) 26.03.07, 15:57
                To tak ja.
                I co to będzie? :)
    • aniak_1976 Re: Zbliża się sądny dzień :) 26.03.07, 16:10
      mysle ze trzeba czekac na oficjalne wyniki. A nie wieszczy to do wszystkich
      przedszkoli taki pułap? Bo mnie interesuje Orla
      • seala Re: Zbliża się sądny dzień :) 26.03.07, 16:13
        Z tego co wiem, Orla akurat jest bardzo oblegana.
        Ale masz rację, nie ma co teraz spekulować i plot słuchać, poczekajmy do tego
        piątku.
        • aniak_1976 Re: Zbliża się sądny dzień :) 26.03.07, 16:17
          no wiem ze Orla oblegana:-( Kurcze irytujace jest to, że rzad trąbi o
          bezpłatnych przedszkolach a tymczasem juz teraz dostanie sie do przedszkola
          graniczy z cudem...

• babsee Re: Zbliża się sądny dzień :) 26.03.07, 22:22
      Ale to proste przeciez.Jakbym miala znajomosci to moze bym sie dostala :( Mam 23
      pkt-dokladnie jak wy.A w przedszkolu do ktorego skladalam 25 to dolna granica.Bo
      tyle podan wplynelo.Na Orla tez 25.
      Ja juz obdzwonilam z siostra dzis z 12 przedszkoli i niegdzie ale to niegdzie
      nie bedzie wolnych miejsc.Wiec drugie etap rekrutacji to pic na wode.Juz nawet
      pani z urzedu miasta mi to powiedziala.
      • aniak_1976 Re: Zbliża się sądny dzień :) 27.03.07, 09:34
        Ja dzwoniłam do przedszkola i nikt mi nie chciał przekazac informacji i
        udzielono odpowiedzi, że wyniki bedą 30-go marca i zeby poczekac. W którym
        przedszkolu udzielono Ci takiego infa - tez bym chciała sie podpytac o wyniki
        rekrutacji
        • m_bovary Babsee 27.03.07, 09:52
          Zastanawiam się dlaczego siejesz dezinformację,
          Rekrutacja trwałą do 23 marca, czyli do piątku do 16, a ty już w poniedzialek
          rano wiesz, jakie są wyniki, w których przedszkolach nie będzie miejsc, itd.
          Piszesz bzdury.
          Przedszkola najpierw wysyłają dane do UM, i nie dysponują jeszcze takimi
          wiadomościami, o ktorych piszesz.
          Poza tym coś kręcisz, bo najpierw twierdzisz, że nie dostałaś sie do żłobka, a
          potem piszsz coś pkuntach do przedszkola, ile niby miałaś. A t są dwie zupełnie
          inne sprawy.
          • babsee Re: Babsee 28.03.07, 08:52
            Nie sieje dezinformacji i nie pisze bzdur.Pomysl troche-to nie boli.Skoro jest
            25 miejsc a przedszkolu w grupie 3 latków a do tej grupy włynelo 40 podan to
            chyba raczej dosc ławto domyslic sie, ze miejsc wolnych w drugim etpaie
            rekrutacji nie bedzie.Czy to za trudne dla ciebie?
            Do wybranego przedszkola sie nie dostałam bo mam 23 pkt a to za malo do tej
            akurat placowki.Do kolejnych tez raczej nie(tu pisze raczej bo nie wiem na 100%)
            bo automatycznie mam tam mniej punktow(2 punkty sa za odleglosc od przedszkola)
            I nie niby mialam tylko mam- (jesli idzie o liczbe punktow).Czasem wystarczy
            pomyslec.
            • m_bovary Re: Babsee 28.03.07, 09:06
              Głupstwa piszesz i strasznie kręcisz.
              Przecież najpierw twierdziłaś, że na pewno się nie dostałaś do TRZECH
              przedszkoli i dzwoniłaś do 12 przedszkoli, a tam ci POWIEDZIELI, że nie ma
              miejsc, a nie że się domyślasz.
              Żadne przedszkole nie poda ci teraz oficjalnej wiadomosci, ile punktow trzeba
              mieć minimum żeby się do niego dostać, wieć zwyczajnie ściemniasz.
              I oczywiscie, że drugi etap będzie tylko w tych przedszkolach, w ktorych są
              wolne miejsca, a nie we wszystkich. Rzeczywiście wystarczy pomyśleć,
              • babsee Re: Babsee 28.03.07, 10:18
                Czy Ty naprawde nie kumasz czy udajesz tepą?
                Pomysl prosze logicznie!Skoro do przedszkola wybranego jako przedszkoe
                pierwszego wyboru ponad 40 podan( a tak bylo w 5 do ktorych dzonilam i w
                koljenych 7 do ktorych dzownila siostra)to chyba jasne jak slonce jest z enie
                ma tam wolnych miejsc.Bo nie zapominja ze sa jeszce osoby, ktore wpisaly to
                przedszkole jako drugiego wybory czyli do nich fizycznie pdanie nie wpłynelo
                ale tez bedzie liczone.To gdzie ty chcesz miec wolne miejsca?????
                Ja sie nie dostalam do przedszkola pierwsego wyboru.Do drugiego raczej nie(bo
                tam jest 75 podan jako przedszkole pierwszego wyboru a u mnie jest drugiego
                czyli mam juz 2 pkt mniej)a do trzeciego na bank nie bo to zawsze byla baaardzo
                oblegana placowka.
                I nie wciskaj mi ze zadne przedszkole mi nie powie,bo powiedziano mi to w 3
                roznych- ile punktow maja jako granice dolna.
                Nie wiem ile jest przedszkoli we Wrocku ale wiem ze sytuacja jest bardzo zla.I
                to mowi nawet Urząd Miejski.Wiec zużyj swoją cenna energie na poszukiwania
                przedszkola a nie wypisywanie bredni w necie.
                • seala Re: Babsee 28.03.07, 11:09
                  Babsee nie gniewaj się, ale rzeczywiście to co piszesz brzmi niewiarygodnie
                  trochę i nie wiem dlaczego wyzywasz dziewczyny od tępaczek. Zadzowniłam przed
                  chwilą do 2 przedszkoli, żeby potwierdzić to co piszesz i w obu mi powiedzieli,
                  że nie mogą absolutnie mi podać informacji od jakiej ilości punktów przyjmują,
                  pani powiedziałą że choćby dlatego, że to wszystko jest teraz weryfikowane w
                  wydziale Urzędu Miejskiego.
                  Poza tym jeśli nawet dzwoniłaś do tych 12 przedszkoli, to przecież w mieście
                  jest prawie 100 przedszkoli, więc pewnie w niektórych dzielnicach mogą być
                  miejsca wolne. Ale nikt nie twierdzi, że bedzie to w miejscach, gdzie mieszka
                  dużo rodzin z małymi dziećmi.
                  No i rzeczywiscie najpierw pisałaś, że się do żłobka Towje dziecko nie dostało,
                  a potem jakoś to sie zamieniło w przedszkole. Dziwne trochę...
                  • babsee Re: Babsee 28.03.07, 11:15
                    Ja sie nie gniewam.Ja caly czas myle żlobek z przedszkolem bo do żlobka moja
                    cora juz chodzi od 2 lat i sie przyzwyczailam.
                    Ja tez mam nadzieje i to ogromna,ze wlasnie jest jednak sporo tych przedszkoli
                    we Wroclawiu i gdzies te wolne miejsca sie znajda.
                    ja mieszkam na ogromnym osiedlu i tu zawsze byl problem z przedszkolem.Dookola
                    tez same "sypialnie wrocławskie"wiec tam tez miejsc nie ma.
                    Nie ukrywam ze ta sytuacja mnie troche przeraza bo nie wyobrazma sobie wozic
                    dziecko do przedszkola 10 km.
    • aniak_1976 Re: Zbliża się sądny dzień :) 30.03.07, 09:24
      Dzisiaj juz sie wszystkiego dowiemy...nawet tego czy informacje które tu sie
      pojawiły były prawdziwe czy naciągane.
      • seala Re: Zbliża się sądny dzień :) 30.03.07, 09:30
        Ale to o 14 dopiero, tak?
        • aniak_1976 Re: Zbliża się sądny dzień :) 30.03.07, 09:43
          tak o 14
          • seala Jesteśmy przyjęci :)) 30.03.07, 14:31
            Dostaliśmy się do wybranego przedszkola. Hurra:)
            Na liście nieprzyjętych do żadnego przedszkola były dzieci z liczbą punktów
            mniejszą niz 23.
            Z 23 punktami wszystkie dzieci się dostały do ktoregoś z wybranych przedszkoli.
            A były to mocno oblężone przedszkola.
            Mam nadzieję, że u Was też jest dobrze.
            • aniak_1976 Re: Jesteśmy przyjęci :)) 30.03.07, 14:50
              My tez sie dostalismy tam gdzie chcielismy i tez było oblęzone i dolna granicą
              było 23 punkty:-)
              • aniak_1976 Re: Aha a wolne miejsca sa jeszcze w przedszkolach 30.03.07, 14:52
                Trzeba wejść na strony UM Wrocław z rekrutacja i sprawdzić w wynik wyszukiwania
                przedszkoli publicznych dla 3 latków - widziałam ze było w sumie ponad 50 miejsc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka