Dodaj do ulubionych

Euro 2012: Śląsk i Kraków kontratakują

19.04.07, 18:59
Rece precz od Wroclawia. W zapyzialym Krakowie, o Chorzowie juz nie
wspominajac nie da sie zorganizowac niczego na miare Euro. W Krakowie
rozkradna wszystko urzednicy i firmy na ustawionych przetargach itd. Odczepcie
sie od Wroclawia!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: student PWr EURO 2012 we wrocku i kropka! IP: *.as.kn.pl 19.04.07, 19:17
      Kraków, a tym bardziej Chorzów chowają się przy Wrocławiu! Wrocek rulezz :)
      • znajomy_jennifer_lopez Zadufane były i się nieżle zdziwiły 20.04.07, 09:04
        Kraków i Chorzów przekonane o swej wyjątkowości zdziwili sie jak Włosi.
        "Kraków? to najwspanialsze miasto? z Wisła Kraków tylko rezerwowym?, chorzów- jak to? przecież musi być Stadion Sląski, bo tak było zawsze)
        Otóż wcale nie musi, pisałem już Krakusom że skończyły sie czasy urzędnika pana i władcy. Urzędnik to pies który powinien biegac ku radości mieszkanców, inwestorów itp a nie siedziec wygodnie na tronie i przyjmowac 'petentów'. Róbcie tak dalej.
        O ile Wawa wygraną miała w ręku (stolica), Poznań w sumie też (dobra infrastruktura hotelowa ze względu na wieloletnie doświadczenia z targami MTP + stadion już modernizowany) o tyle wygrana Wrocławia i Gdańska to niesłychane sukcesy WYŁACZNIE tych miast, nic nie dostały tu "za darmo" jak stolica: mimo że nie mają stadionow, niespecjalnie tez mają druzyny (Sląsk Wr jeszcze w II lidze? A Lechia Gdansk?)
        A choć wszystko możliwe to jednak w tej sprawie "już pozamiatane" i teraz to może sie Kraków spinać a Chorzów wkurzac (to że w sercu 3-4 mln aglomeracji nie będzie meczy to naprawdę wyraz indolencji ich władz) Tym bardziej brawo dla Wrocławia i Gdańska.
      • Gość: ZGA Wroclaw to zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 22:19
        Jestem z Zielonej Gory, wokol ktorej juz za dwa lata miala biec droga
        ekspresowa S3. Mamy wykupione grunty oraz wszelka dokumentacje i fundusze.
        Pojawil sie tylko jeden problem-euro2012. Wroclaw, ktory firmuje sie jako
        miasto bezkonfliktowe i, generalnie, pelne mlodych i ambitnych ludzi, tym razem
        postanowilo skofrzystac na organizacjie2012 i zedrzec cos nie tylko z Legnicy,
        Jel. Gory czy Walbrzycha, ale rowniez "powalczyc" o droge S5 do Poznana, na
        ktora to fundusze zostalyby przekazane z puli przyznanej uprzednio dla S3. To
        jest wasza quasi-sprawiedliwosc. Pamietajcie jednak, ze S3 stanowi jeden z
        niewielu w kraju korytarzy do Danii i Szwecji oraz nad Baltyk, totez
        pozbawiacie rowniez ich dobrej drogi i narazacie na straty wiele dziedzin
        gospodarki. A tak swoja droga, to uwazajcie na deszcze i czeskie zbiorniki
        retencyjne
      • Gość: parkiet Re: EURO 2012 we wrocku i kropka! IP: *.e-wro.net.pl 03.05.07, 07:47
        Moim zdaniem pan Rafal Dutkiewicz powinien zabrac się do pracy. Musimy zbydować stadion. Obwodnice , lotnisko.
      • Gość: As Re: EURO 2012 we wrocku i kropka! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.07, 16:26
        Tylko Wrocek!
    • Gość: Przemo Re: Euro 2012: Śląsk i Kraków kontratakują IP: *.e-wro.net.pl 19.04.07, 19:24
      IMHO pierwsza do dania ciala jest HGW w Wawce.
      Potem Gdansk. Poznan i Wroclaw powinny sobie poradzic.
    • Gość: MKS !!!!????? IP: 129.35.204.* 19.04.07, 19:35
      No to juZ lekka przesada. Inne miasta się narobiły po uszy a ktoś bezczelnie
      chce im zabrać to do czego sami doszli.

Jeśli tak się stanie to będzie to największy przekręt jaki dane mi było widzieć
      w moim życiu.

Włodarze "pierwszej czwórki" zjednoczcie się bo tylko wtedy nie da się Wam nikt
      wcisnąć między... a zakąskę.
      • Gość: dante Re: !!!!????? IP: 195.205.145.* 19.04.07, 19:38
        O ile pretensje Krakowa mają jakieś uzasadnienie, to juz pyszczenie chorzowian
        jest śmieszne. Mają „supernowoczesny obiekt”, ktorego atuty konczą się na tym,
        że w ogóle istnieje i twierdzą, że zbudowanie nad nim dachu wystarczy, żeby to
        za 5 lat pokazać całemu światu. Śmiechu warte.
    • garym Re: Euro 2012: Śląsk i Kraków kontratakują 19.04.07, 19:55
      Spokojnie, oni dopiero sie probuje zjednoczyc w sprawie EURO:

"Na najbliższej sesji rady miejskiej chcemy podjąć wspólną z Platformą
      rezolucję, że wokół Euro 2012 jest zgoda"

Jezeli do nawet do zgody potrzebuja rezolucji i uchwaly to omowic szczegoly do
      2012 nie zdaza.
    • Gość: andrzej Euro 2012: Śląsk i Kraków kontratakują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 19:58
      WARA od Wrocławia !!!!!!!! Kraków Chorzów znalezli się marzyciele!!!hahaha
    • oderfeld Euro 2012: Śląsk i Kraków kontratakują 19.04.07, 20:01
      "Śląsk kontratakuje"??
      Czy to oznacza, że stolica Śląska - Wrocław - rozpoczyna walkę ze sobą, czy też
      Oleśnica, Jelenia Góra, Brzeg a może Opole są przeciw?
    • Gość: Hanke Wrocław - centusie IP: *.city-connect.pl 19.04.07, 20:13
      Od kilku lat pomieszkuję we Wrocławiu (niestety sprawy zawodowe) i muszę
      powiedzieć, że tu nikt nie zna się na piłce nożnej - ciężko znaleźć gościa, z
      którym można fachowo pogadać o futbolu. O ciuchach, kosmetykach, furakach i
      komórach, inwestycjach i kredytach to tak - ale o piłce nożnej ni hu hu. I teraz
      nagle Wrocław Wielką Stolicą Piłki Nożnej? Bo Pan Prezydent obiecał kupić
      pierwszą ligę? Bo dostali Euro? ŻAŁOSNE !!!!!!!

Wrocławianie to gorsze pyry i centusie niż poznaniacy - ich interesuje Euro nie
      z powodu sportowej imprezy, ale z powodu zarobku na budkach z hamburgerami, ups,
      przepraszam, z pitą i knyszą.
      • Gość: student Re: Wrocław - centusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 20:23
        wolałbym stwierdzenie:
        "gdyby Gdańsk lub Warszawa..., a nie Wrocław"
        Postawiono na Wrocek bo podoła zadaniu (wiadomo... niemiecka technologia :D).
        Rozumiem po części pretensje Krakowa, ale co Gdańsk robi w czwórce, to nie
        wiem??
      • Gość: peixe Re: Wrocław - centusie IP: *.233.59.127.static.cablesurf.de 19.04.07, 20:26
        Euro jak najbardziej dla Krakowa, ale nie kosztem Wroclawia. Nie dosc, ze
        Niemcy, Czesi i Slowacy beda mieli blizej, to w dodatku rzut beretem do Lwowa.
        Jy bym skreslil Gdansk, to zupelnie poroniony pomysl...
        • Gość: Wro/Krakow/Lwiw Re: Wrocław - centusie IP: *.233.59.127.static.cablesurf.de 19.04.07, 20:28
          Euro jak najbardziej dla Krakowa, ale nie kosztem Wroclawia. Nie dosc, ze
          Niemcy, Czesi i Slowacy beda mieli blizej, to w dodatku rzut beretem do Lwowa.
          Jy bym skreslil Gdansk, to zupelnie poroniony pomysl...
          • Gość: adam wara od gdanska IP: *.zab.nat.hnet.pl 19.04.07, 21:45
            mecze powinny byc na 5 stadionach oprocz slaskiego - bo tam po prostu nie ma nic oprocz stadionu - pozostale miasta moga cos jeszcze zaoferowac
            • Gość: HANYS Re: wara od gdanska IP: *.telpol.net.pl 24.04.07, 21:58
              te tys chyba nigdy nie byl na Górnym Śląsku a w szczególnosci w Chorzowie i
              okolicach mówiac ze tam nic nie ma. Momy drogi dobra infrastrukture itd.
              Wiec wara od Górnego Śląska i od Stadionu Śląskiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Jacek Re: wara od gdanska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 16:27
                od chorzowa nic nie chcemy, a przede wszystkim nie chcemy tam meczów mistrzostw
                europy w 2012 roku
      • Gość: C.V. Re: Wrocław - centusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 20:26
        RAUS!!!
      • Gość: a Re: Wrocław - centusie IP: *.20.54.194.generacja.pl 19.04.07, 20:30
        hanke, nikt cie tu nie trzyma i jak chcesz to sie stad zawijaj. zal ci dupe
        sciska ze bedziemy miec stadion na europejskim poziomie? bo ten w poznaniu to
        pozal sie boze...wstyd!!
        • Gość: Hanke czytaj uważnie! IP: *.city-connect.pl 19.04.07, 21:11
          ale koleżko, czy ja coś mówiłem o stadionie? stwierdziłem tylko oczywisty fakt,
          że wrocki to dusigrosze. niewiele ponadto. dla mnie to i metro sobie możecie
          zafundować...
          • Gość: Maciej Re: czytaj uważnie! IP: *.core.lanet.net.pl 19.04.07, 21:40
            Oczywiście, że bardzo ważne są korzyści jakie daje nam Euro. Dzięki tej imprezie
            rozwinie się infrastruktura, hotelarstwo i masa innych rzeczy.

Tak cię to Hanke boli, że nasze miasto rozwija się najlepiej (po Wawie) w Polsce?

Nie zasługujesz na to, żeby we Wrocławiu mieszkać
            • Gość: Hanke ein wro IP: *.city-connect.pl 19.04.07, 22:04
              ...o widzę, że poetyka "kto nie jest z nami, jest przeciwko nam" ciągle we
              wrocławiu aktualna... no fakt, "mein kampf" to we wrocławiu niedawno wydali...
          • Gość: Ellee Re: czytaj uważnie! IP: *.171.16.18.crowley.pl 26.04.07, 21:33
            A ty skąd niby jesteś Hanke? Kraków czy Chorzów? A może Pcim Dolny??Jak Ci się
            nie podoba to raz- dwa- trzy zbierać truskawki do siebie na podwórko...Wrocław
            rulezz i to Cie boli
        • Gość: kristof Re: Wrocław - centusie IP: 213.158.197.* 19.04.07, 21:38
          Jeżeli stadion w Poznaniu jest taki tragiczny to co należy powiedzieć o pozostałych stadionach. Kibice Śląska to Liga Mistrzów w kategoriach robienia zadym przed, w trakcie i po meczu. Faszystowskie i rasistowskie hasła to chleb powszedni na Oporowskiej więc zupełnie nie rozumiem skąd ta Twoja napinka.
        • Gość: bob budowniczy Re: Wrocław - centusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 10:55
          We Wrocławiu stadion macie? , ten na oporowskiej z mega wypasionymi trybunami
          plastikowo rurowymi:)??
      • Gość: Janix Bla bla bla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 20:34
        Generalizujesz. Mieszkam tu od dwóch lat i mam zupełnie odmienne zdanie.
        Może po prostu złych interlokutorów sobie dobierasz :P
        Z innej strony - najbardziej interesuje mnie skąd to stwierdzenie że Wrocław
        jest stolicą piłki nożnej? Kto użył takiego stwierdzenia? Chyba coś zmyślasz.
        • Gość: Hanke Bednarski IP: *.city-connect.pl 19.04.07, 21:13
          Pamiętasz serialowego Bednarskiego?

Tam był taki tekst - "Co pan mi tu suponuje? - Ja nic nie suponuję, bo nie wiem,
          co to znaczy".
          Ergo: Nie dobieram sobie interlokutorów - nie wiem co to znaczy...
          • Gość: Camparis ROTFL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 21:53
            wystarczy poszukać choćby w necie
            wg słownik PWN: interlokutor «rozmówca»

jeżeli tak samo zaradnie szukasz ludzi do rozmów to nic dziwnego, że nikogo nie
            znajdujesz ... ROTFL
            • Gość: Hanke ROTFL x 2 IP: *.city-connect.pl 19.04.07, 22:01
              ach to wrocławskie (przepraszam - wrocloveskie, bo wy przecież jesteście
              mega-luzakami) poczucie humoru, chyba nie jest zbyt wyrafinowane...
              • Gość: bob budowniczy Re: ROTFL x 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 10:58
                to nie poczucie humoru , to megalomania Dudi pewnie oskary sciagnie za rok do
                wrocka:)no pospinajcie sie teraz wy wyluzowani mega trendy coll wrocławianie:)
      • ludendorf hehe 19.04.07, 20:58
        Jak tak bardzo drażnią cię "laicy" to pogadaj ze mną ja się interesuje nogą
        wyślij mi maila jak chcesz to ci podam nr gg. Chociaż raczej nie bo skoro
        zmyślasz to wcale nie jest z ciebie żaden ekspert
        • Gość: Hanke fajna ksywa IP: *.city-connect.pl 19.04.07, 21:17
          Nie podaję gg ani maila obcym - jak byłem mały mama mnie przed tym
          przestrzegała... chociaż... twoja ksywka budzi zaufanie :)
      • Gość: Kamilchen Re: Wrocław - centusie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.07, 22:13
        Chcesz pogadać ze mną o piłce? Pisz na maila: kami-ju@gazeta.pl Jeżeli
        potrzebujesz więcej osób mogę Ci to zagwarantować. Spełniam kryteria jakie
        przedstawiłeś. Jestem z Wrocławia, znam się na piłce i na tym moja sportowa
        wiedza się nie kończy. Co do football-owego Wrocławia, mówią Ci coś nazwiska:
        Młynarczyk, Tomaszewski, Matysek, Tarasiewicz...? Jeżeli nie to powiem Ci, że
        są to czołowe postacie polskiej piłki wywodzące się właśnie z tego miasta, a
        Śląsk Wrocław jest jedną z niewielu drużyn w Polsce z taką tradycją i wiernymi
        kibicami (i nie mówię o popularnych "Hool's, których nie utożsamiam z pojęciem
        kibic". Tak więc krytykancie przemyśl jeszcze raz swoją wypowiedź i wyjmij z
        niej wnioski, a ja Ci mogę zagwarantować, że wrocławska atmosfera w 2012 r.
        będzie do pozazdroszczenia! Nie wiem czemu nazywasz nas pyrami i centusiami,
        ale domyślam się że chodzi Ci o naszą dumę, która ma konkretne podstawy. Pniemy
        się w górę, kolego i nic tego nie zmieni!
        • Gość: Hanke tfuj samobuj IP: *.city-connect.pl 19.04.07, 22:22
          No, faktycznie - Tarasiewicz to typowy wroc - jak mu Jaga parę świstków więcej
          zaproponowała, to olał swój ukochany klubik i tyle go widzieli...
          • Gość: Kamilchen Re: tfuj samobuj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.07, 22:28
            Marniutki argument. Praca trenera nie polega na sentymantalnym oddaniu i
            patriotycznych uczuciach. Nie wiem czy sobie zdajesz z tego sprawę ale "Taraś"
            wielokroć podkreśla w swoich publicznych wypowiedziach, że w jego sercu jest
            tylko Śląsk. To nie jest wina Tarasiewicza tylko zarządu Śląska, że nie
            potrafił stworzyć odpowiednich warunków trenerowi i piłkarzom.
        • Gość: Kamilchen Re: Wrocław - centusie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.07, 22:31
          Sorry...muszę coś sprostować. Oczywiście Młynarczyk to nie Wrocław, jakoś się
          rozpędziłem z tymi bramkarzami :)
        • Gość: bob budowniczy Re: Wrocław - centusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 11:03
          Kamilchen jestescie tak wielcy ze Zagłebie Lubin zlało wasz wielki Slask a
          bylo was wiecej na A4 i nawet kumple z czech nie dali rady . Odnalezliscie
          wszystkie buty w tym błocie na polu pod lasem.Wtedy własnie bylo widac wasza
          dume i honor bycia wielkimi wrocławianami
      • Gość: Tommi Re: Wrocław - centusie IP: *.chello.pl 19.04.07, 23:04
        Myślę, że mieszkańców Wrocławia znasz równie dobrze jak ja mieszkańców Krakowa -
        u mnie pierwszym skojarzeniem dot. krakowskiej piłki nożnej jest zapyziała Nowa
        Huta z kibicami Cracovii oraz nawaleni młodzieńcy (ups, przepraszam, turyści) z
        Wysp. Jak rozumiem, z nimi rozmawiasz o piłce na "fachowym" poziomie. A poza tym
        - po co jeszcze mieszkasz we Wrocławiu, skoro Twoje miasto jest takie super ?
        Nie możesz tam znaleźć pracy ?
        • Gość: Hanke Zonk IP: *.city-connect.pl 19.04.07, 23:14
          Kolego, Nowa Huta to nie Cracovia, ale Hutnik Kraków - kojarzysz choć trochę
          taki klub - lata dziewięćdziesiąte - pewni więcej czasu spędzasz u fryzjera i na
          solarium niż na stadionie
          • Gość: Tommi Re: Zonk IP: *.chello.pl 19.04.07, 23:25
            Przepraszam - ale przebywając w Nowej Hucie wszędzie witają mnie napisy dot.
            Cracovii (mury, windy, klatki) - myślisz, że to wypisuję kibice Hutnika ? Może
            nie za bardzo znam lokalne sojusze ? ;) Aha - i nie są to bynajmniej obraźliwe
            teksty, ale peany pochwalne ... A co do fryzjera i solarium - to może masz
            jakieś kompleksy na ten temat ?
            • Gość: Hanke kompleks edypa IP: *.city-connect.pl 20.04.07, 01:31
              No jasne, że mam kompleksy - jestem łysy i nieopalony, tylko co to ma wspólnego
              z moimi spostrzeżeniami na temat chciwości i hipokryzji mieszkańców tego miasta?
              Kompleksami to można wszystko wytłumaczyć - nawet aspiracje tego twojego wrocka,
              więc wybacz, argument żaden...
      • Gość: luzbluz Re: Wrocław - centusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 23:32
        A ty Hanke w jakiejś kiepskiej tyrze nie marnujesz przypadkiem najlepszych lat życia? Strasznieś sfrustrowany. Towarzystwo sam sobie dobierasz, zapewne podobne do siebie, dlatego podejrzewam żeś skąpiec i dusigrosz. Wrocławianom zależy na urodzie miasta bardziej niz na doraźnych korzyściach.
        • Gość: Hanke uroda miasta IP: *.city-connect.pl 20.04.07, 01:37
          Urodę wrocławia kolego to zobaczysz niedługo - w promieniu kilku kilometrów od
          pasażu grunwaldzkiego, jak go otworzą i jak wrocławianie będą się zabijać, który
          kupi o dwa laptopy w promocji więcej, żeby potem opchnąć na niskich łąkach
          • Gość: Pinezka W Krakowie zaś pełna kultura i tryskajaca... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.07, 08:25
            ...uprzejmość na kazdym kroku. Podczas otwierania rozmaitych galerii i centrów
            handlowych ludzie sa tak niesamowicie uprzejmi, że ustępują miejsca
            spóźnialskim. Kupione w promocji laptopy rozdają poźniej potrzebującym.
            Kraków jest taka samą zapyziałą dziurą jak Wrocław czy Poznań. Przestań więc
            wypisywać brednie i lepiej weź się za coś konstruktywnego. Zazdrościsz
            Poznaniowi i Wrocławiowi, że potrafiły się wypromować? Czy poprawę samopoczucia
            da opluwanie innych? Wątpię.
            • Gość: kibic Re: W Krakowie zaś pełna kultura i tryskajaca... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 15:57
              WROCŁAW, POZNAN WARSZAWA I TROJMIASTO DAJMY DUZEGO KOPNIAKA KRAKUSOM KTORZY
              UWAZAJA SIE ZA NAJLEPSZYCH. JESLI JUZ GDZIE DODATKOWO TO NA SLASKU NIE W
              KRAKOWIE MIESCIE PIJACYCH I SIKAJACYCH "TURYSTOW" Z ANGLI
      • Gość: abc Re: Wrocław - centusie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.07, 11:26
        takie farmazony to możesz pier... dzieciom z piaskownicy.
        We Wrocławiu jest olbrzymie zainteresowanie sportem w tym m. in. piłką nożną,
        inną sprawą jest to, że wrocławianie nie są zadowoleni z poziomu piłki nożnej.

Co znaczy "obiecał kupić pierwszą ligę" obiecał że miasto kupi udziały w Śląsku
        Wrocław a to jest chyba zdecydowana różnica.

Myślisz,ze Kraków, Gdańsk, Warszawa czy Chorzów chcą organizować Euro tylko ze
        względu na walory sportowe, włodarze tych miast doskonale wiedzą jak gigantyczne
        pieniądze będą szły na rozwój infrastruktury a także ile pieniędzy wpadnie do
        kasy gdy przyjadą piłkarze i kibice, nie mówiąc już o promocji miasta na
        świecie. O Euro mysli się tylko jak o maszynce do robienie pieniędzy a tylko
        kibice widzą w tym widowisko sportowe.
        Co do budek z pitą ja we Wrocławiu nie widziałem takiej już od dawna, natomiast
        widziałem je jeszcze nie tak dawno w kilku z miast które organizują lub starają
        się organizować mecze Euro.
    • Gość: manwe Re: Euro 2012: Śląsk i Kraków kontratakują IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.07, 20:49
      Dyskusje, które miasto jest lepsze są w śmieszne, bo żadne miasto w obecnej
      chwili nie jest gotowe. a potencjalnie euro zorganizować może równie dobrze
      Wrocław, Gdańsk co Kraków czy Chorzów. po prostu zmiana miasta w tej chwili to
      byłby wielki skandal o którym byłoby głośno. a to nie byłaby najlepsza wizytówka
      Polski jako gospodarza.
      • Gość: ltr Re: Euro 2012: Śląsk i Kraków kontratakują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 20:54
        I tak nikt nie lubi Warszawy! :P
    • Gość: maciek Re: Euro 2012: Śląsk i Kraków kontratakują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 20:56
      Nie dziwi mnie to co przeczytałem. Pomimo mojej ogromnej sympatii zarówno dla
      Ślązaków, jak i Krakowian spodziewałem się że będą marudzili. Kraków już taki
      jest i nie ma się co dziwić. To ludzie urodzeni w mieście, gdzie wszystko
      wydaje się piękniejsze. Ślązacy natomiast uważają że są w stanie wszystko
      zrobić lepiej niż cała reszta kraju,szkoda tylko że jedni i drudzy nie
      przykładali się do promowania euro 2012 w Polsce.
      Tak czy inaczej Wrocław będzie miał euro. To postanowione i nic tego nie zmieni.
      Nawet Śląsko - Krakowska spółka Niezadowolonych.
      Było się starać, a nie teraz pchać na gotowe.
    • Gość: Schlesier Re: Euro 2012: Śląsk i Kraków kontratakują IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.07, 21:02
      Tego się można było spodziewać. Gdybyśmy nie dostali tej organizacji, to
      wszystko wróciłoby do normy. Problem jest bo dostaliśmy. I nie trzeba długo
      czekać na spory: dlaczego ci dostali, a tamci nie? Kto się nadaje, a kto nie?
      Kto zasługuje,a kto nie? itd. Teraz każdy dostrzegł niepowtarzalną okazję
      modernizacji infrastruktury i zbudowania wielu rzeczy od podstaw. Włosi też
      podnosili różne argumenty przemawiające przeciwko Polsce i Ukrainie i nie dali
      rady. Mam nadzieję, że Wrocław będzie jednak gospodarzem ME, mimo niezadowolenia
      mieszkańców innych miast, których władze być może przespały decydujący moment.
      Tak czy inaczej ME odbędą się na Śląsku, bo przecież Wrocław to jego stolica, a
      Chorzów i Katowice to jedynie jego peryferie.
    • e-kibic Re: Euro 2012: Śląsk i Kraków kontratakują 19.04.07, 21:02
      Nie mnie już nie dziwi.
      • e-kibic Re: Euro 2012: Śląsk i Kraków kontratakują 19.04.07, 21:03
        e-kibic napisał:

> Nie mnie już nie dziwi.

miało być: Nic mnie już nie dziwi
    • Gość: Paul Gul im skoczyl !!! :) IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.04.07, 21:06
      Jak zaproponowano szybka kolej (pociagi jadace z predkoscia 300km/h) z
      Wroclawia do Warszawy, to Poznaniakom gul skoczyl, trzeba bylo projekt poprawic
      i zrobic polaczenie rowniez z Poznaniem. To pozniej Poznaniacy jeszcze chcieli
      zeby tylko do nich szla ta linia, a do Wrocka wcale. A to wlasnie Wroclaw wiele
      sie narobil by to zaproponowac. No i z EURO 2012 jest podobie!!! Juz Krakusy i
      Chorzowiacy maja problem. Ale wczesniej to sie nie mogli starac. Jesli zas
      chodzi o Gdansk, to zgadzam sie z tym ze nie pasuje on do calej CZWORKI. Za to
      jednak Gdansk ma narazie najciekawszy i najladniejszy moim zdaniem projekt na
      stadion Baltic Arena. A Wroclaw zdecydowanie najgorszy !!! Co prawda jest on do
      przebudowania Stadionu Olimpijskiego, ale oby jak najszybciej powstal projekt
      tego nowego na Maslicach. To nam da wieksze szanse.
      • Gość: marcys Re: Gul im skoczyl !!! :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 11:10
        Paul masz blade pojecie o Euro 2012 widziałes film w Cardiff ? 80% to Poznan
        Lech i kibice tego klubu ze słynna juz feta na starym rynku po zdobyciu PP
        bez odbioru!!
    • Gość: breslau Re: Euro 2012: Śląsk i Kraków kontratakują IP: *.akron.net.pl 19.04.07, 21:19
      Prosze sobie porownac:

"Dyrektor Śląskiego Marek Szczerbowski tryska optymizmem: - Jestem pewien, że mecze będą rozgrywane na Śląskim. Ten obiekt ma najlepszą infrastrukturę i po prostu musi zostać doceniony."

Oraz:
      miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,4074215.html
      ktos ma jeszcze wątpliwości gdzie ludzie nie myślą fotelami?
      w razie czego prosze zapytać w google, hehe ;)
    • Gość: Michal Euro 2012: Śląsk i Kraków kontratakują IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.07, 21:35
      WROCLAW zorganizuje EURO chocby mial sie walic swiat !
    • Gość: Adrack Wrocław, gospodarcza stolica Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 22:01
      nie może wypaść z gry. Wrocław ma najlepszą lokalizację dla kibiców z Europy
      Zachodniej.
      • Gość: tk123 Re: Wrocław, gospodarcza stolica Polski IP: *.wroclaw.mm.pl 20.04.07, 23:02
        Gospodarcza stolica Polski... Hahahaha!!!
    • redakcja_v tfu.. na górnym śląsku ...kto chce oglądać syf? 19.04.07, 22:04
      jesli górny śląsk sie do 2012 roku drastycznie niewyremontuje (te ochydne
      miasta...) to wolałbym żeby władze nie chwaliły sie ze takie miasta
      wogóle istnieją.

a kraków... dobrze im drugiej lidze polskich miast...
    • Gość: aneta Euro 2012: Śląsk i Kraków kontratakują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 22:15
      WROCŁAW is the Best !!!!!! Euro 2012 na 100% we Wrocku !!!
      • ww_lodz Re: Euro 2012: Śląsk i Kraków kontratakują 19.04.07, 22:23
        A dlaczego nie mogą te mistrzostwa odbyć się 2 11 miastach? ;)
    • Gość: B.Stenus Euro 2012: Śląsk i Kraków kontratakują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 22:28
      Odra, nad którą leżysz i której nurt
      Wzburzony na wiele rozbijasz odnóg,
      Nigdzie nie widzi - od źródła do ujścia-
      Płynąc przez wszystkie północne krainy
      Czegoś, co mogłoby równać się z Tobą,
      Wrocławiu. Ty Niemcom, kupcom wędrownym,
      Dajesz u siebie bezpieczną gościnę,
      TRWAć NADAL BęDZIESZ W POMYśLNYM SWYM STANIE,
      CHOć SZPETNą ZAWIść ODCZUWAJą INNI;
      Dawnej swej chwały dostąpisz na nowo!
      Choć tyle razy walczyłeś z wrogami,
      ZEPCHNąć SIę JEDNAK W CIEMNOśCI NIE DAłEś.
      Wszystko, co w Tobie godne jest pochwały,
      Opiewać będę prawdziwie, zbyt skromnie:
      (...)

Jedenastozgłoskowiec na cześć Wrocławia napisany przez Bartłomieja Steina w 1512
      roku. (dziwnie jest aktualny od pewnego czasu)
    • Gość: ano Re: Euro 2012: Śląsk i Kraków kontratakują IP: *.e-wro.net.pl 19.04.07, 22:35
      Chorzów i Kraków dały ciała gdy trzeba było składać oferty, bo zrobiły to po
      amatorsku. Wrocław przygotował się do tego najlepiej i jego aferta była
      najbardziej profesjonalna, mimo że wirtualna. Sorry, ale to nie studia, że
      można zdawać poprawki, warunki, powtarzać rok itp, daliście ciała to się teraz
      odczepcie. Zresztą Wrocław ma bardzo stabilną sytuację polityczną, nikt tu nie
      musi z nikim zawierać zgody bo u nas nie ma opozycji, więc jeden problem w
      postaci politycznej wojenki mamy z głowy.
    • Gość: Logo Re: Euro 2012: Śląsk i Kraków kontratakują IP: *.autocom.pl 19.04.07, 23:15
      Z pewnością Kraków powinien się znaleźć w ścisłej czołówce miast, w których
      będą rozgrywane mecze EURO 2012. Wynika to nie z rzekomego samouwielbienia
      mieszkańców Krakowa o pozycji swojego miasta jako lidera, lecz z faktów:
      baza noclegowa, połączenia lotnicze, tradycje piłkarskie, b. dobra kondycja
      finansowa miasta, popularność miasta i inne, nie tylko plasują Kraków w
      czterech polskich miastach, które nadają się na organizatora Mistrzostw Europy
      ale na pozycji lidera (obok Warszawy). Brak miejsca wśród czterech pierwszych
      miast jest dla mnie wynikiem skrajnego braku umiejętności promowania i
      lobbowania na rzecz Krakowa przez odpowiednie instytucje samorządowe. Zamiast
      utrzymywania urzędników (odpowiedzialnych za promocję Krakowa i lobbowanie na
      jego rzecz), należałoby zlecić to zadanie PRYWATNEJ firnie, której wysokość
      wynagrodzenia byłaby stosowna do osiąganych wyników. W przeciwnym wypadku takie
      sytuacje będą się powtarzać.
      • Gość: Pinezka Czy aby rzeczywiście finanse Krakowa są takie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.07, 08:40
        ...bardzo dobre? Czy baza hotelowa jest nadprzeciętnie gęsta i bez rozbudowy
        zdolna sprostać wyzwaniu? Może mnie coś ominęło? Będziecie robić dostawki na
        korytarzach i zbierać podatek klimatyczny co pozwoli kasie miejskiej spłacić
        zadłużenie?
        Połączenia lotnicze... no tak! Zapomniałam, że do innych miast latają tylko
        ptaki.
    • Gość: zenon Wroclaw nie moze wyleciec IP: *.e-wro.net.pl 19.04.07, 23:20
      Poniewaz ma z polskich miast najkorzystniejsze polozenie wzgledem 4 stolic:
      Berlina, Pragi, Wiednia, Bratyslawy. Ingorowanie tego byloby kompletna glupota.
      • Gość: Paul Nie polozenie, a polaczenia komunikayjne sa wazne IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.04.07, 23:37
        Mamy bardzo dobre polozenie, to fakt. Liczy sie jednak polaczenie. A te jest
        juz fatalne nawet jesli chodzi o polaczenia krajowe, a co dopiero
        miedzynarodowe. Nawet do Warszawy pociagiem jedzie sie przez Poznan, bo nie ma
        prostej trasy. A juz nie wspomne o prostej trasie do Berlina przez Zielona Gore
        (z Wro do ZG jedzie sie pociagiem 4 godz!!!:/ ). Pociag do Berlina jezdzi wiec
        okrezna droga. Zas na wybudowanej na nowo linii kolejowej do Drezna
        zlikwidowali pociag jadacy tam bezposrednio. Ale miejmy nadzieje ze to sie
        niedlugo zmieni. I pewne rozwiazania komunikacyjne beda juz planowane bardziej
        logicznie. Innaczej EURO 2012 moze nas ominac. Bo co z dobrego polozenia jesli
        nie mozna dobrze do Wrocka dojechac?
    • 1410_tenrok Slask atakuje? A jakże miałby atakować? 19.04.07, 23:53
      Slask to nie "jest" Katowice, Slask historyczny to wielka ziemia od Krosna po
      Cieszyn, z historyczną stolicą we Wrocławiu, a nie w Katowicku. Prosiłbym nie
      sprowadzac slaska do czesci wschodniej tej ziemi. rozumiem, że po wojnie tak
      należałoby robic, ale wojna już dawno skonczona.

Jak już chcecie pisac, to piszcie Małopolska i Górny slask atakują, choc to też
      nie prawda, ponieważ Górny Slask to przede wszystkimi Opole. To już piszczie
      Małopolska i GOP atakują. Z tym mozna sie zgodzic.
      • Gość: slazak z wroclawia Re: Slask atakuje? A jakże miałby atakować? IP: 212.127.91.* 20.04.07, 01:36
        Popieram. Kto wymyslil ten tytul artykulu?
        • Gość: wodnik Re: Slask atakuje? A jakże miałby atakować? IP: *.dyn.optonline.net 20.04.07, 07:22
          gornik zabrze -austria wieden 1963 rok chorzow - 120 tys widzow
      • Gość: zdziwiony Re: Slask atakuje? A jakże miałby atakować? IP: 217.153.131.* 20.04.07, 08:36
        Ale przecież Wrocław to Polacy a nie Ślązacy??? To nawet nie są Śląscy Polacy!
        • 1410_tenrok A ile tych Slązakow zostało??? 20.04.07, 13:02
          Prawdziwych, tych resztkowych 150.000, nie zamierza sie uznawać. Większość to
          zugereiste gorole i scyzoryki oraz wypędzeni ze wschodu. Wiec o co chodzi z tym
          argumentem???.

A może wczesniej to było inaczej? Może wczesniej byli Czechami, Austriakami,
          Prusakami?
    • Gość: krakus24 Wrocław to rozreklamowane żygowiny IP: *.kur.kolornet.pl 20.04.07, 03:57
      Kraków bliżej Ukrainy, większa baza hotelowa, 2 miejsce pod wzgledem
      obsłuzonych pasażerów lotnisko w Polsce, 1 miejsce w ilości zagranicznych
      turystów, 3 miejsce pod względem ilości ludności, górny śląsk + małopolska to 7
      mln ludzi!! 1/4 narodu polskiego mieszka w tych dwóch województwach. Ponadto
      dwie drużyny w ekstraklasie. Tradycje piłkarskie. Wiele razy Wisła Kraków
      mistrzem Polski.
      • Gość: DZIEK@N Re: Wrocław to rozreklamowane żygowiny IP: *.crowley.pl 20.04.07, 09:53
        No i zapomniales dodac, I miejsce pod wzgledem najwiekszej ilosci burakow
        rozpychajacych sie lokciami wedle ktorych krakow to perelka Polski :)
      • Gość: Paul Re: Wrocław to rozreklamowane żygowiny IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.04.07, 22:25
        Skoro Krakow taki super to czemu nie organizuje Euro 2012?? Toz to nie byla
        loteria. Komisja wybrala miasta, ktore prezentowaly sie najlepiej. Jesli wg
        Ciebie Krakow jest tak swietnym miastem, to czemu dal ciala na swoich
        prezentacjach??
        "Wiele razy Wisła Kraków mistrzem Polski" - co z tego ze byla? Liczy sie to co
        jest i co bedzie a nie co bylo. Wlosi zostali mistrzami swiata i jakos nikt sie
        tym nie sugerowal i nie bedzie Euro2012 u nich tylko w PL!!!
      • ludendorf To Kraków też ma kompleks Wrocławia???? 21.04.07, 04:51
        Nie wiedziałem dzięki że mnie oświeciłeś!!!!!!! Zresztą z tego co zaglądam na
        wasze forum to za bardzo się nie przejeliście tym że wypadliście z gry na własne
        życzenie więc jest wam dobrze bez Euro także nie rozumiem twoich żalów. Aha i
        dlaczego doliczasz sobie Śląsk a właściwie jego peryferia tzn kawałeczek
        Górnego Śląska, który dziś funkcjonuje nie wiedzieć czemu jako Woj Śląskie ?
        zresztą z mnożeniem i dzieleniem też widzę masz kłopoty. Nikogo poza Krakowem
        nie obchodzi Wisła i Srakowia jak ktoś już gdzieś napisał, a już na bank mają to
        gdzieś oficjele UEFA. Przegraliście z nami Euro przegraliście Google i będziecie
        przegrywać dalej bo prezentujecie sowiecką mentalność czyli "Nam się należy bo
        my jesteśmy Kraków" a wasze urzędasy myślą że inwestorzy powinni do was na
        kolanach przychodzić. Turystyką jeszcze się ratujecie ale i na tym polu was
        pobijemy. Zresztą turystyka powinna być środkiem a nie celem samym w sobie jak
        jest u was to bez sensu. Wasze pretensje o przegraną w wyścigu o Euro bawią to
        żenująca dziecinada. Czytałem że Majcherek jak król Arthur jakiś okrągły stół
        powołuje!!!!!!!!!! żeby "naprawić" wg. was błędną decyzje tzn ukraśc komuś jego
        sukces. Mam nadzieje że UEFA nie powiększy liczbę finalistów do 24 bo nie widzę
        sensu w dzieleniu się kasą z budżetu w szustkę zamiast czwórki. Mam nadzieje że
        wszystko zostanie jak jest wy będziecie się śmiać my będziemy się cieszyć
        wygrywać to narazie
      • Gość: kibic z wrocka Re: Wrocław to rozreklamowane żygowiny IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.04.07, 09:59
        odpier........... się krakusy od Wrocławia. Trzeba było wczesniej zabiegać o
        organizacje a nie po ogłoszeniu wyniku. Co robiliście wczesniej. Wypierd......ć.
        Właśnie widać dlaczego was nienawidzą warszawiacy. Wszędzie sie wcinacie. Macie
        jakieś kompleksy. Wrocław i basta.
        • Gość: bob budowniczy Re: Wrocław to rozreklamowane żygowiny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 11:17
          ty kibic z wrocka taki z Ciebie kibic a nie wiesz ze Slask ma zgode z Wisła:)
    • Gość: Pawel Lepiej w Katowicach niż tutaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 07:24
      Mimo ze mieszkam we wroclawiu, nie widze tutaj nic co mogloby pomoc euro, 2
      drogi na krzyz (jedna z polnocy na poludnie, druga ze wschodu na zachod) to cala
      infrastruktura drogowa, stadionow nawet w planach nie ma, totalna porazka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka