Dodaj do ulubionych

najbrzydsza ulica we Wroclawiu

IP: 212.191.66.* 27.11.01, 09:38
ja stawiam na ul. Wojska Polskiego.. na cos musze, a nigdy we Wrocku nie bylem,
no a Wojska Polskiego jest w kazdym miescie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: mjs Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: 217.97.163.* 27.11.01, 09:50
      Co za bzdura. Skondinad niewiele jest w Polsce ULIC
      Wojska Polskiego.
      Z reguly sa to ALEJE.

• Gość: mufka Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.bg.pwr.wroc.pl 27.12.01, 09:34
        Gość portalu: mjs napisał(a):

> Co za bzdura. Skondinad niewiele jest w Polsce ULIC
        > Wojska Polskiego.
        > Z reguly sa to ALEJE.
        >
        Jesli chcecie zobaczyc najbrzydsze brzydactwo ulic wroclawskich to przejdzcie sie
        ul.Krzywoustego-(wysiasc przystanek za Korona przy ul.Zielnej).Gwarantuje ze
        szczeki wam opadna.M.
        • Gość: TIMMY Pułaskiego IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 11:25
          Pułaskiego jest najochydniejszą ulicą Wrocławia zwłaszcza że jest ona
          przelotową trasą narodową nr8 jakby nie było dla jadących z południa na
          Warszawę. No ale podobno w planach jest rozbiórka tych obskurnych kamienic co
          stoją ledwo co od czasu powodzi i poszerzenie ulicy. Moze wtedy zrobi się
          najładniejszą ulicą w naszym mieście?
        • lizzard Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu 20.01.02, 13:27
          Powstańców Sląskich - długa i brzydka
      • Gość: tadziu Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 11:51
        Urodziłem się we Wrocławiu wychowałem się w okolicy ulic; Traugutta, Kościuszki
        a potem Jastrzębiej na Krzykach no i na ulicy Rydygiera, równoległej do ulicy
        Pomorskiej. Naprawdę uważam, że ulica dr.Ludwika Rydygiera jest najbrzydsza we
        Wrcoławiu, a znajduje się tam duży szpital, Komisariat Policji itp. czyli jest
        odwiedzana prze wielu innych mieszkańców i nawet pozamiejscowych. Dzielnica
        Wrocław Nadodrze nie była remontowana od czasów II Wojny Światowej jak władze
        miasta się tego nie wstydzą. Najładniejszy obietk w tej okolicy to obiekt
        sakralny kościół pw. św. Bonifacego. Jak zapraszam gości do Wrocławia to z
        bulem serca obwożę ich tak aby inknąć tej mojej rodzinnej dzielnicy to wstyd.
        Niech Prezydent Miasta weźmie sobie do serca moje słowa, gdyż w przecwnym razie
        będę robił Mu antykampanię.
        Z poważaniem Wrocławianin na uchodźctwie. tadziu-rz
    • Gość: dreptak Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: 202.62.139.* 27.11.01, 11:31
      Gość portalu: rydzyk napisał(a):

> no a Wojska Polskiego jest w kazdym miescie:)

Nie wiem czy jest - dawniej chyba nie bylo. Sprobuj Jana Pawla II - taka jest
      NAPEWNO w kazdym miescie
      • Gość: Coven Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.id.pl 28.11.01, 12:20
        Gość portalu: dreptak napisał(a):
        > Nie wiem czy jest - dawniej chyba nie bylo. Sprobuj
        Jana Pawla II - taka jest
        > NAPEWNO w kazdym miescie

Nie jest. I mam nadzieje, ze jeszcze dlugo nie bedzie.
        Nadawanie ulicy nazwy od ZYJACEJ osoby jest wyjatkowo
        niesmaczna praktyka.
        • jaano Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu 21.12.01, 20:54
          Covenie!

widać iż nie znasz zasad obowiązujących przy nadawaniu nazw ulic --
          obowiązuje reguła iż NIE NADAJE SIĘ nazw ulic, placów, alei, skwerów, etc. od
          nazwisk osób żyjących

--> była swego czasu (rok czy dwa temu) w warszawce mała burza z tego powodu;
          otóż postanowiono wreszcie zająć się sprawą nazwy placu Konstytucji 22 Lipca
          1952 r. (to ta stalinowska); fani Reagana zwietrzyli okazję i chcieli by
          nazwano plac placem Reagana argumentując to koniecznością uczczenia jego zasług
          dla Polski oraz jego fatalnym stanem zdrowia (tj. by podnieść go na duchu)
          EFEKT? nie uwzględniono ich racji zaś plac Konstytucji 22 Lipca stał się po
          prostu placem Konstytucji

JEDYNYM WYJĄTKIEM OD TEJ REGUŁY JEST WŁAŚNIE PAPIEŻ JAN PAWEŁ II
          • Gość: uriuk Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.02, 19:42
            >JEDYNYM WYJĄTKIEM OD TEJ REGUŁY JEST WŁAŚNIE PAPIEŻ JAN PAWEŁ II
            • jaano Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu 11.01.02, 15:50
              odwołujesz się do przeszłości i to przeszłości totalitarnej...
              ja mówię o teraźniejszości... myślisz że dlaczego nie wspomniałem o Stalinie i
              Hitlerze?
              trochę odetchnij nim się rzucisz do krytyki... emocje przesłaniają jasne
              widzenie rzeczy...
              pozdro.
      • Gość: Kuba_Wr Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 13:09
        Wojska Polskiego jest - w okolicach Leśnicy, Zernik. Gdzieś tam.
    • Gość: Coven Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.id.pl 28.11.01, 12:21
      Taki plebiscyt jest w ogole bez sensu, bo na 99.99% nie
      ma osoby, ktora bylaby w stanie udzielic obiektywnego
      glosu (aby moc to zrobic, trzeba znac "naocznie"
      WSZYSTKIE ulice).
    • Gość: Homar Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.01, 19:53

Dla mnie najbrzydsza ulica z wielka nazwa jest ul. 3 maja. Dla nie
      zorientowanych: pewnie wiekszosc z Was wie, ze we Wrocq jest taka ulica. Otoz
      jest, na Brochowie. Lezy w sasiedztwie ulicy Chinskiej, Polnej i placu
      Mongolskiego. Jest ekologicznie nieskazona, bo nie ma na niej asfaltu czy nawet
      kocich lbow.

Hugo Kollataj w grobie sie przewraca...
      • Gość: pjetro Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.01, 12:00
        najbrzydsza to jest trauguta lub kościuszki - kryteria? mianowicie wartość
        dodana do budynków i jezdni - śliczni, pachnący kilkudniowymi libacjami
        mieszkańcy lub ci świeżsi, młodsi i sprawniejsi z zaciśniętymi ustami i
        pięśćmi. no i jeszcze ten nieprzyjemny swąd strachu, który wydaje
        każdy 'normalny' obywatel gdy w nocy porusza sie po tamtym rejonie.

proszę o typy na najbrzydszy plac we wrocku - mój to wróblewskiego...
        • conti Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu 14.12.01, 12:13
          Pl. Powstańców Wielkopolskich.
          • Gość: Monika Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.01, 15:19
            Nie zgadzam się z pjetro. Nie wiem co ci zrobiła ulica traugutta i kościuszki,
            ale ja osobiście uważam, że właśnie tamte ulice mają urok: min. stare
            kamieniczki. Cały Wrocław żyje legendami o Trójkącie bermudzkim sprzed 20 lat.
            Teraz jest tam tak samo jak w każdej innej dzielnicy. Od lat nie było tam
            żadnej tragedii, a zdarzają się w innych okolicach. W rynku też możesz dostać w
            zęby. A i jeszcze jedno. Większość ludzi krytykujących trójkąt nigdy tam nie
            było, a zna go tylko z opowieści innych.
            • Gość: Ela Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.01, 00:46
              Nie zgadzam sie ,ze naibrzydszy jest Plac Powstancow Wielkopolskich. Nie ma on
              nic wspolnego z trojkatem bermudzkim. Pozdrawiam
              • conti Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu 19.12.01, 08:42
                Gość portalu: Ela napisał(a):

> Nie zgadzam sie ,ze naibrzydszy jest Plac Powstancow Wielkopolskich. Nie ma on
                > nic wspolnego z trojkatem bermudzkim. Pozdrawiam

No dobrze, powiem tak: Pl. Powstańców Wielkopolskich jest Bardzo zaniedbany i
                nieładny.I czy ja powiedziłam coś o "trójkącie bermudzkim"(nie lubię tego
                nazewnictwa).
            • Gość: Ela Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.01, 00:47
              Nie zgadzam sie ,ze naibrzydszy jest Plac Powstancow Wielkopolskich. Nie ma on
              nic wspolnego z trojkatem bermudzkim. Pozdrawiam
            • Gość: monstr Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: 192.168.129.* 18.12.01, 14:38
              zgadzam się z Tobą - ulice w okolicach "trójkąta" mają klimat, na szczególną
              uwagę zasługłuje moja ulubiona ul. Miernicza. Mieszkam na trójkącie od paru
              ładnych lat i jeszcze nie zdarzyło mi się poczuć "smrodu strachu". No ale z
              drugiej strony to już chyba mogę powiedzieć, że na swojej parafiiczłowiek czuje
              się swojsko...
    • Gość: Niteczka Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.01, 20:02
      Dla mnie najbrzytsza - trudno powiedziec !!! Ale najladniejsza to ul. Wandy (bo
      moja, tzn tam mieszkam)przy skrzyzowaniu ul. Powstancow Sl z al. Hallera. Tam
      gdzie slynny sklep ALF !!!
      • Gość: guzikiki Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.01, 21:05
        najbrzydszą ulicą jest [wyscigowa] gdzie miesci się 123445 agencji towarzyskich
        jak w amsterdamie {dązymy do europy}
    • Gość: slon Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.01, 23:20
      Najbrzydsza ulica Wroclawia jest Kamienskiego, a to dzieki panom z Przybudu. Firmie bardzo sie tu spodobalo, wiec dwa lata temu rozkopali te ulice i mysle, ze jeszcze ze dwa lata bedzie mogla kandydowac smialo do miana najbrzydszej ulicy we Wroclawiu (jezli ktokolwiek pomysli o niej jak o ulicy a nie jak o polnej drodze).
      • Gość: monstr Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: 192.168.129.* 18.12.01, 14:46
        są dwie najpiękniejsze ulice we Wrocławiu: pierwsza, trochę "polna" i wesoła to
        ul.Olgi Boznańskiej (w pewnym momencie przecinająca się z przepięknie ukwieconą
        na różowo wiśnią i magnoliami ul. Pankiewicza)-na Biskupinie, a druga to
        poważna, zasmucona ul. Miernicza ze Śródmieścia- obie są ciekawe.
        Nie wiem jaka jest najbrzydsza, ale ja nie lubię Legnickiej
      • conti Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu 19.12.01, 08:35
        To nie ulica to...tragedia! Miasto nic z tym nie robi, ten stan utrzymuje sie
        już chyba z półtora roku. Nie wiem dlaczego nie została naprawiona
        nawierzchnia, moze mnie ktoś oświeci?
      • conti Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu 19.12.01, 08:38
        Gość portalu: slon napisał(a):

> Najbrzydsza ulica Wroclawia jest Kamienskiego, a to dzieki panom z Przybudu. Fi
        > rmie bardzo sie tu spodobalo, wiec dwa lata temu rozkopali te ulice i mysle, ze
        > jeszcze ze dwa lata bedzie mogla kandydowac smialo do miana najbrzydszej ulicy
        > we Wroclawiu (jezli ktokolwiek pomysli o niej jak o ulicy a nie jak o polnej d
        > rodze).

To nie ulica to...tragedia! Miasto nic z tym nie robi, ten stan utrzymuje sie już
        chyba z półtora roku. Nie wiem dlaczego nie została naprawiona nawierzchnia, moze
        mnie ktoś oświeci?
        • tramas Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu 25.12.01, 22:40
          stop, stop pomyłka w nazwie firmy nie Przybud a PRZYGŁUP....?
    • Gość: Lechita Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: 211.110.7.* 18.12.01, 16:44
      Gość portalu: rydzyk napisa?a):

> ja stawiam na ul. Wojska Polskiego.. na cos musze, a nigdy we Wrocku nie bylem,
      >
      > no a Wojska Polskiego jest w kazdym miescie:)

Napewno krotsza lista by sie znalazla pod takim haslem: Ladne ulice we wrocku.
      Male 'w' to nie polmylka

• Gość: fun Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.12.01, 18:42
        Ja stawiam na Jeczmienna. Mozna np. oberwac wiadrem z karaluchami rzuconym
        z okna. Sa tez jeszcze lepsze numery.
        • Gość: BreslY Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: 130.225.149.* 19.12.01, 08:42
          Dla mnie Plac 1 Maja.Upiorne miejsce, ktore wiele nie zmienilo sie od lat osiemdziesiatych. A Legnicka, ktora sie tam
          zaczyna trzyma styl.
      • Gość: bruno Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.hist.uni.wroc.pl 21.12.01, 10:40
        panie Lechita !krytyka krytyka, a byl pan kikdy we Wroclawiu? szczerze watpie! u nas jest cala masa pieknych
        ulic, ale tez sporo brzydkich. a proporcje te w Poznaniu wspominam odwrotnie. mimo tozasluguje on na wielka
        litere;-)))
    • Gość: Alocha Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.01, 09:16
      A czy jest we Wrocławiu ul. Armii Ludowej?
    • Gość: odis R O B o T N I C Z A IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.01, 10:01
      ROBOTNICZA!!!!!!!!!!!paskuda
      • Gość: Pacan Re: R O B o T N I C Z A IP: *.boleslawiec.sdi.tpnet.pl 22.12.01, 23:31
        Nie jestem mieszkancem Wroclawia ale czesto w nim bywam.Moim zdaniem
        najbrzydsze sa ulice (jedna brzydsza od drugiej)na terenie soscrealistycznych
        blokowisk ktore trudno nazwac dzielnicami.Wlasciwsza byla by tu nazwa "kwartal"
        zapozyczona z j.rosyjskiego,adekwatna do spuscizny po wieloletniej dominacji
        przodujacej radzieckiej mysli urbanistycznej.Szpetne klocki stoja i jeszcze
        dlugo beda staly ku przestrodze...Warto wziac przyklad z naszych zachodnich
        sasiadow i obejrzec jak restauruja stare dzielnice miast,przywracaja ulicom ich
        dawny urok i czar.Sami zobaczcie !
        • Gość: dam Re: R O B o T N I C Z A IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.01, 20:33
          Nie - Robotnicza jest OK . Rynek - to dopiero paskudztwo !!!
    • Gość: Rafał Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.dilnet.wroc.pl 20.12.01, 12:16
      Ludzie! Typujecie ulice które jakoś jednak wyglądają! A ile jest we Wrocq ulic,
      które nie doczekały się jeszcze jakiejkolwiek nawierzchni!?! Wejście w uliczki
      osiedlowe po deszczu, czy jak roztopi się śnieg to samobójstwo! Człowiek wpada
      po uszy w błoto, a jak utknie samochodem to już chyba musi go tam zostawić.
      Składam kondolencje mieszkańcom takich "ulic"!!!
    • dwdk Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu 21.12.01, 10:50
      Oczywiscie Szczytnicka - tam, pod numerem 11, stoi tez
      najbrzydszy budynek w tym miescie :-)
    • Gość: donadamo Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.wro.bptnet.pl 23.12.01, 13:44
      Jednosci Narodowej, brr!
      • tramas Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu 25.12.01, 22:36
        Co wy wiecie!!! Najbrzydszą ulicą we Wrocławiu jest ulica Płaska. Znajduję sie
        ona na obrzeżach Parku Nowodworskiego - jest boczną ulicy Granicznej
        prowadzącej do Lotniska Międzynarodowego we Wrocławiu.
        Przypomnia wysypisko śmieci a o zapaszku już niewspomnę - -NIEZŁA WIZYTÓWKA
    • Gość: gon Pulaskiego IP: *.enh.org 26.12.01, 22:02
      zulernia, psiakrew
    • Gość: gumibear Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.umwd.pl 27.12.01, 09:13
      Zdecydowanie Pułaskiego
      • Gość: Carek Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: 195.123.195.* 29.12.01, 13:53
        a dla mnie najbrzydszymi ulicami są Górnicza i Hutnicza, rząd obrzydliwych
        pietrowych domków z powybijanymi szybami, ulaica długa i tak strasznie
        monotonna że idąc nią wydaja się że idzie sią nią całą wieczność !!!
        P.S. sorry dla wszystkich mieszkańców obu ulic i ich sąsiadów ...
        • Gość: Olik Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.02, 15:35
          Porównywanie tych dwóch ulic jest nie na miejscu. Zgadzam się, że Górnicza to
          koszmar! Ale Hutnicza- z pięknym szpalerem starych dębów i poniemieckimi
          domkami- ma swój urok. Najbrzydszą ulicą we Wrocławiu jest Jedności Narodowej.
    • al-bundy Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu 29.12.01, 19:04
      Nominuję następujące ulice:
      Damrota
      Miarki
      Jedności Narodowej
      Żeromskiego
      • lalaccek Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu 29.12.01, 19:09
        Podworcowa
        Ptasia
        kawalek Sroczej, jaki pozostal po rozbiorkach.
        • moniczkabb Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu 29.12.01, 19:59
          Ja proponuje ul.Włodkowica
          Jeśli chodzi o najsmutniejszą, to chyba Św. Antoniego, ze względu na dużą ilość
          zakładów pogrzebowych.
        • Gość: judyt Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: 192.168.129.* 03.01.02, 17:32
          lalaccek napisał(a):

> Podworcowa
          > Ptasia

no, Ptasia jest straszna

• janek.p Sernicka 31.12.01, 20:01
      dzirury, mokro, ciemno
    • Gość: dolny Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: 156.17.52.* 03.01.02, 06:50
      ul. Czajkowskiego, brudna, ciemna i dziurawa.
      • Gość: darek Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.lan.sattech.com.pl 03.01.02, 16:13
        Pawia jest poza konkurencją
    • Gość: Cesia Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.02, 21:03
      Moim zdaniem najbrzydszą ulicą jest Czajkowskiego
    • Gość: Elias KARMELKOWA :-))) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.01.02, 15:14
      brak slow
    • Gość: manu Traugutta IP: *.enh.org 06.01.02, 16:27
      Pomimo remontu, nadal zulernia. To tak jakby 90-letniej cyganskiej prostytutce
      zrobic face-lifting.
    • Gość: Justine Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.02, 21:15
      Głosuję na ulicę Złotoryjską.

Główny powód: mnóstwo śmieci w pobliżu bloków, jakby ludzie opróżniali swoje
      kubły przez okna. OKROPNOŚĆ!!!
    • Gość: gigant Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: 10.71.0.* 10.01.02, 12:05
      DWORCOWA - dlatego, że przjście tą ulicą przypomina slalom gigant pomiędzy psimi kupami. Pracuję w okolicy
      i niestety zdarzyło mi się juz idąc do pracy zaliczyć wdepnięcie. Pza tym kocie łby i wielkie natężenie ruchu.
      Wyrazy współczucia dla mieszkańców rtej ulicy.
    • straad Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu 11.01.02, 16:29
      Podobnie jak na Dworcowej jest na Szybkiej (boczna Traugutta). Ludzie chodzą
      tamtędy na spacery z psami i ulica ta to jedno wielkie kupowisko, po prostu
      obrzydzenie bierze. Współczuję tym którzy mają zamiar zamieszkać w stawianym
      tam budynku.
      • Gość: Luk@sz Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.02, 15:05
        straad napisał(a):

> Podobnie jak na Dworcowej jest na Szybkiej (boczna Traugutta).

mistrzu,Szybka nie jest boczna Traugutta

• Gość: straad Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: 195.216.121.* 18.01.02, 09:28
          Gość portalu: Luk@sz napisał(a):

> straad napisał(a):
          >
          > > Podobnie jak na Dworcowej jest na Szybkiej (boczna Traugutta).
          >
          > mistrzu,Szybka nie jest boczna Traugutta
          >

Mistrzu, Szybka jest boczną Traugutta. Chyba, że masz inny pomysł jak nazwać
          małą, wąską ulicę prostopadle połączoną z drugą, główną.
    • Gość: @szelu@ Re: najbrzydsza ulica we Wroclawiu IP: 213.25.76.* 15.01.02, 14:36
      Jest kilka najbrzydszych ulic we Wrocławiu. Są to: Jedności Narodowej,
      pl.Grunwaldzki, most Szczytnicki, Sienkiewicza, Robotnicza,Pułaskiego,
      Nowowiejska i Kromera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka