Dodaj do ulubionych

Za tydzień otwarcie ronda Reagana

IP: *.telcl18.dsl.pol.co.uk 28.03.07, 20:53
Pamietam jako male dziecko chodzilem skwerem na Pl. Grunwaldzkim na rurki z
kremem. Staly male choinki, pieski sie wyprowadzalo, emeryci siedzieli na
laweczkach, plac targowy, cieply, swiezy chlebek, warzywa,
owoce...ach...potem studenci wieczorami przed XX-latka, fajnie bylo. Mialem
kiedys marzenia, ze bedzie to plac z zielenia, drzewkami, trawka, laweczkami,
osloniety dzwiekoszczelnymi plytami od strony ulicy, nawet plac zabaw dla
dzieci mial w tych moich wyobrazeniach byc i mala fontanna :-)
Obserwuj wątek
    • slasz6 Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana 28.03.07, 20:58
      Rurki z kremem z Placu... Legenda... mniam
      • Gość: errabundi Dzielny rycerz Reagan... IP: 88.220.41.* 29.03.07, 07:44
        Do diabła! A nie można było utrzymać się w temacie i zamiast ronda Reagana na placu Grunwaldzkim zrobić rondo Zawiszy Czarnego, albo chociaż króla Jagiełły??? Co za debil to wymyślił...
        • robak_wroc Re: Dzielny rycerz Reagan... 01.04.07, 14:29
          Gość portalu: errabundi napisał(a):

> Do diabła! A nie można było utrzymać się w temacie i zamiast ronda Reagana na p
          > lacu Grunwaldzkim zrobić rondo Zawiszy Czarnego, albo chociaż króla Jagiełły???
          > Co za debil to wymyślił...

jak to jaki? dobrze ze nie zrobili dzordza busza tak sa zafascynowani ta
          usakowoscia.
        • Gość: USA=SHIT Rondo Busha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 12:39
          Jak juz wlazimy ameryce w... to na maxa !
      • Gość: breslauer ja chce przywrocenia rurek z kremem IP: *.telsat.wroc.pl 02.04.07, 19:09
        to rondo powinno sie nazywac RURKI Z KREMEM
      • vadere Re: co sie stalo z rurkami z kremem ?? 03.04.07, 00:42
        no wlasnie, czy ktos moze wie, czy "rurki" gdzies przeniesiono (a jesli
        przeniesiono, to gdzie), czy zlikwidowano???
        • tfurca R_U_R_K_I_z_K_R_E_M_E_M 03.04.07, 10:35
          rurka z kremem
          podstawa egzystencji ludzki
          mam dosc lustracji, kartofli,
          durniuf, pisiakuf, i tego czwartego rp
          licza sie tylko
          rurki z kremem
        • Gość: art Re: r u r k i p r z e n i e s i o n o IP: 212.160.147.* 03.04.07, 14:30
          na ulicę Hubską - dokładnie są w plastrach naprzeciw supermarketu ELEA, sa
          pyszne jak zawsze ;)
    • Gość: ehhhh ... (otwarcie) ronda Reagana IP: *.akron.net.pl 28.03.07, 21:15
      Był też "Goliat", oraz wielka kałuża pośrodku, gdy zniknął. Tak więc Twoje
      marzenia rozpływały się z wolna, w sposób widoczny. Co nie umniejsza ich piękna.

Swoją drogą (placem?) ta nazwa "rondo Reagana" jakoś mnie mierzi. Takie
      manifestowanie że "idzie nowe", czy też komuś tak bardzo się uprzednia nazwa nie
      podobała? Jak to teraz będzie: "Ze Szczytnickiego Placem Grunwaldzkim do Ronda
      Reagana i potem na wprost na Most Grunwaldzki...". Tak jakby mówić 'z przecinkiem'.
      • Gość: q Re: ... (otwarcie) ronda Reagana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.07, 21:18
        "Ze Szczytnickiego Placem Grunwaldzkim do Ronda
        Reagana ( obok Galerii Grunwaldzkiej)i potem na wprost na Most Grunwaldzki...

tak powinno być...
        • Gość: q Re: ... (otwarcie) ronda Reagana IP: *.media4.pl 28.03.07, 22:05
          "Ze Szczytnickiego Placem Grunwaldzkim do Ronda
          Reagana (obok Galerii Grunwaldzkiej)i potem na prawo w ul. Szczytnicką

TAK POWINNO BYć :-)))))))))))
          • Gość: Tom Re: ... (otwarcie) ronda Reagana IP: *.akron.net.pl 28.03.07, 22:36
            Obok Pasażu Grunwaldzkiego.
    • Gość: trzebnicznin Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 21:16
      Tez pamietam te rurki z kremem. Ale mielem do nich gorszy dostep( ok 30 km). Bo
      musialem byc najpierw u lekarza na Klinikach a potem RURKI z Kremem POZDRWIAM
      FANOW RUREK z Kremem:->>>
      • ww_lodz Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana 28.03.07, 22:03
        gigant z 200 sklepami xD
        • Gość: ddd Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 23:37
          spoko... galeria legnicka dopiero powstaje. Przy niej martwa manufaktura to
          pryszcz
      • Gość: KRA Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: *.wssk.wroc.pl 29.03.07, 12:07
        KOCHANI! Po tych rurkach - pełna skleroza!! To były rurki z bitą śmietaną!!!
    • Gość: PJ Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.07, 22:57
      taakk ławeczki, zieleń, dzieci bawiące się, spacerowicze i Ty ze swoim pieskiem
      który s#r#a# na trawnik, Suuuppperrrr!!
      • Gość: Damian Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: *.telcl18.dsl.pol.co.uk 29.03.07, 00:27
        Ale po piesku mozna posprzatac :-)

• Gość: ltc Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: 193.109.212.* 29.03.07, 07:37
          i na pewno sprzątałeś :)))) tiaaa...
        • Gość: Bodek Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: 80.68.236.* 29.03.07, 08:46
          Damian, czy to Ty?
          (Damian R. vel Galavi)
          ?????
    • Gość: lemon o czym jest ten artykuł?! bo na pewno nie o rondzi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.07, 23:07
      65-70% treści jest o tym jak to będzię wspaniała galeria i jakie tam będą
      sklepy.
      A drogowcy to w zasadzie muszą tylko dlatego zdążyć w tym terminie z głównym
      węzłem komunikacyjnym miasta, że ta galeria się otwiera.
      Drogi autorze nazwij że swój tekst prawidłowo - za tydzień otworzą centrum
      handlowe, a przy okazji dojazdy do nie go.
      • Gość: COZRURKAMI!! Co z RurkamiI!!!!! IP: *.wro.vectranet.pl 28.03.07, 23:22
        Co z RURKAMI!!!!! Gdzież one????? Gdzie!!!
        Żadna galeria czy pasaż nie zastąpią rurek tych!!!
        • Gość: strawberryfields Re: Co z RurkamiI!!!!! IP: *.as.kn.pl 28.03.07, 23:55
          GOLIAT to był hardcore, zawsze bałam sie tam wchodzić jako dziecko, że mi sie
          zawali na głowę:))))...i ta kolorystyka, no rzyg po prostu.
        • Gość: nyxx Re: Co z RurkamiI!!!!! IP: *.magma-net.pl 29.03.07, 09:06
          Rurki przeniosły się na Hubską... :(
          • Gość: jacka Re: Co z RurkamiI!!!!! IP: *.telsat.wroc.pl 29.03.07, 10:15
            Są na Hubskiej, wciąż tak samo pyszne ale chyba cienko przędą:(
            • Gość: Sanchali Re: Co z RurkamiI!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 13:27
              Gdzie na Hubskiej????
              • Gość: ja Re: Co z RurkamiI!!!!! IP: *.telsat.wroc.pl 29.03.07, 22:23
                zbieg Hubskiej i Kamiennej:)
                • Gość: e_eneida ale gdzie dokładnie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 09:32
                  Ja widzę z okna róg Hubskiej i Kamiennej , a rurek nie widze :(
                  • Gość: rurka Re: ale gdzie dokładnie? IP: *.telsat.wroc.pl 03.04.07, 09:41
                    Są tam takie niskie pawilony: fryzjer, monopolowy, częsci samochodowe, lumpeks,
                    ostatnio chyba lombard. Wejście do rurek jest od Hubskiej dokładnie naprzeciw
                    Elei, zaraz obok solarium i kwiaciarni - latem wystawiają przed pawilon
                    wielkiego plastikowego loda i ze dwa stoliki.
                    Mają też niezłe ciasta, zdaje sie domowej roboty.

• tfurca R_U_R_K_I_z_K_R_E_M_E_M 03.04.07, 10:33
                      rurki z kremem dla wszystkich.
    • Gość: zniechecona Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: *.core.lanet.net.pl 29.03.07, 00:20
      Ktoz nie pamieta rurek i genialnego placyku grunwaldzkiego? Zamiast tego mamy megq zero architektoniczne, kolejny gwozdz do trumny kameralnych wroclawskich kin, 200 sklepow dla turystow z niemiec i wmawianie ludziom, ze to zadaszone targowisko to pasaz albo jeszcze lepiej galeria! Prosze nie robic z wroclawian imbecyli! Ani jednego pozytywnego komentarza pod tym artykulem nie ma!!!
    • Gość: Sfajros Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: *.media4.pl 29.03.07, 00:36
      Gość portalu: Damian napisał(a):

> Pamietam jako male dziecko chodzilem skwerem na Pl. Grunwaldzkim na rurki z
      > kremem. Staly male choinki, pieski sie wyprowadzalo, emeryci siedzieli na
      > laweczkach, plac targowy, cieply, swiezy chlebek, warzywa,
      > owoce...ach...potem studenci wieczorami przed XX-latka, fajnie bylo. Mialem
      > kiedys marzenia, ze bedzie to plac z zielenia, drzewkami, trawka, laweczkami,
      > osloniety dzwiekoszczelnymi plytami od strony ulicy, nawet plac zabaw dla
      > dzieci mial w tych moich wyobrazeniach byc i mala fontanna :-)

No ale przyszedł kapitalizm ...
    • Gość: Neo[EZN] Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.07, 00:43
      No w końcu. Widzę tylko jeden problem - zwiększenie ruchu przed mostem
      Szczytnickim od strony placu Grunwaldzkiego. Oby tylko to nie spowodowało
      takich korków, jakie mieliśmy kilka miesięcy temu na Sienkiewicza :-O (przy tym
      co tam się działo to Klecińska była super drogą ;)
    • januszz4 A co z Wyb. Wyspiańskiego 29.03.07, 00:56
      Czy na Wybrzeżu Wyspiańskiego powróci ruch dwukierunkowy? To by było bardzo
      korzystne rozwiązanie przede wszystkim dla pracowników i studentów
      Politechniki. Przy wyjeździe z uczelni nie trzeba by było wciskać się z
      bocznych ulic (Łukasiewicza i Norwida) na ul. Skłodowskiej robiąc lewoskręt.
    • Gość: Halu..... Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.03.07, 03:03
      Znam oklice i to dobrze..tartak..kwiatek.Najlepszy rockowiec miasta
      Jacek,lobuzy tez tam bywali,i Morwa z czerwonym nosem,to juz historia.
      T-2 T3 t4.tam R& R zaczynal.I wyslawil nasze miasto ,Sala
      Kongersowa".I kolega ktory byl wlascicielem tych 'rurek".Zlecialo to
      jak sen.
      Nowowiejska gorka ,i te ciastka co pachnialy na "wieczorka".i 'zerowka"co
      krecila po miescie.Palacyk ,Piwnica.To moje miasto,co ciagnie do przodu...
      • Gość: mniecio Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.03.07, 05:35
        Dobrze, ze nie zmienili nazwy Trojkata Bermudzkiego na n.p. trojkat francuski
        albo niemiecki ... he, he, he ...
    • Gość: ltc tiaaa... pójdę do kina jak tylko wprowadzą zakaz IP: 193.109.212.* 29.03.07, 07:34
      wmoszenia do sal ton śmierdzącego popcornu i wiaderek z colą :)))
      • sledzik4 Most Grunwaldzki... 29.03.07, 08:44
        ... Plac Grunwaldzki, Rondo Grunwaldzkie. Tak powinno być!!!
        • robak_wroc Re: Most Grunwaldzki... 03.04.07, 20:47
          sledzik4 napisał:

> ... Plac Grunwaldzki, Rondo Grunwaldzkie. Tak powinno być!!!

swiete slowa. transparent robimy i idziemy na wladze miasta :D
    • Gość: gnago Pies trącał Reagana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 08:39
      Osobiście wolałbym rondo Husyckie ze względu na pomoc pod Grunwaldem. Ew. aby dokuczyc psychopatom przenieść nazwę z ul. na rondo i nazwać imieniem I. Połbina. W odróżnieniu od tego prezydenta wrogiego mocarstwa( obniżył moje pokolenie o ok. 2,5 cm- sankcje paszowe i inne) leży gdzieś we Wrocławiu bo zwłoki się gdzieś zapodziały.
      • Gość: qq Re: Pies trącał Reagana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 12:28
        A Połbin przyczyniając się do budowy socjalizmu w Polsce to niby nam przysługę
        wyświadczył. a co Reagana - po jaką cholerę miał utrzymywać dla Polski status
        "najbardziej urpzywilejowanego partnera" (czy coś w tym stylu), czyli krótko
        mówiąc importować Polskie (komusze) towary bez ceł i konserwować w ten sposób PRL?
        • misza1000 Re: Pies trącał Reagana 02.04.07, 19:34
          Gość portalu: qq napisał(a): "a co Reagana - po jaką cholerę miał (...)
          konserwować w ten sposób PRL?"

Inaczej by qq spiewal, gdyby musial w czasach Imperatora I Imperium Dobra
          wykarmic swoje male dzieci. Ja nie obwiniam Reagana za zlodziejstwo i
          niekompetencje komunistow, ale ze on ryzykowal nasza polska glowa dla swoich
          celow to pewne. Rakietki porozmieszczal, sankcyjki powprowadzal i tylko wypada
          byc gleboko wdziecznym, iz za kare za nasze polskie lenistwo i tchorzostwo
          zademonstrowane nieobalaniem komunizmu przez tyle lat nas sam nie "wyzwolil".
          Tak jak Koreanczykow, Wietnamczykow, Irakijczykow, itd.
          • 1410_tenrok idzcie komuchy na drzewo ze swoimi postami 03.04.07, 00:10
            oczywiscie to wina, kurna olek pomidorek, Reagana, że w sklepach tylko ocet i
            zapałki były? Oczywiscie to Reagan zabrał wam wasze durnowate 2,5 cm (jaja se
            robisz, czy co?). ciesz sie, że ich nie było, więc nie dostałes jako dziecko
            hormonikow, co siusiaki maluchów na baczność stawiały. Wspaniałe żarcie komuny
            (od święta cytrynki i szynka, a tak chude mleko i serek homogenizowany z
            rozlatujących sie opakowań).
            Reagan wykonczył komune. Zazbroił ruskich na smierc. Wykonczył ich w czasach,
            kiedy to i Andropow i Czernienko probowali wywołać 3 WS i dokonać holokaustu
            Europy. Ale co was to interesuje? Wy tylko powtarzacie, jak mantre, te durnoty
            urbana i innych politrukow jaruzelskiego. Oj ludzie, czy wyscie sie z kozą na
            rozumy pozamieniali?
    • cynek2003 Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana 29.03.07, 09:39
      A ja pamiętam też wielki napis na XX-latce: "MŁODOŚĆ - NADZIEJA I URODA
      MIASTA". Ech, to se ne wrati... A rurki się przeniosły na Hubską, czyli do
      mnie :o)
      • Gość: pawell Rurki z kremem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.07, 09:51
        Gdzie na Hubskiej są te grunwaldzkie rurki?
        • Gość: ja Re: Rurki z kremem IP: *.telsat.wroc.pl 29.03.07, 10:16
          przy zbiegu z Kamienną, kilka połączonych, niskich pawilonów.
          Obok trzy dziesięciopiętrowce, po drugiej stronie Kamiennej Shell.
          • Gość: asd Re: Rurki z kremem IP: *.chello.pl 29.03.07, 13:04
            Dobrze wiedziec:) Mieszkam na Borowskiej,ale o tym nie wiedzialem:)
            • tfurca R_U_R_K_I_z_K_R_E_M_E_M 03.04.07, 10:37
              one takie chrupiace byly
              a kiedys jak bylem maly
              to mozna bylo zobaczyc jak
              te panie tam roluja ;]
              ech.
      • Gość: asd Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: *.amsnet.pl 29.03.07, 17:26
        A nie "MŁODOŚĆ I URODA - NADZIEJĄ MIASTA" ?
    • Gość: m Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: *.f.strato-dslnet.de 29.03.07, 10:45
      Marzenia. Teraz zamiast trawkę sadzić budują molochy. Niedługo w mieście nie będzie gdzie odpocząć. Ale jakie to rodzi wspomnienia, prawda? Ładnie by wyglądało tak jak piszesz. A rurki z kremem? Mmm... pamiętam.
    • pantera22 Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana 29.03.07, 11:36
      ..ach te rurki z kremem..na placu Grunwaldzkim...zawsze jak jechałam z mamą po
      kartki na jedzenie to się na rurki zatrzymywałyśmy...
      a co do nazwy..hmm..nietrafiona...ale i tak sie przyzwyczaimy...chociaż do placu
      Jana Pawła II do ja się jeszcze nie przyzwyczaiłam i dla mnie to plac 1-go Maja.
    • Gość: MichałO Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: *.218.146.194.generacja.pl 29.03.07, 12:25
      "Monika Pyszkowska, kierująca Galerią Dominikańską: - We Wrocławiu i tak jest mało galerii, więc znajdzie się miejsce dla wszystkich."

No jasne! Dobudujcie jeszcze z 10 galerii, to będzie akurat!
    • Gość: vollo Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 12:40
      rurki z kremem to chyba wszyscy w miescie pamietaja moja babcia na Sklodowskiej
      mieszkala to czesto u niej bylem i zawsze na rurki mnie barala hmmm fajnie bylo
      a teraz ta galeria ;(
    • Gość: kierownik rybexu Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 29.03.07, 14:09
      Delikatesy "społem"? Już się cieszę! Będą baby z wąsami, wysokie ceny i
      koniecznie trzeba będzie wziąć koszyk żeby wejść na teren sklepu! Tak było
      zawsze u tych komunistycznych tandeciarzy!
      • Gość: mops A co bedzie w tej szklarni?? IP: *.ianburke.co.uk 29.03.07, 14:50
        Przepraszam bardzo czy ogrodnictwo w Siechnicach wybudowalo nowa szklarnie na
        ogorki?? Nie! To centrum Wroclawia... No coz swiat idzie naprzod a my
        nawiazujemy do architektury dawnej wciaz. Nawiazujmy wiec jeszcze i jeszcze.
    • dach3 Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana 29.03.07, 15:30
      To przypomnijcie sobie jak ten pawilon wyglądał
      fotoforum.gazeta.pl/3,0,569736,2,1.html
      • darbed55 Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana 03.04.07, 08:14
        dla mnie pl.grunwaldzki był jednym wielkim przystankiem tramwajowym i
        autobusowym, czekało się na środku .. i biegiem, albo "1" albo "4", albo "10"
        lub "12", albo "D" lub "E". Mieszkałem na Biskupinie.
        Przez "rurki" czasem nie zdążyłem na tramwaj.
        Dzięki Dach3 za zdjęcie !
        Nazwa ronda - paranoja ! Ciekawe czy przyzna się ten, kto to wymyślił.
        Pasaż - normalna kolej rzeczy, trudno, trzeba się pogodzić.
        Proponuję ściepę na powrót rurek !
    • Gość: Marcel Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: 195.116.103.* 29.03.07, 16:12
      Grunwald i tak zawsze zawalony, teraz dopiero bedzie bajzel, jak przy galerii
      Dominikanskiej
      to nie jest dobry pomysł, stawianie takiego giganta w centrum
      bez sensu
      • Gość: Marecki Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 16:25
        Moje zdanie jest krotkie korki jak byly na Grunwaldzie i tak beda... :(:(:(
    • Gość: t Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: *.unilever.com 29.03.07, 17:40
      Od razu widać, jaki rodzaj komunikacji jest we Wrocławiu priorytetem (KI/KM).
    • Gość: Marek Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 17:45
      Ja to rurki pamietam tak, kiedys pojechalem z mama do Kliniki, w drodze
      powrotnej mialem dostac za dobre sprawowanie rurki z kremem, niestety,
      trafilismy z mama na moment kiedy wszystkie rurki juz "wyszly". Przy nastepnej
      wizycie we wroclawiu (a bylem juz z tata)tak mowilem o tych rurkach ze dostalem
      (znaczy sie tatus kupil) trzy. O wielka radosc moja byla trzy rurki przed mymi
      oczyma, a pozniej w mej buzi. Niestety, radosc dlugo nie trwala, jazda
      pociagiem sprawila ze rurki, mimo ze pociachane w moim zoladku, postanowily
      jeszcze raz zobaczyc swiatlo dzienne. Ale dostalem lanie, za zanieczyszczenie
      pociagu!!! Dzis sam jestem ojcem, wiec coz moglbym dac swojemu synowi jesli
      nie... rurki z kremem, ale juz nie bedziemy wracac pociagiem:)))
      • radik protest przeciwko nazwie ronda 29.03.07, 18:32
        Rondo Reagana to jakaś porazka w tym miejscu. nie mam nic przeciwko Reaganowi ani JP2, ale przemianowywanie miejsc, które mają tak silnie utrwalone nazwy nie jest niczym dobrym. Niektórym 1 maja mógł się kojarzyć z komuną, chociaż według mnie niesłusznie, ale czym zawinił Grunwald? Czy nie można było uhonorować Reagana i JP2 gdzie indziej? A teraz szczerze: ilu z Was dalej używa nazyw "Plac 1 Maja"?
        Może zorganizujemy jakiś protest Wrocławian przeciwko tak bezmyślnej polityce nadawania nazw ulicom?
        • Gość: deimoss Re: protest przeciwko nazwie ronda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.07, 23:09
          super pomysł! popieram!
          precz z placem JP2 i jakiegos regana
          ja cały czas mówie o placu 1. maja (to swieto pracownicze, a nie komunistyczne,
          wiec nie dotyczy tylko bezrobotnych) i mam nadzieje ze niepredko ludzie
          przestana kojarzyc o czym mowie
    • Gość: Damian Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: *.telcl18.dsl.pol.co.uk 29.03.07, 18:30
      Znalazlem jeszcze w necie zdjecie pana ArkaS przedstawiajace wesole towarzystwo
      Grunwaldu z 1992 roku (czyli juz po postawieniu namiotu), moze ktos sie
      rozpozna?
      wroclaw.hydral.com.pl/foto/72/72275.jpg
      A swoja droga smiesznie by bylo i ciekawie, jakby np. w srodku tej "galerii", w
      jakims wyeksponowanym miejscu postawic dokladnie taka budke z rurkami z bita
      smietana. Dokladnie w takim stylu PRL-owskim. Mysle, ze bylaby oblegana!
      A'propos tego Goliata, to pamietam, ze jak wracalem ze szkoly SP 12 do domu to
      w namiocie spedzalismy z kolegami z klasy tyle czasu, ze jak wychodzilismy to
      byl juz zmierzch :-) A szczegolnie przy stoisku muzycznym z kasetami, a pozniej
      coraz czesciej pojawiajacymi sie plytkami CD. Pozdrawiam tego pana sprzedawce,
      co chcialo sie z malolatami gadac. Hi, hi
      • Gość: august grunwald, jakis taki antyniemiecki IP: *.server.ntli.net 29.03.07, 19:09
        niezla fotka, hehe.
        a ja prezchadzalem sie wozkiem z moja bratanica po tym skwerku, bylo to jedyne
        miejsce, gdzie mozna bylo sobie w miare pospacerowac kolo domu, ale teraz
        wyladowala galeria ufo. swoja droga, to fajnie, jak ludzie zamiast pisac, jakie
        to fantstyczne sklepy otiweraja, i co tam bedzie mozna kupic, aby sie bylo,
        trendy, jezi, czy jak teraz sie mowi, znaczy na topie byc i szczesliwym oczywiscie.
        pozdro dla wszystkich rurkowiczow
        • Gość: Martix Re: Nie tylko rurki z kremem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.07, 21:18
          Wszyscy pamiętają tylko te rurki z kremem.Ja też czasem z mamą tu
          wpadałem.Wysiadaliśmy z zerówki{trzeszczące stare tramwaje N-ki}po te rurki.Ale
          na tym placu oprócz rurek i póżniej GOLIATA były i inne rzeczy.Kiedyś czasem
          lokował tu się cyrk.Stał pawilon z meblami-koło stacji benzynowej.Potem
          wybudowano obok GOLIATA inne pawilony,ale za długo tu nie stały.
          Częściej niż po te rurki wpadaliśmy na Grunwaldzką-w pobliżu Piastowskiej na
          dobre lody,tu był pawilon-dobra cukiernia z ciastkami i lodami,przy niej ta
          buda z rurkami mogła się schować.
          Przez długie lata będzie pamiętać się targowisko,ale ono faktycznie nie bardzo
          tu pasowało.
          Z jednej strony szkoda tej przestrzeni,ogromnego pustego placu z trawnikiem ale
          z drugiej nie bo miasto musi się rozwijać i wyglądać nowocześnie a na zieleńce
          jest niedaleko miejsce-Park Szczytnicki,ZOO i okolice.Tam żadna galeria czy coś
          w tym rodzaju już nie powstanie.
          • ww_lodz Re: Nie tylko rurki z kremem 01.04.07, 12:37
            yyy... po co Wam tyle obiektów handlowych? Przecież we Wrocławiu mieszka
            650.ooo ludzi a jeśli bedzie kilka duzych CHR to kto bęzie w nich kupował.
            Wolicie mieć duzo, a w środku pusto?
            I żeby nie było: ja nie szydze...
            pzdr from lodz
    • Gość: Hyperactive Re: Za tydzień otwarcie ronda Reagana IP: 88.156.80.* 01.04.07, 13:33
      a Curie - Skłodowskiej powinni zmienić na "Zuzia lalka nieduża - boczna Urbana
      przy Rondzie Regana"...qtfa, przeciez ta nazwa brzmi jak żart Prima
      Aprilisowy...Rondo Regana :) czy to napewno nie jakiś wkręt Figlarnych krasnali
      co to nazwy ulic w centrum pozmieniali z Rynek na Pl.Zabaw, skrzyżowanie
      Ruskiej i Kaz. Wielkiego to Dody Elektrody i Mandaryny :DDDD ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka