burka11 22.04.07, 18:32 czy ktoras z mam wykonywala laserowa korekcje wzroku we WCO na Piwnej we Wrocławiu? A moze ktos poleca inna klinike? prosze tez mamy po korekcji o odpowiedz czy warto bylo, czy bolalo, czy skorygowano im wade do 0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniamn78 Re: korekcja wzorku - Wrocław 25.04.07, 22:37 hej, ja jestem już 3 lata po korekcji, zabieg robiłam na św.Mikolaja w eyelaser center; miałam minus 5 i astygmatyzm - teraz mam 0:)nawet nie będe pisac jaki to był dla mnie szok jak wreszcie wszystko wyraźnie zobaczyłam:) zabieg jest raczej nieprzyjemny ale nie boli:) podrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: korekcja wzorku - Wrocław 26.04.07, 13:28 Od 3 lat chce sie wybrac ale ciągle za malo kasy :(. Napisz prosze ile teraz zabieg kosztuje?Ja niestety na oba oczka wiec koszt podwojny. ps.Caly czas masz zero???Boze..jak ja Ci zazdroszcze.Szczegolnie teraz,przezd latem-cholerne upaly i zeslizgujace sie okulary... Odpowiedz Link Zgłoś
aniamn78 Re: korekcja wzorku - Wrocław 26.04.07, 20:58 Teraz chyba 2500 od oka, ja płaciłam jeszcze 2000; ale u mnie szybko się zwróci bo koszt samych soczewek na rok to było ok.1000 zł; no mam nadzieję że ciągle jest zero, bo ostatnio nie byłam u kontroli:/ale widze bardzo dobrze;) przed zabiegiem zostajesz poinformowana o konieczności noszenia okularów do czytania po 40-stym roku zycia, ale jak dla mnie o raczej norma:) Odpowiedz Link Zgłoś
joven Re: korekcja wzorku - Wrocław 01.05.07, 20:21 Co to znaczy nie przyjemny?? Pytam bo ja mam strasznie wrażliwe oczy, okulistka nie mogła sobie poradzić z założeniem szkieł kontaktowych...więc te metalowe rozwórki to dla mnie brzmi jak horror. I jak długo po zabiegu odczuwa się dyskomfort?? Odpowiedz Link Zgłoś
annasza33 Re: korekcja wzorku - Wrocław 26.05.07, 23:34 Miałam zabieg 2,5 roku temu, na Mikołaja, polecam bardzo dr M. Ćwirko. Zabieg owszem, jest trochę nie przyjemny, ale nie aż tak, żeby się nie poświęcić dla idealnego wzroku! Ani zakładania rozwórek, ani samej operacji na oku NIC nie czujesz, spokojnie, tyle tylko, że jesteś przytomna i mniej-więcej widzisz co się dzieje, tzn. precyzyjniej napiszę - masz świadomość, że coś ci robią na oku, ale nie czujesz tego. Potem oko trochę pobolewa, jak przestaje działać znieczulenie, ale od tego to już są tabletki przeciwbólowe. Przyjeżdżasz do domu, najlepiej kładziesz się spać, a pod wieczór właściwie nie pamiętasz, że coś było na oku robione. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nikaes Re: korekcja wzorku - Wrocław 27.05.07, 09:46 A po jakim czasie od zabiegu można normalnie funkcjonować? Już na następny dzień można np. normalnie pójść do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
annasza33 Re: korekcja wzorku - Wrocław 27.05.07, 12:47 Oczywiście! Ale pod warunkiem, że robisz operację tą najlepszą, najszybciej gojącą się i najmniej bolesną metodą - LASIK. Zazwyczaj jest tak, że we wtorek masz operację na jedno oko, dzień przerwy i w czwartek - na drugie oko, także tak czy inaczej proponuję wziąć te 3 dni urlopu czy zwolnienia, bo w dniu zabiegu raczej prosto z sali operacyjnej do pracy nie polecisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
staszka1974 Re: ile trwa zabieg? 28.05.07, 08:05 Mam na myśli samo dłubanie w oku. Odpowiedz Link Zgłoś
goki261 Re: korekcja wzorku - Wrocław 28.05.07, 16:52 ja rowniez polecam eye laser center na mikolaja! mialam zabieg w 2004 r.na prawe i lewe ok.wade mialam minus 3.od zabiegu jest ciagle 0:))) za zabieg placilam 2400 za jedno oko metoda lasik. sam zabieg, tak jak pisze poprzedniczka nie boli, moze jest ciut nieprzyjemny.trwa moze ok.30 min.po zabiegu boli oko jak znieczulenie przestaje dzialac ale wzialam leki i poszlam spac.nastepnego dnia juz jest ok. tez sie obawialam zabiegu, ale bylo bardzo szybko, sprawnie, profesjonalnie i w koncu nie musialam nosic okularow ani soczewek! naprawde polecam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś